• 9.373.864 stemmen

Met onder meer: Ed Helms, Christina Applegate en Chevy Chase

Releasedatum: 10 september 2015

Plot Vacation

"What could go wrong?"

Rusty Griswold (Ed Helms) besluit zijn gezin mee te nemen op een roadtrip naar 'Walley World', het coolste pretpark in Amerika. Het doel van de reis is de familie dichter bij elkaar brengen en het herbeleven van een jeugdvakantie, maar dingen gaan niet zoals gepland.

Rusty Griswold

Ellen Griswold

avatar van Mescaline

Mescaline

In Film > Nieuws > Vacation (2014):

Hoogstwaarschijnlijk komt er nog een vacation vervolg, dit keer draait de film schijnbaar wel meer over Rusty wat op zich natuurlijk best werken kan zolang Opa & Oma dan ook maar een leuke rol krijgen.

Zelf vind ik dit een geweldige reeks( de originele, niet de gene zonder Chevy Chase).

New 'Vacation' Movie: Chevy Chase and Beverly D'Angelo May Take Another Trip on the Holiday Road - news.moviefone.com

Vacation (2014) - IMDb

Vanaf 15 oktober in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''Leuke trailer .''

Ed Helms doet het bij mij altijd erg goed in het komedie genre en ja, Chevy Chase, die hoort

naar mijn mening in het rijtje beste 80's komedie acteurs thuis (voor mij absoluut geen straf

om naar te kijken dus). Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in, laat maar komen die reboot.

avatar van Mescaline

Mescaline

Jammer dat opa & oma niet gewoon gezellig meegaan! Hopelijk hebben ze wel een grotere rol dan dat deze trailer doet geloven...

Kijk hier wel erg naar uit, 1 van mijn favoriete film-reeksen

avatar van IcU

IcU

Moet zeggen dat ik best om de trailer heb zitten gniffelen. Ben benieuwd!

avatar van Kondoro

Kondoro

Trailer ziet er geinig uit. Laat maar komen!!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Net de nieuwe trailer op IMDb gezien. Volgens mij een prima wegkijkertje. Al lijkt mij het typetje van Chris Hemsworth mega irritant. Chevy Chase is in ieder geval moddervet, wow! Ziet er echt vreselijk uit. Is die man ziek?

avatar van Alexander1900

Alexander1900

In Film > Nieuws > Vacation (2015) - te vergelijken met National Lampoon's Vacation (1983):

Chevy Chase speelt er in maar hij heeft helaas een kleine rol volgens mij. Ben benieuwd naar het resultaat.

De trailer: Vacation Official Trailer #1 (2015) - Ed Helms, Christina Applegate Movie HD - YouTube

avatar van Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Ziet er goed uit! Om de trailer al een paar keer moeten lachen.

Hij doet me ook erg denken aan We're The Millers, positief!

avatar van Shinobi

Shinobi

Wat een bedroevende trailer, zegt volgens mij al genoeg over de kwaliteit van deze film.

avatar van handelaar

handelaar

- "we zijn bedekt met menselijke uitwerpselen"

- "wie zegt dat het menselijke zijn?"

Trailer ziet er in ieder geval al leuk uit.

avatar van schumacher

schumacher

Net gezien in de cinema en ik vond hem echt goed haha. Eindelijk nog eens een leuke komedie en niet zomaar een idiote poep en pisfilm ofzo ze, neen, dat is het zeker niet. De humor was bij momenten echt goed en ja hier en daar eens een paar mindere maar dat is altijd zo he.

De film is een rollercoaster vind ik, constant aan een vlot tempo ging de film verder, het verveelde geen seconde, er zat heel effe 1 klein momentje in die een heel klein beetje minder was maar nadien was het weer tempo . Echt een heel leuke en aangename film en neen, niet serieus gaan opnemen aub want zo'n films zijn ook niet serieus.

Ik heb we're the millers gezien maar deze vind ik echt wel beter, meer humor toch wel en een nog vlotter tempo.

En ja, het is vooral een leuke wegkijker, ik kwam toch buiten met een goed gevoel.

avatar van gatygun

gatygun

Weggelopen na 30 minuten.

Sorry, een en al oversekste film, waar spugen / kosten en veel gevloek vrijwel de norm is.

Ik vindt een beetje hiervan niet erg, maar dit ging nergens over.

Tevens is de samen hang van de man en vrouw slecht, de film met jennifer aniston in een eerdere film was gewoon een stuk beter samen.

Alles voelde zo gemaakt en zo overdreven aan wat er ook nog is bij kwam.

Troep.

Tevens lijkt het wel een redo van de oudere film als het qua hoofd verhaal gaat.

Corcicus

Heerlijke soundtrack van weleer Lyndsay Buckingham - Holida...

avatar van Doido

Doido

De onhandige vader met de te mooie vrouw die totaal niet bij hem past. De verveelde kids. Het is al zo vaak gedaan. En ook deze blinkt weer niet uit. Op een paar leuke momentjes na, wacht je dat de film toewerkt naar de climax, waar hij echt grappig gaat worden. Maar dat wordt hij eigenlijk nooit. Slap plot, slappe karakters. 2 sterren voor de moeite.

avatar van wwelover

wwelover

Je krijgt wat je verwacht. Een simpel verhaal met veel flauwe grappen. Maar ik kan daar op zijn tijd wel van genieten en ik heb zeker vaak erg gelachen om de film. Het is wat jammer van de moralistische dingen de ze erin willen proppen, maar dat krijg je al snel met Ed Helms. Paar leuke kleine rolletjes zoals van Hemsworth en Chase.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

13 in dozijn film, het sneue is dat je gewoon al het gros van de grappen hebt gezien in de trailer, dit herhaalt zich een paar keer en na een half uur / 3 kwartier heb je het ook wel gezien.

