• 9.379.461 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 28 januari 2016

Plot The Revenant

"(n. One who has returned, as if from the dead.)"

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film, goed verhaal.. en prachtige beelden.

Zo realistisch heb ik het nog niet vaak gezien.

Ook het camera werk perfect gebracht.

Dit wordt een top 250 film.

Een aanrader.

4.5 ****

avatar van Auke Briek

Auke Briek

Middenmoot met een klein schepje erbij = middenmoot met een klein schepje eraf.

The Revenant is typisch Oscar-materiaal geworden. Wraakverhaaltje lekker standaard met epische speelduur en welgeteld 1 scène die nog ff blijft hangen nadat de film voorbij is. Lubezki schiet mooie natuurplaatjes van beekjes en boompjes en af en toe een lens flare-tje. Middenmoot met een klein schepje erbij. Lubezki moest zich kennelijk inhouden, want nergens komt het ook maar in de buurt van zijn ware potentieel dat hij voor Malick al meermaals mocht laten zien. Dat mocht niet, want stel je voor dat deze film echte (b.v. Kubrickiaanse) intensiteit zou bezitten! Dan kon het wel naar die Oscars fluiten!

Offtopic discussie verwijderd. Houd de discussie inhoudelijk en speel niet op de man.

avatar van wwelover

wwelover

Wat een meesterwerk is deze film geworden. Precies zoals ik had gehoopt eigenlijk. Een onwaarschijnlijk moeilijke productie, dus des te knapper dat de film zo briljant is geworden. Is al de pijn en struggles zeker waard gebleken. De lange speelduur is ook absoluut geen punt, sterker nog ik was achteraf zelf verbaasd hoe lang hij duurde. Tijd vliegt voorbij. Het verhaal is misschien niet het meest vernieuwend, maar de film is alles behalve een simpel wraakverhaal in een mooi jasje.

Maar dat mooie jasje is natuurlijk wel uiteindelijk wat eruit springt. Zelden zo'n visueel mooie film gezien als The Revenant. De lange shots, de schitterende natuur en het gebruik van natuurlijk licht is verbluffend. Eigenlijk zou je zo'n film ook enkel in de bioscoop moeten bekijken, want daar is hij gewoon voor gemaakt. Emmanuel Lubezki laat maar weer eens zien één van allerbeste te zijn in zijn vak.

En de Oscar voor Leo? Het is een pittige strijd weer dit jaar, maar het is wederom een geweldige prestatie van Di Caprio. Weliswaar weinig tekst, maar zijn mimiek en laten zijn absoluut de top. Ook Hardy is weer 'als van ouds' op dreef. Misschien beetje onduidelijk af en toe, maar vond dat wel passen bij zijn rol.

De muziek vond ik ook erg mooi, vaak subtiel maar heel erg sterk.

De keuzes en risico's die Iñárritu nam voor deze film zijn bewonderenswaardig en hij verdient absoluut de oscar voor beste regisseur.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een prachtige film met schitterende beelden.

Beetje vergelijkbaar met het even "langdradige" Hatefull Eight, alleen weet onze grote vriend Tarantino van zo'n wraakverhaaltje toch een boeiender geheel van te maken.

avatar van Scarto70

Scarto70

Ik heb hier maar 2 woorden voor en dat is: pure klasse!

avatar van Brabants

Brabants

Rickyman schreef:

Een prachtige film met schitterende beelden.

Beetje aparte vergelijking en ik heb toch het idee dat ik hier meer van kon genieten dan die QT film waarover jij spreekt. Maar dat is natuurlijk puur smaakverschil.

avatar van wexxel

wexxel

Wat zij zegt: The Revenant is meaningless pain porn | Carole Cadwalladr | Opinion | The Guardian - theguardian.com [/quote]

Wat deze Mw over de inhoud van de film schrijft vind ik persoonlijk ridicuul, maar snap het punt wat ze probeert te maken wel. De hele column is een aanval op de inhoud van de film, nergens schrijft ze over het filmtechnisch aspect.

