Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 14 juli 2016
Bekijk via CineMember
Plot The Neon Demon
"Beauty is vicious."
Jesse is een aspirerend model dat besluit te vertrekken naar Los Angeles. Daar aangekomen raakt haar jeugdigheid en levenskracht gevangen in een wereld van schoonheid en teloorgang door geobsedeerde vrouwen die er alles voor over hebben om te krijgen wat zij bezit.
Jesse
Hank
Mikey
Casting Director
Zwolle84
Heb jij hem trouwens nog niet gezien, Onderhond? Ben benieuwd wat jij ervan zult vinden.
Nee, komt wel. De laatste Refn films vielen me wat tegen, dus mijn verwachtingen liggen niet al te hoog.
Zwolle84
Zal nu sowieso ook lastig legaal te zien zijn natuurlijk, tot de home release eind oktober.
ghostman
500 reviews, quotes en artikels die je ongelijk bewijzen.
Maar juist omdat deze film slecht ontvangen is in Cannes ga je hier een positief berichtje achterlaten . Jij bent inmiddels zo voorspelbaar Onderhond . Er zijn veel overeenkomsten tussen deze mislukking en de Japanse rotzooi die je waardeert . Voor vage , lowbudget amateuristische ' underdog ' rotzooi moeten we bij jou wezen , toch … ?
Nick Theunis
Maar juist omdat deze film slecht ontvangen is in Cannes ga je hier een positief berichtje achterlaten.
Hij is niet slecht ontvangen in Cannes, publiek was erg verdeeld (er was zowel applaus als boegeroep). De nieuwe van Penn, die is slecht ontvangen.
ga je hier een positief berichtje achterlaten.
Is dat zo? Ik heb m'n eigen positief bericht gemist geloof ik.
horizons
Ik verwacht dat je 13 hours van Bay hoger waardeert dan the Neon demon.
Volgens mij verwacht hij nog een positief bericht...
ghostman
Dit is wat ze bij sight&sound over dit filmpje ( , volgens hen kitsch , ) hebben geschreven : " The Neon Demon might get the blood pumping temporarily, but it doesn’t have staying power. "
ghostman
Ik verwacht dat je 13 hours van Bay hoger waardeert dan the Neon demon.
Volgens mij verwacht hij nog een positief bericht...

Kerel, serieus.
De intensiteit (en herhaling) van je berichten is zo hoog dat ik bijna niet weet hoe ik er neutraal op kan reageren.
En even eerlijk: je hebt hem niet gezien, of wel?
ghostman
En even eerlijk: je hebt hem niet gezien, of wel?
McSavah
Terecht inderdaad, want TND wijkt nauwelijks af van zijn twee voorgaande films. Kan deze films ook maar moeilijk los van elkaar zien, net als bijvoorbeeld bij Malicks laatste paar worpen. Dus verwacht een voortzetting van diezelfde stijl. De toon van TND zit misschien iets meer richting Drive en de soundtrack zit wat tussen Drive en OGF in. Maar wellicht kan je er thematisch iets meer mee.
de grunt
Héle goede zaak
ghostman
The Neon Demon (2016) doet mij een beetje denken aan Black Swan (2010) . Ben echter geen liefhebber van Black Swan (2010) , en zelfs de film van Aronofsky vind ik beter ...
John Milton
Ik ben hier echt nu te moe voor. Je reageert niet inhoudelijk. Als dat onredelijk is hoor ik het graag.
ghostman
Ik vind de film nergens origineel ! Heb je 3 Women (1977) van Altman gezien ? Oneindig veel beter dan deze film . Bij 3 Women (1977) draait het ook om drie ( 3 ) eigenschappen van een vrouw . Maar de film van Altman doet heel erg veel denken aan Persona (1966) van Bergman . David Lynch , Tio Franco hebben allemaal dit soort films gemaakt ...
Ik erger me vooral aan het spel tussen de actrices ( modellen in deze film ) . ' Exploitatieve ' thema's zoals pedofilie en kannibalisme vind ik erg storend en kinderachtig , maar nergens choquerend . Erg verouderende thema's . De seksualiteit van een zestien jarig ' onschuldig ' meisje ( maagd ) kan mij weinig boeien . So what werd zij als lustobject gezien .
Naïeve onschuld delft het onderspit . Ja , en ? Wat is hier zo intelligent / intellectueel aan ? Nogmaals , nergens origineel . Ken jij de ' coming of age ' film Valerie a Týden Divu (1970) van Jaromil Jires ?
