Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
mjk87 (moderator films)
Ik ben normaal niet zo'n fan van pauzes in film, maar af en toe worden ze wel goed getimed en lijken ze zowaar te passen - bij The Revenant was daar sprake van. De film begint met het geluid van DiCpario die ontwaakt, en de pauze start direct na de dood van zijn zoon als DiCaprio naar ghem toe is gekropen en zijn hoofd te ruste legt waar het licht uitgaat met de wasem op de lens. Vervolgens begint de film weer (na de pauze) met beelden van bergen en weer die adem van DiCaprio. Herboren, teruggekeerd voor de jacht, The Revenant dus. Wie wil kan daar van alles in zien: een wraakfilm, een Bijbelse vergelijking met Christus' herrijzenis, een spiritueel verhaal of gewoon een ode aan de veerkracht van de mens die overwint en blijft doorgaan.
Iñárritu verpakt dat gegeven dan ook nog eens in een wereld waarin wordt geleden, waar het leven zwaar is en waar je sowieso moet vechten om te bestaan. En hoewel aan alles te zien is dat DiCaprio er vol voor gaat betekent het nog niet dat hij overtuigt, maar dat doet DiCaprio bij mij eigenlijk nooit. Hij weet mij zelden te raken en enkel in The Aviotor vond ik hem echt goed. Maar ook hier zucht en schmiert en tiert hij rond, eet rauwe bizonlever, gaat tigmaal het koude water in en zal vast ook hebben geleden, maar het blijft te afstandelijk (en misschien ook wel theatraal) om erin mee te gaan. En hoewel er wat achtergrond wordt meegegeven blijft hij toch een wat vlak personage. Nee, dan zie ik liever Hardy die het wat subtieler aanpakt maar met zijn stem je direct helemaal inpakt - wereldrol.
En uiteindelijk is de eigenlijke hoofdrol weggelegd voor de natuur, prachtig in beeld gezet door Lubezki. Zijn camera lijkt altijd te zweven en beweegt prachtig soepel door de bossen en over rivieren waardoor je een soort trance ervaart, iets dat hij heeft meegekregen van zijn samenwerkingen met Malick. Daarnaast zijn de vele shots ook gewoon prachtig, deels door de natuur zelf die in alle naakte schoonheid wordt getoond, maar ook door hoe het wordt getoond. Maar het zou een opsomming van shots worden. Verder is de aankleding allemaal prima, muziek passend ijzig (vreemd genoeg geen Oscar-nominatie) en is de cgi soms fenomenaal. Behalve dan bij die kudde bizons, dat zag er echt niet uit.
Wel is de film allicht iets te lang en zitten er wat scènes in rond DiCaprio's verleden die mijns inziens niet nodig waren. Ook dat gedoe tussen de indianen en Fransen had niet gehoeven en leidt alleen maar af. Van mij had de eigenlijke plot nog dunner mogen zijn. Maar toch tweeënhalf uur geboeid gekeken. 4,0*.
Cikx
Ik vraag me trouwens af of ik de enige was die de cut vreemd vond op het moment dat
Die indianenvrouw de Fransoos castreerde en Leo vanachter het paard iemand neerschoot. Ik verwachtte een actiesequentie, maar hij sprong vrij abrupt over naar de andere pelsjagers die een biertje zaten te doen in hun blokhut.
Flavio
Weet iemand hoe het zit met Powaqa? De indianen zoeken haar al aan het begin, maar die Fransen laten doorschemeren dat die vijf paarden niet gratis waren. Maar als Powaqa al eerder kwijt was zouden ze haar al gevangen moeten hebben voor de indianen extra paarden komen halen?
De Fransen hadden haar al in het begin van de film ontvoerd. De Indianen kwamen paarden bij hun halen omdat ze dachten dat de pelsjagers haar hadden ontvoerd, en kennelijk hadden ze al vaker contact met de Fransen, waardoor ze er kennelijk niet bij stilstonden dat het juist zij waren die Powaqa hadden ontvoerd.
Redlop
P.S. weet iemand misschien wat er met de welpen van de moederbeer is gebeurt, want dat vond ik best zielig ...
Die zijn door leden van de filmcrew opgevangen en worden nu verzorgd in de dierentuin van Vancouver.
Shinobi
"I ain't afraid to die anymore. I'd done it already."
Met twaalf Oscarnominaties zijn de verwachtingen vanzelfsprekend hooggespannen te noemen.
Qua uitgangspunt heeft de film een simpele opzet; man wordt voor dood achtergelaten door zijn eigen team en moet het maar zelf zien te redden. Het is dan ook de manier waarop het gebracht wordt. Er worden namelijk een aantal interessante thema's - naast wraak - aangekaart die een diepere laag geven aan het hele gebeuren. Wel moet gezegd worden dat men plotgewijs een paar steken laat vallen.
