• 9.379.002 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 28 januari 2016

Plot The Revenant

"(n. One who has returned, as if from the dead.)"

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

avatar van Mondragon

Mondragon

Sommige scenes bliezen me werkelijk weg.

avatar van mcgraig

mcgraig

Geniale film met een aantal in potentie legendarische scenes. Tom Hardy is geweldig en met Dicaprio heb ik altijd een beetje moeite maar dat is het Titanic syndroom denk ik. Niet voor iedereen weggelegd dit meesterwerkje maar voor de cinefiel een must

mcdaktari

Hoezo moeite met DiCaprio? Het is één van m'n favorieten acteurs. Ik ken zo niet zo gauw een slechte film van hem opnoemen, ja oke, misschien de aller eerste. Maar hij hoort beslist in het rijtje met acteurs die alleen maar topfilms maken. Maar ja, blijkbaar irriteren er toch mensen aan z'n voorkomen.

avatar van vranque

vranque

mijn eerste 4.5* sinds tijden.

Laatste was Django Unchained. Dus wacht met spanning op de nieuwe Tarrentino

Fortune

Waarom toch geen 5* als ik vragen mag?

avatar van de grunt

de grunt

mcdaktari schreef:

Je zegt het goed: hij speelt vaak in topfilms. Maar is hij ook een topacteur? Dat is wat anders. Een Gary Oldman heeft één oscarnominatie over zijn gehele carrière, DiCaprio 4 (binnenkort 5); dat zegt voor mij genoeg. Sterker nog: ik kan zo tien betere acteurs noemen in Leo's leeftijdsklasse (< 40), welke bovendien niet de erkenning ten deel valt die DiCaprio wel krijgt.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Wat een geweldige film zeg! Met een aantal scenes die mij echt wegbliezen. Vooral die scene waarbij Glass met paard en al in die boom valt . Vanaf minuut één tot de aftiteling heb ik bijna ademloos zitten kijken en genieten. Dikke aanrader.

Filmkriebel

Screeners bekijken ... zielig.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Filmkriebel schreef:

Screeners bekijken ... zielig.

Heb je daar nog iets van een valide toelichting op?

Of vraag ik nu te veel?

Filmkriebel

Ach, je mist gewoon de echte bioscoopervaring. Je kan nog steeds gaan kijken maar nu je het toch al gezien hebt zul je er maar weinig aan hebben. Geduld is een mooie deugd.

Om dan nog maar niet te spreken over het gebrek aan respect voor de makers. Mensen die tijd en geld steken in een film om jullie te verheugen en te entertainen. Een DVD of bluray downloaden tot daar aan toe. iedereen krijgt graag waar voor zijn geld, maar een screener vind ik pure diefstal. Show some respect.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Filmkriebel schreef:

Wat een onzin. Ben ervan overtuigd dat je deze film vele make kan zien en kijk ook erg uit naar de volgende kijkbeurt die zeker in de bios zal zijn. Wordt vast een nog mooiere ervaring. Koop daarna ook nog de blu-ray. Dus hoezo heb ik geen respect voor de makers? Prijs de film hier kosteloos voor ze aan.

En dat die gasten nu zo stom zijn dat ze voor de bios release al dvdtjes gaan rondsturen, verdient ook geen bewondering. Ze schieten gewoon zichzelf in de voet....

Filmkriebel

Waarom screeners bekijken in je zeteltje? Als je een screener bekijkt, dan ga ik ervan uit dat je van zins was om die film in de bioscoop te zien. Een eerste kijkbeurt in de bioscoop is toch zoveel beter, zeker voor een film als The Revenant? Je laat het nieuwe van de film op je afkomen, je laat je zintuigen verrassen.

Praat het verder maar goed met wat dooddoeners en wat zelfovertuiging. Ik verwachtte al dergelijke standaardreacties maar daar kan niemand op verder discussiëren.

Filmkriebel schreef:

Ik word onderhand wel doodmoe van dit soort ''gezeur'' zeg. Accepteer gewoon dat niet iedereen zoals jij volgende maand naar de bios gaat en stop met het veroordelen van die mensen. En je opmerking dat een dvd downloaden niet zo vreselijk is, maar een screenertje wel is 1 van de belachelijkste dingen die ik op deze site heb gelezen. Wees dan consequent met je geklaag over diefstal en roep dat elke download een schande is. Beetje hypocriet is. Dan zal je zelf wel bij die groep zitten die wel eens een dvd binnen haalt.

