The Hateful Eight (2015)
Genre: Western / Mystery
Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)
Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 7 januari 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Hateful Eight
"No one comes up here without a damn good reason."
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.
Major Marquis Warren
O. B. Jackson
Minnie
Kisje
Bij Quentin Tarantino:
Quentin Tarantino Shelves ‘The Hateful Eight’ After Betrayal Results In Script Leak - imdb.com
"Quentin Tarantino Shelves ‘The Hateful Eight’ After Betrayal Results In Script Leak"
jarno1975 (moderator series)
mister blonde
Tarantino in de bocht. Er is niemand die zoveel onzin verkoopt over (mogelijk) toekomstige projecten. Niet na te gaan wat hier precies van waar is en hoe het uiteindelijk zal uitpakken.
Illum Sphere
Ik vraag me eigenlijk af hoe het nu zit met de copyright regels betreffende dit script. Mag iemand anders nu dit script gebruiken (open-source) of staat het te koop?
Kisje
Blijkbaar wilt hij het alsnog gebruiken, dus denk niet dat het te koop staat. En er zullen ook wel gevolgen zijn voor diegene die het gelekt heeft.
Quentin Tarantino’s The Hateful Eight is delayed | TotalFilm.com
Productie van deze "post-Civil War saga" zal waarschijnlijk alsnog begin volgend jaar beginnen.
Cast is nog niet officieel bekend gemaakt, maar Samuel L. Jackson, Michael Madsen en Bruce Dern zouden al betrokken zijn in een vroeg stadium.
schram101
In Film > Nieuws > The Hateful Eight (2015):
Het nieuwe wester project van Tarantino lijkt er nu toch aan te komen! Na zijn aankondiging eerder deze week nu een officiële poster!
catdog
- 2026 stemmen
Jennifer Lawrence momenteel in gesprek om een rol te gaan vertolken in de film.

Top nieuws!
Wow, weer een Western van Tarantino zou deze net zo goed worden als Django Unchained ?
HALVE TAMME. (moderator series)
Django Unchained lijkt mij moeilijk te evenaren, maar niets is onmogelijk, we gaan het zien.
Leland Palmer
Django Unchained is Tarantino's minste mijns inziens, dus deze 'Hateful Eight' gaat naar mijn verwachting beter worden. Ik hoop het!
Jawaddedadde
I second that! Django Unchained vond ik zelfs erg matig, dus deze kan alleen maar beter worden!
Zo goed vond ik Django Unchained niet maar ja ieder zijn smaak
jacobine_rodijk
Maar nog geen nieuws over Lawrence dus?
Jennifer Lawrence was enkel een gerucht gestart door 't internet; Jennifer Jason Leigh is inmiddels gecast voor de desbetreffende rol dus 't lijkt me vrij duidelijk - gezien 't leeftijdsverschil - dat Lawrence nooit overwogen was door Tarantino.
filmliefhebber92
Kijk er wel naar uit. Het plot zoals hierboven staat bevalt me wel. Als het maar niet te veel lijkt qua stijl op Django Unchained, want die vond ik voornamelijk saai en overdreven.
Gish
Dat worden weer veel lange, bizarre en heerlijke dialogen. En uiteraard een inferno tegen het einde. QT stelt nooit teleur, dit gaat weer vet worden.
A*V
Waarom staat er "the 8th film from quentin tarantino"? Hij heeft er toch veel meer op zijn naam staan?
MJ_DA_MAN
baspls
Ben hier wel benieuwt naar. Kurt Russel al een tijdje niet meer gezien. En die poster is geniaal. Net een western-poster uit de jaren '60. Let vooral op 'Cinemascope' onder in de hoek.
Rafke Pafke
Geweldige poster inderdaad! Kijk er naar uit. De premisse klinkt alvast veelbelovend.
mister blonde
Leuke poster inderdaad, maar 8ste film van Tarantino? Ik tel 9.
mister blonde
Sin City en Four Rooms tellen natuurlijk niet mee. En Grindhouse en/of Death Proof kun je maar 1x tellen.
Metalfist
Zijn credit voor Sin City is inderdaad volstrekt belachelijk (net als het feit trouwens dat Grindhouse en Death Proof apart zijn uitgebracht), maar Four Rooms beschouw ik als een volwaardige Tarantino film. Hij neemt namelijk toch wel een volledig segment voor zijn rekening. Ik geloof dat hij zelf Kill Bill ook als één film beschouwt doordat die oorspronkelijk als een geheel moest uitgebracht worden, maar dat de Weinstein broertjes dit hebben opgesplitst.
Als je dus Four Rooms niet meerekent, Kill Bill als één geheel telt en ook Grindhouse/Death Proof als één geheel beschouwt, dan kom je inderdaad aan nummer 8..

'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino is vanavond (13 juli) te zien op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Harde western 'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino zondagavond (29 december) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Pulp Fiction
Misdaad, 1994