• 9.381.586 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Horror | 98 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen

Releasedatum: 22 januari 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Texas Chainsaw Massacre

"What you know about fear...doesn't even come close."

Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

Tja, sorry . In Full Metal Jacket zelf vind ik het trouwens een uiterst irritant figuur. Vooral omdat het daar totaal niet past, in een film als deze dan weer wel.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Hehe het eerste half uur is alleen maar het meest memorabele uit de hele film. Zo'n drill intrsuctor behoort je ook te irriteren denk ik, niet?

Maar hier is ie idd geweldig. Wat een klootzak, hehe. Hij is ook weer van de partij in TCM: The Beginning die op de planken staat. Een prequel.

avatar van olivier

olivier

Onderhond schreef:

't Is inderdaad zoals ik zei wat minder groezelig, maar vond dat nu niet meteen een "kwaliteit" van het origineel. Zoiets komt dan veel beter tot z'n recht in Blair Witch imo.

Absoluut oneens. Vond 'Blair Witch' pseudo-low budget. Stel me bovendien bijzonder de vraag of 'Blair Witch' wel degelijk met dat luttele budget gefilmd is of dat het slechts een marketingstunt was. De originele 'tcm' blonk naar mijn gevoel net uit dankzij zijn bespottelijk low budget, zijn groezelig sfeertje etc., iets wat niet te vinden is in deze bijzonder opgekuiste, gepolijste michael bay-versie. Erg clean hebben ze 'tcm' gemaakt en dat zou hetzelfde effect hebben als een michael bay-remake van 'night of the living dead', funest dus. Soms in een low budget een zegen.

avatar van olivier

olivier

dutchtuga schreef:

Hehe het eerste half uur is alleen maar het meest memorabele uit de hele film.

Even off topic: vond 'full metal jacket' an sich erg vervelend, en niet in het minst dat eerste schreeuwuurtje: acteerwerk? Iemand? Ergens?

avatar van 606

deze was best eng.

ga nu ook de originele bekijken.

avatar van Halcyon

Halcyon

Gisteren nog eens herzien met een hoop vrienden en opnieuw erg genoten van de schitterende fotografie. Bovendien viel me op dat Jessica Biel écht wel goed acteert voor een rol als deze. Meer ga ik er niet meer aan toevoegen aangezien m'n reactie van 13 april al vrij uitgebreid was...

avatar van andy1980

andy1980

geweldige film, leatherface is en blijft de max!

avatar van Skrean

Skrean

ik vond deze een zeer goede opvolger van tobe's versie. in ieder geval beter dan die bagger met matthew en renee zweleger ofzo.
Af en toe mooie filmische scenes. bvb aankomst jessica biel bij het huis. En wanneer meisje zichzelf door het hoofd schiet en de camera gaat dwars door het gat in haar hoofd. leuk.
Toch verrassend voor producent jerry bruckheimer

avatar van megaman

megaman

ik vond de remake uit 2003 namelijk zeer geslaagd en had bijna de zelfde macabere sfeer als het origineel uit 74 (vind ik de beste). deel 2 vond ik meer freakyer dan eng. deel 3 had wel weer iets..en deel 4 vond ik erg slecht! hieronder mijn lijst van goed naar slecht:

1: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

2: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE (REMAKE)

3: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2

4: LEATHERFACE: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 3

5: TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE NEXT GENERATION

ik ga The Beginning ook zeker kijken!

avatar van euroburger

euroburger

Leuk dat de stoot (Jessica Biel) zo'n nachtmerrie eindelijk eens overleeft, en nog een nuttige inbreng heeft ook. De agent die net op tijd lijkt te komen maar het laatste sprankje hoop toch volledig te grond in boort is goed gespeeld. Leatherface is bruut en laat er geen gras over groeien, alhoewel hij toch een ietwat gemakkelijke prooi blijkt in het laatste bedrijf De jongste versie blijft trouw aan de legende en dat waardeer ik. Weinig schoonheidsfoutjes en dat maakt het geheel bovenop de al perfecte sfeer ook nog eens realistisch.

avatar van the catcher

the catcher

Schitterende film! Ik vind wel dat er een verschil is tussen hem te zien in de bioscoop als thuis in de zetel.Vond hem in de bioscoop echt wel spannend. Als horror en thriller liefhebber behoort deze film absoluut tot mijn favorieten.

avatar van gerben23

gerben23

ik vond het een zieke film en ben echt wel wat gewend

Nee niet echt. Te gelikt gefilmd. kwam totaal niet over deze film. maar dat heb ik wel vaker met remakes. (behalve david cronenbergs the fly en The thing van carpenter) Het orgineel was gewoon keihard straight in the face. Deze was veelste te gelikt gefilmd en dat werkt gewoonweg niet. bij horror moet je het gevoel hebben dat je een films afdraait die echt van de onderste richel komt. dat gelijkt videoclip achtig gefilmde werkt gewoonweg niet. Plus ik vind dat als je toch een grote klassieker gaat remaken moet je het origineel overtreffen en dat is helemaal niet gelukt gelukt bij deze versie. jammer want het had zeer zeker wel wat kunnen worden.

avatar van Sinner

Sinner

Wat mij betreft absoluut één van de betere remakes die er de laatste jaren verschenen zijn. (samen met Dawn Of The Dead en The Hills Have Eyes) Hier kan troep zoals die zielige remakes van The Omen of The Fog niet tegenop.

