• 9.384.749 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 28 januari 2016

Plot The Revenant

"(n. One who has returned, as if from the dead.)"

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

avatar van Jelle656

Jelle656

Ik heb hem gisteren gezien en ik vond hem behoorlijk tegenvallen. Het acteerwerk van vooral Di Caprio is fenomenaal, camerawerk is ook prachtig, maar man, wat wordt het langdradig op een gegeven moment. De film kon mij totaal niet blijven boeien op een aantal schitterende scenes na (die met de beer). De karakters hebben verder ook geen enkele diepgang, het einde vond ik ook weinig bevredigend. Nee, op het eerste halfuur/driekwartier na vond ik het een flinke teleurstelling, helaas.

avatar van Mattiman

Mattiman

The Revenant is een prachtige film, die je opslorpt van het begin tot het einde, ook al sputtert de motor wat tegen na de eerste helft. Het is een visueel meesterwerk dat ons achterlaat met één grote vraag: waar tekenen we die petitie zodat Lubezki vanaf nu alles filmt?

Hier mijn uitgebreide recensie

Basto schreef:

Nooit Wim Hof, de iceman gezien? Daarbij had een pelsjager uit 1800 een ander gestel dan de moderne stadsmens.

Ja weet je wat het is, het is dat die film zooo verschrikkelijk langdradig was. En dan ga je je op een gegeven moment aan alles ergeren en zout op elke slak leggen. Ik vond Di Caprio goed, het camerawerk echt briljant alleen Tom Hardy vond ik echt een bad guy uit een Lucky Luke strip en de film duurde gewoon veel te lang. 45 minuten korter en geen Tom Hardy en het was een wereldfilm geweest.

avatar van Theunissen

martijnk schreef:

Kan me overigens goed verplaatsen in al jouw opmerkingen (o.a. langdradig, realistisch en Tom Hardy) en ik heb deze film waarschijnlijk op dezelfde manier ervaren als jou.

avatar van Cygor

Cygor

Meesterlijke film.

Het camerawerk is echt fantastisch te noemen, wat een achitterende plaatjes verschijnen hier.

Heb me echt geen moment verveeld, al kan ik me wel voorstellen dat mensen dat vinden.

Het wordt echt eens tijd dat Dicaprio een oscar krijgt, want zonder veel te zeggen apeelt hij zijn rol echt geweldig.

Voor mij is dit echt DE oscar favoriet

avatar van Cikx

Cikx

Ingridsjie schreef:

Net deze film gezien. Vond hem zwaar tegenvallen. Erg onrealistisch. Glass was soort superman die zwaar gewond in ijskoud water kon liggen, van watervallen afgaan en dan niet half bevroren er uit kwam. Nee hij ging een vuurtje maken dat hij met ijskoude handen toch verbazend snel voor elkaar kreeg. Ook zat er weinig verhaal in. Natuuropnames waren mooi maar daarmee is dan ook alles gezegd. Erg lange zit.

Rommeltje schreef:

Revenant = gaaap... In een te volle zaal werden we allen getrakteerd op een onwaarschijnlijke aaneenrijging van situaties die niet meer realistisch zijn. Je zit het eerste 1,5 uur te kijken naar een voortdurende marteling in de natuur van een hoofdrolspeler, waarmee je geen connectie krijgt om het karakter zo plat blijft. Het laatste uur komt er wat beweging in de film, maar het blijft allemaal zo surrealistisch en bizar dat je er lacherig van wordt... Je kijkt na 2 uur echt om je heen of we echt nog blijven zitten om deze crap te kijken. De hoofdrolspeler stort het ene moment in om een paar uur later weer pittig achter zijn belagers te zitten. Wel voor de mooie shots van de natuur maar daar stop het echt. De ondersteunende muziekaccenten met viool/cello partijen kloppen niet met de emotie die je erbij hebt... (namelijk, mag het licht aan.)

Kortom: waste of time en verbaasd dat dit goede recensie heeft gekregen in de dagbladen.

Wel frappant dat jullie je allebei op hetzelfde tijdstip geregistreerd hebben om alleen The Revenant een slecht cijfer te geven.