Lees liever een eventueel goed onderbouwd kritisch stuk over de editing die jij zo langdradig noemt.

avatar van Rickyman

Rickyman

Allebei de films worden regelmatig als langdradig aangegeven, in het topic van Hatefull Eight zelfs meermaals met herhaaldelijke kreten als langdradig, herhaling van zetten en niet boeiend/ dmv dialoog, of een hoge beoordeling belachelijk vinden, en dergelijke.

Maar vind dat juist niet en kan van beide films genieten. De Revenant ziet er werkelijk schitterend uit en prachtig gefilmd, uitstekend geacteerd ook. Het verhaal daarentegen leek of het al vaker verteld was, misschien ook voorspelbaar. Een fijn rustig tempo, niet saai en iets aan de lange kant naar wat er gebeurde.

Hatefull Eight ook. Lekker traag, langere scènes met boeiendere dialogen erbij toch verrassender en zelfs met een langere speelduur nog meer genieten. Uiteraard draaide het daar meer om vermaak, maar had na die film wel meer het "Wauw" gevoel, zeg maar..

Maar smaken verschillen inderdaad.

avatar van WelvE

WelvE

20th Century Fox heeft een documentaire over deze film op Youtube gezet.
The Revenant | "A World Unseen" Documentary | 20th Century FOX - YouTube

Mooie film trouwens. Cinematografisch, de filmmuziek en de fysieke rol van DiCaprio zeker sterk en ook de historische achtergrond trekt me aan. Een paar scenes uit deze film bleven mij bij: de openingsscene, de beerscene, de madenscene en de karkasbivak. Het survivalverhaal is straight, serieus en overzichtelijk; karaktertechnisch is het, echter, wel vrij vlak. En Tom Hardy is de enige die wat 'humor' in de film bracht.

avatar van Flavio

Flavio

Indrukwekkende film met prachtige natuurbeelden (geschoten in Canada en Patagonië), geweldig geschoten scenes, zowel de actiescenes als de scenes vol ontbering- zelden iemand zo naar de klote zien gaan als Leo DiCaprio in deze film- een kou die invoelbaar is (wat ook aan de te koud afgestelde airco in de bioscoop kan liggen), een lijdende Leo die zijn welverdiende Oscar nu toch eindelijk binnen zal slepen, en verdienstelijk tegenwerk van Tom Hardy.

Het verhaal is inderdaad vrij rechttoe rechtaan, maar de uitvoering had niet beter kunnen zijn. Fijn dat een film af toe zijn hype waarmaakt.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Net herzien in de bioscoop. Natuurlijk komt de film daar nog veel beter tot z'n recht.

Impossant meesterwerk!

avatar van wimaroca

wimaroca

Een mooi geschoten film inderdaad ,(wel vaak hetzelfde) ,maar toch mis ik iets ,

moeilijk te zeggen wat.

misschien ooit te langdradig,

opletten wie zijn vijanden waren

Die beerscene was knap gemaakt zeg !!

avatar van pierre18

pierre18

Prachtige beelden met enorme ontberingen die behoorlijk voelbaar zijn. Hulde voor DiCaprio die continu zichzelf door de sneeuw moet slepen of in het ijskoude water moet laten meevoeren. Desondanks mist de film iets. Op sommige momenten is deze film enorm langdradig en zijn de scenes ook steeds van hetzelfde. Alleen op het einde komt er wat vaart en diepte in, maar niet meer dan dat. Natuurlijk is het geen beroerde film, maar ik zal 'm toch niet snel aanbevelen aan anderen. (Soms was de cameravoering behoorlijk storend door die draaishots en waren de overgangen in de scenes (editing) veel te abrupt)

avatar van Wouter

Indrukwekkend door de vorm. Minder qua script. Zou kunnen dat ik uiteindelijk terug naar 3 sterren ga.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Prachtige film . Mooie natuurbeelden . Prima acteer werk !!!

De scene waarbij DiCaprio in gevecht is met de beer is werkelijk zeer goed gemaakt.

(1 minuscuul klein nadeeltje de film had iets sneller gekund en dus iets minder lange speelduur.)

Een regelrechte aanrader

avatar van devilsarea666

devilsarea666

Zeer goede film met sterkverhaal ,goede acteurs (Di Caprio verdiend volgens mij hier wel een keer een oscar voor) Mooie beelden ,goed acteerwerk. Vooral stuk met de beer is schitterend gemaakt

Zeer zeker de moeite waard.

