menu

Unlocked (2017)

mijn stem
2,84 (338)
338 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Noomi Rapace, Orlando Bloom en Toni Collette

Het verhaal gaat over een CIA-agente (Noomi Rapace), die zonder het te weten informatie verschaft aan terroristen. Vervolgens moet ze in een race tegen de klok een chemische aanval op Londen zien te voorkomen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=PNMmP38rGVk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Pazmaster
3,0
Redelijk. Een vrij standaard verhaal maar dankzij de cast toch prima te behapstukken. Rapace vond ik niet zo sterk maar de rest van de cast houdt de film overeind. Ook leuk om Douglas en Malkovich weer eens te zien. Best een vermakelijk filmpje maar zal zeker niet blijven hangen.

3,5
Heel redelijk. Opvallend dat de degelijke, geroutineerde en wat saaie Apted met zijn indrukwekkend cv (krijg weer vlinders in mijn buik als ik terugdenk aan Gorky Park)nu op de proppen komt met een vlotte actiethriller die voornamelijk wil verrassen en continue spanning wil bieden. Samenhang, logica en plot zijn daarbij van ondergeschikt belang(wat iets anders is dan dat dit er helemaal niet is), en ben je bereid als kijker hierin mee te gaan, dan heb je gewoon een prettige zit. Doet qua stijl nog het meest denken aan iets als Enemy of the State, alhoewel die film intelligenter en beter was.
Makkelijk schieten natuurlijk voor de critici onder ons op deze aanstekelijke, opzettelijke warboel maar ik geloof er bijvoorbeeld geen snars van als men hierboven stelt al vlug in de gaten te hebben wie hier de bad guy is(no way!). Rapace is bijzonder goed op haar plaats, en haar transformatie in no time van mentaal geknakt muurbloempje naar een vrouwelijke terminator was voor mij nog de minst ongeloofwaardige(maar wel prettige) surprise. Leuk om Malkovich weer eens te zien als cynische, rare man en Douglas levert bijna onopvallend goed werk in een ogenschijnlijk triviale bijrol. Bloom's kameleonachtige rol past goed binnen de wispelturige opzet van Unlocked, heb deze mooie jongen wel eens veel irritanter bezig gezien. Nee, ik kan niet boos of teleurgesteld zijn over dit vakkundige formulewerk, ben zelfs gematigd tevreden. Niks nieuws onder de zon, maar dat hoeft ook niet: Dit zonnetje brand al best lekker.

avatar van ikkegoemikke
2,5
“Send a car for my wife and flowers.
And by flowers, I mean whatever it takes to keep me off the couch tonight.”


Neem een willekeurige “Jason Bourne” episode en meng dit met pakweg een “Mission Impossible” of recent “Stratton” en voeg er nog een beetje humor bij, dan krijg je als resultaat iets gelijkaardigs als “Unlocked”. Niet bepaald origineel dus. Entertainend is het wel, maar het is ook een onontwarbaar kluwen van intriges. Op een bepaald moment vraag je je af wie er nu eigenlijk geen dubbelspel speelt en te vertrouwen is. De film sluit wel perfect aan bij de hedendaagse actualiteit. Er gaan geen maanden voorbij tegenwoordig of er is weer ergens op het Europese vasteland een extremistische organisatie die een laffe aanslag pleegt. Ik hoop alleen dat deze film zulke geschifte organisaties niet op slechte gedachten brengt.

Het zal misschien wel aan mij liggen maar op bepaalde momenten had ik echt geen flauw idee waar de betrokken personen het over hadden. Blijkbaar moet je intelligentiequota toch wel enorm hoog zijn om mee te kunnen draaien in het wereld van inlichtingendiensten als geheimagent. De snelheid waarmee conclusies worden getrokken en beslissingen worden genomen is angstaanjagend snel soms. Niet voor niets dat de bestrijding van terroristische cellen zo’n moeilijke taak is. Zou het niet kunnen dat het overgrote deel van de medewerkers aldaar niet eens de redeneringswijze van hun overste kunnen volgen?

