Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Richard Bates Jr.
Met onder meer: Matthew Gray Gubler, Kat Dennings en Ray Wise
IMDb beoordeling: 5,5 (5.320)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Suburban Gothic
"This dead end town just got a lot deader."
Raymond heeft een prestigieus MBA-diploma maar hij kan geen werk vinden. Hij heeft paranormale gaven maar met een leuk meisje praten is niet aan hem besteed. Als hij uit zijn appartement wordt gezet, keert hij terug naar zijn ouders. Wanneer een wraakzuchtige geest het stadje terroriseert probeert hij samen met Becca, een stoere barkeepster, het mysterie van de geest die ieders leven bedreigd op te lossen.
Raymond
Eve
Ambrose
Hector
tattoobob
Excision (2012) was een verrassend goed filmpje dus ik ben erg benieuwd naar deze tweede film van deze regisseur.
Kep er zin in.
HALVE TAMME. (moderator series)
Kep er zin in.
Daan258
Was absoluut geen fan van Excision (2012), maar dit filmpje ziet er best geinig uit. Zal hem zeker kijken.
Pazmaster
Ik had er niet aan moeten beginnen, komische horrorfilms zijn ook niet echt mijn ding. Het werkt ook gewoon niet, de grappen halen de spanning uit de film of het is gewoon niet grappig. Het één heft het ander op met als resultaat een belachelijke (en vaak slechte) film.
Deze film is niet anders, niet spannend, domme humor, zeer matig acteerwerk en slechte special fx. Bovendien komt het allemaal ook vrij kinderachtig over. Het is net of je naar een lange aflevering van een serie op Nickelodeon zit te kijken. Zonde van je tijd.
tattoobob
De vorige film van deze regisseur was een prima horrorflick,maar dit is ver onder de maat.
Slecht en irritant acteerwerk en de film ziet er goedkoop uit(misschien was dat de bedoeling) en bij mij werkte het niet.
Ik kan een horror/comedy op z,n tijd wel waarderen maar hier vond ik geen fluit aan.
De CGI in deze film is ook belabberd slecht.
HALVE TAMME. (moderator series)
De scenes met de ouders van Raymond vond ik wel grappig en scherp, voor de
rest is de film Suburban Gothic (2014) naar mijn mening het kijken niet waard.
Halve ster van mijn kant, puur voor Donald & Eve.
Chainsaw
“Next time you interrupt your mother sucking my dick, there’s going to be hell to pay!”
Het moge duidelijk zijn dat regisseur Richard Bates Jr. met Suburban Gothic volledig voor de komedie heeft gekozen. Afgezien van wat geesten die af en toe de kop opsteken, is de film zo eng als een gemiddelde aflevering van Scooby Doo. Eén enkele keer, in een flashback van Raymond, komt er zowaar een effectieve jump scare voorbij, maar Bates probeert vooral zoveel mogelijk grappen te maken in anderhalf uur. Een sterk verhaal, spanning of zelfs gore zijn misschien nergens te bekennen, maar de stereotypes (van luie en bijgelovige Mexicanen tot verwijfde en geile homoseksuelen) en grappen over seks, poep en kots zijn werkelijk overal.
Maar ook al ontbreekt de horror in deze horrorkomedie, de humor werkt hier en daar toch best aardig. Bates lijkt goed te hebben gekeken naar JUNO, want elk monotoon woord dat door zijn ongeïnteresseerde hoofdpersonages wordt uitgesproken is doordrenkt van cynisme. Suburban Gothic is verder een chaotische, schreeuwerige en kleurrijke film, met allerlei cameo's (John Waters, Jeffrey Combs). Dit alles is een tijdje grappig, maar Bates kan niet voorkomen dat het schreeuwerige en cynische op den duur gaat vervelen. Hij heeft wat dat betreft de spanningsboog niet goed genoeg onder controle. Aan het begin van de derde akte lijkt de benzine bijna op te zijn en bromt de film langzaam richting climax. De grappen zijn niet zo scherp meer, de personages beginnen wat te vervelen en het begint op te vallen dat de computergegenereerde special effects wel erg goedkoop zijn.
