• 9.381.114 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Laura Harring en Justin Theroux

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 21 februari 2002

Plot Mulholland Dr.

"An actress longing to be a star. A woman searching for herself. Both worlds will collide… on Mulholland Drive."

Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.

Betty Elms / Diane Selwyn

Rita / Camilla Rhodes

Detective McKnight

Vincenzo Castigliane

Luigi Castigliane

Detective Domgaard

Let even op spoilers svp. Ik heb spoiler tags in je bericht geplaatst. Lees even in de Wiki hoe je dat voortaan zelf kunt doen.

Excuseer, merci.

avatar van xenne

xenne

beste gerre

ga misschien hier eens lezen :

het is ook maar een theorie natuurlijk, maar lijkt me erg compleet en sluitend te zijn

gerre

Ik lees enorm diagonaal, en zie dat het ondermeer gaat over incest. Komaan.. is dit zo een film om gefrustreerd van te worden, omdat hij niet te begrijpen valt. Honderd pagina's is te veel van het goeie, als je nog een leven hebt,hehe. Er zijn nog zo van die films die mij frusteren, Donnie Darko ondermeer.

gerre

Het lijkt toch wel plausibel te zijn. Maar ik heb er de tijd niet voor. Soit, we zijn al mee met de hoofdlijnen..

avatar van vdc

vdc

gerre,

Dit topic heeft ook al 30 pagina's, maar als je je concentreert op dié berichten met spoilers, dan kom je al een stuk verder.

Zie ook nog het aparte spoilertopic (link bovenaan deze bladzijde).

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

Heb nu even een tijdje nagedacht en ik geef hem de volle score. Als ik lees op hoeveel manieren je deze film kunt interpreteren, ben ik al onder de indruk. Als hij me dan ook nog achtervolgt, voel ik dat hij bijzonder is. En als ik hem zo snel mogelijk nog een keer wil zien, dan kan ik gewoon ook niet anders. Damn, wat heeft deze film een indruk op me gemaakt. Dat ik het verhaal niet snapte, maakt niet uit. Hij is logisch niet te begrijpen. Volgens mij ben ik nu wat aan het bazelen, maar laten we het er maar gewoon ophouden dat ik, behalve de volle score, hem ook een plaats in mijn top10 gun.

avatar van mikoz

mikoz

Ash Krueger schreef:

Zelfde voor mij , ik heb hem ook nog steeds geen cijfer gegeven snel maar weer eens herkijken om hem zo beter te begrijpen.

Andere mensen snappen um misschien wel hoor, maar ik vind dr niks an.

Die regisseur zou zijn dag wel niet gehad hebben bij het bedenken van dit script!

avatar van bubbachups

bubbachups

Omelet schreef:

Daarom geef ik deze film maar 2*

Film is meer dan alleen plot.

bubbachups schreef:

Film is meer dan alleen plot.

Dat zal best ja, maar ik vind dr niks an!

avatar van mikoz

mikoz

Je snapt hem gewoon niet.

Omelet

Volgens mij zei ik ook, dat andere mensen um misschien snappen, ik dus niet!

avatar van mvdw89

mvdw89

Deze film is een regelrechte aanval op Prince Charles...

Diane en Camilla....toeval of.....

Regelrechte onzin natuurlijk maar ik denk ik meld het maar ff...

avatar van D-ark

D-ark

Wat een weerde film is dit zeg.

Maar dat zijn we wel gewendt van Lynch .

Ik kon hem nog volgen tot die vreemde doos en het einde snapte ik ook niks van, Maar wat een sfeer en goed camera werk.

3,5

mvdw89 schreef:
Deze film is een regelrechte aanval op Prince Charles...

Diane en Camilla....toeval of.....

Regelrechte onzin natuurlijk maar ik denk ik meld het maar ff...

En het auto-ongeluk...

avatar van mvdw89

mvdw89

jep maar ditmaal was camilla het slachtoffer

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Euhmm... spoilers.