Zaterdagavondpubliek....

avatar van Noodless

Noodless

Goeie film zonder meer, maar ik had de film toch nog sterker verwacht. Namelijk een top 5 film van het jaar. Maar dat zal er normaal gezien niet in zitten. De reden is vooral wat hier al meermaals is aangekaart : de film is veel te langdradig. Een andere reden is dat de film me niet helemaal wist te beklijven ondanks geweldige beelden, schitterende locaties en een mooie duistere sound. Het is allemaal wat voorspelbaar en de spanningskracht is heel wisselvallig. Zo is het eerste gedeelte van de film sterker dan het tweede gedeelte, om dan naderhand even in volle spanning te zitten dat uiteindelijk resulteert in een beetje tegenvallend slot. Toch een 8/10

avatar van chevy93

chevy93

Hier vrijdagavondpubliek.

Ik vond hem tegenvallen. Mooi gemaakt, mooie soundtrack, maar het script rammelt aan alle kanten. Onrealistisch? Valt wel mee. Het is vooral ongeloofwaardig en bij vlagen erg far-fetched.

DiCaprio wordt geprezen om zijn acteerwerk, maar ik vond het vooral veel van hetzelfde. Hoewel dat ongetwijfeld lag aan het feit dat ik zelden echt in de film zat.

Mja, veel heb ik er eigenlijk ook niet over te vertellen. Een film valt of staat met de mate waarin het verhaal je weet te raken en The Revenant was het voor mij niet.

chevy93 schreef:
Hier vrijdagavondpubliek.

Wat vond je zo ongeloofwaardig of far fetched? Ok, het is een wonder dat hij de aanval van die beer overleefd, maar dat is ook net de reden dat dit 'waargebeurde' verhaal het tot film heeft geschopt. Verder is hij natuurlijk gewend om in die kou te (over)leven. Blijft enkel over de zwempartij. Maar dat hoeft niet dodelijk te zijn. Zie ook de kunsten van Wim Hof, de Icemam. En dan nog de val in de boom, maar die breekt overduidelijk zijn val.

Tot slot licht verbaasd door je laatste opmerking. Film kijk je toch niet zozeer om het verhaal? Het gaat toch veel meer om de sfeerschepping, personages, het visuele aspect en het tempo en ritme. Je kunt een verhaal immers op zoveel manieren vertellen. Goede en slechte manieren leveren goede en slechte films op naar mijn mening. Zie ook remakes, zelfde verhaal, maar zelden zo goed als het origineel.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Basto schreef:

Arnon Grunberg denkt daar heel anders over, die stelde in één van de columns in Buster Keaton Lacht Nooit dat je film alleen kijkt voor de inhoud, tenzij je misschien student van de filmacademie bent. Vond dat een rare opmerking toen van hem.

Ik ben het overigens wel deels met jou eens, al kan inhoud (meer dan alleen verhaal) wel degelijk van toegevoegde waarde zijn.

Basto schreef:

Naja als je dan toch een paar voorbeelden wilt hebben:

Je zag hem over de rand van een ravijn kijken waar hij heen was gekropen, toen kon hij heel de omgeving overzien, dat was net toen hij uit zíjn graf was gekropen. Scene erop was hij ineens beneden water aan het drinken.

De geweren en pistolen waren overduidelijk allemaal single shots die je dus steeds weer opnieuw moest laden. Vaak zag ik hem meerdere malen schieten zonder te herladen. Toen hij vluchtte voor de indianen wist ook geen enkele indiaan hem te raken en bij hem was ieder schot wel gelijk raak.

Die val met zijn paard naar beneden, hij heeft geen schrammetje z'n paard is dood. Hij zou daar op z'n minst toch wel een paar botten hebben moeten breken. Wat ook opviel is dat na die val de indianen hem maar gelijk met rust lieten.

Het vangen van die vis, ik heb veel survival programma's gezien op TV en de manier waarop hij die vis vangt is vrijwel onmogelijk maargoed dat is heel mierenneukerig.

Alles hierboven is eigenlijk niet eens noemenswaardig en is wel op één of andere manier plausibel te maken, maar dan komt Tom Hardy die het kamp uitvlucht met de inhoud van die kluis. Hoe kreeg hij die kluis open was m'n eerste vraag en ten tweede hoe kon hij met paard en al en kluisinhoud zo het kamp verlaten zonder dat iemand hem tegenhield of vroeg waar hij zo snel heen ging? De poort zat overduidelijk een balk voor en overal waren wachters dus je kon er niet zomaar uit. Je denkt toch niet dat ze iemand zomaar op eigen houtje de jungle in laten gaan met paard en al zonder vragen te stellen. Toen kwam de kapitein terug die schreeuwde zijn naam en ging hem zoeken, hadden de wachters hem niet kunnen vertellen dat hij al weg was?

