• 9.380.400 stemmen

The Hateful Eight (2015)

Western / Mystery | 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Genre: Western / Mystery

Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 7 januari 2016

Plot The Hateful Eight

"No one comes up here without a damn good reason."

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.

Major Marquis Warren

O. B. Jackson

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

stinissen schreef:

Het is natuurlijk niet hip om deze regisseur af te breken daarom geven de mensen denk ik een hoger cijfer..

Het is juist hip om hem af te zeiken, net zozeer als hem te adoreren. Tarantino is bij uitstek een regisseur met haters en fanboys, al zijn die laatste wel in de meerderheid ja.

stinissen schreef:

Tja dat kun je ook andersom gebruiken, het is hipster om hem een lager cijfer te geven want de meerderheid geeft hoger. Ik denk dat je het wel redelijk tegen elkaar weg kunt strepen.

Enneh de koning van de overrating is nog altijd Christopher Nolan he, daar komt Tarantino niet eens bij in de buurt

timburton schreef:

Ik ben het gedeeltelijk met je eens, martijnk. Maar we hoeven oje niet meteen op de brandstapel te gooien. Jouw argument geldt eigenlijk voor iedere film met fotografische ambities (en daarbij komt natuurlijk meteen het probleem om de hoek kijken: welke films besluiten wij zo te categoriseren? Dus, waarom Tarantino niet op een beeldschermpje kijken en de nieuwe James Bond wel, om maar iets te zeggen). Ik heb nog niet gestemd op deze film omdat ik nog altijd een beetje verward ben. Inglourious Basterds en Django Unchained waren geweldige groteske schilderijen die leken te zijn opgebouwd in een stilistisch mozaïek opgebouwd uit een enorm oeuvre van filmgeschiedenis. We kunnen The Hateful Eight waarderen voor wat het is, zelfs de beste Tarantino ooit noemen als iemand dat daadwerkelijk vindt, maar het past zeker niet in het rijtje post-moderne films van I.B. en D.U. The Hateful Eight is gewoon van totaal andere koek en dat zie je terug in de reviews - Tarantino-fans die hem de hemel in prijzen voor zo'n nieuwe gedurfde film, en fans van hetzelfde kaliber die de oude Quentin er niet meer in terug zien. Let wel; dit blijft een filmforum waar we onze meningen enigszins moeten onderbouwen. Het lijkt me misschien handig als we alvorens de recensie van de film ons verwachtingspatroon van Quentin Tarantino uitleggen. Want volgens mij is dat de bron van onbegrip in de eindeloze discussies rondom deze film.

Ben het wel deels met je eens maar als je in de bioscoop zit moet je wel blijven kijken en dan krijgt een film ook een eerlijke kans. Heel veel downloaders hebben de keuze uit 1000-en films dus als het de eerste 15 minuten niet snel genoeg gaat zetten ze een andere film op of ze gaan lopen, naar de WC, met hun telefoon spelen etc. Ik ken het fenomeen want zo ben ik zelf ook af en toe en dat is balen want je raakt zo verwend dat er nog maar een paar films per jaar zijn waar je naar kunt kijken.

En ik heb ook weleens bioscoopfilms gezien die ik geweldig vond en thuis bij herkijken echt afschuwelijk vond. De sfeer uit de bioscoop, het avondje uit, de popcorn etc het draagt zeker bij aan een hogere filmscore daarom denk ik ook dat de screener de rating alleen maar lager heeft gezet zeker op deze site.

avatar van The Oceanic Six

stinissen schreef:

Heb sowieso vaak het idee dat mensen bepaalde regisseurs, acteurs of titels niet willen bekritiseren, omdat ''de massa het wel goed vind''.

