• 9.375.336 stemmen

Releasedatum: 14 juli 2016

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Neon Demon

"Beauty is vicious."

Jesse is een aspirerend model dat besluit te vertrekken naar Los Angeles. Daar aangekomen raakt haar jeugdigheid en levenskracht gevangen in een wereld van schoonheid en teloorgang door geobsedeerde vrouwen die er alles voor over hebben om te krijgen wat zij bezit.

Zwolle84

Heb jij hem trouwens nog niet gezien, Onderhond? Ben benieuwd wat jij ervan zult vinden.

Nee, komt wel. De laatste Refn films vielen me wat tegen, dus mijn verwachtingen liggen niet al te hoog.

Zwolle84

Zal nu sowieso ook lastig legaal te zien zijn natuurlijk, tot de home release eind oktober.

Onderhond schreef:

500 reviews, quotes en artikels die je ongelijk bewijzen.

Maar juist omdat deze film slecht ontvangen is in Cannes ga je hier een positief berichtje achterlaten . Jij bent inmiddels zo voorspelbaar Onderhond . Er zijn veel overeenkomsten tussen deze mislukking en de Japanse rotzooi die je waardeert . Voor vage , lowbudget amateuristische ' underdog ' rotzooi moeten we bij jou wezen , toch … ?

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

ghostman schreef:

Maar juist omdat deze film slecht ontvangen is in Cannes ga je hier een positief berichtje achterlaten.

Hij is niet slecht ontvangen in Cannes, publiek was erg verdeeld (er was zowel applaus als boegeroep). De nieuwe van Penn, die is slecht ontvangen.

ghostman schreef:

ga je hier een positief berichtje achterlaten.

Is dat zo? Ik heb m'n eigen positief bericht gemist geloof ik.

avatar van horizons

horizons

Ik verwacht dat je 13 hours van Bay hoger waardeert dan the Neon demon.

Volgens mij verwacht hij nog een positief bericht...

Nick Theunis schreef:

Oké , ik dacht dat deze film slecht ontvangen werd in Cannes , omdat ik toentertijd veel negatieve recensies had gelezen .

Dit is wat ze bij sight&sound over dit filmpje ( , volgens hen kitsch , ) hebben geschreven : " The Neon Demon might get the blood pumping temporarily, but it doesn’t have staying power. "

bfi.org.uk

horizons schreef:

Ik verwacht dat je 13 hours van Bay hoger waardeert dan the Neon demon.

Volgens mij verwacht hij nog een positief bericht...

Onderhond gaat TND in diens top 10 plaatsen ...

Kerel, serieus.

De intensiteit (en herhaling) van je berichten is zo hoog dat ik bijna niet weet hoe ik er neutraal op kan reageren.

En even eerlijk: je hebt hem niet gezien, of wel?

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Japanse rotzooi... Mijn filmliefhebbend hart bloedt.

John Milton schreef:

En even eerlijk: je hebt hem niet gezien, of wel?

Natuurlijk heb ik deze film gezien . Ik woon in A’dam West en enkele straten van mijn woning is er een bios waar ze deze film nog steeds draaien .

ghostman schreef:

nou ja, natuurlijk... Uit wat je tot nog toe geschreven hebt blijkt niet of je hem gezien hebt of niet.

Onderhond schreef:

Terecht inderdaad, want TND wijkt nauwelijks af van zijn twee voorgaande films. Kan deze films ook maar moeilijk los van elkaar zien, net als bijvoorbeeld bij Malicks laatste paar worpen. Dus verwacht een voortzetting van diezelfde stijl. De toon van TND zit misschien iets meer richting Drive en de soundtrack zit wat tussen Drive en OGF in. Maar wellicht kan je er thematisch iets meer mee.

avatar van de grunt

de grunt

McSavah schreef:

Héle goede zaak

John Milton schreef:

Ooooooooké ... En zijn vorige films heb ik zeker ook niet gezien , right ? Of moet ik misschien speciaal voor jou het einde gaan spoilen ? Misschien het middenstuk van de film ? Het einde vind ik iig. nergens choquerend werken , eerder lachwekkend en kinderachtig ...

The Neon Demon (2016) doet mij een beetje denken aan Black Swan (2010) . Ben echter geen liefhebber van Black Swan (2010) , en zelfs de film van Aronofsky vind ik beter ...

John Milton

Ik ben hier echt nu te moe voor. Je reageert niet inhoudelijk. Als dat onredelijk is hoor ik het graag.

John Milton schreef:

Ik vind de film nergens origineel ! Heb je 3 Women (1977) van Altman gezien ? Oneindig veel beter dan deze film . Bij 3 Women (1977) draait het ook om drie ( 3 ) eigenschappen van een vrouw . Maar de film van Altman doet heel erg veel denken aan Persona (1966) van Bergman . David Lynch , Tio Franco hebben allemaal dit soort films gemaakt ...

Ik erger me vooral aan het spel tussen de actrices ( modellen in deze film ) . ' Exploitatieve ' thema's zoals pedofilie en kannibalisme vind ik erg storend en kinderachtig , maar nergens choquerend . Erg verouderende thema's . De seksualiteit van een zestien jarig ' onschuldig ' meisje ( maagd ) kan mij weinig boeien . So what werd zij als lustobject gezien .