Noomi Rapace, die meer indruk op me maakte in “Child 44” dan in “Prometheus”, speelt de ervaren agente Alice Racine die met een gewetenprobleem zit na een aanslag in Parijs. Vanwege een enorm schuldgevoel houdt ze haar functie bij MI5 voor bekeken, en gaat werken op één of andere sociale dienst die ze als dekmantel gebruikt om verdachte ontwikkelingen door te seinen aan MI5. Tot ze op een dag de vraag krijgt om een terreurverdachte te ondervragen en eventuele informatie over een op stapel staande aanslag los te peuteren. Maar algauw beseft ze dat ze zich in een dodelijk wespennest heeft gestoken waar niemand meer in te vertrouwen valt en waar haar een onmogelijke taak opwacht. Enerzijds moet ze zichzelf reppen om uit de handen te blijven van een onbekende partij die handelt volgens een geheel andere agenda. En anderzijds is het een race tegen de klok om ervoor te zorgen dat Londen niet het slachtoffer wordt van een gifaanval. Ja, zich vervelen is er niet bij voor Alice.

Het verhaal op zijn eigen is eigenlijk een warboel en soms nogal moeilijk te volgen. Ben je een spionagethriller-liefhebber en heb je al een hele resem films uit dit genre gezien, dan zal je geen nieuwigheden vinden die je overdonderen. De hele film is een aaneenschakeling van achtervolgingen, kortstondige maar energiek uitgevoerde actiescènes en hightech spionagewerk achter de schermen. Maar vooral de enorme hoeveelheid plotwendingen zullen er eerder voor zorgen dat het nogal lachwekkend overkomt in plaats van verrassend. Ik zou zelfs niet verbaasd zijn geweest als op het uiteinde de imam een medeplichtige was van één of andere candid-camera programma die op het einde laconiek komt mededelen dat het allemaal maar voor te lachen was. Van dat niveau is het dus.

Wat rest er dan nog te bewonderen? De acteerprestaties van de bijeen geschaarde bekendere filmsterren. De Zweedse Noomi Rapace is redelijk geknipt voor deze rol als vrouwelijke Jason Bourne. Een intelligente, koelbloedig persoon die zich weet te handhaven in de keiharde spionnenwereld. Zelfs Michael Douglas wisten ze te strikken voor een kleine maar niet zo onbelangrijke rol. De minst indrukmakende rol is weggelegd voor Orlando Bloom die met zijn zwaar Engels accent en nonchalance tracht enige humor in de film te brengen. ’t Is echter John Malkovich die de show steelt als CIA-afdelingshoofd Bob Hunter. Zijn expressie, die schijnbaar nonchalante glimlach en een moment van ongecontroleerd gedrag tijdens een video conference. Een duidelijk bewijs dat men een beetje geschift moet zijn om bij de inlichtingendienst te gaan werken. Maar ondanks het excellent acteren en de ronkende namen die op het scherm verschijnen, weet deze film niet het etiket “middelmatigheid” te vermijden. Een zoveelste spionage-thriller die voor kortstondig vermaak zorgt maar uiteindelijk in de vergetelheid zal geraken.

2,5*

avatar van Gi-Force
3,5
Betere film dan je door de waarderingen zou vermoeden. Lekker veel actie. Goed gespeeld. Waarom wordt er niet gezeurd bij James Bond over zijn innerlijke roerselen? Laat ook maar de menselijke zijde zien van het werken bij een geheime dienst. Noomi speelt strak en degelijk.

avatar van Pastaman
4,0
Hele leuke film en prima geacteerd.
Met veel genoegen naar gekeken.

avatar van filmkul
3,0
Aardige actie thriller. Het verhaal is redelijk maar wel ver gezocht en met zo hier en daar wat plotgaatjes. De uitwerking door Apted is okay. De film bevat voldoende spanning en actie. De actiescenes zijn niet bijzonder maar wel degelijk en goed in beeld gebracht. Rapace doet het best aardig als vrouwelijke Bourne. Verder aardige bijrollen van de oude rotten Malkovich en Douglas. Leuk tussendoortje. 3.0/3.5

avatar van johan_sb2
2,5
Soort vrouwelijke bourne.
Begint aardig maar naar het einde toe wordt het steeds ongeloofwaardiger. Diepte punt toch wel de reden van de grote aanslag. Ook kon ik Rapace maar moeilijk serieus nemen in deze rol.
2.5*