Tarantino is hip, zijn films zeer gewild en gewaardeerd. Dan kraak je inderdaad niet zo snel een nieuwe film van hem af. Ik zie ook vooral heel veel 3,5* of 4* ipv mijn 2,5*. Waarmee ik niet zeg dat mijn mening de juiste is, maar wel dat ik me afvraag of mensen af en toe geen blokkade gevoel om gal te spuwen. Wat dat betreft zijn de Onderhond reviews altijd wel lachen, mooi tegen de heilige huisjes aan schoppen. Lang niet altijd met hem eens, maar hij durft het wel.

avatar van Rickyman

Rickyman

Sorry Stinissen, vind het een beetje vreemde gedachten van u. Kon hier weinig negatiefs vinden, deze film bevalt me gewoon uitstekend, als liefhebber Geef gewoon m'n eerlijke mening en heb waarschijnlijk ook een aparte smaak en die moeten er ook zijn. Hier zijn nog veel Tarantino-tegenstanders vind ik.

Bijvoorbeeld, zou ik sommige andere, hier, hoog gewaardeerde films niet komen, omdat ik geen interesse heb om ze te bekijken (en waarderen). Zoals bijv Harry Potter of Star Wars en dergelijke, heb er één of twee van gezien, maar de rest hoeft voor mij niet... En zullen daar meer fans komen.

Maar smaken verschillen nu eenmaal, mooi toch?

@Martijn K, Met een redelijke tv met een wat ruime afmeting en een goede versterker vond ik het prima te doen hoor. Maar vooral de (begin) scènes buiten waren op groter beeld nog indrukwekkender geweest inderdaad.

avatar van stinissen

Rickyman schreef:

Maar smaken verschillen nu eenmaal, mooi toch?

Helemaal geen vreemde gedachten gewoon een eigen mening en ja over smaak valt niet te twisten ik vind het net allemaal te ver gezocht en over the top dat andere mensen dit kunnen waarderen is prima hoor zo ben ik ook geen voorstander van komedie enkele uitzonderingen daar gelaten.

avatar van Rickyman

Rickyman

Inderdaad, juist ook met komedies ook een totaal andere smaak. Vele komedie zijn tegenwoordig veelal te flauw

Tja zo zijn z'n films, Tarantino's unieke stijltje/dialogen vind ik bijv weer wel grappig en zeer boeiend. Vele andere dialogen-films soms saai of langdradig overkomen (bijv The Judge die ik laatst zag) , of vind bijv een oudere Woody Allen film al gauw vervelend worden.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Rickyman schreef:

of vind bijv een oudere Woody Allen film al gauw vervelend worden.

Dat komt ook wel doordat Woody Allen erin speelt natuurlijk.

avatar van Brabants

Brabants

joerve schreef:

De enige overgebleven orginele reggiseur

Met deze stelling doe je het werk van een hoop regisseurs zwaar tekort.

avatar van Brabants

Brabants

mjk87 schreef:

Dat laatste zal slechts een kwestie van tijd zijn, als deze QT niet verder komt dan een herhaling van zetten.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Tweede Tarantino op rij die me tegenvalt. Zo erg als Django Unchained wordt het niet, maar zeggen dat ik me vermaakt heb met deze Hateful Eight is de waarheid geweld aandoen.

De aanloop is veel te lang en te traag, de dialogen zijn pijnlijk ongrappig (nog nooit zo weinig gelachen met een Tarantino-film, een stortvloed aan niggas en bitches werkt niet Quentin!) en het einde had gerust een half uur ingekort kunnen worden. Voor het visuele moet je sowieso geen Tarantino zien en gezien de beperkte locaties (sneeuw en een berghut) is ook dit gene vette.

Was er dan niks goed? Jawel, de acteerprestaties van Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh zijn lichtpunten. Samuel L. Jackson doet wat hij kan, maar hij rendeert beter in een eigentijdse setting. Tim Roth en Michael Madsen vielen me zwaar tegen. Ook het gratuite geweld is een plusplunt (meisje naast mij had kennelijk nog nooit een film van Tarantino gezien want ze wendde keer op keer haar hoofd af). Verder zitten er nog aantal leuke scènes / confrontaties in (de zoektocht naar degene die de koffie vergiftigde, bij uitbreiding de hele scène vanaf de vergiftiging eigenlijk), maar al bij al te weinig op een speelduur van bijna 3 uur.