Sterke 4 sterren

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

De twee grootste filmsterren van deze generatie, Dicaprio en Hardy. Wat kunnen hun acteren zeg! Daarnaast de prachtige beelden en muziek. Een echte aanrader!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Mooie plaatjes hoor, maar te langdradig en te mager qua verhaal. Bovendien was de cameralens soms wel erg nadrukkelijk aanwezig.

avatar van stevebravo

stevebravo

Zojuist gezien.. Prima film.. beetje lang alleen..

prachtige beelden uit de natuur goede spanning zat er in

3,5 ster

avatar van Cikx

Cikx

Zojuist in de bios gezien (4K met Dolby Atmos).

Wat een intense beleving. Het eerste wat opvalt zijn de prachtige beelden, Lubezki tovert de meest waanzinnige plaatjes op het doek. Het gebruik van natuurlijk licht is zeker geen gimmick, maar heeft net zoals de tracking shots ontzettend veel toegevoegde waarde. Tel daarbij op de intense score en de aankleding van de personages en je voelt je in no-time een mede-pelsjager in de expeditie.

Het verhaal is echter een vrij rechttoe rechtaan wraakverhaal. Dit zorgde bij mij op sommige momenten voor een botsing tussen het simpele plot en de grootsheid van de productie. Bij dit soort audiovisueel geweld verwacht je ook een episch avontuur, maar dat blijft grotendeels uit. Zoals al vaker werd opgemerkt was anderhalf uur ook wel voldoende geweest om dit verhaal te vertellen, waardoor de film vaak nogal traag was. Ik kan me voorstellen dat dit gaat vervelen als je hem thuis bekijkt, maar in de bioscoop valt er in ieder geval meer dan genoeg te genieten tijdens dat soort momenten.

DiCaprio speelde als vanzelfsprekend erg goed in een veeleisende fysieke rol en Hardy was ook als vanouds ijzersterk, wat mij betreft mag die man in elke film spelen.

Al met al was het een erg indrukwekkende film vooral op audiovisueel gebied, ik ben er alleen niet zeker van of dit op een kleiner scherm ook over komt.

avatar van nlanaconda

nlanaconda

Na alle 5* hier, ook maar naar de bios gegaan. Film viel me een beetje tegen. Prachtige plaatjes, sterke Leonardo, mooie kostuums, vrij realistisch en mooi in beeld gebracht.
Alleen bij vlagen tergend langdradig en verschrikkelijke muziek.
die toon van 3 seconden, 5 seconden stil en dan weer die toon, wat 20x herhaald wordt

avatar van Fonzzz002

Fonzzz002

The Revenant is een overlevingsfilm die zich afspeelt rond het jaar 1820. Je volgt een man, gespeeld door Leonardo Dicaprio, die wordt aangevallen door een beer waarna zijn groep hem gewond achterlaat. Hij moet zien te overleven en een weg terug naar huis vinden.

The Revenant is een hele onderhoudende film die de moeite waard was in de bioscoop te zien, onlangs dat het minder goed was dan ik had gehoopt. Het meest indrukwekkende aan The Revenant is hoe het gefilmd is: de film bestaat uit veel lange close ups waardoor je de emoties van dichtbij meemaakt, waarna de camera op rustige wijze draait en belangrijke dingen op de achtergrond onthuld. Er zitten bepaalde scenes in de film waarin in één lange take meerdere grote dingen gebeuren, waarna ik me afvroeg hoe ze in vredesnaam dit in één vloeiende take hebben gedaan. Naast de close ups maakt de film regelmatig plaats voor een paar sfeervolle shots van de sneeuwlandschappen. De belichting is mooi gedaan en het zorgt op slimme wijze voor gevarieerde beelden. Ik hoorde dat de film volledig met natuurlijk licht is gefilmd (ipv studiolicht) wat het eindresultaat des te indrukwekkender maakt. Dit maakt The Revenant qua regie een behoorlijk indrukwekkende film.

