• 9.374.044 stemmen

Geregisseerd door: Ivan Reitman

Met onder meer: Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver

Releasedatum: 15 december 1989

Plot Ghostbusters II

"Guess who's coming to save the world again?"

Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtszaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.

Peter Venkman

Dr. Janosz Poha

Judge Wexler

avatar van Jordy

Jordy

Als ik het me goed herinner iets minder dan deel één, maar nog steeds erg vermakelijk, met veel van dezelfde sterke punten als in het eerste deel. 3 sterren.

avatar van neo

neo

ik vind ze allebei eigenlijk even leuk

avatar van Blindfold

Blindfold

Het slechte einde dat ik niet zal verklappen, haalt er net een half puntje af 2.5

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Ik vind deze even leuk als deel 1. Dus voor de tweede keer 4*

avatar van darkcity

darkcity

Iets minder dan deel 1, maar toch nog steeds erg leuk !

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

Vind die bolle groene spoken grappig

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel een leuke film om eenmalig te zien... en inderdaad iets minder goed dan de eerste...

avatar van Egbertbos

Egbertbos

deze film evenaard zijn orgineel een zeldzaamheid voor vervolg films

avatar van MWX

MWX

op zich unieke film is het eenige vervolg die precies hetzelfde is als z'n voorganger zelf het verhaal alleen daarom al 5*

avatar van Blokland

Blokland schreef:

Bill Murray = genie

avatar van Purmerend

Purmerend

Dat Groene spook is inderdaad geweldig ook als buschauffeur. En Bill Murray heeft gewoon de leukste rol om te spelen, maar doet dat ook perfect en heeft zijn uiterlijk ook mee (lachwekkend gezicht). Gewoon een goed vervolg.

avatar van Remmmie

Remmmie

Jups net als deel 1 ook een dikke ***4***

avatar van savi_7

savi_7

how are you goining to call...... HEMAN HEMAN tof begin van een matig vervolg

avatar van FisherKing

FisherKing

Vervolg ? Het is min of meer een aangeklede re-make van het origineel. Met betere special effects weliswaar, maar de verrassing van de eerste film was weg, en dát telt dan zwaarder.

avatar van KK2

KK2

He-Man ja haha. Geweldig begin idd.

Dat groene spook is Slimer, in de cartoon kwam hij vaker voor. Dit deel heb ik in de bios gezien, toen heel gaaf, maar nu nog steeds . **** net als deel een.

avatar van Waku

Waku

Nadeel van deze Ghostbusters is toch wel de overdreven en overtrokken special effects.

avatar van Flipman

Flipman

Wel leuk en vermakelijk, maar iets teveel van hetzelfde.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie vermakelijke vervolg.. vond allebei de delen even goed.. krijgt hetzelfde stem als wat ik ook bij 1 heb gegeven..3***

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Begon erg sterk en heeft weliswaar betere SFX dan het origineel maar over het geheel niet zo vermakelijk en op momenten tenenkrommend moralistisch en patriotisch. Kijkt toch lekker weg vanwege de leuke karakters, een geweldige Moranis en op momenten prachtige SFX.

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Leuke film, deel1 was beter maar over het algemeen een redelijk vervolg. Was er vroeger fan van en nu nog steeds..

*3.0

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke film! Vooral Bill Murray uiteraard, die blijft geniaal! ***1/2

avatar van film_kaza

film_kaza

Leuke acteurs, leuke film. Ik vind het geweldig om Bill Murray oog in oog te zien staan met de grote vijand Vigo. Waar ik vooral het meest in de film om kon lachen was de acteur, ik vergeet steeds zijn naam. Hij speelt in Ally Mcbeal & Mr. Bean. Die gekke die wou trouwen met Dana.
In ieder geval was het leukste nog wel dat hij het "hulpje"was van de grote vijand Vigo. Vooral ook zijn stemmetje en gedrag kan ik wel om lachen, dat is wel mijn humor. Ik lich alleen nooit in een deuk.
Deze was niet slechter of beter dan deel 1.

3,5

avatar van P8rb

P8rb

Wel een lollige film, maar deel 1 vond ik persoonlijk iets grappiger en beter.

2,5

avatar van Kricky

Kricky

jaa deze film is even goed als deel 1 vind ik. Ik vond hem nog steeds grappig al heb ik al zooo vaak gezien. Hij blijft leuk. Dit was volgens mij de laatste film waarin Harold Ramis te zien is geweest, daarna ging hij regiseren.

En Aykroyd en Murray zijn natuurlijk ook fantastisch

avatar van PEN15

PEN15

Slappe hap, was toen al niet goed en als je er nu naar gaat kijken is de film nog iets beroerder. Mocht destijds naar de film, waarin ik meer corny ghostbusters action verwachtte uit deel een, maar kon voor mij die verwachtingen niet waarmaken. Meer kan ik eigenlijk ook niet zeggen, het is persoonlijk dat ik deze film slechts jeugdherinneringen vind doen oproepen met het ghostbusters speelgoed zoals dat vervelende, maar o zo leuke slijm dat na een tijdje niet meer van het plafond af te krabben was.
Ik vind de film eigenlijk vervelend en enkele grappen gewoon niet leuk meer the Titanic has just arrived!! en dan zie je een foto van het schip met enorme scheur in de zijwand en een hoop geesten in 1910'kledij die met koffers over de kade lopen Dit was misschien iets waar een klein groepje mensen om konden grinniken, maar ik kreeg er kippenvel van en voelde me vanaf dat moment niet meer zo kwieks. Ook die grap die er aan vooraf ging de bontjas of bontvossen van madame die eens gingen leven, ik vond dat dat in return of the living dead thuis hoort Vond ik als kind zijnde wat minder makkelijk te verteren. Onlangs nog even bekeken voor deze in de spoiler beschreven momenten en ik kreeg er wederom weer kippenvel van die harde grap.

avatar van neoryzer

neoryzer

vroeger 1 van mijn lievelingsfilms en zeker dit deel! Op een saaie zondag is dit zeker nog wel eens leuk om terug te zien!

avatar van Wassup !

Wassup !

Leuke en grappige film !!! De film heeft heel leuke momenten en ook wat mindere, maar de meeste grappen waren wel geslaagd. Kan net niet tippen aan deel 1. De special effects zijn soms wel matig. Daarom 3*** !

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Erg leuke film met amusante rollen wederom van Bill Murray en de hele bende. Vooral beroepsidioot Rick Moranis vind ik altijd weer even leuk om te zien. Er worden veel grappen gemaakt en ze zijn niet allemaal even grappig, maar uiteindelijk weet de film wel in de lijn van zijn voorganger te amuseren. Toch was er een stuk meer meligheid te bespeuren hier dan in het origineel, wat ik toch een beetje jammer vind want in het origineel werden deze momenten prima afgewisseld met spanning. dat maakt dit deel toch wat minder dan het origineel, dat ook qua spanning en zelfs een beetje horror nog genoeg te bieden had.

Een 2.5.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Veel en veel minder leuk dan de eerste. Ook slechtere effecten, dat vind ik dan weer een verrassing. Het verhaal was een stuk minder en de humor was wat kariger dan de eerste versie. Ik heb mij wel vermaakt, maar niet heel erg. 2,5 ster.