2,5 sterren.
Rickyman
Toch wel een geinig filmpje.
Het horrorverhaaltje stelt niet veel voor, maar bij enkele scènes kreeg ik wel de kriebels. Het moet meer van de humor hebben, en die is nogal absurd, droog, scherp tot melig en het einde flauw.
Excision is beter, maar dit korte filmpje was ook wel leuk voor een keertje.
perceived
Beetje vreemd, maar wél lekker!
Lijkt me prima benaming voor deze film (heb verder totaal niks met Rivella) alsook de waardering ervoor. Gelukkig neemt die waardering langzaam toe en hoop dat die stijgende lijn zich een beetje voortzet...
Ode aan 80's horror. Al ligt de nadruk op modern tragi-komisch-melig drama, vind ik dit vooralsnog één van de meest verrassende horrors van het jaar. Film met flinke knipoog naar 't genre en met passie gemaakt! Vermakelijk plot, bovengemiddeld acteerwerk, soundtrack wel oké, blitse kleurtjes.. 7.5/10*
Richard_Voorhees
Meh, over het algemeen mijn humor niet zo.
Alleen Ray Wise weet nog wel te vermaken als een met testosteron gevulde redneck, maar Matthew Gray Gubler is haast irritant in de hoofdrol. Kat Dennings doet het wat dat betreft wel een stuk beter, maar misschien een foutje van de scriptschrijvers. Ik had namelijk niet echt het idee dat haar personage echt een toevoegende waarde had, behalve misschien al wat eye candy voor het mannelijke publiek (excuses dames, niet seksistisch bedoeld).
Daarnaast zijn inderdaad de CGI effects zoals hierboven benoemd niet van de beste kwaliteit. Wat dat betreft kan je deze film bijna vergelijken met al die SyFy Channel films.
Zowel niet grappig als beangstigend en mede daardoor dus geen geslaagde horror/komedie wat mij betreft.
Noodless
Bedroevend slecht. De humor kon ik totaal niet smaken en op gebied van horror....tja ?
De hoofdrolspeler is irritant en wat Kat Dennings hier doet, is me een raadsel. 1 punt nog voor haar. 1/10
Shadowed
Half.
Van regisseur Bates Jr zat ik nog met Excision in het achterhoofd. Die film was een jaar geleden behoorlijk bijzonder. Bates Jr zet zijn bijzondere carrière met deze film in ieder geval voort, maar wel op een andere manier. Het resultaat is wat mij betreft hetzelfde cijfer waard.
Visueel best oké. De CGI is inderdaad niet al te best, maar Bates Jr weet dit redelijk te compenseren met grappige sets en kleurrijke omgevingen. Het deed me een klein beetje denken aan Blue Velvet qua sfeer en omgeving, maar dan meer emo-achtig. Zou me niks verbazen als de film daar inspiratie vandaan heeft gehaald.
De horror is ook bijzonder genoeg ingevuld. Erg eng wil het allemaal niet worden, maar vlot weet het dan wel weer te zijn. Jammer dat de CGI het voor een deel de grond in boort, en erg creatief is Bates Jr niet met de schurken. Het gaat hier weer om een oops-I-released-the-ghost verhaal.
Soms leuke dingen met de horror, maar de humor is dan weer bedenkelijk. Statisch geacteerd door Gubler en te makkelijk geacteerd door Dennings. Die stoere types ben ik zo langzamerhand wel zat. Het moment van de poster is ook zo'n scene die er niet in had gehoeven. De humor is toch niet grappig.
Zo trippy of gestoord als Excision is het overigens ook niet, visueel houdt Bates Jr zich wat in op dat gebied. Maar kleurrijk en bijzonder is het allemaal wel. Helaas is de horror net wat te tam en de humor gewoon niet zo leuk. Dankzij de look ken ik het nog een 2,5* toe. Ik denk overigens dat het met vlottere montage en opvallender gebruik van de camera stukken beter had kunnen werken.
