Terminator Genisys (2015)
Releasedatum: 9 juli 2015
Bekijk via Netflix
Plot Terminator Genisys
"Reset the future"
Het is 2029, en de 'Future War' woedt in alle hevigheid tussen een groep van menselijke rebellen en het slechte A.I.-netwerk Skynet. John Connor is de leider van de opstand en Kyle Reese is zijn trouwe soldaat, opgegroeid in de ruïnes van het post-apocalyptische Californië. Connor zendt Reese terug naar 1984 om Connors moeder, Sarah, te redden van de Terminator die haar moet vermoorden zodat ze John niet krijgt. Eenmaal in 1984 aangekomen blijkt de wereld er toch heel anders uit te zien dan Reese had verwacht. Zo wordt Sarah sinds haar negende levensjaar opgevoed door de Terminator die haar oorspronkelijk moest uitschakelen...
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Terminator Genisys (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Danny Dyson
Miles Dyson
Lieutenant Matias
Leno
Teleurstellend vervolg dat nog wat slechter is dan Salvation, dat qua actie nog wel redelijk was. De rol van Schwarzenegger komt van begin tot eind geforceerd over en het trucje met een jongere versie zagen we al in Salvation. Fysiek kan hij het al langer niet meer aan, wat het monteren vaak in de weg zit. Verder is het verhaal lastig te volgen en roept veel vragen op.
Spectaculair wordt het nooit, en zelfs qua actie is het het minste deel wat gezien de moderne technieken opvallend te noemen is. Het gebrek aan een leuke bad guy doet de film ook geen goed en Clarke boeit niet (nooit).
Redlop
...qua actie is het het minste deel wat gezien de moderne technieken opvallend te noemen is.
De overdosis aan (slechte) CGI kan het gebrek aan spanning niet compenseren. Het klopjachtgevoel zoals in T1 en T2 ontbreekt totaal omdat je in elke scene struikelt over de Terminators. Daarnaast is er totaal geen identificatie met de hoofdpersonen, zoals Sarah Connor die wordt neergezet door een soort Georgina Verbaan.
Waku
Georgina Verbaan
Hij is goed.........
Waku
Een leuke herkennismaking met het inmiddels behoorlijk uitgemelkte Terminator verhaal.
Niet meer of minder.
Er zijn immers al 4 voorafgaande delen en hebben al zelfs een complete serie ( Sarah Connor Chronicles) achter de kiezen.
Vooral leuk om Ärnie"weer in zijn oude rol terug te zien.
Verder weinig nieuws onder de zon. Achtervolgingen en gevechten tussen de Terminators zoals verwacht. Minpuntje, Emilia Clarke is een schatje maar zij is geen stoere afgetrainde Sarah, iets wat
Linda Hamilton zeker wel was.
Vinco
Veruit het slechtse deel van allemaal,verhaal kon mij totaal niet boeien.
De rauwe Terminator sfeer was er gewoon niet,acteer werk was ook zwaar ondermaats.
Dit is typisch een deel om het geheel nog even snel uit te melken helaas.
Richard_Voorhees
Ja, de film lijkt duidelijk te zijn gemaakt om nog even snel te cashen.
Toch heb ik me prima kunnen vermaken met deze film. De actie ziet er nog best slick uit en daarnaast doet Schwarzenegger op een vermakelijke wijze terugdenken aan die klassieke Terminator films.
Sarah Connor (Emilia Clarke) en Kyle Reese (Jay Courtney) zijn een beetje platte personages, maar laten we eerlijk zijn: dat is regelmatig zo in dergelijke actiefilms. Echt storen deed het mij dan ook niet.
Het scheelt waarschijnlijk dat het alweer een tijd terug is dat ik de originele films heb gezien, waardoor voor mij de "teleurstelling" er niet zo was.
Van Salvation meen ik enkel een klein stukje gezien te hebben, dus ik had ook niet echt dingen die mij deden denken aan die film.
Schwarzenegger, inmiddels 68 jaren jong, weet nog steeds stoer over te komen ondanks zijn grijze haar en kraaienpoten. Leuk om te zien en hij komt er een stuk beter mee weg dan een Sylvester Stallone of Steven Seagal, die inmiddels er al een aantal botox kuurtjes op hebben zitten.
Niets nieuws, maar een vermakelijke zit.
