• 9.378.487 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Releasedatum: 18 mei 1977

Plot Rocky

"His whole life was a million-to-one shot."

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Robert 'Rocky' Balboa

Tony Gazzo

Fight Announcer

avatar van Riddick

Riddick

Hele Goede film, al een beste tijd geleden gezien, maar vermaak me ernog steeds mee. Goed geacteerd door Stallone, al is het geen 1ste klasse acteur.

by_the_way schreef:

Going The Distanche is ook mooi.

Sluit ik me bij aan maar je hebt ook nog :

Gonna fly now

burning heart

eye of the tiger

no easy way out

heart's on fire

Movie_fan#

denk dat ik hem toch ook maar weer ga verhogen naar 5,0* want dat is deze eigenlijk wel waard (ik ben zelf stiekem ook een beetje rocky-fan)

avatar van Salto

Salto

Mensen komen beetje bij beetje uit de kast....

Ja, klopt

Movie_fan#

Zo leer je jezelf kennen vind ik.... En ik moet de echte films die ik zelf goed vind ook een beetje meer laten zien vind ik

Movie_fan#

Het mooiste van de film zit nog altijd bij de relatie tussen rocky en adrian (hoe ze op elkaar vallen en wat ze gemeen hebben) dat vind ik erg mooi. En de sfeer in de straten zijn echt heel goed, leuk ook dat de vader, broer en hond van stallone erin spelen . Het gevecht op het eind wordt mooi opgelopen met de mooie muziek van bill conti. Stallone is precies geschikt voor de rol, en burgess meredith speelt een van de beste personages die ik ooit gezien heb! De armoede van rocky wordt goed in beeld gebracht, en het camerawerk (veel gedaan met een handcamera) is mooi. Het trainen van rocky dat hij die trappen op en neer loopt is heel erg mooi gedaan en realistisch. De zin die hij zegt tegen adrian als ze in bed liggen : Rocky zegt tegen adrian: Als ik het gevecht 15 ronden vol hou dan weet ik dat ik niet een schooier uit de achterbuurt ben '' Echt supermooie en ontroerende film gewoon!

Zet hem dan ook in mijn top

by_the_way

Je zet nu al 3 berichten achter elkaar je kan ook gewoon alles in een bericht proppen.

Movie_fan#

Ja maar ik heb allemaal een andere bedoeling met de berichten en ze passen niet allemaal bij elkaar dan wordt het een heel slordig bericht maar boeie.

by_the_way

Dit heeft vast een andere bedoeling ja?

nee

avatar van Armacky

Armacky

ee movie_fan.. jij = cool

Movie_fan#

Weet ik hoef geen applaus..... whaaha

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Fijne, sympatieke film, maar eigenlijk niet de feelgood-klassieker die ik had verwacht. Stallone is weliswaar geweldig als de ietwat slome Rocky, maar het scenario is wat aan de langdradige kant en het gepreek van Rocky begon na een tijdje op m'n zenuwen te werken.

Ook het eindgevecht was soms een beetje log, al was de uitslag (voor mij althans) een verrassing. Ik was altijd in de overtuiging dat Rocky dat gevecht had gewonnen.

Wel erg leuk vond ik de vele kleine details (zoals het appartement van Rocky met de boksmatras aan de muur, de gezellige dierenwinkel en de straatzangers op de hoek) en de unieke setting in de groezelige straten van Philadelphia. Ook de rollen van Talia Shire en Burgess Meridith vond ik erg geslaagd.

Maar verder is Rocky vooral een prettige film die lekker wegkijkt; de Oscar voor beste film van 1976 was wellicht een tikje overdreven.

3 sterren.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Goeie box film 4 sterren Niks over te klagen Als ik me herinner .

avatar van Big_boi

Big_boi

beste film ooit!!! heb em wel duizend keer gezien en hij blijft evengoed

heeft toen ik jong was een grote impact op mij gehad. de drie oscars waren dubbel en dik verdiend trouwens!!!

avatar van --Nancy

--Nancy

geweldige film.

zeker wel 5*

hij blijft goed

by_the_way

ongelooflijk dat deze film, niet in de toplijst staat...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Welke klassieker staat wel (nog) in de top-lijst? Er zijn momenteel zó veel users dat films die enkel bij een klein publiek geliefd zijn in de top-250 komen. No offense natuurlijk tegenover die films...

avatar van lowhusky

lowhusky

iedereen geeft tegenwoordig even snel een 5 aan recentere films dus het zal dus moeilijk worden voor de klassiekers. ook geeft iedereen rocky *maar* een 3 omdat ze denken dat ze rocky III/IV/V net hebben gezien.

avatar van Mr. M

Mr. M

Een film die, door de slechte reputatie van de sequels, nu wat ondergewaardeerd wordt in mijn ogen, Rocky is en blijft een klassieker, het personage van de sullige maar sympathieke Rocky Balboa werd massaal omarmd door de wereld. Het is juist de simpelheid die de film zo mooi maakt in mijn ogen, en niet te vergeten motiverend. Duizenden mensen zijn sinds het uitkomen van deze film tot op de dag van vandaag de bekende museumtrappen opgerend, om boven aangekomen de armen omhoog te gooien a la Rocky, met met in hun hoofd de geweldige motiverende muziek van Bill Conti.

Ook mooie rollen van Talia Shire als de verlegen Adrian, Burt Young als Paulie, Weathers als showbeluste zwaargewichtkampioen Apollo Creed, en zeker niet te vergeten Burgess Meredith als Mickey, de snauwende trainer van Rocky, waarvoor Rocky uiteindelijk toch door het vuur gaat.

4,5 ster.

lowhusky schreef:

Mr.M schreef:

. Een film die, door de slechte reputatie van de sequels

avatar van erwku

erwku

Tenshinhan schreef:

De critici zij toentertijd ook dat hij de nieuwe Brando zou worden als ik het goed heb. Hoe ze tot die conclusie kwamen is mij nog steeds de vraag.

Ik heb net On the waterfront voor het eerst gezien.

Niet te geloven, wat is Rocky geinspireerd door die film en metname het karakter Balboa lijkt er op Terry Malloy.

Dezelfde achtergrond, leef omgeving, innerlijk conflict en karakter ontwikkeling.

De scene waarin Stallone emotioneel uitvalt tegen zijn trainer lijkt wel erg op de beroemde scene met Rob Steiger en Brando in de Taxi,.

Hoewel Stallone hier erg goed is en bij vlagen aan Brando doet denken, is hij nooit op hetzelfde niveau, maarja wie wel!

Ik snap nu wel waarom men de nieuwe Brando in hem zag.

enfin,

Rocky blijft wel een goede film en daardoor niet minder sterk, voor mij nog steeds de ultieme feel good movie

avatar van Barcel

Barcel

Wauw! Heel mooie film, zeg! Ik vond de boksscenés gewoon mooi maar wel wat eentoning.. Maar heus geef ik de film een zeven (3,5*). Heb gehoord van mijn vrienden dat Rocky Balboa binnenkort in de bioscoop komt, ga hem zkkr kijken!

avatar van Pulse

Pulse

Captain Pervert schreef:

Hehe, dat is inderdaad veruit de beste scène uit deze film. Eén shot waarin Stallone uit bed komt, naar de koelkast loopt, met één hand vier eieren in een longdrinkglas breekt, het even roert en achterover giet om vervolgens buiten te gaan hardlopen. Getverdemme.

Moet deze film nodig weer eens zien trouwens. Zoals zo vaak gezegd: samen met Cop Land en First Blood veruit de beste film van Stallone. Dat is wellicht maar relatief, maar het zijn an sich ook steengoede films.

Dat klopt dus niet. Het aantal eieren heb ik niet geteld, maar hij roert het glas dus niet, maar kiepert het in één keer achterover.

Heb de film net nog eens bekeken.

Na jaren alleen te hebben gelezen, sta al vanaf begin 2004 ingeschreven, vond ik het nu toch maar weer eens tijd om mijn gebruikersnaam op te zoeken en te reageren...

Dit is trouwens een meesterlijke film.

Je moet je wel verplaatsen naar de tijd waarin hij gemaakt is.

Maar ondanks dat is het nog steeds een meesterwerk.

En de vervolgen zijn zó slecht nog niet.

Rocky IV is trouwens zeer vermakelijk, als je de Koude Oorlog even buiten beschouwing laat.

avatar van lowhusky

lowhusky

Frank Capra over Rocky:

"I think it's the best picture in the last ten years. It's got my vote for the Oscars all the way down the line."

avatar van LazyJohn

LazyJohn

Ik vind stallone wel grappig in deze film.

Zelden iemand gezien met zo een slungelige loopstijl .

LazyJohn schreef:

Zelden iemand gezien met zo een slungelige loopstijl .

Vind dat juist wel stoer.

avatar van Carl

Carl

Gewoon alles wat je van een film mag verwachten. Heel ontroerend. Leuk verhaal, ruwe bolster blanke pit, spanning, romantiek en vooral: een sterke moraal. En hebben we dat vandaag de dag niet nodig?

....ja....ik val wel voor dit soort films

vooruit maar. Een 5

avatar van Salto

Salto

Dat deze film niet eens in de top 250 staat vind ik schandalig.

voor mij de ultieme nummer 1