Heb het gewoon lekker over de film The Revenant in dit topic. De andere discussie is zo zinloos.

de grunt schreef:

Je zegt het zelf al, de erkenning die DiCaprio wel krijgt. Hoe dan ook , hij speelt alleen maar in topfilms, althans de meeste van zijn films dan he. Maar ik ben het wel met je eens dat er ook wel betere acteurs zijn, ik zeg enkel dat hij wel bij m'n favorieten acteurs hoort.

Filmkriebel

Toch bedankt voor de moeite om nog eens te trollen Ajax en de discussie persoonlijk te maken ... Mooie attitude . Toch dit : Ik haal wel eens dvd's binnen en heb daar geen enkel probleem mee, maar dat zijn dan films die ik niet echt in de bios wilde zien maar toch nog vooraf een kans geef om de film op dvd te kopen. Bij een screener trek je ook nieuwsgierigen aan. Maar goed, ik kap er nu mee voor het uit de hand loopt en hoort hier idd niet thuis. My fault.

mcdaktari

Oke dus een film die JIJ niet in de bioscoop hoeft te zien mag je wel downloaden???

Eeb beetje krom, of niet?

Filmkriebel schreef:

Toch bedankt voor de moeite om nog eens te trollen Ajax en de discussie persoonlijk te maken ... . Toch dit : Ik haal wel eens dvd's binnen en heb daar geen enkel probleem mee, maar dat zijn dan films die ik niet echt in de bios wilde zien maar toch nog vooraf een kans geef om de film op dvd te kopen. Bij een screener trek je ook nieuwsgierigen aan. Maar goed, ik kap er nu mee voor het uit de hand loopt en hoort hier idd niet thuis. My fault.

Trollen? Waarom gooi je het daar op. En persoonlijk maken? Dat doe ik niet, ik reageer gewoon op je eigen inhoud. Beetje hypocriet om downloaden goed te praten, maar een screener kijken niet. Wie zegt dat deze downloaders van de screener naar de bios waren gegaan voor The Revenant? Wees dan consequent en veroordeel al het gedownload. Nu komt het toch een beetje over als preken voor eigen parochie.

Overigens, ik neem aan dat deze film allang in Amerika draait aangezien er een screener is? Daar moeten de distributeurs ook echt eens wat aan gaan doen zeg. Slaat nergens op dat zulke grote films niet gewoon een wereldwijde release op 1 datum kunnen krijgen. Dan voorkomt dit soort problemen.

Filmkriebel

Door onmiddellijk een mening die niet met de jouwe strookt als onzin te bestempelen Ajax&Litmanen. Je kalmte niet verliezen op MM kan soms moeilijk zijn ik spreek ook voor mezelf, maar laat duidelijk zijn dat ik iedereen wel respecteer hier... ik ben het hoogstens soms fervent oneens . Dus : mag ik tegen screeners zijn en me ook daarover uitspreken? En kom nou, als iemand zich de moeite neemt om The Revenant de bekijken voor de bioscooprelease, dan zal hij of zij toch wel erg ongeduldig zijn lijkt me.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Ik heb totaal niks tegen downloaden, maar ben het er wel mee eens dat de impact waarschijnlijk groter is als je deze (of een andere) film voor het eerst in de bios ziet. Ik zit me onwijs in te houden, man man wat heb ik een zin in deze film.

Verder kijkt iedereen maar lekker wanneer en waarop hij of zij wilt

Fortune

Ik denk dat de mensen die wachten op de film een soort schouderklopje of een high five willen. Goed dat je wacht maar dat betekent niet dat je andere mensen meteen zielig mag noemen of andere verwijten mag maken wat hier de hele tijd gebeurd. Dus als iemand een andere mening heeft dan mag je die op internet meteen voor zielig uitmaken...daar ben ik het dus niet mee eens. Het is ook elke keer dezelfde mening en nooit een andere kijk daarop. Overigens helemaal eens met Ajax&Litmanen1. Ik wou ongeveer hetzelfde gaan schrijven. Het is gewoon vervelend en gaat niet over de film en het voegt helemaal niks toe aan dit topic. En je houdt er een dubbele moraal aan over door te zeggen dat downloaden wel oke is maar niet bij deze film.

merijn82 schreef:

Verder kijkt iedereen maar lekker wanneer en waarop hij of zij wilt

Precies!