Chainsaw
Van al dat tijdreizen krijg je zin om zelf terug in het verleden te gaan. Bijvoorbeeld naar 1991, het jaar waarin voor het laatst een goede Terminator in de bioscoop te zien was. Daarna ging het snel bergafwaarts, met een paar jaar geleden een absoluut dieptepunt met Terminator: Salvation. Maar er is schijnbaar nog meer ruimte voor teleurstellingen in de Terminator franchise.
Terminator Genisys is in alles inwisselbaar. De terugkeer van Arnold is zo'n beetje het enige waar we de film over een paar jaar nog van zullen kennen. Verder is er niets, maar dan ook niets memorabels aan deze vijfde Terminator. Standaard actie en gevechten (met een hoop explosies en - lelijke - CGI), die erg snel saai worden. Hoe spannend is de tiende knokpartij met een Terminator, waarvan al meteen duidelijk werd dat het niet met vuisten of kogels te verslaan is? Dat het een vermoeiende film is, komt overigens ook door een Jai Courtney. Waren Schwarzenegger en Clarke nog best aardig samen, zijn oeverloze gezeur begint echt snel te vervelen. Hadden ze beter de screentijd aan J.K. Simmons kunnen geven, die had hier juist een lullige, nietszeggende rol. En dat geldt voor de hele film, het was vooral behoorlijk nietszeggend.
2 sterren.
Left4Dead
J.K. Simmons was idd. prima bezig en dat was ook het enige lichtpuntje in dit Hollywoodprulletje.
Nino_1993
het zal je maar gebeuren op een week tijd.Mission en dit gedrocht.
Bluebird59
Neh........... dit is gewoon Chantal Janzen. Twee druppels water.
John Milton
Paar kolderieke momentjes die enigszins werkten, maar over het algemeen echt beschamend. Ik wilde hem eigenlijk niet kijken, maar ik dacht misschien valt het mee. It didn't.
witboek
Gewoon lekker genieten met een zak rijstkoeken en spuitwater en kijken maar.
Confusie
Zag zelf Emilia Clarke voor het eerst in deze film. Inmiddels alle vijftig afleveringen van Game of Thrones achter de kiezen en als ik haar daarvan had gekend toen de casting bekend werd gemaakt had dat voor mij best een reden geweest om enigszins enthousiast te zijn.
't Is wel een grappig klein vrouwke.
Verder verre van een perfecte film als ik zo terugkijk. Dat valt niet te ontkennen. Met name de keuze voor de main villain was gewoon redelijk beroerd eigenlijk, zijn casting sowieso ook niet optimaal. En dan was er natuurlijk nog het hele debacle met de trailer.
Zou erg jammer zijn als dit daadwerkelijk de laatste moest zijn.
Goeie film waarin een soldaat van het verzet tegen de machines in de tijd wordt terug getransporteerd. Het verhaal van deze vijfde Terminator film heeft veel raakvlakken met het eerste deel en is leuk in elkaar gezet, maar het is voornamelijk een herhaling van zetten. Vermakelijk is het zeker. Van de cast valt Emilia Clarke het meest op. Afgezien van de scene met de bus is de actie niet echt noemenswaardig. Een kleine 3.5 sterren.
AmazingPP
Aardige prequel / sequel (wat is het eigenlijk?) op de Terminator films. Het is vermakelijk, niks meer of niks minder dan dat. Ik vond het verhaal wel goed verzonnen. De effecten zijn prima in orde, het acteerwerk is wat vlak, maar ach.... De helicopterscene vond ik spectaculair. 3,5 *
martijnk
Ik heb hem volledig overgeslagen. Feit dat hij nu al te huur is in NL zegt ook al genoeg.
Haha, wat is dit dan weer voor bullshit? De film is nu 4 maanden geleden uitgekomen, dus dan verschijnt zo'n film in de winkels he.
En ja, ik ga de bluray van de week kopen
John Milton
Ik snap het wel, martijnk, dat je hem helemaal skipt. Je mis dan natuurlijk de kans dat je hem wel goed vindt, maar dat kun je denk ik redelijk inschatten. A&L1 heeft echter wel een punt dat het niet heel gek is (maar de box office van 89 miljoen op een budget van 150 was op zijn minst teleurstellend, dat wel) dat hij nu zo'n beetje te koop komt. Al is het wel een béétje aan de vlotte kant.
Klopt gewoon niet. Neem een topfilm als Jurassic World. In première begin juni en een ruime 4 maand later ook gewoon te koop. Wou je nog langer wachten ofzo?
Amusante androïde.