avatar van vranque
2,0
Weer zo'n flutfilm die nauwelijks na te vertellen is. Begrijp nog steeds niet wat de beoogde doelgroep voor deze film moet zijn. Wel vermakelijk spectakel met een goede cast maar een verhaal waar geen touw aan vast te knopen valt in zo'n korte tijd. En ik wil het ook niet weten. Ga deze zeker niet herzien.
2*

avatar van snarfje5508
3,0
Onderhoudende thriller met geloofwaardige actie scenes en goed acteerwerk. Verhaal wordt onnodig ingewikkeld gemaakt en wordt daardoor weer ongeloofwaardig maar enfin, prik je daar doorheen dan is het geen onaardig werkje. Malkovich blijft een onverstoorbaar type die steeds weer in staat is zijn rol goed neer te zetten. In tegenstelling tot Douglas die dit er "even bijdoet".

3,5
Goed kijkvertier 3,5 sterren, ietsje minder dan bv Jason Bourne films maar beter dan bv Jack Reacher met Tom Cruise

avatar van Rodger
2,5
Prima actie film..
Met diverse wendingen..
3.0 ***

avatar van FlorisV
2,5
Een krappe voldoende. Hoewel er erg weinig echte spionagefilms gemaakt worden (Bond films tel ik daarbij niet mee), is het toch een standaard werkje geworden dat eerder als tv-productie overkomt, ware het niet dat er wat bekende acteurs in zitten. Het verhaal is weinig boeiend maar redelijk te volgen, de actie ook redelijk maar niet spectaculair, vooral spanning ontbreekt. Omdat er relatief zo weinig films in het genre bestaan zou ik eerder aanbevelen: The International en de Bourne films.

avatar van mixmaster
3,5
Degelijke actie/thriller met goed acteerwerk, ook het camerawerk is goed.
Ik vindt deze film eigenlijk wel de ''vrouwelijke Jason Bourne'' , spionage - actie - tempo, alles is wel te vergelijken met ''The Bourne'' films.

J.Verschoor
Redelijke thriller waarin niemand te vertrouwen is, dus je kijkt niet vreemd op als blijkt dat weer een personage, die dubbelspel speelt, door de mand valt . Daardoor weet de film de kijker helaas niet voor zich te winnen. Orlando Bloom zet eindelijk eens een stevig karakter neer. Toni Collette’s rol van MI5 chef Emily Knowles is duidelijk gekloond naar Judi Dench’s M uit de James Bond serie.

avatar van blurp194
3,5
Noomi Rapace is prima. Orlando Bloom ook. Michael Douglas en John Malkovich maken schandalig misbruik van hun sterrenstatus en laten een ongeevenaard stukje overacting zien. Verder is de actie zo snel dat er geen tijd is voor nadenken over plotgaten, maar het lijkt oppervlakkig best aardig in elkaar te zitten. En de beelden van London zijn een beetje cliche maar toch best aardig.

Tsja, dat is het dan wel zo'n beetje.

1,5
Ik vond het allemaal erg onwaarschijnlijk. Matig geacteerd ook. Geen idee waarom gerenommeerde acteurs als Michael Douglas en John Malkovich zich uitlenen voor zo'n flutfilm.

2,0
Waardeloze film met een slap verhaal dat veel te serieus wordt gebracht. De cast, met bekende namen in met name de bijrollen, is matig en Douglas en Malkovich zetten hun rol veel te overdreven aan. Waarschijnlijk voor hun een trucje om snel even wat te cashen zonder bovenmatige inspanning in combinatie met zelfoverschatting. De twists houden je misschien net wakker maar slaan nergens op, waarbij de verhaallijn rondom Bloom lachwekkend is.

avatar van john mcclane 2
2,0
Inderdaad een raadsel waarom een behoorlijke top cast is komen opdraven voor dit uiterst middelmatige actie thriller .
Chaotisch , niet boeiend .
Geen interessante karakters .
Hier en daar war goede actie scenes .het leek even een soort combi van homeland meets bourne , maar die vlag gaat absoluut niet op .
Kun je best links laten liggen .

avatar van Noodless
2,0
Vond er ook niet veel aan ondanks toch een behoorlijke cast. Het verhaal wordt wel op een chaotische en ongeloofwaardige manier gebracht. Op een bepaald moment , net wanneer je de spanning verwacht, heb je het gehad. Het bleef maar duren. Verhaal zelf is saai overigens. 4/10

avatar van scorsese
2,5
Matige film over een inactieve CIA-agente die door samenloop van omstandigheden weer wordt opgetrommeld. Deze actie-thriller is weinig origineel en bovendien allemaal al eens eerder en vooral beter gezien. De geloofwaardigheid wordt al vrij snel overboord gegooid en de vele plotwendingen komen geforceerd over. Echt vervelend wordt het niet, daarom nog net 2.5 sterren.

avatar van mcdaktari
Ik ben alleen al heel benieuwd naar Noomi Rapace, want die zie ik best graag in films. Verder weet ik totaal niet wat ik van deze film kan verwachten.

