The Hateful Eight (2015)
Genre: Western / Mystery
Speelduur: 168 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze) / 210 minuten (extended version)
Alternatieve titels: The Hateful 8 / The Hateful Eight - Extended Version
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 7 januari 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Hateful Eight
"No one comes up here without a damn good reason."
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.
Major Marquis Warren
General Sandy Smithers
O. B. Jackson
Minnie
mister blonde
Ik denk ook dat Kill Bill de reden is van de 8, maar dat vind ik nergens op slaan. Men heeft er met goedvinden van Tarantino bewust voor gekozen de films apart uit te brengen. Ook vanwege commerciele redenen hebben ze daar voor gekozen. 2x cashen. En nu is het ineens een?
Korte films, bijdragen aan omnibusfilms e.d. vind ik niet meetellen. Hij heeft 24 minuten van die film gemaakt. Je kunt onmogelijk spreken van volwaardig. Dat klopt per definitie niet. Of je hem toch zou kunnen mee tellen kun je over van mening verschillen. Het is in elk geval niet zijn film. Het is volgens mij ook niet gebruikelijk om dat soort bijdragen mee te tellen. Het gaat om lange speelfilms gemaakt door de regisseur die zeggenschap had over het eindproduct, niet een kwart van het eindproduct. Bijgedragen aan is w.m.b. niet genoeg.
Metalfist
Je hebt volkomen gelijk, de manier van tellen is gewoon belachelijk. Ik vind een bijdrage aan een omnibusfilm nog wel meetellen aan het oeuvre van een regisseur net zoals ik korte films ook even belangrijk vind. Met als verschil dat ik bijvoorbeeld in een toplijst het segment zou noemen en niet de gehele film. Ik geef Four Rooms een score van 2,5* maar Tarantino zijn segment krijgt er 4*.
Al is dat inderdaad eerder een verschil in mening en heb ik met volwaardig niet de juiste term gebruikt. The Man From Hollywood is in mijn ogen een volwaardige Tarantino, Four Rooms niet.
MJ_DA_MAN
Waarom staat er "the 8th film from quentin tarantino"? Hij heeft er toch veel meer op zijn naam staan?
Metalfist
Met als correctie dat Grindhouse wel de oorspronkelijke versie is. De losse versie van Death Proof is een extended version van het segment in Grindhouse. Een knieval naar het publiek omdat het de bedoeling was om de film in één geheel uit te brengen (dus voor de prijs van 1 ticket zoals de grindhouse double feature vroeger bedoeld was) en men dacht met wat extra scènes de pijn te kunnen verzachten.
brawljeff
Deze teaser trailer is er alleen, maar die is alleen in Amerikaanse bioscopen te zien geweest voor zover ik weet. Hij komt op 13 november in USA uit, dus zal hier wel weer eind januari zijn, net als bij Django Unchained.
Hateful Eight - Teaser Trailer (Updated, Better Quality Version) - 720p - YouTube
mcdaktari
Quentin Tarantino´s The Hateful Eight - TRAILER (HD) /FanMade! - YouTube
Eindelijk weer een nieuwe Tarantino, en ook nog een western.
Kijk er naar uit.
The Hateful Eight apparently looks crazy beautiful
Maar wat zijn de kansen om dit in 70mm te zien in Nederland? Een van mijn vrienden is protectionist bij Pathé en die zei 'I wouldn't get your hopes up'. De normale projectoren kunnen die resolutie niet aan en er zijn vanwege het nog bredere formaat speciale lenzen nodig. Nu lees ik dat QT er zelf ook aan heeft lopen pushen dat in elk geval 50 theaters zijn uitgerust om het te vertonen op de manier die hij wil, maar dat is dus wereldwijd: Hateful Eight 70mm Plan Extends to 50 Theaters - slashfilm.com
fappie
- 2005 stemmen
Eerste foto's
Cool dat je dit deelt. Ik word er helaas nog niet echt warm van. Misschien ook door die sneeuwlandschappen.
Malick
Maar wat zijn de kansen om dit in 70mm te zien in Nederland?
John Milton
Er is wel een speciale lens voor nodig, het is geen reguliere 70mm. Sure?
Filmkriebel
Leuke poster
Reken maar dat het weer bijzonder wordt. Django vond ik al één van Tarantino's beste, laat hem nog maar een western maken.
Leland Palmer
Tarantino Announces Ennio Morricone is Scoring 'The Hateful Eight' | FirstShowing.net
Ennio Morricone doet de score!
John Barry
Je bent mij net voor
. Dit is mooi nieuws. Ik was in eerste instantie niet echt van plan deze film in de bioscoop te gaan zien, maar nu Morricone de muziek doet ( en Tarantino nu dus niet oude muziek gebruikt ). Wordt de kans toch groter dat ik de film ook wel wil zien.
John Milton
Ik hoorde het ook gisteravond, wat een nieuws. Heel blij word ik ervan!
Axl_Rose
Django Unchained vind ik eerlijk gezegd één van de minste tarantino films. Maar het feit dat Morricone de score gaat maken, doet mij dan wél weer heel erg uitkijken naar de film.
In ieder geval, ik ben blij dat dit het Spaghetti Western-genre weer wat in de kijker gaat brengen. Zo krijgen we mss ooit wel een mooie blu ray versie van Corbucci's "The Great Silence", waar deze film blijkbaar door geïnspireerd zou zijn.
Nick Theunis
schram101
Yes! Eindelijk bewegend beeld! Fijne trailer. Geeft vooralsnog niet teveel weg maar laat wel zien dat dit weer een typische Tarantino wordt.
Leland Palmer
Mooie cinematografie, maar verder zie ik er (tot nu toe) nog niet zoveel bijzonders in.
Net als Django Unchained niet meteen mijn type film, maar het is en blijft Tarantino, dus dat wordt sowieso prima. Om die reden was Django ook prima te doen. En met Samuel L. Jackson heb je sowieso al een heerlijke acteur erbij.
Teaser zegt nog weinig, behalve dat het wel dat typische Tarantino stempel lijkt te krijgen.
Jawaddedadde
Vrij nietszeggend inderdaad, maar da's misschien niet slecht. Hoop sowieso op een betere film dan Django Unchained. Madsen en Roth is sowieso een plus
Basto
- 11961 berichten
Oscar voor fotografie kan m niet ontgaan, lijkt mij. Prachtig. Heb hier plots hoge verwachtingen van.
JohnWilliams
Ik ben heel erg benieuwd, laat maar komen! Met de muziek zit het ook wel goed, ben erg benieuwd.

'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino is vanavond (13 juli) te zien op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Harde western 'The Hateful Eight' van Quentin Tarantino zondagavond (29 december) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Pulp Fiction
Misdaad, 1994