De nieuwe Blu-ray met Terminator Genisys is een goed uitgeruste. Twee discs met op de ene de 'gewone' 2D-versie met allerlei interessante extra features en de andere disc met de originele 3D-versie. Beide versies zijn voorzien van de Dolby Atmos geluidstrack. Iets wat men tot voor kort enkel in de bioscopen kon waarnemen is nu ook mogelijk in de woonkamer. Een nieuwe Blu-ray speler is niet vereist, wel een nieuwe receiver. Via een 7.1 decoder zal er True HD worden weergegeven, maar met een nieuw apparaat en nóg meer speakers (bij voorkeur in het plafond) is de thuisbioscoop een feit. Leuke gekkigheid natuurlijk waar niet iedereen aan zal beginnen. De meeste mensen luisteren nog via een 5.1 opstelling, ondanks de vele 7.1 titels. Ook Atmos zal zijn weggelegd voor de freaks. Toch is het een leuk extraatje. Mocht die verbouwing er ooit komen... En er is zelfs een optie waarbij je de zaag niet eens in het plafond hoeft te zetten. Maar goed, menige partner zal bij het voorstel van Atmos thuis het liefst de zaag in jou zetten.
Ook 3D is iets waar de gemiddelde filmliefhebber weinig van moet hebben. Zij het om een andere reden dan de financiële. Voornamelijk omdat de doorsnee kenner het slechts een gimmick vindt. En uiteraard ook omdat in downloadland, waar helaas nog veel te veel filmliefhebbers zijn te vinden, die titels niet veel voorkomend zijn. Sowieso zijn het juist dit soort schijfjes die in de winkel vanaf het begin veel te duur zijn geprijsd. Gelukkig stapt men daar heden ten dage al meer vanaf, en beginnen alle prijzen te zakken naar een betaalbaarder niveau. Terecht ook, want in principe zijn de productiekosten niet zo heel veel hoger dan een DVD, en daarvan zien we genoeg bakken gevuld met euro-exemplaren. Iets wat nog niet helemaal lijkt te zijn weggelegd voor de luxere grote broer. Daarvoor bestaat het contrastrijkere medium nog net iets te kort. Toch is het de moeite waard om deze film op de 'blauwe schijf' te aanschouwen. En 3D is misschien een gimmick, de film komt er nog meer door tot leven.
'He's back!' Prijkt er uiteraard bovenaan de synopsis. De beroemde oneliner 'Ill be back!' is vaak gequoot. Schwarzenegger werd er uiteraard nog beroemder door. De sciencefictionklassieker The Terminator uit 1984 kreeg nogal wat vervolgen. Er hangt nu echter geen nummertje meer aan de titel, je hoeft dan ook niet per se alle delen te bekijken om te weten hoe het ook al weer zit. Het verhaal wordt kinderlijk eenvoudig en snel uit de doeken gedaan en het fenomeen tijdreizen verhult verder eventuele vraagtekens. Hier dient wederom met een bakje popcorn en niet al teveel hersenactiviteit van genoten te worden. Maar wie zou ook anders willen? Het gevecht tussen mens en machine is voorspelbaarder dan ooit en kent weinig vernieuwende actie, maar vlot en vermakelijk is het wel. Zelfs de Oostenrijkse eik weet een glimlachje om de lippen te toveren met zijn geforceerde versie van de menselijke smile. Even waan je je weer in de eighties. En daar is weinig mis mee.
Goed.
Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.
John Milton
De meeste films zijn gewoon 4 a 5 maanden na release in de winkel te koop, dus ik snap echt niet dat iemand hier over kan vallen.
Uier
- 2006 berichten
Haha, klasse.
Over T2: Honest Trailers - Terminator 2: Judgment Day - YouTube - m.youtube.com
So true.
nadrin
Zoveel van deze genoten als van Terminarot 1 Her verhaal wordt er niet eenvoudiger op maar de film is top
Weet iemand of er een bluray box komt met de 5 films in 1 pakket?
Vicksel82
Laten we alsjeblieft stoppen met al die Terminator vervolgen want ze worden per deel slechter.
De eerste twee delen waren van grote klasse daarna werd het alleen maar minder met absoluut dieptepunt dit deel.
2,5 Ster en dan alleen puur voor de special effects
tattoobob
Weet iemand of er een bluray box komt met de 5 films in 1 pakket?
Ik denk het niet.
Rico120
vergeet wat je weet over de vorige 4 delen en bekijk het voorlopige eind van de terminator reeks
deze film is gaaf actie en humor dus in een wordt toppie
ik vond deze film beter dan deel 1,2,3 en 4 bij elkaar deze film is een ode aan alle actie films

Terminator: Dark Fate
2019