Nou toen gingen ze achter Hardy aan, met z'n 2-en uiteraard de kapitein en iemand die half dood was. Waarom gingen ze hem niet gelijk opjagen met 20 man? Hij had heel de kluisinhoud dus dat leek me toch wel belangrijk genoeg maar nee de kapitein moest natuurlijk wel dood (wat je al mijlenver af zag aankomen).

Naja zo was er nog wel meer maar dit schiet me even zo snel te binnen nu. Maar wat ik al zei het was allemaal niet erg geweest als Hardy niet mee had gespeeld en als de film 45 korter had geduurd. Als je je verveelt ga je overal op letten.

avatar van KingJ

KingJ

mooie rauwe (wraak) film

meer dan goed acteren en visueel prachtig

zeker wel wat terechte minpuntjes (simpel verhaal, ongeloofwaardigheden ) zie hierboven

toch wel van genoten, wel een film die je juist in de bioscoop moet zien naar mijn idee

avatar van dolfg

dolfg

Wat maakt een film ongeloofwaardig?

Vanaf seconde 1 gebeuren er in goede films dingen die in werkelijkheid niet zouden kunnen binnen de sequentie.

Precies de juiste shots, de perfecte tekst, het ideale licht. En of het dan dag of nacht is doet er niet toe.

In hele slechte films gebeuren er alleen maar dingen die in de werkelijkheid zo zouden kunnen zijn gegaan. Hele slechte teksten, miserabele shots en niets lijkt te passen.

Neemt een regisseur je mee in het verhaal dan wordt het geloofwaardig. Lukt dat niet dan is het ongeloofwaardig. Terwijl het in beide gevallen compleet nep is waar je naar kijkt.

Misschien is inspiratieloos of voorspelbaar een betere term voor films die niet aan de verwachtingen voldoen.

Maar ja, heel veel mensen willen dolgraag voorspelbare films, dus dat schiet ook niet op.

Hoe dan ook, deze film is chronologisch en in de koude realiteit van de scenes gedraaid met alleen maar daglicht. In die zin is The Revenant een uitzondering op de regel en in ieder geval geloofwaardig, of je hem nu mooi vindt of niet.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toch wel weer fascinerend zo'n waargebeurde film. Alleen al het feit dat Hugh Glass daadwerkelijk werd aangevallen door een beer (wat hem bijna fataal werd), vervolgens werd achtergelaten, maar het toch voor elkaar heeft gekregen om in z'n eentje Fort Kiowa te bereiken. Maar kennelijk was dat niet bijzonder genoeg en dan vind ik het toch jammer dat het ongeloofwaardig wordt. In de film moet hij namelijk de winter trotseren.. En dat bestaat o.a. uit te lang zwemmen in ijswater, vuurtjes maken en slapen in een paard. Maar eigenlijk was het zomer. Althans, dat met de beer gebeurde in de zomer. Dus kan me niet voorstellen dat het een week later dan ineens keihard winter is. En sowieso is met paard en al in een ravijn vallen en slapen in een paard meer voor een film als Rambo. Zoals ik al zei vind ik dit jammer, maar het heeft de film niet verpest hoor.

The Revenant is een rauwe indrukwekkende meeslepende film met een intense deprimerende score. Daarbij ook mooi camerawerk, goed acteerwerk, spanning en prachtige natuurbeelden. Helaas wel wat overbodige scènes en op een gegeven moment merkte ik bij mezelf dat ik dacht, nou.., hoe lang nog? Ik durfde vooraf een beetje te hopen op een nieuw meesterwerk, maar dat is het gewoon niet. Toch een hele dikke 4 sterren voor deze indrukwekkende film!

avatar van Sater

Sater

martijnk schreef:

Ik interpreteerde dit als het gevolg van het verdwijnen van de kluisinhoud. Zonder geld kan de kapitein zijn mannen niet betalen en wagen die mannen hun leven niet in de dog-eat-dog wereld van The Revenant.

avatar van Jusstinb

Jusstinb

ah leuk! Dit verhaal is in 1971 ook al eens verfilmd; Man in the Wilderness (1971)

avatar van PG01

PG01

Helaas geen meesterwerk. Wel héél fijn.