Naïeve onschuld delft het onderspit . Ja , en ? Wat is hier zo intelligent / intellectueel aan ? Nogmaals , nergens origineel . Ken jij de ' coming of age ' film Valerie a Týden Divu (1970) van Jaromil Jires ?
En hoe dat gebeurt bij deze film ( elkaars ledematen / organen opeten ! ) is gewoon erg banaal & goedkoop effectbejag . Gewoon choqueren om te choqueren , maar ik vind het gewoonweg belachelijk en pretentieus geneuzel ...

ghostman

Wat is er toch mis met Nicolas Winding Refn ? Volgens mij is hij echt meerdere malen op zijn hoofd gevallen . Niet al te snugger ventje . Zijn vorige film probeerde hij ons o.a. te choqueren met thema's als incest ( Oedipus ) en hier doet hij dat met pedofilie & kannibalisme . Hij maakt op vulgaire en ' exploitatieve ' wijze gebruik van deze thema's . Opzettelijk vaag doen om vaag of ' hip ' of wat dan ook te kunnen zijn . Extreem kinderachtig allemaal ...

Is dit inhoudelijk genoeg ... ?

avatar van Cikx

Cikx

Ook al staat de film je niet aan, hoef je toch niet gelijk de regisseur persoonlijk aan te vallen?

Maar goed, ik vind het persoonlijk wel verfrissend dat Refn buiten de lijntjes durft te kleuren.

avatar van Bélon

Bélon

Goed nieuws -voor de fans dan - het Duitse label Koch komt met hun eerste 4K Ultra HD (+ normale Blu-ray) release en dat is dus The Neon Demon geworden.

The Neon Demon 4K UHD - Blu-ray Forum - forum.blu-ray.com

Volgens mij kosten 4K Blu-ray spelers nog >500 euro maar toch is het wel tempting om voor die 4K versie te gaan, voor als over 3-5 jaar die spelers nog maar 100 euro kosten of zo

avatar van nummer2

nummer2

ghostman schreef:

Wat wil je hiermee zeggen? Is hij daarom beter?

ghostman schreef:

Ik erger me [...] vind ik erg storend en kinderachtig , maar nergens choquerend . Erg verouderende thema's . [...] kan mij weinig boeien .

Hoezo zijn dit criteria om een regisseur te beoordelen? Kan me best voorstellen dat iemand de film niet mag, maar op basis van welke feiten probeer je aan te tonen dat Refn een 'prutser' is?

ghostman schreef:

Wat is hier zo intelligent / intellectueel aan ? Nogmaals , nergens origineel .

Hoe is de intelligentie & originaliteit van een film objectief vast te stellen, en waarom zijn het goede criteria om de regisseur een 'prutser' te noemen?

ghostman schreef:

ik vind het gewoonweg belachelijk en pretentieus geneuzel ...

Prima toch? Ik zie nergens objectieve maatstaven om een oordeel als 'prutser' te vellen over Refn. Ik lees louter argumenten waarom de film jou niet bevalt.

McSavah

The Neon Demon (2016) is een soort geëvolueerde kruisbestuiving van de maagdelijke onschuld van Valerie a Týden Divu (1970) en het psychologische spel van Persona (1966). Eigenlijk zou je TND een hedendaagse update van Altmans 3 Women (1977) kunnen noemen, maar Refn heeft veel meer oog(!) voor een immersieve filmervaring! Zijn kleurenpalet doet me zelfs denken aan Suspiria (1977) van Argento, een van mijn favoriete cineasten! Door zijn zelfverzekerde pacing en idiosyncratische mise-en-scène heeft TND echter meer weg van een reeks abstracte butoh performances geïnterpreteerd door Jodorowsky dan van van een neo-giallo. TND zou weleens kunnen uitgroeien tot mijn lievelingsfilm van NWR. Meesterwerk !

avatar van mikey

mikey

Heerlijk voorbeeldje van name dropping

avatar van Malick

Malick

McSavah.

McSavah schreef:

Toch zie ik je Only God Forgives (2013) iets lager waarderen dan Drive (2011) en The Neon Demon (2016) . Is het bij jou ook dat meer plotgedrevene van Drive (2011) en The Neon Demon (2016) dat je meer aanspreekt dan het toch wat abstractere van Only God Forgives (2013) ? Of vind je de uitwerking bij Only God Forgives (2013) gewoon net iets minder dan bij Drive (2011) en The Neon Demon (2016) ?

avatar van leatherhead

leatherhead

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

ghostman schreef:

gewoonweg belachelijk en pretentieus geneuzel ...

Mooie samenvatting van je eigen betoog.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ketelhuis?

Zwolle84 schreef:

Daar heb je gelijk in. OGF is voor mij een 8.5 (afgerond naar 4*) en Drive en TND een 9.5 (afgerond naar 5*). Al wil ik OGF wel nog eens herzien. In die film stonden de editing en kadrering me af en toe tegen. Rekende toen op een meer uitbundige film, met name op cinematografisch vlak, dus het zal voornamelijk ook met verwachtingen te maken hebben gehad.

Refn probeert wat mij betreft trouwens niet te choqueren en ik vind hem ook geen cynicus. Zijn laatste drie films zijn juist heel erg romantisch. Hij toont alle uitwassen van (onmogelijke) liefde in al zijn passiviteit en narigheid. Daar komen onder meer ook cynische karakters bij kijken, maar alles kan worden herleid tot een diep menselijk verlangen naar een bepaalde vorm van liefde.