Jammer, ik had gehoopt op een soort Reservoir Dogs in western-stijl, maar uiteindelijk is het een veel te lange en wat saaiige zit geworden.

avatar van Koerok

Koerok

joerve schreef:

De enige overgebleven orginele reggiseur

Als jezelf herhalen tegenwoordig ook al origineel is, dan wel ja....

Overigens vind ik dat niet eens zo erg, maar ik ben er wel helemaal klaar mee heb ik gemerkt.

avatar van petermagne

petermagne

Ik geef 2 punten voor de cast maar de film valt mij erg tegen, goedkoop en saai en hij duurt veel te lang. Jammer.

avatar van Jomo

Jomo

Vanavond in de bios gezien... langdradig en saaie eerste 1,5uur... daarna wat meer actie. Ik had het gevoel naar een slap aftreksel van Reservoir dogs in een western setting te kijken, vrijwel heel de film speelde zich af in één barak, hoe saai?! Bovendien werd er niet geweldig geacteerd. Ik denk dat mijn 2 nog royaal is.

avatar van Hankert

Hankert

Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje tegenvallen, had er meer van verwacht. Het concept "met zijn allen in 1 ruimte, niemand is wie hij beweert te zijn en er is een moordenaar in ons midden" ken ik inmiddels wel... Heb me absoluut niet verveeld maar miste wel een beetje de muziekjes en wat meer afwisseling van decor.

AGE-411

Vraagje voor de specialisten: de film wordt toch niet in 70mm uitgezonden? Dat zorgt toch voor een veel breder beeld?

Ondanks de waarschuwing voor de film ("Kinepolis zend deze film uit in het originele 70mm formaat") merkte ik geen verschil met een gewone film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

In mijn bios was geen 70mm maar je merkte wel dat deze breder is. Het scherm in die zaal heeft het normale formaat en wordt dan volledig gevuld, nu waren de boven- en onderrand niet gevuld. Dat zal bij jou niet anders zijn dat je het brede formaat hebt.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

AGE-411 schreef:

Ik heb hier geen verder geen verstand van, maar op mijn scherm (pathe) had je aan de bovenkant en onderkant een kleine zwarte balk, waardoor de film dus wat 'breder' toonde.

AGE-411

Inderdaad, dat was ook in Kinepolis het geval. Maar geen significant verschil dus...

Had wel wat meer inspanning van de bioscopen verwacht om deze film op de juiste manier aan de kijker over te brengen.

Zelden zo'n waardeloze film gezien. Was blij dat het pauze was en met goed fatsoen de bioscoop kon verlaten. Dit is geen film maar een amateur toneelstuk. Om de zgn humor kon ik niet eens glimlachen. Veel te veel onterechte goede kritieken. Omdat het een Terrentino film is?

fonnie kooistra schreef:

Wat vond je er slecht aan?

avatar van MrKD

MrKD

Wat was dit weer smullen zeg.

Wat een briljante regisseur is dit toch. Wat een geweldige, bijna 'Hitchcock-achtige', spanning wordt in deze film opgebouwd. Vooral bij het hoofdstuk 'The Four Passengers' deed mij dit erg aan Hitchcock denken - waar terug in de tijd wordt gegaan. De kijker weet meer dan sommige personages op het scherm, waardoor je als kijker echt werkelijk op het puntje van je stoel wordt gedreven, dat was in ieder geval bij mij het effect. En wat een heerlijke karakters worden hier neergezet. Met als absolute hoogvlieger Samuel L. Jackson - beste performance wat ik tot nu toe van hem heb kunnen zien.