Dikke 4*

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Sater schreef:

Maar ze kunnen wel betaald worden als ze Fitzgerald achterhalen en het geld terugpakken. Ze wagen dus hun leven voor hun eigen geld, en dat is normaal in zo'n dog-eat-dog wereld. Het UWV bestond toen niet. (Iedereen daar waagde zijn leven voor geld.)

Sater schreef:

En hoezo leven wagen? 20 tegen 1.

avatar van Thorak

Thorak

martijnk schreef:

45 minuten korter en geen Tom Hardy en het was een wereldfilm geweest.

30 minuten korter zou voor mij mooi genoeg zijn en Tom Hardy, tja, ik vind het altijd weer moeilijk om door te zetten om de film uit te kijken zodra hij zijn bek open trekt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nu met The Revenant voor het eerst me niet de volledige tijd aan hem heb zitten ergeren! Tot mijn zeer grote spijt zag ik net wel dat er een nieuwe Mad Max met hem op de planning staat...

avatar van cor1946

cor1946

Lange zit, mooie natuurbeelden en het verhaal was best goed. Het spel van DiCaprio was oke. Het had inderdaad wat korter gekund. De koud oke maar ze liepen het water in of het 30+ graden was. En ze hadden het niet koud. Het is een film zullen we maar zeggen.

avatar van Sater

Sater

Graaf Machine schreef:
Het UWV bestond toen niet. (Iedereen daar waagde zijn leven voor geld.)

O. Vandaar dat ik ook zei dat als de kapitein niet kan betalen ze hun leven niet wagen. Maar het is maar een theorie. Jouw scenario klinkt ook logisch, ware het niet dat dit niet is wat er gebeurde.

avatar van chevy93

chevy93

Basto schreef:

Wat ook de voornaamste reden is dat ik een voldoende heb gegeven. Overigens genoeg films die alleen al de moeite waard zijn om het verhaal; veel thrillers vallen of staan ermee. (waarmee niet gezegd dat The Revenant een thriller is)

Zie verder een hoop houtsnijdende opmerkingen van martijnk; het is slechts een kleine greep van de vele onlogica in deze film. Het is allemaal zo overgedramatiseerd.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het verhaal... Hoe uitgebreid kan het verhaal in dit geval zijn en wat kan nou werkelijk de toegevoegde waarde zijn voor een film als dit? Kijk naar bijvoorbeeld Cast Away (2000). Een beetje hetzelfde principe. Een lone survivor film en dat is het. Ik zit in elk geval niet echt te wachten op meer verhaal bij dit soort films.

avatar van Nino_1993

Nino_1993

Kan nu iemand met ballen tussen hun benen even zeggen waarom je hier een 1..2.0,5 geeft direct iemand je mening in twijfel trekt met de nodige onzinnige commentaar? Iedereen beleefd een film op eige wijze! tsssss, mooi film clubje hier, lol

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Sater schreef:

Dat was dan vreemd. Die lui zouden liever achter de dief van hun geld aan gaan dan niet betaald worden, lijkt me. Beetje lui blijven wachten in dat fort brengt het geld niet terug, en zonder geld geen betaling.

chevy93 schreef:

Ik vond de opmerkingen van Martijnk echt zout op alle slakken leggen. Kan er stuk voor stuk een logische verklaring voor geven. Hey is maar net de interpretatie die je er zelf aan toe wil kennen. Zo brak die boom duidelijk zijn val en niet die van het paard en hebben de keren dat hij misschoot de eindmontage niet gehaald. Verder zijn i dianen prima spoorzoekers en zijn er nu eenmaal bepaalde routes in zo'n gebied, dus geen wonder dat ze elkaar (3 keer in 2 weken?) regelmatig tegenkwamen. Etc.

Typisch geval van gebrek aan concentratie of inleving. Zo kun je in elke film wel onlogica aanwijzen. Maar film blijft een reflectie cq impressie van de werkelijkheid. Het is geen docu of real life soap.

avatar van Redlop

Redlop

Aan de oppervlakte misschien een eenvoudig verhaal, maar ik voel veel dubbele lagen en symboliek. Er zit naar mijn gevoel een verwijzing naar Jezus en de apostelen in. Ook heeft de klok die luidt in de geruïneerde kerk voor mij veel zeggingskracht.

avatar van DDT

DDT

Op een geven moment begint te film wat tegen te steken wegens langdradig en saai ondanks idd mooie beelden enzo.Vb The Martian is ook een lange film maar die stak niet tegen..........