Gisteravond had ik nog eens een ouderwets "Film1" avondje, want na het eerst zien van "La Gomera (2019)", heb ik later op de avond ook nog deze ietwat flauwe Komedie / Horror film (een soort mix van "Freddy Got Fingered (2001)" en "The Sixth Sense (1999)") gekeken, waarbij je "Horror" met een korreltje zout moet nemen.
In dit verhaal draait het om de vreemde snuiter Raymond (Matthew Gray Gubler) die na zijn afstuderen maar geen baan kan vinden. Hij moet zijn woning in de stad verlaten en keert terug naar zijn vroegere woonplaats in een Amerikaans dorpje bij zijn vader Donald (Ray Wise) en moeder Eve (Barbara Niven). Daar lopen ook nog steeds zijn jeugdvrienden en vijanden rond. Het ouderlijk huis blijkt te worden geterroriseerd door een op wraak zinnende geest, dus roept Raymond de hulp in van het sexy gothic barmeisje, en tevens oud klasgenoot, Becca (Kat Dennings) om dit mysterie op te lossen.
Hoewel het verhaal behoorlijk aan de flauwe kant is, heb ik me er nog best aardig mee vermaakt en dat komt vooral door de leuke rollen van Matthew Gray Gubler, Ray Wise en Barbara Niven en hun verhouding met elkaar en dat deed me geregeld denken aan de leuke Komedie film "Freddy Got Fingered", met Tom Green, Rip Torn en Julie Hagerty in de rol van zoon, vader en moeder en misschien ook wel de komische begin jaren 90 televisieserie "Get a Life (TV Series 1990–1992)".
Zowel Raymond (was vroeger een dik kind die regelmatig gepest en in elkaar geslagen werd en hij maakt ook paranormale dingen mee) als Becca zijn eigenlijk de enige normale personages in de film. De vader van Raymond vindt Raymond maar een sukkel en hij is ook een klassieke racist, wat leidt tot een overmaat aan grappen over Mexicanen die bij hem in de tuin werken. De moeder van Raymond is het traditionele zorgzame huisvrouwtje dat constant eten staat klaar te maken en trots is op haar zoon en ze heeft ook een oogje op een Mexicaan die van haar steeds extra aandacht krijgt. Dit levert regelmatig komische scènes op tussen hun drieën, zoals het moment dat Raymond zit te masturberen op Latino porno (dat heeft verderop in het verhaal nog een leuk staartje), waarbij hij gestoord wordt door een geest (een rondvliegend hoofd van een jong meisje) en hij met zijn broek omlaag het huis verlaat via een raam en daar zijn verbaasde vader en moeder treft (die ergens van terugkomen), waarbij hij dan tegen hun zegt:
"Mam, Pap, ik was alleen aan het masturberen."
Als een geest naderhand Raymond nog eens laat schrikken als hij ligt te slapen en zijn vader dan zijn kamer binnenkomt, zegt deze tegen Raymond:
"Stoor me nooit meer als je moeder me pijpt."
De vader gaat naderhand zelf ook een keer masturberen (op een foto van een studente waar hij leraar van is) en daarbij breekt hij zijn penis, waarbij Raymond dan naderhand tegen de andere studenten van zijn vader zegt (als die vragen waar meneer Wadsworth is):
"Meneer Wadsworth ligt in het ziekenhuis met een gebroken leuter."
Ze zijn in ieder geval leuke stereotypen die we ook buiten het Horror genre veel terugzien, zoals dus in de al eerder genoemde Komedie film "Freddy Got Fingered" (die vond ik overigens zeer leuk). Deze film moet het ook vooral van de humor hebben, want de horror (waarbij de horror en gore verre van mooi gemaakt zijn) is behoorlijk kinderachtig en daarbij draait het om een jong meisje, te weten Hannah (Sibyl Gregory), en haar vader Ambrose (Muse Watson) die beiden een geest zijn en die vroeger in de 19e eeuw op brute wijze vermoord zijn geworden (dat krijg je ook te zien via zwart-wit beelden). Als dan eindelijk het moment van horror daar is (zo halverwege het verhaal), vraag je je helaas af of je daar al die tijd op hebt zitten wachten, want schrikken zul je nergens van.