Filmkriebel schreef:

Ik ben het totaal oneens met je mening ja. Dat mag op een forum lijkt me. Heeft niks met trollen te maken, want daarmee impliceer je dat ik mijn mening niet meen, maar plaats om jou slechts aan te vallen. Ik zou bij films ook liever wachten op de biosrelease, maar het is bij screeners soms best lastig te wachten. Zou ook gek geworden zijn als er een screener van pakweg SPECTRE een maand voor de release op internet had gestaan.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Op dinsdag betaal je 6 euro voor een bioscoopkaartje. Als ik voor dat bedrag de film direct bij de release thuis vanaf de bank kon kijken, dan zou ik dat meteen doen. De reden dat ik de screener gekeken heb heeft dan ook niks te maken met gebrek aan respect naar de makers, of omdat het gratis is, maar omdat ik zeer benieuwd naar de film was en het liefst een film vanaf mijn eigen bank kijk.

Als ze een service verzinnen waarmee dit legaal mogelijk is, dan zou ik dat direct ondersteunen.

avatar van pampie

pampie

Naar mijn idee zit juist Filmkriebel nu te trollen bij filmreactie's. Je zit hier niet eens op een forumdeel maar door Filmkriebel zijn er nu al diverse off-topic reactie's (waaronder deze) die niet eens over de film gaan.

En een beetje hypocriet issie wel als je z'n berichten leest. Mijn WTF momentje van vandaag. Eén keer raden wie ik zielig vind in deze discusie.

avatar van Pacino88

Pacino88

Ik probeer alles te vermijden verder over de film, maar ben wel benieuwd. Alle stemmers zitten in de USA, of is die al in goede kwaliteit gelekt o.i.d. ?

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Overzicht van sceeners die gelekt zijn:

IMDb: 2015 - a list by bogdan_marinov

Er ontbreken er nog een paar. Totaal een stuk of 40.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Deze mix tussen Apocalypto en Last of the Mohicans is helaas niet het meesterwerk geworden waar ik op had gehoopt. Daarvoor vond ik de speelduur net iets te lang en het verhaal te traag.

Ook had ik gehoopt op een climax die net zo spectaculair zou zijn als de fenomenale intro.

De visuele stijl daarentegen, hoewel ik het niet echt vond passen bij de setting van de film, is werkelijk adembenemend en bij sommige shots rijst de vraag hoeveel takes ervoor nodig waren om Alejandro's visie te realiseren.

Daarnaast levert Dicaprio hier toch wel zijn magnum opus af, ik ben sowieso een groot fan en hij tilt bijna elke film naar een hoger niveau. Hier stijgt hij echter boven zichzelf uit en weet de film te dragen met een intensiteit waar hij hopelijk toch eens met een Oscar voor wordt beloond.

Ondanks dat ik net dat beetje meer van deze film had verwacht, ben ik nog steeds erg onder de indruk en is het één van de betere films van 2015.

De kans op een verhoging naar 4 sterren is dan ook zeker aanwezig, maar hiervoor moet ik nog een maandje wachten tot de film in de bioscopen te zien is.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Meesterwerk deze the revenant!!! Lang geleden dat ik een film 10/10 deed scoren maar deze verdient het ronduit. Film wist me aan het scherm te kluisteren van begin tot het einde. Het is 1 wilde overlevingsrit gans de film door. Dicaprio en Hardy spelen weer de sterren van de hemel. Camerawerk is ook prachtig de shots tussen de bomen en van de natuur is een streling van het oog om naar te kijken. Locaties zijn dan ook prachtig. Verhaal is ook geweldig. Film geeft vele heel spannende momenten waar je geen seconde van wil missen. Muziek in de film is ook legendarisch en laat je de film nog meer beleven. Kreeg in de laatste scene van de film zelf kippenvel door de scene en het bijpassende deuntje. Alejandro Gonzales geeft echt een meesterwerk afgeleverd. De beste film dat ik in een lange tijd zag. 10/10

mcdaktari

Iron Maiden mix tussen Apocalypto en Last of the Mohicans?

Apocalypto kan ik niet goed plaatsen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

mcdaktari schreef:

Iron Maiden mix tussen Apocalypto en Last of the Mohicans?

Apocalypto kan ik niet goed plaatsen.

Man alleen en gewond in een wilde natuur, probeert uit alle macht een bepaalde bestemming te bereiken. Wraakmotief is aanwezig en beide hoofdpersonages zijn bekend met het gebied en weten hoe ze daar kunnen overleven.