2,5
FlorisV schreef:
Een krappe voldoende. Hoewel er erg weinig echte spionagefilms gemaakt worden (Bond films tel ik daarbij niet mee), is het toch een standaard werkje geworden dat eerder als tv-productie overkomt, ware het niet dat er wat bekende acteurs in zitten. Het verhaal is weinig boeiend maar redelijk te volgen, de actie ook redelijk maar niet spectaculair, vooral spanning ontbreekt. Omdat er relatief zo weinig films in het genre bestaan zou ik eerder aanbevelen: The International en de Bourne films.


vijf sterren is onvoldoende...alleen in Vlaanderen niet...maar dat nemen we niet serieus....

2,5
Saaie ongeloofwaardige en warrige film. Het verhaal is erg geforceerd. Kreeg ook het gevoel van vrouwelijke Bourne zoals boven beschreven...Wie is wie??? Wie is bad??? Dat gevoel heb je de hele film. Cia zit M15 dwars en/of andersom..M15 vindt het zelfs nodig een CIA agente om zeep te helpen..Begreep iemand waarom???..Ja rommeltje. O ja...zo'n verhaal al 30 keer gezien...Ach ach, wat is de CIA toch slecht.
En stuur Douglas maar naar het bejaardenhuis....En Malkovich.?..die speelt toch doorgaans in films die niet te volgen zijn....maar wel een goede rol van hem. En dan die inbreker...wat is zijn rol eigenlijk??? Ach laat maar ook...interesseert me geen moer.

2,5
Y&T schreef:
weer een heerlijke film om blijd mee naar huis te gaan..mn weekend kan niet meer stuk....
fantastisch acteer, vet verhaal...zit te gek in elkaar....
super origineel....alleen had van mij de afloop met de liften wat dramatischer / sadist die ik ben :-0 /
mogen zijn....Nou nou.....je reactie komt bijna cynisch over ....Een zeer matige film de hemel in prijzen, terwijl het gemiddelde hier 2,8 is..Er wordt zelfs met tweeen gegooid.Hebben wij een andere film gezien??

5,0
Y&T
frans123 schreef:
(quote)Nou nou.....je reactie komt bijna cynisch over ....Een zeer matige film de hemel in prijzen, terwijl het gemiddelde hier 2,8 is..Er wordt zelfs met tweeen gegooid.Hebben wij een andere film gezien??oops..sorry....maar ik heb toch genoten hoor...

2,5
Y&T schreef:
(quote)


Van harte gegund....


oops..sorry....maar ik heb toch genoten hoor...

avatar van Smugmarty
3,0
Prima actie/spionage/anti-terrorisme thriller.

Het verhaal is goed te volgen en moet het niet hebben van wazige complotten en snelle onnavolgbare dialogen om een soort ingewikkeld complot te vijzen. Lekker recht toe recht aan en behoorlijk geloofwaardig.

De cast is een leuke verzameling van oude bekenden die elk een gedegen aandeel hebben en daarom niet enkel een 'acte de présence' voorstelt maar een goede bijdrage levert aan de karakters en rolverdeling.

Ik vind Noomi Rapace een waardige tegenhanger van Charlize in Atomic Blonde... misschien wel geloofwaardiger

avatar van Elchapo
3,5
Goed te hachelen deze film,prima geacteerd en fijn verhaal.....3.5 stars.

avatar van Toontje G
3,5
Aardige actiefilm.

avatar van horizons
2,5
Mwhoa.

Hoewel het achtergrond gegeven niet eens zo slecht was voelde de film gewoon over de hele linie ongeinspireerd aan. Jammer.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:41 uur

geplaatst: vandaag om 16:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.