Ik ben een groot liefhebber van Leonardo Dicaprio en in The Revenant laat hij zich van zijn sterkste kant zien. Hij heeft weinig tekst in de film en speelt het puur door emotie, nergens kreeg ik het idee dat hij het ongeloofwaardig deed. Maar ook de andere acteurs (met name Tom Hardy) lieten zich van een goede kant zien. Waar The Revenant echter voor mij struikelde is dat het verhaal niet zo diepgaand is. Een groot deel van de film focust zich op overleven en als je vaker overlevingsfilms hebt gezien laat The Revenant niet veel zien waar je onbekend mee bent. Zonder op spoilers in te gaan: het hoofdpersonage heeft een zoon maar ik merkte niet om dit personage te geven. Ik had meer achtergrond willen zien tussen hem & zijn zoon, meer een idee van hoe hun contact is zodat ik de sympathie kon voelen waar de film op hoop dat je tussen hun voelt.

Het is een lange film met een duur van 158 minuten. In de eerste helft vond ik het langzame tempo in de film zijn voordeel werken omdat op sfeervolle, rustige wijze het verhaal werd opgebouwd. Hierdoor voelde de loop van zaken als een logische opeenvolging, in de 2e helft vond ik het zwakker worden aangezien niet alles even belangrijk voelde. Er zaten bepaalde scenes die naar mijn idee ingekort konden worden of volledig overgeslagen. Onlangs dat ik het verhaal niet opmerkelijk sterk vind merkte ik nooit verveeld te zijn. Zelfs in de minst interessante scenes merkte ik nieuwsgierig te zijn naar waar het verhaal heenging. De film heeft overigens een paar expliciete scenes. Persoonlijk vind ik deze scenes sterk wegens het brute realisme ervan. Dit onderstreept de zware omstandigheden waarin de personages terecht kunnen komen. Maar het is zeker niet geschikt voor de gevoelige ogen.

Hoewel ik The Revenant geen meesterwerk zou noemen heeft het qua regie een paar ijzersterke elementen erin zitten. De film is indrukwekkend gefilmd, goed geacteerd en het bied een paar sfeervolle landschapsbeelden. Het verhaal is ietwat mager, en ik had het korter willen zien, maar als geheel is het onderhoudend genoeg tot het einde door te zitten.

3,5

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Straight forward actie/wraak verhaal. Ijselijke scenesen dicaprio welke het wereldrecord kruipen vestigde. Brute scènes die overtuigend realistisch kijken. Ten minste wat ik me van die tijd, dat leven zou kunnen voorstellen. Helaas nooit echt spannend maar wel boeiend.

avatar van grovonion

grovonion

De omschrijving in de hoofding is wel erg bizar en zelfs foutief (zijn geen lijfwachten), kan iemand dit verbeteren?

avatar van Ricolopez

Ricolopez

Prachtige film. Je hoopt dat het niveau van de film net zo hoog is als dat van de trailer. Heel vaak is dit niet het geval, maar The Revenant viel mij niet tegen. De geweldige cast stelt niet teleur. Al steekt Di Caprio er voor mij ver bovenuit, wat een rol en wat een acteerprestatie. Naast de cast heeft ook de regisseur een wereldprestatie geleverd. Uitzonderlijk moeilijke shots in een prachtige omgeving. 5/5.

avatar van Jusstinb

Jusstinb

Inderdaad grovonion de plot omschrijving slaat echt nergens op! Hoe kan dit goedgekeurd zijn? kappeuter

Hij wordt niet echt 'beroofd' door zijn 'lijfwachten'. Hij wordt voor dood achtergelaten door zijn medejagers.

A frontiersman on a fur trading expedition in the 1820s fights for survival after being mauled by a bear and left for dead by members of his own hunting team.

avatar van Flavio

Flavio

Jusstinb schreef:

Je kunt zelf de plotomschrijving veranderen met de knop "corrigeren" rechtsboven.

grovonion Jusstinb

Misschien dat het voor enige verwarring kan zorgen, maar ik begrijp nu van Nick Theunis dat het plot an sich niet fout was.

We hebben nu toch een plot afkomstig van de distributeur bewerkt en geplaatst, in overleg met toevoeger Nick Theunis, die de film wel gezien heeft.

avatar van Jusstinb

Jusstinb

Mooi opgelost, sorry van mijn enigszins aanvallende posting.

Kreeg ook al een nette pm van Nick Theunis, en snap nu hoe dit plot daar terecht gekomen is.