'The Revenant' dompelt je als kijker onder in een rauwe ervaring die er geen doekjes om windt. Het is pure overlevingsdrang die de klok slaat door man versus natuur tentoon te stellen. De vele ontberingen die Hugh Glass moet doorstaan, worden genadeloos weergeven. Het is alleen jammer dat enkele hallucinerende scènes soms iets te veel aandacht opeisen.
Leonardo DiCaprio levert wederom een sterk staaltje acteerwerk af. Ditmaal moet hij het zelfs stellen met nagenoeg geen dialoog, wat zich uit in overtuigende non-verbale communicatie. Al kreunend en voortslepend is hij een man met één duidelijk doel voor ogen. Daarbij vormt het prachtige landschap een uitstekend, doch kil decor. Zonder twijfel afkomstig van de hand van Emmanuel Lubezki.
Al met al een indrukwekkend survival-drama dat ondanks de lange speelduur een mooie ervaring is.
4,0 Sterren.
Good_Fella
Niet boeiend en langdradig...mijn mening.
Wat ik overigens belachelijk vond aan deze film, is dat Hugh Glass ondanks zijn lichamelijk beperkingen (meer dood dan levend) en omstandigheden (sneeuw, ijs en water) altijd gelijk vuur had (er werd ook totaal niet getoond hoe hij dit voor elkaar kreeg)
Basto
- 11964 berichten
Dan heb je niet zitten opletten, want je zag m wel met viursteentjes in de weer....
Capablanca
Sterk, hard, realistisch. Goede rollen van DiCaprio en Hardy. Misschien iets te lang, maar dat is dan ook alles.
Het is echt zwaar irritant als mensen in een donkere zaal op hun schermpjes gaan kijken. Dat is wel degelijk enorm storend voor andere kijkers. Dus ik zou dat ook niet meer doen als ik jou was en een beetje respect voor de andere kijkers hebt.
Je cijfer verbaast me overigens wel. Ben benieuwd wat jij voor soort topfilm had verwacht toen je er vooraf heen ging.
Ik stoor me daar niet aan, ik stoor me meer aan bepaalde eetgewoontes van personen met de daarbij horende krakende geluiden
Mijn cijfer is misschien wat aan de lage kant, maar ik heb het gebaseerd op mijn kijkervaring in de bioscoop waar ik weinig plezier aan heb beleefd (wat dat betreft is het cijfer misschien nog wel aan de hoge kant
). Vanwege een verjaardagsuitnodiging van een vriend (hij stelde in eerste instantie Star Wars en The 5th Wave voor) ben ik naar deze film gegaan en ik ben er ook open naartoe gegaan (zonder te weten van welke regisseur en ook geen trailers gezien).
Omdat ik hoorde dat deze film genomineerd was voor 12 Oscars en Leonardo DiCaprio en Tom Hardy (beiden vind ik zeer goede acteurs) erin meespeelden had ik wel bepaalde hoge verwachtingen van deze film. Zo verwachte ik eigenlijk een boeiende en spannende film, maar geen saaie en langdradige film zoals ik het gisteren heb ervaren. Was de film nu in mijn ogen boeiend en spannend geweest dan had ik dat langdradige niet als minpunt gevonden, maar nu vond ik het maar een lange en onaangename zit (vanwege de bioscoopstoel). Ook vond ik het verhaal behoorlijk tegenvallen en vond ik het weinig bijzonder.
Berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Ergernissen in de bioscoop
Vinokourov
Yess, het Oscarseizoen is weer al een tijdje geopend en deze film gaat natuurlijk de nodige prijzen binnenhalen. En terecht natuurlijk, de film zelf is goed en Leonardo DiCaprio is weer ouderwets goed bezig in een ultieme survivaltocht die redelijk episch te noemen is. Ik kan wel van dit soort films genieten waarin het uiterste gevergd wordt. Regie van Alejandro Iñarritu zag er ook weer bijzonder strak uit.
n00r
Deze film vandaag gekeken in Pathé Eindhoven. Wow! Wat een toppertje is dit. Ik ga hier niet veel over zeggen behalve dat ik hier niet veel van verwacht had.
Ingridsjie
Net deze film gezien. Vond hem zwaar tegenvallen. Erg onrealistisch. Glass was soort superman die zwaar gewond in ijskoud water kon liggen, van watervallen afgaan en dan niet half bevroren er uit kwam. Nee hij ging een vuurtje maken dat hij met ijskoude handen toch verbazend snel voor elkaar kreeg. Ook zat er weinig verhaal in. Natuuropnames waren mooi maar daarmee is dan ook alles gezegd. Erg lange zit.
Rommeltje
Revenant = gaaap... In een te volle zaal werden we allen getrakteerd op een onwaarschijnlijke aaneenrijging van situaties die niet meer realistisch zijn. Je zit het eerste 1,5 uur te kijken naar een voortdurende marteling in de natuur van een hoofdrolspeler, waarmee je geen connectie krijgt om het karakter zo plat blijft. Het laatste uur komt er wat beweging in de film, maar het blijft allemaal zo surrealistisch en bizar dat je er lacherig van wordt... Je kijkt na 2 uur echt om je heen of we echt nog blijven zitten om deze crap te kijken. De hoofdrolspeler stort het ene moment in om een paar uur later weer pittig achter zijn belagers te zitten. Wel voor de mooie shots van de natuur maar daar stop het echt. De ondersteunende muziekaccenten met viool/cello partijen kloppen niet met de emotie die je erbij hebt... (namelijk, mag het licht aan.)
