• 9.374.150 stemmen

The Hateful Eight (2015)

Western / Mystery | 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Genre: Western / Mystery

Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)

Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 7 januari 2016

Plot The Hateful Eight

"No one comes up here without a damn good reason."

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.

Major Marquis Warren

John 'The Hangman' Ruth

Sheriff Chris Mannix

Oswaldo Mobray

General Sandy Smithers

O. B. Jackson

avatar van sportfan27

sportfan27

Stuk minder dan het geweldige Django Unchanged maar beter dan het oersaaie Once upon a time in Hollywood.

Acteerwerk is verzorgd, vooral Jennifer Jason Leigh steekt er met kop en schouders bovenuit.

Verhaal is vrij simpel en redelijk voorspelbaar.

Actie is schaars, vergt wat geduld maar komt wel in de bekende Tarantino stijl.

Niet Tarantino's sterkste prent maar wel voldoende.

3***

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Aan Django Unchained kon deze toch niet tippen en vooral tweede helft vd film was het zeer vermakelijk en boeiend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

lang pee schreef:

Ik heb deze film nu pas gezien, omdat ik meestal geen grote fan van Westerns ben, sla ik sommige al eens over. Maar omdat hij op Prime was, en toch een Tarantino heb ik hem toch maar gekeken. Omdat hij zo lang was, dacht ik dat ik hem niet zou uitkijken, maar wat heb ik van elke minuut van deze film genoten. Ja hij is soms traag,en het was soms heerlijk overacteren. Maar daardoor was hij bij mij soms echt grappig. Voor mij voorlopig de beste film die ik dit jaar gezien heb. Ik begrijp wel dat het niet voor iedereen werkt, want de vrouw vond hem saai en vreselijk langdradig. Ieder zijn ding zeker...

Zo zeg, dat je 10 jaar hebt kunnen wachten om deze Tarantino film te kijken kan ik me bijna niet voorstellen. Het is inderdaad een film waar je iedere minuut van blijft genieten ja, en ik kan me voorstellen dat je dit de beste film vind die je dit jaar gezien hebt. Ik denk dat ik 'm ook nog maar eens een keer ga kijken zometeen.

avatar van lang pee

lang pee

mcdaktari schreef:

Ja, onbegrijpelijk, want het was echt puur genieten. Dus u zal u er zeker weer mee amuseren. Waarschijnlijk ga ik nog wel wat echte toppers gemist hebben. Ik zie nochtans enorm veel, er gaat geen dag voorbij of ik zie een film, en soms zelfs een hele serie op een dag. Ik ga de uren maar niet optellen, een voordeeltje van op pensioen te zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

lang pee schreef:

Ja ik ken dat. Ik heb nu ook de vrijheid om te kijken wanneer en hoelang ik wil. Maar ik kijk ook soms films die al lang uit zijn maar om de één of andere reden nooit eerder gekeken heb. Dan denk ik, waarom heb ik zolang gewacht om die film te kijken. Bijvoorbeeld een film als "Das Leben der Anderen" heb ik al jaren maar ik moet er nog steeds naar kijken. Het komt er maar niet van. En als ik het zo lees moet dat een hele goeie film zijn. En zo zijn er nog meer titels die ik nog steeds niet zag.

avatar van lang pee

lang pee

mcdaktari schreef:

Goede tip, nooit gezien en moet een prachtfilm zijn, ga hem deze week maar eens bekijken. Morgen staat de Zweedse serie To cook a bear op het programma, verwacht er niet veel, maar we zien wel. Nog een prettig weekend....

avatar van ouwekaas54

ouwekaas54

Leek me in het verleden nou echt niks die film!

Toch maar eens gekeken op Prime.

Wat een grandioze film zeg.

Spannend tot de laatste minuut.

En wat een acteurs, geweldig.

Meer dan 5 sterren waard,