Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Ivan Reitman
Met onder meer: Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver
Releasedatum: 15 december 1989
Plot Ghostbusters II
"Guess who's coming to save the world again?"
Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtszaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.
Peter Venkman
Dr. Janosz Poha
Judge Wexler
Mayor Lenny
Jordy
Als ik het me goed herinner iets minder dan deel één, maar nog steeds erg vermakelijk, met veel van dezelfde sterke punten als in het eerste deel. 3 sterren.
Blindfold
Het slechte einde dat ik niet zal verklappen, haalt er net een half puntje af 2.5
gremlin gizmo
Vind die bolle groene spoken grappig
Hemdale
Wel een leuke film om eenmalig te zien... en inderdaad iets minder goed dan de eerste...
Egbertbos
deze film evenaard zijn orgineel een zeldzaamheid voor vervolg films
MWX
op zich unieke film is het eenige vervolg die precies hetzelfde is als z'n voorganger zelf het verhaal alleen daarom al 5*
Purmerend
Dat Groene spook is inderdaad geweldig ook als buschauffeur. En Bill Murray heeft gewoon de leukste rol om te spelen, maar doet dat ook perfect en heeft zijn uiterlijk ook mee (lachwekkend gezicht). Gewoon een goed vervolg.
savi_7
how are you goining to call...... HEMAN HEMAN tof begin van een matig vervolg
FisherKing
Vervolg ? Het is min of meer een aangeklede re-make van het origineel. Met betere special effects weliswaar, maar de verrassing van de eerste film was weg, en dát telt dan zwaarder.
KK2
He-Man ja haha. Geweldig begin idd.
Dat groene spook is Slimer, in de cartoon kwam hij vaker voor. Dit deel heb ik in de bios gezien, toen heel gaaf, maar nu nog steeds
. **** net als deel een.
Waku
Nadeel van deze Ghostbusters is toch wel de overdreven en overtrokken special effects.
kArIzMa_TuRk
goeie vermakelijke vervolg.. vond allebei de delen even goed.. krijgt hetzelfde stem als wat ik ook bij 1 heb gegeven..3***
dutchtuga
Begon erg sterk en heeft weliswaar betere SFX dan het origineel maar over het geheel niet zo vermakelijk en op momenten tenenkrommend moralistisch en patriotisch. Kijkt toch lekker weg vanwege de leuke karakters, een geweldige Moranis en op momenten prachtige SFX.
zandertjuh
Leuke film, deel1 was beter maar over het algemeen een redelijk vervolg. Was er vroeger fan van en nu nog steeds..
*3.0
murtcelP
Leuke film! Vooral Bill Murray uiteraard, die blijft geniaal! ***1/2
film_kaza
Leuke acteurs, leuke film. Ik vind het geweldig om Bill Murray oog in oog te zien staan met de grote vijand Vigo. Waar ik vooral het meest in de film om kon lachen was de acteur, ik vergeet steeds zijn naam. Hij speelt in Ally Mcbeal & Mr. Bean. Die gekke die wou trouwen met Dana.
In ieder geval was het leukste nog wel dat hij het "hulpje"was van de grote vijand Vigo. Vooral ook zijn stemmetje en gedrag kan ik wel om lachen, dat is wel mijn humor. Ik lich alleen nooit in een deuk.
Deze was niet slechter of beter dan deel 1.
3,5
P8rb
Wel een lollige film, maar deel 1 vond ik persoonlijk iets grappiger en beter.
2,5
Kricky
jaa deze film is even goed als deel 1 vind ik. Ik vond hem nog steeds grappig al heb ik al zooo vaak gezien. Hij blijft leuk. Dit was volgens mij de laatste film waarin Harold Ramis te zien is geweest, daarna ging hij regiseren.
En Aykroyd en Murray zijn natuurlijk ook fantastisch
PEN15
Slappe hap, was toen al niet goed en als je er nu naar gaat kijken is de film nog iets beroerder. Mocht destijds naar de film, waarin ik meer corny ghostbusters action verwachtte uit deel een, maar kon voor mij die verwachtingen niet waarmaken. Meer kan ik eigenlijk ook niet zeggen, het is persoonlijk dat ik deze film slechts jeugdherinneringen vind doen oproepen met het ghostbusters speelgoed zoals dat vervelende, maar o zo leuke slijm dat na een tijdje niet meer van het plafond af te krabben was.
Ik vind de film eigenlijk vervelend en enkele grappen gewoon niet leuk meer the Titanic has just arrived!! en dan zie je een foto van het schip met enorme scheur in de zijwand en een hoop geesten in 1910'kledij die met koffers over de kade lopen Dit was misschien iets waar een klein groepje mensen om konden grinniken, maar ik kreeg er kippenvel van en voelde me vanaf dat moment niet meer zo kwieks. Ook die grap die er aan vooraf ging de bontjas of bontvossen van madame die eens gingen leven, ik vond dat dat in return of the living dead thuis hoort Vond ik als kind zijnde wat minder makkelijk te verteren. Onlangs nog even bekeken voor deze in de spoiler beschreven momenten en ik kreeg er wederom weer kippenvel van die harde grap.
neoryzer
vroeger 1 van mijn lievelingsfilms en zeker dit deel! Op een saaie zondag is dit zeker nog wel eens leuk om terug te zien!
Wassup !
Leuke en grappige film
!!! De film heeft heel leuke momenten en ook wat mindere, maar de meeste grappen waren wel geslaagd. Kan net niet tippen aan deel 1. De special effects zijn soms wel matig. Daarom 3***
!
Denden 100 Piek
Erg leuke film met amusante rollen wederom van Bill Murray en de hele bende. Vooral beroepsidioot Rick Moranis vind ik altijd weer even leuk om te zien. Er worden veel grappen gemaakt en ze zijn niet allemaal even grappig, maar uiteindelijk weet de film wel in de lijn van zijn voorganger te amuseren. Toch was er een stuk meer meligheid te bespeuren hier dan in het origineel, wat ik toch een beetje jammer vind want in het origineel werden deze momenten prima afgewisseld met spanning. dat maakt dit deel toch wat minder dan het origineel, dat ook qua spanning en zelfs een beetje horror nog genoeg te bieden had.
Een 2.5.
Ché Cliché
Veel en veel minder leuk dan de eerste. Ook slechtere effecten, dat vind ik dan weer een verrassing. Het verhaal was een stuk minder en de humor was wat kariger dan de eerste versie. Ik heb mij wel vermaakt, maar niet heel erg. 2,5 ster.

Ghostbusters: Frozen Empire
2024

Ghostbusters: Afterlife
2021

Ghostbusters
2016

Ghostbusters
1984
De iconische eerste twee 'Ghostbusters' films zijn vanavond te zien op televisie

Ernie Hudson wil grotere rol in aankomende 'Ghostbusters'-film

Back to the Future Part II
Avontuur / Komedie, 1989

House of Sand and Fog
Drama, 2003
new york citymythologieslime ghostbusterproduct placementteamworkreïncarnatieschilderenbovennatuurlijkcrude humorparanormal phenomenascreamalleenstaande moederparanormal investigationold flamerechtszaalurban settingbook storechrysler buildinggeestriver of slimerevolving dooroccult researchghostbusters