• 9.376.815 stemmen

Releasedatum: 14 juli 2016

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Neon Demon

"Beauty is vicious."

Jesse is een aspirerend model dat besluit te vertrekken naar Los Angeles. Daar aangekomen raakt haar jeugdigheid en levenskracht gevangen in een wereld van schoonheid en teloorgang door geobsedeerde vrouwen die er alles voor over hebben om te krijgen wat zij bezit.

avatar van DVD-T

DVD-T

Er zijn inderdaad heel veel mooie posters van The Neon Demon te vinden, maar vind dit toch wel de mooiste.

Volgens mij nieuwe trailer:

THE NEON DEMON Red Band Trailer (2016) - YouTube

fijn...

avatar van mikey

mikey

Prachtig en fantastisch.

mjk87 (moderator films)

Lekkere beat ook eronder. Deze film gaat fantastisch worden. En een ritje naar een bios met groot scherm en goed geluid waard. Denk dat dit er één voor de filmhuizen wordt?

avatar van Zwolle84

Zwolle84

mjk87 schreef:

Denk dat dit er één voor de filmhuizen wordt?

Pathé kondigt hem ook aan: The Neon Demon -Trailer & Laatste nieuws - Pathé - pathe.nl

Zal wel weer uitsluitend in de Randstad zijn.

mjk87 (moderator films)

Dat klopt ja, maar JT in ieder geval niet. Hopen dat Eye hem in de grote zaal gaat draaien.

Malick

In tegenstelling tot de rest hier begin ik zo langzamerhand af te haken. De invloed van Jodorowsky doet hem duidelijk niet goed. Vind het zelfs griezelig worden ...

avatar van leatherhead

leatherhead

Griezelig? Is dat iets negatiefs dan?

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

Malick schreef:

Welke invloeden van Jodorowsky zie je dan? Ik weet dat Refn fan is, maar ophet driehoekje na, zie ik er geen Jodorowsky in. Maak me meer zorgen dat hij 'slechts' voortborduur op de ingeslagen weg van Drive en OGF. En dan hebben we ook nog Lost River gehad.

Desalniettemin verwacht ik er weer verl van.

avatar van nummer2

nummer2

mjk87 schreef:

Mmm....hoopte juist voor deze film voor het eerst JT uit te gaan proberen. Erg jammer als zij deze film niet tonen.

nummer2 schreef:

Is nog niet zeker, JT heeft sowieso een beperkte lijst met hun verwachte films. Maar hoe dan ook lijkt me dit geen film die bij JT gaat draaien, maar misschien worden we nog verrast.

Fijne beelden hoor, een soort mix van Black Swan, Mulholland Dr. en de vorige twee films van Refn.

horizons

Ben benieuwd of de film lokaal dan wel gaat draaien hier in de buurt.

Met de beat van de laatste trailer is de lijn Drive-Only God Forgives op het visuele en audiovisuele nogal duidelijk. Niet erg. Een regisseur mag een eigen herkenbare stijl hebben.

Het verhaal lijkt een lichtelijke fucked up versie van Black Swan.

Maar volgens mij val ik in herhaling.

In ieder geval film waar ik benieuwd naar ben.

leatherhead schreef:

Griezelig? Is dat iets negatiefs dan?

Griezelig in de zin dat hij bijvoorbeeld tijdens het maken van deze film een tarotlegging liet uitvoeren door Jodorowsky. En uit de trailer (!) zie ik alleen maar symboliek van de vrijmetselarij en illuminati. Iets wat je in eerder werk van Refn niet kan vinden.

Malick schreef:

Die symboliek is te zien ja daarom ben ik erg benieuwd hoe dit wordt uitgewerkt.

mjk87 schreef:

Wat doet je precies denken aan Mulholland Drive?

avatar van de grunt

de grunt

Die link zie ik ook niet, Suspiria daarentegen ...

Cikx schreef:

Wat doet je precies denken aan Mulholland Drive?

Locaties, manier van acteren, een bepaalde verstildheid.

mjk87 schreef:

Locaties, manier van acteren, een bepaalde verstildheid.

Ah, duidelijk. Ik vind zelf Mulholland Drive erg dromerig en surrealistisch qua sfeer, waar Refn zijn films altijd hypergestileerd zijn. Toch kan ik beide stijlen heel erg waarderen.

Kan niet wachten! morgen draait die op Cannes?

Cikx

Blijkbaar net als Only God Forgives uitgejouwd op Cannes. Maar goed, niet geheel verrassend natuurlijk.

'The Neon Demon' Was Booed at Cannes - Bloody Disgusting! - bloody-disgusting.com

avatar van msLynch

msLynch

NWR is waarschijnlijk 1 van mijn meest favoriete contemporary regisseurs, dus uiteraard kijk ik hier ontzettend naar uit!

avatar van John Milton

John Milton

Ik kon Only God Forgives behoorlijk waarderen en die werd zoals gezegd ook uitgejouwd , dus ik trek daar ook nu geen conclusies uit

avatar van leatherhead

leatherhead

Van dat verzuurde Cannes publiek kun je je inderdaad beter weinig aantrekken.

avatar van John Milton

John Milton

The Neon Demon - Little White Lies - lwlies.com

5 sterren van Little White Lies

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Lees de reacties niet mensen, in sommige staan grote spoilers !

De negatieve reacties zijn er o.w.v. het gruwelijk veel bloedvergieten.

+ Nog nihilistischer dan OGF.

Mjah, een arthouse horrorfilm wordt daar in de Cannes hoofdcompetitie ook niet vaak gedraaid, was wel te voorzien...

Malick

Enig idee waar ik de persconferentie van vanochtend kan terugkijken? Zou om 11 uur beginnen.

avatar van Fortune

Fortune

Boeee! Ik dacht altijd dat Cannes een enigszins chique aangelegenheid was? Critici die hardop boe gaan roepen is toch belachelijk..

avatar van Warp

Warp

Fortune schreef:

Vind het ook erg sneu en laag, mensen die aan de film hebben meegeholpen zijn daar ook gewoon aanwezig. Schijnt ook wel vaker te gebeuren op Cannes..

THE NEON DEMON - Press Conference - EV - Cannes 2016 - YouTube

Malick

De persconferentie afsluiten als Refn eindelijk op dreef raakt. De laatste vijf minuten zijn nu al legendarisch!