Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
thegoodfella
Birdman is net uit en nu alweer een volgende film in de startblokken. Laat maar komen want alle Innaritu's zijn ijzersterk.
Seam
Plot klinkt niet al te interessant maar een Inarritu is altijd de moeite waard. Sowieso weer een indrukwekkende cast.
Billy-Pilgrim
Gisteravond heb ik Birdman gezien, de zoveelste geweldige Inarritu. Fijn dat we dit keer niet zo lang hoeven wachten op een nieuwe. Hoewel ik de nieuwe visuele pracht in Birdman fantastisch vond hoop ik eigenlijk toch weer wat meer op een terug keer naar Biutiful en Babel qua stijl voor zijn volgende werk. Mooie cast met DiCaprio en Hardy.
mcdaktari
m'n eerste indruk na het lezen van de beschrijving, lijkt me deze film me toch beter te liggen dan zijn vorige "Birdman".
Het verhaal van "The Revenant" spreekt mij persoonlijk meer aan, en daarbij kan je er al haast blindelings vanuit gaan dat DiCaprio geen flutrol aanneemt.
Weet iemand voor wanneer deze film gepland staat?
jacobine_rodijk
Weet iemand voor wanneer deze film gepland staat?
Klein jaartje nog, 14 januari 2016.
brabusRUS
Duurt nog even, maar ook dit lijkt mij een topper. Een western die zich voornamelijk (gezien de film lokatie, veel in Alberta, Canada) afspeelt in het bos kende ik nog niet.
mister blonde
Ik heb hier op de een of andere manier ook wel erg veel zin in.
Trailer geplaatst!
Ziet er goed uit.

Vanaf 14 januari 2016 in de bioscoop (20th Century Fox (via Warner Bros. Pictures International)
Leland Palmer
Zo, goede trailer hoor. Ben benieuwd of Iñárritu voor mij ook de beste film van 2016 kan maken, na het werkelijk geniale 'Birdman' dit jaar.
Naomi Watts
Geweldige teaser, en Best Cinematography is a lock lijkt wel. Misschien bezorgt Ina zelfs Leo zijn welverdiende Oscar.
Karl van H.
De laatste keer dat ik zo'n indrukwekkende teaser heb gezien was bij Under The Skin. Als deze film hetzelfde niveau weet te halen als dat pareltje, ben ik een gelukkig man!
John Milton
Emmanuel Lubezki. Punt.
Ik moest de trailer na hem in de trein op de iPad te hebben gezien, thuis meteen op de Big Screen en over de fatsoenlijke speakers nog een keer kijken. Lubezki is echt een meester.
edit: sterker nog, ik vind die twee Oscars niet genoeg. Als ik zie dat hij met Children of Men verloren heeft van Pan's Labyrinth en met The Tree of Life van Hugo, dan had hij eigenlijk al wel op drie mogen zitten? Hoe dan ook, het maakt niet uit. Relatief gezien is Lubezki nog een spring chicken , sowieso vergeleken met, en die blijft maar met onverzilverde nominaties zitten. Ik verwacht eerlijk gezegd dat een talent als Lubezki er nog vele beeldjes bij gaat halen. Ik zie hem wel als een potentiële Edith Head van de cinematografie
Heeft Leo trouwens verder niets op stapel staan?!
Nee, het is een boekverfilming: The Revenant - Michael Punke (2003)
Beide zijn wel gebaseerd op het leven van Hugh Glass. Vandaar.
Is dit een remake van deze film ? > Man in the Wilderness (1971)
Gebaseerd op zelfde verhaal
synec
Jep, zo maak je een teaser.
Emmanuel Lubeziki komt voor die 3e back to back Oscar! Holy Shit.. en allemaal natural light! Voelt aan als The New World op visueel vlak, maar een level hoger.
de grunt
Ik ben nog niet impressed; CGI domineert de trailer en waarschijnlijk (hopelijk niet) ook de film.
Karl van H.
Dat valt toch wel mee? Bovendien vond ik de CGI die in de trailer zat (waar doelen we eigenlijk precies op? De lawine? Wat mensen die van hun paard of uit 'n boom vallen?) niet of nauwelijks opvallen. Trouwens, het feit dat ik om verheldering moet vragen spreekt wat dat betreft ook boekdelen, volgens mij.
thriller97
Eindelijk weer eens een film waar ik ECHT naar uit kijk
Wat zag deze trailer er top uit! Het verhaal spreekt mij erg aan en ook het thema. Leo is mijn favoriete acteur (samen met Liam Neeson dan) dus ik weet zeker dat hij weer een mooie rol gaat neerzetten. Tom Hardy is uiteraard ook een erg goede acteur.
Ik heb er in ieder geval zin in!!!
de grunt
Dat valt toch wel mee? Waar doelen we eigenlijk precies op?
Macmanus
Volgens mij is dat stukje met die uit de boom vallen vooral slim gemonteerd. Valt wel degelijk iets "echts" uit de boom, maar is het sneaky gesneden met die man die langs komt lopen. Waardoor het 1 shot lijkt. Geen CGI volgens mij. (hoewel er tegenwoordig altijd wel wat retoucheren bij zit natuurlijk)
Ziet er wel fijn uit allemaal. Deel de Lubezki lof!
Geef eens gewoon antwoord, want 'als je dat al niet ziet'? Ik denk namelijk dat er weinig CGI aan is. Er zal vast digitaal gemanipuleerd zijn (zoals de man die valt idd), maar CGI zie ik niet. (Wel een mechanisch neppaard waar Leo op zit, trouwens)
Geef eens gewoon antwoord

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing