• 9.378.500 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Releasedatum: 18 mei 1977

Plot Rocky

"His whole life was a million-to-one shot."

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Robert 'Rocky' Balboa

George 'Miles' Jergens

Tony Gazzo

Fight Announcer

Salto schreef:

Dat deze film niet eens in de top 250 staat vind ik schandalig.

voor mij de ultieme nummer 1

voor mij ook. de spanning, de pijn en het geluk kun je echt voelen.

de wilskracht, ongelofelijk sterk.

top film (de andere ook hoor).

rocky freak

wie heb rocky balboa(6) al gezien?

rocky freak schreef:

wie heb rocky balboa(6) al gezien?

Ik... en 410 andere op deze site.

hoe is sie?

wie wint?

ik heb aleen maar trailers gelien.

nog niet het einde van het gevecht.

Ik vind het persoonlijk een goede film 4* En het lijkt me niet verstandig om het eind te verklappen.

On Topic maar weer.

maar wint rocky wel?

k hoop van wel.

the final round.

zou mooi zijn al hij wint.

maar wint rocky wel?

Bekijk de film en vindt antwoord op je vraag.

rocky freak

ja maar k heb de dvd nog nie.

en hier draait tie niet meer in de bios.

lowhusky

Heb je het over Rocky I of Rocky Balboa? (als je het over rocky balboa hebt, dan is het onverstandig om deel 1 nog niet gezien te hebben).

lowhusky schreef:

Hij heeft het over Rocky Balboa.

@rocky freak

je had een 5 aan rocky I gegeven. En nu is die opeens verwijderd?

rocky freak

rocky balboa is hier uit de bioscoop.

ik ga de film in lanaken kijken.

en de stem van rocky 1 heb ik

perongeluk weggehaalt.

ik ben hier pas een paar dagen.

ik moest kijken hoe alles werkte.

toe was dat gebeurt

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gisteren weer gezien, geen minpuntje kunnen vinden.

5 sterren!

avatar van film88888

film88888

De beste film met sly en het verhaal is ook heel mooi en meeslepend. stallone in zijn beste rol ooit en hier speelt hij ook geniaal in vindt ik al de scene's waren allemaal vol drama en ook nog soms heel lichte humor. ook al is de film wat oud hij blijft gewoon super. ik geef de film toch een 4.0

avatar van Bert1

Bert1

Erg sympathieke film, voortreffelijke opbouw.

Leuk citaat van Frank Capra:

"BOY... THAT'S A FILM I WISH I HAD MADE."

lowhusky

Vind deze nog leuker van Capra:

"I think it's the best picture in the last ten years. It's got my vote for the Oscars all the way down the line."

een vakman

avatar van Saldek

Saldek

Sympathieke film. Iemand die de 'top' wil bereiken en er hard voor vecht. Geen glamour geen 'schmuck', lekker echt zoals het in de realiteit zijn kan. Wordt ook op uitstekende wijze weergegeven zoals het in een getto-famillie vaak ook is: compromisloos en hard maar eerlijk. Mooie film. 4 *

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Betere boksfilm dan deze bestaat er niet!

avatar van hinie

hinie

Vond deze ook erg goed.

Jammer dat al zijn vervolgen een heel stuk minder waren..

avatar van my style

my style

geweldige film! dit eerste deel is nooit te vergelijken met al zijn voorgangers. Echt mooi verhaal en geweldig acteerwerk van sylvester stallone. Hij is gewoon gemaakt voor deze rol! 4*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Toen ik hem laatst opnieuw keek was hij ook veel grappiger dan ik dacht, met heel veel flauwe grappen enzo. Dat maakt het personage van Rocky ook zo leuk.

avatar van jasper1982

jasper1982

Een langzame film die wél blijft boeien. De sfeer (enigzins deprimerend) komt sterk naar voren, je leeft echt mee met deze film. Deze rol is perfect voor Stallone (ik vind hem geen top-acteur normaal gesproken).

Daarom waardeer ik deze film met 4*.

avatar van street-racer

street-racer

geweldige film ik heb hem een paar keer gezien en hij belijft tof

Hercules

Ik dacht dat het misschien niet veel aan zou zijn omdat het zo'n oude film is (jááháá ik had deze nog nooit gezien). Maar de film is wel stoer dus ik geef 't een 5* (jááháá dat is omgerekend een 10, daarom juist)

avatar van sly

sly

ssrry maar zo'n film vind ik echt bij de top 250 horen hoor.. :S

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

een echt goede film. 4 sterren

avatar van Movie Mansion

Movie Mansion

5 sterren, een regel recht juweeltje van Stallone. De sfeer van de 70's het hele verhaal, de acteer prestaties, in een woord geweldig. Ik heb de film al zo'n 30 keer gezien misschien maar tot op de dag van vandaag verveelt hij nog steeds niet. Absoluut de beste uit de reeks voor mij.

Movie Mansion schreef:

30 keer is wel heel erg vaak.

Hercules

Wat ik alleen niet snap, is dat zo'n on-ge-loof-lijk verlegen dame in een winkel werkt .

avatar van otherfool

otherfool

Prachtige, ontroerende film met een ontwapenende Stallone die letterlijk de rol van z'n leven speelt. Ik zag hem gisteren voor het eerst sinds jaaaaren weer eens en was eigenlijk verrast hoe goed de film in elkaar steekt, vol mooie quotes, echte emotie en sterk geschreven ondersteunende karakters. Shire is de enige dissonant in een sterke cast in deze onvervalste klassieker.

4,5*!

avatar van film_kaza

film_kaza

Ontroerend vond ik hem niet, maar boeiend was ie wel. Rocky die erop los gaat. Maar wel jammer van het voorspelbare einde.

Ikzelf zat te wachten op het "Eye Of The Tiger"muziekje want ik hoorde dat ie van Rocky kwam. Dan kwam dat nummer niet maar dat wil niet zeggen dat de muziek niet goed was.

Kan me ook herinneren dat de scene dat aan het rennen is, vaak is nagedaan (in kinderseries vooral). Blij deze gezien te hebben en het is geen slechte film, maar dit soort type films kon ik nooit zo enorm waarderen. Deed me denken aan Flashdance of Save The Last Dance maar dan met boksen.

Sylvester waardeer ik nu ook meer dan ooit tevoren.

3,5 sterren.