Kortom: waste of time en verbaasd dat dit goede recensie heeft gekregen in de dagbladen.
Neder0001
Redelijk langdradig, had wat meer verwacht met zo'n gemiddelde. Lijkt weer typisch zo'n film waarvan iemand heeft geroepen dat het goed is en alle schapen lopen er weer achteraan. Het enige wat ik echt mooi vond waren de landschappen, maar daarvoor zet ik geen film aan. Dan kijk ik wel naar Discovery Channel.
joerve
2 sterren voor het eerste uur. daarna veel te langdradig. waarom die tom hardy toch iedere keer weer gecast wordt begrijp ik echt niks van.
martijnk
Ik snap alle ophef en de hoge scores niet. Het begin was zeker wel aardig maar daarna wordt het allemaal wel heel erg langdradig. Ook is het totaal onrealistisch, veel zaken kloppen echt voor geen meter. Ik zal ze niet allemaal opsommen want het is zo'n beetje gedurende heel de film. Het einde was ook wel heel standaard hollywood en erg voorspelbaar.
En wat was Tom Hardy weer slecht zeg ouch wat een waardeloze acteur is dat toch die man.
Film had wat mij betreft 45 min korter mogen duren en dan zonder Tom Hardy erin was het misschien nog wel wat geworden. Die 12 oscarnominaties, dat moet haast wel omkoopwerk zijn.
Wat overigens wel goed is zijn de mooie beelden, het camerawerk is echt fantastisch maar dat redt de film alleen het eerste uur. Daarna gaat het zo hard omlaag dan let je daar ook niet meer op.
Heb hem trouwens in de bios gezien niet dat mensen denken dat ik naar de screener heb zitten kijken, is wel het vermelden waard denk ik.
martijnk
Dat viel me dus ook op, als het nodig was was hij superman en als hij toevallig even rust had en er niemand meer achter hem aan zat ging hij bijna dood aan z'n zware verwondingen.
Wij hadden ook een volle zaal en ik zag toch wel wat mensen weglopen. Nou, bij de Hateful Eight zat het ook nokvol en heb ik niemand ook maar op zien staan.
Catsburg
Gewoonweg geweldig! Wat een reis en met veel smaak, detail en talent gemaakt. 5* en naar mijn top10.
Sater
Zoiets had ik ook al bedacht, maar vond deze intrige eigenlijk niet zo goed in de film passen.
Richardus
Jullie hebben weinig kaas gegeten van de menselijke psychische en fysieke mogelijkheden (wat bv adrenaline doet) en overlevingsdrang. Snap dat je dat zelf in een verwend westers leven niet meer tegenkomt dus ook niet herkent alszijnde werkelijk mogelijk.
YouDrunkGoHome
Zat bij mij ook vol, en er liep niemand weg. Ik heb het ook nog nooit zo stil meegemaakt bij het verlaten van de zaal, oftewel, mensen waren behoorlijk onder de indruk bij mijn voorstelling.
Kondoro
In mijn ogen een sterke acteur, vooral als je een zo'n rol speelt in The Dark Knight Rises (2012) vind ik het dik verdiend.
Music4ever
Eerste uur redelijk goed, fantastisch geacteerd door di Caprio en heel mooi camerawerk.
Maar voor de rest? Behoorlijk teleurstellend.
Karakters zijn heel erg vlak en het verhaal is dun en zeer voorspelbaar.
Snap werkelijk niet dat deze film 12 oscarnominaties heeft gekregen,
niet zo verwonderlijk dus dat de donker getinten vraagtekens stellen bij de uitreiking......
martijnk
Iedereen was in slaap gevallen zeker, bij ons vergaten ze zelfs het licht aan te doen.
martijnk
Zelfs helemaal fit is het al lastig overleven in dat gebied. Adrenine doet ook maar zoveel, hij overleefde alles en heeft zelfs nooit iets gebroken.
Het was trouwens ook wel erg druk in dat uitgestrekte gebied, iedereen kwam elkaar constant tegen.
mjk87 (moderator films)
Je weet dat het waargebeurd is? En in het echt was Glass er nog wel wat erger aan toe: Hugh Glass - Wikipedia, the free encyclopedia - en.m.wikipedia.org
Dus ja, wat de film toont is dus wel mogelijk.
Basto
- 11964 berichten
Nooit Wim Hof, de iceman gezien? Daarbij had een pelsjager uit 1800 een ander gestel dan de moderne stadsmens.
mcdaktari
En daarbij, het is film. Als hij na pak weg een dag gestorven was dan was de film al afgelopen.
En in films is het vaak van "overdrijven maakt duidelijk" toch?

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing