• 9.374.502 stemmen

Geregisseerd door: Ivan Reitman

Met onder meer: Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver

Releasedatum: 15 december 1989

Plot Ghostbusters II

"Guess who's coming to save the world again?"

Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtszaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.

Peter Venkman

Dr. Janosz Poha

Judge Wexler

avatar van finalman

finalman

1ste deel blijft leuker, deze is me hier wat minder. Ook n schande dat Ernie Hudson beetje aan de kant gezet is in deze deel, want hij is minder aanwezig. 2**

avatar van Galantje0012

minder dan deel 1

3.0***

avatar van DragQueen

DragQueen

Een klein beetje minder als de eerste, maar toch weer vermakelijke rollen van murray en aykroyd. die weer een portie humor verzorgen. het verhaaltje is leuk, en de special effects zijn te gek. een waardig en amusant vervolg. 3,5 sterren.

AGE-411

Over overbodige sequels gesproken ...

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Grappige film maar stukken minder dan deel 1

3 sterren*

avatar van film88888

film88888

Leuke film. Puur jeugdsentiment, maar de film is wel minder dan deel 1. Bill Murray is weer zeer goed, en grappig hij steelt wat min of meer de show. Verhaal juist het zelfde als de eerste gewoon nieuwe bizare dingen, en geesten. Ik heb wel zin om deel 3 later te kijken als die er komt zoals ze zeggen. Een halve ster minder als deel ik, ik gaf. Een 3,0

avatar van Friac

Friac

Een beetje inroeien tegen de stroom, maar blijkbaar kan ik met een groter gemak naar deze film kijken dan naar de originele Ghostbusters. De humor lag me beter de kinderen die liever He-Man op hun feestje hebben dan de Ghostbusters, de knipogen naar de kille New Yorkse stadsmentaliteit, "There's always time for yello!",... en het hele sfeertje rond het betoverde portret van Vigo en de ondergrondse slijmrivier wist me meer te intrigeren dan de plot van het origineel. Echter moet ik er wel bij vertellen dat het einde van Ghostbusters II een stuk minder spectaculair is dan het origineel, en kan best een tegenvaller genoemd worden. Het wandelende Statue of Liberty is daarentegen wèl legendarisch

Beide films krijgen van mij even veel punten, maar persoonlijk ligt deze Ghostbusters II me iets beter dan het origineel. Hij kwam me minder gedateerd over en het ging allemaal iets vlotter vooruit.

avatar van Patat

Patat

Deze tweede Ghostbusters kon me meer bekoren dan de eerste film. De acteurs lijken beter in hun rol te zitten en het verhaal neemt snel de draad op waar er bij het eerste deel de helft van de film uit een introductie bestond. Positief is ook dat de meeste personages uit de eerste film er weer bij zijn. Met de humor zat het hier ook beter: minder kinderachtig en flauw dan bij de eerste film. De toevoeging van Dr. Janosz was daarbij een grote hulp.

Toch is het nog steeds geen film die me helemaal kon meeslepen: bij momenten leek het toch erg op een herhaling van de eerste film en alhoewel de special effects beter zijn, zijn er nog steeds effecten die er pijnlijk slecht uitzagen. Het einde van de film deed erg denken aan die van de vorige.

"Ghostbusters 2" is een leuke film voor tussendoor, maar de beide films stelden me toch wat teleur. Dit tweede deel is duidelijk wel de betere.

avatar van Friac

Friac

2,73 is volgens mij wel een goede score voor deze film hoor.

De film is niet pretentieus en is niet meer of minder dan, wat mij betreft, degelijk popcornentertainment. Het is geen grootse hoogvlieger, maar er valt met groot gemak naar te kijken en er zitten leuke dingen in. Op sommig effecten na biedt de film goede production values vind ik.

Ik vind het jammer voor jou wanneer je Ghostbusters II de slechtste film vindt die je al gezien hebt. Er moet nog een héle filmwereld van crappy films voor je opengaan

avatar van davy jones

davy jones

Iets minder dan het eerste deel maar toch ook een fantastische film

davy jones schreef:

Iets minder dan het eerste deel maar toch ook een fantastische film

iets minder is nogal zeer ligt verwoord.

De eerste staat in m'n top10. Deze zou ik in de bovenste regionen van m'n flop10 zetten (als dat zou bestaan)

avatar van john kruger

john kruger

Prima filmpje om naar te kijken hoor, ik ben het met iedereen eens dat hij wellicht wat minder geslaagd is dan de eerste variant, maar nog altijd het kijken waard 3,5*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Wat 'Ghostbusters II' gaandeweg aan het licht brengt, is hoezeer zijn voorganger voordeel haalde uit de enigszins anarchistische aanpak. Een aanpak die dit deel duidelijk ontbeert, getuige het brave karakter van de prent, zowel inzake humor (weg dubbelzinnigheden en spitsvondigheid) als enscenering. Zelfs het indrukwekkende tot leven gekomen 'Statue of Liberty' kan dat niet verhullen. Bovendien gaat deze vrouw kansloos ten onder tegen de reusachtige 'Stay Puft Marshmellow Man' uit het eerste deel.