Ik was nooit een fan van de originele film, noch van de erg slechte sequels, maar deze wist me toch te boeien. Mooi en sfeervol gefilmd, erg spannend bij momenten en wat me nog het meest pleziert is dat er ook niet op een spatje bloed meer of minder wordt gekeken. Hij blijft voor een big-budget remake toch best goor. (en ik vind dus absoluut niet dat horror goedkoop/cheap/groezelig hoeft te zijn - en TCM is verre van "gelikt" zoals je het bij de gemiddelde tiener horror film ziet).

Verder zijn ook de acteurs top. Jessica Biel is erg goed in vorm (letterlijk en uhm...figuurlijk) en R. Lee Ermey steelt de show als de sherrif. Wat mij betreft dus absoluut een leuke film die ik al enkele keren gezien heb, en die ik ook in de toekomst zeker nog eens uit de kast zal trekken. 4.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,0. dit deel vond ik erg eng. erg spannend ook.

avatar van _Daan_

_Daan_

JuuB schreef:

Maar heb hier geen enkel moment met mn handen voor mn ogen gezeten..

Moet je ook niet doen dan zie je toch niks?

avatar van katoheyvaert

katoheyvaert

Maar dat heb ik dan toch gedaan !

Texas chainsaw massagre is een film voor mensen met een stevige maag , die tegen een beetje horror kunnen !!

De moordenaar van deze film wil eigelijk mensen vermoorden op gruwelijke wijzen namelijk ; met een kettingzaak..Om daarna hun oren,ogen,neus ,tanden ,haar , gezicht er kunnen af te snijden en op zijn eigen ''gezicht'' te plakken..!!!

De film gaat dus over een groepje jonge mensen die met hun auto onderweg zijn.. Tot ze een ''meisje'' zien lopen die er niet al te best uitziet ,.. Natuurlijk wat te voorspellen valt .. Stoppen ze en vragen ze of ze kunnen helpen ,.. Tot slotte nemen ze het meisje mee om ze veilig thuis te brengen.. Maar dat lukt niet zo best..

De enige zin die uit haar mond kwam voor... Was '' there all dead'' .. En wat het meisje toen te voorschijn haalde.. tsjaa dat moet je zelf maar ondervinden door de film zelf te gaan zien !!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

katoheyvaert schreef:

Tip : Zie hem vooral lekker 's nachts Alleen...

Mee eens dat het een topfilm is, maar verklap je niet te veel?

avatar van Horrordude

Horrordude

katoheyvaert schreef:

Tip : Zie hem vooral lekker 's nachts Alleen...

Volges mij overdrijf je een beetje met '' een film voor mensen met een stevige maag''

avatar van notsub

notsub

Goede horror film, die mij zeer heeft vermaakt. Het verhaal is redelijk goed en heeft een paar leuke verassingen, maar blijft toch wel oppervlakkig. De film zit vol met irritante personages (dat komt de sfeer ten goede) en heeft mijn aandacht echt volledig vastgehouden. Dat gebeurt niet vaak. Jammer vind ik wel dat de killer wat anoniem blijft. 3.5

avatar van ultra lord

ultra lord

pfff.. wat een slechte film hey

lijkt echt nergens op. ik vind een horror film best mooi maar dit...

0,5 is nog teveel eigenljk maar ja

avatar van _Daan_

_Daan_

pfff.. wat een slechte film hey

lijkt echt nergens op. ik vind een horror film best mooi maar dit...

0,5 is nog teveel eigenljk maar ja

Slecht? helemaal niet deze film is top.. jij bent geen horror fan..

avatar van Mug

Mug

Een echte horror fan kijkt natuurlijk de originele film... [ik moet wel toegeven dat ik deze remake goed vond, vooral te danken aan de production design]

avatar van petra32

petra32

een erg goede horror film, er zit de hele film door genoeg spanning in, en ik zat soms op het puntje van m'n stoel

mooi gemaakte film, en ik vond het acteren ook goed

ik kan de film zeker aanraden om een keer te kijken

avatar van ultra lord

ultra lord

ik hou wel van horror hoor _Daan_ maar dit is gewoon de zoveelste film waar jongeren achterna gezeten worden door een gekke freak. word ik gewoon een keer moe van. het wordt dan allemaal zo voorspelbaar

M.ike

Komt 28 oktober op veronica op tv ( 22:15 tot 00:05 )

ultra lord schreef:

Ik houd daar van : de tieners worden achterna gezeten films .. i

avatar van Horrordude

Horrordude

ultra lord schreef:

Texas chiansaw is juist een van de eerste horrorfilms die is begonnen met tieners die worden achterna gezeten door een freak

Horrordude schreef:

ja het origineel dan ?:p

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Leuke horrorfilm, goede scénes, zit niet echt een verhaal in maar wel een spanning waardoor je blijft kijken met de nodige schrikeffecten..

*3.5