Bij vlagen erg grappig, maar na een tijdje is het er gewoon uit.

avatar van doeze

doeze

Ik had de vrees dat dit een superflauw filmpje zou worden, maar moet eerlijk toegeven..... heb er hartelijk om moeten lachen. Komische film met leuke grappen, inderdaad wat grappen al in de trailer gezien, maar toch....... een geslaagde komedie wat mij betreft!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Vergeleken met andere remakes uit het komische genre viel mij deze nog best mee.

Het is natuurlijk wel van belang het origineel National Lampoons vacation te kennen om deze film volledig te kunnen waarderen.

Ze hebben wel het aantal knipogen en verwijzingen naar het origineel nogal overdreven. Een aantal zaken zoals o.a. de soundtrack, de dame in de rode ferrari etc. ruepen wel nostalgie op.

Het grote verschil tussen origineel en remake/vervolg is met name het komisch talent van de hoofdrolspeler. Het is goed merkbaar dat Helms het talent van Chase niet bezit en de film dit compenseert door een verhoogde gehalte grofheid om grappig te kunnen blijven.

Voor mensen bekend met de National Lampoons films is het toch een aanrader, ken je deze echter niet, dan mis je er weinig aan door deze over te slaan.

avatar van stekman

stekman

wij hebben ons uitstekend vermaakt, hardop zitten lachen om die grappen. Ik kan me de originele niet geheel herinneren dus die gaan we vanavond nog maar eens kijken.

4 sterren van mij voor een hele leuke middag.

avatar van bart007bond

bart007bond

Jammer maar helaas.

Kon er niet echt inkomen.

Trailer was leuk.

Vond het wat cliché matig allemaal.

Applegate blijft wel een lekker ding.

Staat niet in de schaduw van de chase films.

avatar van bart007bond

bart007bond

Zaal werd ook niet echt in gelachen. Meer wat gegniffeld. En Chase ziet er niet uit.

Wat is die man dik geworden.

Corcicus

Deze film was absoluut kapotlachen. Wat mij betreft één van de beste komedies van de afgelopen vijf jaar. Nergens werd het melig, er kwam geen einde aan de hilariteit. Fantastische link naar het origineel ook, maar vele malen beter dan de originele.

avatar van The Oceanic Six

Best vermakelijk, als je tenminste een avondje kunt lachen om hele platte, ordinaire grappen. Toch was het allemaal leuk genoeg, mede ook dankzij de prima cast. Alleen Ed Helms past toch niet echt in deze film, maar hij deed het wel aardig. De grappen en humor zijn voorspelbaar, maar stiekem wel gewenst. Je zit bijvoorbeeld gewoon te wachten op een oneliner over ''een rimjob geven'' na zo'n eerdere dialoog, hehe. De vele cameo's van de nodige acteurs zijn ook goed gedaan. Die Chevy Chase is trouwens wel echt dik geworden zeg, pfoe. Maar leuk dat hij er als oudgediende nog even bij is. Misschien moet ik de oude reeks maar eens op gaan zetten. Vroeger wel wat van gezien, maar ben bijna alles vergeten. Vermoedelijk ben ik daardoor ook wat verwijzingen in deze film misgelopen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nee dit soort films is niet waar ik naar uit kijk. Komedie is sowieso al niet het genre wat ik snel ga kijken, maar als er echt een uitschieter tussen zit wil ik er toch nog wel eens naar kijken. Maar deze film is gewoon wat bij elkaar gejat in de hoop dat het net zo'n succes word als b.v. We're The Millers. Die film kon ik nog wel waarderen maar Vacation is me net wat te flauw en voor de hand liggende grappen.

avatar van tommycool98

tommycool98

Ik vond dit persoonlijk wel een grappige en vermakelijke film!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

bekeken in een lege zaal. Maar zo konden we ons prima vermake. Bijzonder flauw, maar wel leuk.

Film duurt wel wat te lang. Gelukkig was de scene met Leslie Mann erg kort kan die stem van dat mens niet uitstaan.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Vacation (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Ps. ik ben geen professionele schrijver dus respecteer mijn recht om taalfouten te maken.

Vacation is géén remake van de originele Vacation, ook is het geen sequel of een reboo… wat is deze film?! Deze Vacation probeert uiteraard de magie van de originele Griswold-trip te overtreffen met grove humor en over-the-top momenten, maar faalt grandioos. Er zitten zeker een aantal grappige momenten in deze film, maar de meeste humor is vulgair of voorspelbaar. Deze Griswolds komen zelfs niet over als een geloofwaardige familie waardoor we ook geen enkele moment oprecht meeleven met deze personages. Ed Helms doet zijn uiterste best als familieman, maar deze Vacation mist het hechte familiegevoel dat de originele Griswoldfilms wél hadden.

Corcicus

Ik denk dat je deze film teveel met de bril van het origineel op, hebt gekeken, waardoor je dit geen echte kans hebt gegeven. Deze is nl. nooit bedoeld als eighties familiefilm, maar als kurkdroge komedie uit 2015.

avatar van GGG

GGG

Slechte film. Paar glimlachjes maar zo snel als gezien weer vergeten...