En hoe dat gebeurt bij deze film ( elkaars ledematen / organen opeten ! ) is gewoon erg banaal & goedkoop effectbejag . Gewoon choqueren om te choqueren , maar ik vind het gewoonweg belachelijk en pretentieus geneuzel ...
ghostman
Wat is er toch mis met Nicolas Winding Refn ? Volgens mij is hij echt meerdere malen op zijn hoofd gevallen . Niet al te snugger ventje . Zijn vorige film probeerde hij ons o.a. te choqueren met thema's als incest ( Oedipus ) en hier doet hij dat met pedofilie & kannibalisme . Hij maakt op vulgaire en ' exploitatieve ' wijze gebruik van deze thema's . Opzettelijk vaag doen om vaag of ' hip ' of wat dan ook te kunnen zijn . Extreem kinderachtig allemaal ...
Is dit inhoudelijk genoeg ... ?
Cikx
Ook al staat de film je niet aan, hoef je toch niet gelijk de regisseur persoonlijk aan te vallen?
Maar goed, ik vind het persoonlijk wel verfrissend dat Refn buiten de lijntjes durft te kleuren.
Bélon
Goed nieuws -voor de fans dan
- het Duitse label Koch komt met hun eerste 4K Ultra HD (+ normale Blu-ray) release en dat is dus The Neon Demon geworden.
The Neon Demon 4K UHD - Blu-ray Forum - forum.blu-ray.com
Volgens mij kosten 4K Blu-ray spelers nog >500 euro maar toch is het wel tempting om voor die 4K versie te gaan, voor als over 3-5 jaar die spelers nog maar 100 euro kosten of zo
nummer2
Wat wil je hiermee zeggen? Is hij daarom beter?
Ik erger me [...] vind ik erg storend en kinderachtig , maar nergens choquerend . Erg verouderende thema's . [...] kan mij weinig boeien .
Hoezo zijn dit criteria om een regisseur te beoordelen? Kan me best voorstellen dat iemand de film niet mag, maar op basis van welke feiten probeer je aan te tonen dat Refn een 'prutser' is?
Wat is hier zo intelligent / intellectueel aan ? Nogmaals , nergens origineel .
Hoe is de intelligentie & originaliteit van een film objectief vast te stellen, en waarom zijn het goede criteria om de regisseur een 'prutser' te noemen?
ik vind het gewoonweg belachelijk en pretentieus geneuzel ...
Prima toch? Ik zie nergens objectieve maatstaven om een oordeel als 'prutser' te vellen over Refn. Ik lees louter argumenten waarom de film jou niet bevalt.
McSavah
The Neon Demon (2016) is een soort geëvolueerde kruisbestuiving van de maagdelijke onschuld van Valerie a Týden Divu (1970) en het psychologische spel van Persona (1966). Eigenlijk zou je TND een hedendaagse update van Altmans 3 Women (1977) kunnen noemen, maar Refn heeft veel meer oog(!) voor een immersieve filmervaring! Zijn kleurenpalet doet me zelfs denken aan Suspiria (1977) van Argento, een van mijn favoriete cineasten! Door zijn zelfverzekerde pacing en idiosyncratische mise-en-scène heeft TND echter meer weg van een reeks abstracte butoh performances geïnterpreteerd door Jodorowsky dan van van een neo-giallo. TND zou weleens kunnen uitgroeien tot mijn lievelingsfilm van NWR. Meesterwerk !
Zwolle84
Toch zie ik je Only God Forgives (2013) iets lager waarderen dan Drive (2011) en The Neon Demon (2016) . Is het bij jou ook dat meer plotgedrevene van Drive (2011) en The Neon Demon (2016) dat je meer aanspreekt dan het toch wat abstractere van Only God Forgives (2013) ? Of vind je de uitwerking bij Only God Forgives (2013) gewoon net iets minder dan bij Drive (2011) en The Neon Demon (2016) ?
Basto
- 11944 berichten
gewoonweg belachelijk en pretentieus geneuzel ...
Mooie samenvatting van je eigen betoog.
dutchtuga
Ketelhuis?
McSavah
Daar heb je gelijk in. OGF is voor mij een 8.5 (afgerond naar 4*) en Drive en TND een 9.5 (afgerond naar 5*). Al wil ik OGF wel nog eens herzien. In die film stonden de editing en kadrering me af en toe tegen. Rekende toen op een meer uitbundige film, met name op cinematografisch vlak, dus het zal voornamelijk ook met verwachtingen te maken hebben gehad.
Refn probeert wat mij betreft trouwens niet te choqueren en ik vind hem ook geen cynicus. Zijn laatste drie films zijn juist heel erg romantisch. Hij toont alle uitwassen van (onmogelijke) liefde in al zijn passiviteit en narigheid. Daar komen onder meer ook cynische karakters bij kijken, maar alles kan worden herleid tot een diep menselijk verlangen naar een bepaalde vorm van liefde.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'