Om van de geesten af te komen (of beter gezegd om te zorgen dat ze eindelijk rust krijgen) moet Raymond een ketting (die de vader aan zijn dochter had gegeven) teruggeven die de Mexicaan Hector (Mel Rodriguez), dat is overigens de Mexicaan waar de moeder van Raymond een oogje op heeft, gestolen heeft van het meisje toen hij haar kist vond in de tuin tijdens het graven. Dat terughalen van de ketting levert nog een leuke scène op, namelijk als Raymond stiekem inbreekt in de woning van Hector en daar zijn mooie dochter Noelle (de mooie Jessica Camacho) tegenkomt, die de ketting om haar nek heeft hangen. Ze praten dan met elkaar, waarbij er o.a. gezegd wordt:
Noelle: Ik heb het druk met mijn website.
Raymond: Latina Billen en Borsten, he ? Ik ben Billenlover44.
Noelle: Oh, je bent die kinky gast !
Raymond: Het is prettig om op jou te masturberen.
Noelle: En om jouw geld aan te nemen.
Als Noelle hem dan de ketting geeft en Raymond deze weer terug legt op het lijk van Hannah, krijgen zij en haar vader eindelijk rust, kiest moeder Eve voor de Mexicaan Hector waarmee ze trouwt en opent Raymond samen met Becca een paranormale winkel, waarna de film is afgelopen.
Zowel Matthew Gray Gubler, Ray Wise en de rondborstige Barbara Niven (zag er voor iemand uit 1953 nog best mooi uit) deden het gewoon leuk en dat geldt in iets mindere mate ook voor de rondborstige Kat D(D)ennings (o.a. bekend van de televisieserie "2 Broke Girls (TV Series 2011–2017)") als het stoere en sexy gothic barmeisje. Het enige leuke moment wat zij heeft in deze film is als Raymond naar haar bar gaat en ze met elkaar praten en zij dan tegen hem zegt:
"Raymond, zit niet zo naar mijn tieten te staren."
Wat ik opzicht goed kan verstellen, want Kat Dennings is natuurlijk ook behoorlijk rondborstig. De speciale effecten (zeker m.b.t. de geesten) zijn zeker ook niet hoogstaand in deze film, maar wel was het komisch om te zien dat wanneer Raymond zijn moeder een keer piano aan het spelen was, de teennagels van Raymond op de melodie deden meebewegen.
Al met al is deze Komedie / Horror film behoorlijk aan de flauwe kant en moet je van de Horror ook weinig tot niets verwachten, maar vanwege de vele komische scènes (vooral tussen vader en zoon) heb ik er wel regelmatig om moeten lachen en vandaar dat ik "Suburban Gothic" ook een nipte voldoende geef.
joolstein
Bovennatuurlijke mysteriekomedie met geen groot budget. Is het goed? Ik denk het niet. Is het vermakelijk? Hm gedeeltelijk! De komedie werkt niet, maar het kreeg wat charme door zijn overdreven buitenbeentjes-stijl Het acteerwerk is redelijk. Matthew Gray Gubler en Kat Dennings zijn allebei eigenzinnig leuk. De toewijding van de crew zorgt ervoor dat de film overeind blijft, maar het verhaal is nogal zwak. Ik had ook graag meer van de "horror" verhaallijn gezien, daar had absoluut meer van nodig! Lastig is het wel want er zijn wel een paar creatieve momenten. Maar aan de andere kant is het meanderend en gaat het nergens heen. Er zijn cameo's van Ray Wise, Sally Kirkland en Jeffrey Combs. De ziet snoepkleurige uit, wat een dik contrast is met de Gothic uit de titel... Het is niet goed, zelfs wat teleurstellend maar voor sommige kan dit nog licht amusant zijn.
Geroemde Michel Gondry-film 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' binnenkort weer te streamen
Biografische dramafilm 'Till' verdwijnt binnenkort uit het aanbod van Prime Video
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond (11 september) op televisie
Dave Made a Maze
Avontuur / Komedie, 2017