Wat mij betreft echt weer een absoluut meesterwerk. De wijze waarop humor - de zwarte, bijna sadistische, humor werkte bij mij erg sterk - sterke dialogen en de heerlijke visuele beelden bij elkaar komen weet echt de resulteren in een geweldige bioscoop ervaring. Ik raad ook vooral iedereen om deze prent in de bioscoop te gaan bekijken.

Ik hoop vooral dat deze man nog heel lang doorgaat met films maken, verheug mij nu al op zijn volgende werk.

avatar van MrKD

MrKD

Jomo ' langdradig en saaie eerste 1,5uur... daarna wat meer actie'

Als je het zo omschrijft zou ik bijna zeggen dat het meer een genre probleem is. Als vooral veel actie jouw ding is en veel dialogen achter elkaar gelijk als 'langdradig en saai' wordt bestempelt kan ik mij voorstellen dat dit niet jouw ding is inderdaad. Maar dat komt een beetje op mij over als benoemen van het ontbreken van enige diepgang bij een typische romantische komedie.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Golden Globe voor Ennio Morricone (best score). Meer dan terecht.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Niet zo overdrijven, ik vind dat Ennio Morricone zijn beste filmmuziek al gemaakt heeft en niet meer het niveau van vroeger haalt. Maar dat is ergens ook wel te begrijpen, z'n inspiratie houd ook wel eens op. Ik wil nou ook niet direct zeggen dat deze soundtrack heel slecht is, maar het haalt bij lange na niet wat hij ooit gemaakt heeft.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Ik verwachtte echt een avontuurlijke, ergens wat absurde actiefilm. Heb dan ook geen trailer of iets dergelijks gezien, ging er volledig blanco in met Django Unchained (2012) en Inglourious Basterds (2009) in m'n achterhoofd. Dat had ik beter niet kunnen doen. De spanningsboog wordt bij deze film wel erg lang uitgerekt. Buiten dat kwam het geheel meer als een verfilming van een toneelstuk op me over. Er wordt goed geacteerd, daar ligt het niet aan. Misschien aan mijn verwachtingen. Maar of ik de film buiten dat zo goed vond? Nèh...

mjk87 schreef:

Er zijn twee versies van de film, de 70mm versie wordt in 50 bioscopen uitgezonden wereldwijd. O.a. Eye in Amsterdam heeft een zaal. Deze versie duurt ook 10 minuten langer. Ik ben ook in Kinepolis geweest en die versie was 10 minuten korter dus niet de 70mm versie. Waarschijnlijk is dat een geconverteerde 70mm versie oid waardoor hij alsnog ook met een gewone projector gespeeld kon worden vandaar ook die balken onder en boven.

avatar van Motato

Motato

Deze film viel mij enorm mee! Inglourious Bastard en Django Unchained zaten nog in mijn achterhoofd, wat ik beide tegenvallers vond. The Hateful 8 had voor mij een veel betere mix tussen dialoog, spanning en wat 'humoristische' momenten. Juist dat laatste maakte de film mijn inziens beter dan Tarantino zijn voorgaande. De humor in The Hateful 8 is, subtieler, minder gemaakt. Het verhaal boeit genoeg om de film niet langdradig te laten aanvoelen. Het is best een zit, maar ik vond dat de tijd snel om vloog.

Wat ik het meest prettig aan deze film vond was dat het niet zo pretentieus aanvoelde. De meeste acteurs vond ik ook hun rol goed neerzetten. Alleen Tim Roth was bij vlagen wat storend.

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

Ik heb het gevoel dat de films van QT steeds minder intellectueel worden. Voor de humor en spanning hoeft niet meer iets verder gekeken te worden. Sommige scenes kunnen zonder moeite geschrapt worden, waardoor die bijna 3h helemaal niet nodig was. Vorige films wilde ik meteen weer zien, met deze had ik moeite het einde te halen. Oprechte teleurstelling.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat Tarantino aangaat, wordt alles er minder op, behalve de verafgoding door de fans.