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

stukken minder dan ghostbusters 1.

maar ach het blijft de ghostbusters....

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

AGE-411 schreef:

Hoe komt het dat ie zo'n hoge score heeft?

Waarschijnlijk omdat de meerderheid het niet met jou eens is.

Deze film zal nooit een "klassieker" worden, maar is zeer zeker de moeite van het bekijken waard.

Van mij krijgt hij 3*

avatar van The Last

The Last

Op alle vlakken net iets minder dan het eerste deel, maar nog steeds zeer vermakelijk.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond Deel 1 eerlijk gezegd veel Leuker als je het mij vraagt, Bill Murray deed het wel redelijk Goed acteren en het Verhaal is opzicht niet Slecht maar ik vond gewoon dat als ik een Deel moest aanraden dat het de eerste zou moeten zijn.

avatar van The Oceanic Six

Wederom vermakelijk, maar wel meer van hetzelfde.

avatar van Zinema

Reitman kon zichzelf helaas niet evenaren met dit vervolg op het zeer succesvolle Ghostbusters. Met name door de aanwezigheid van Aykroyd en Murray wederom een klein feestje, maar echt goed wordt het niet. Redelijk.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Super is ie niet, maar wel leuk voor een keertje.

avatar van Spetie

Aardig vervolg op het eerste deel. Natuurlijk is het allemaal wel weer een beetje meer van hetzelfde, maar toch werkt het wel weer grotendeels in deze film. De cast is wederom lekker op dreef met Bill Murray voorop. Mede hierdoor en vanwege het feit dat de film zich wederom niet serieus neemt, ontstaat er weer een lekker cheesy jaren tachtig sfeertje in deze film. Kortom zeker niet altijd even goed maar wel weer leuk en vermakelijk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zie niet helemaal in waarom dit volgens velen zoveel minder is dan het eerste deel, vond dit eigenlijk even vermakelijk. Geestige onzin met geinige personages, leuke effecten en een prima sfeertje. Vooral Moranis in de rechtszaal was erg geestig. Enkel MacNicol had wel een paar stapjes minder over-the-top mogen zijn. Verder is Ghostbusters 2 dan wel nergens hilarisch, maar zo bijzonder was de eerste film ook niet. Gewoon leuk vermaak voor de koude, regenachtige avond.

Kleine 3,5 sterren.

avatar van PascalvE

PascalvE

AGE-411 schreef:

Hoe komt het dat ie zo'n hoge score heeft?

Kom eens met goede argumenten aanzetten dat dit de slechtste film ooit gemaakt is? Alleen maar een beetje provoceren is wel slap.

In ieder geval, leuke film maar het origineel beviel me wat beter. Ik vond het einde iets te overdreven moralistisch en de badguy zeer slap. Maar toch was de humor geslaagd, en blijven de Ghostbusters gewoon cool! De effecten zijn niet meer of minder gedateerd dan in deeltje 1 voor zover ik dat aanvoelde.

avatar van movie fan

movie fan

iets wat mindere film , maar toch wel goed , verhaal was niet zo goed als dat van de eerste , maar het verveelde toch niet . special effects waren beter in deze film , en dat vondt ik wel goed . wat ook goed is , is dat heel de originele cast van de eertse film terug meedoet . en dat is altijd positief voor een vervolg . goede en grappige film .

avatar van aerts007

aerts007

Nope, flauw aftreksel van Ghost Busters.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Veel zwakker dan het eerste deel maar stiekem toch nog wel vermakelijk. Voornaamste probleem van de film is het krampachtig herhalen van alles wat er in de eerste film ook gebeurde. Bill Murray die Sigourney Weaver weer mag versieren, die natuurlijk weer dicht op het centrum van het spook-fenomeen zit, niemand die de Ghostbusters gelooft, een tegenwerkende overheids-kerel, etc. etc. Een gigantische herhalingsoefening (het lopende vrijheidsbeeld is een geforceerde poging de marshmellow-man te overtreffen) die voornamelijk nog werkt door het parodiëren van de New York mentaliteit.

avatar van egelhunter

egelhunter

Ghostbusters zijn gewoon leuk. Vond dit ook wel een aardig deel. Leuke humor. Rick Moranis blijft leuk. Heb de 2 delen gekeken zodat ik binnenkort aan de game kan beginnen die deel 3 moet voorstellen. Mocht die game goed verkopen dan komt er misschien een 3e film.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Leuke film om een keer te bekijken, meer niet.

(Ghostbusters 3 staat gepland voor 2012-> Ghostbusters III (2012) - imdb.com )