Halcyon

Hoezo spoilers? In onze berichten staat toch niets meer dan in de korte inhoud van de film hierboven?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Er was al een hoop over deze film gesproken dus durfde ik hem niet op dvd te kopen. Gelukkig kwam hij laatst op tv. De krant: De Gelderlander ( 28/01 ) omschreef het als een faustoniaanse film vol maffioso en cowboys van filmkunstenaar David Lynch??? Toch vond ik hem erg meevallen. Op het begin goed te volgen, spannend en mysterieus. Het einde begreep ik niet maar wel de boodschap over Hollywood. Slechte acteerprestaties vallen mij niet zo snel op, Naomi Watts viel wel op, vanwege haar uitstekende gezicht en natuurlijk haar acteerprestaties. Voorlopig *4, maar die kan nog stijgen en zakken naar herziening.

maxcomthrilla schreef:

Dat snap ik niet. Mulholland Drive wordt hier alom gelauwerd, dus als je de commentaren en de score mag geloven is deze zeker het kopen waard.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Halcyon schreef:

Ik had nog nooit wat van David Lynch gezien, en ik weet dat veel mensen fan van hem zijn. Maar ik hoor ook regelmatig dat de regisseur David Lynch, sommige mensen niet goed ligt. Bij komedies trek ik me nooit wat aan van reacties van andere omdat ik ze meestal toch wel leuk vind. Maar dit is net even een ander genre, vandaar dat ik meer af ga op anderen. ( Zie het als een boer, die eet ook vaak niets vreemds/nieuws ). Maar achteraf schaam ik wel, dat ik aan deze film getwijfeld heb!

maxcomthrilla schreef:

Nu begrijp ik je .

avatar van hessel

hessel

wouw,..................................................!

wat een film! gewoon helemaal ondersteboven van deze film. ik zou bijna zeggen letterlijk ondersteboven en figuurlijk! na het lezen van meerdere verklaringen van deze film snap ik er iets van, maar nog valt niet alles op z'n plek. een heerlijke MINDFUCK! de sfeer is super, soms een beetje pulp fiction achtig (scene met de drie voudige moord op kantoor, afspraak mafioso op kantoor) lekker nutteloos en super droog. acteer werk prima, in het begin lag het acteerwerk van naomi er nogal wat dik op. dit was natuurlijk de bedoeling aangezien dit een euforische droom was. echt petje af voor deze film! ga nu meer van david lynch kijken! dikke 5*

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

"The blue box" is de container achter Winkies. In de scene waar Diane de sleutel krijgt en vraagt "What does it open?" kun je hem op de achtergrond zien.

avatar van soom

soom

Het ligt voor 100% aan mij, natuurlijk... Maar ik snapte deze film eerlijk gezegd niet echt... Toch is de film wel redelijk mooi in elkaar gedraaid, en de hoofdrollen van Naomi Watts en Laura Elena Harring doen het hem.
Niet de meest toegankelijke film, en ik behoor ook zeker tot de filmkijkers aan wie het eigenlijk niet is besteed. Dit omdat ik graag toch alles graag opgelost zie... Maar dat het niet gebeurde is natuurlijk niet erg, maar toch... Ik hou niet van dit soort films, en toch ga ik maar snel een 2e kijkbeurt geven, om te zien of ik hem de 2e keer beter begrijpen zal.

Snapte namelijk niet echt veel van hoe dat in elkaar stak van Diane&Betty. Betty is ineens Diane, Diane is ineens Betty? En wat heeft die man ermee te maken?

avatar van Fugu

Fugu

Op het eerste gezicht een vrij lastige film, maar de thematiek is exact hetzelfde als de thematiek van Lost Highway. Een moordenaar probeert zijn leven anders te zien dan het gelopen heeft en hij/zij overschat de eigen prestaties en komt mede door een gebrek aan zelffinzicht en zelfkritiek in de problemen. de hoofdpersoon van lost highway kiest de vluchtroute, de hoofdrolspeelster van Mulholland drive pleegt zelfmoord.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Omelet schreef:

Daarom geef ik deze film maar 2*

Deze film kun je niet 100 % snappen. Het mooie eraan is hoe iedereen dit anders kan interpreteren, al dan niet met behulp van theorieën. De film is gewoon schitterend gemaakt, de sfeer enzo met al die prachtige scènes. Dat alleen vind ik al genoeg om een zéér hoge score te geven. Je moet er iets van kunnen maken, maar volledig zal je het toch nooit snappen. De dingen die je niet snapt vul je toch gewoon zelf in of geniet gewoon van het visuele van de film. Deze film kan je echt dikwijls zien en steeds weer op een andere manier...

Die regisseur heet trouwens David Lynch

blue velvet bijvoorbeeld

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Toen ik hem gisteren keek was mijn eerste reactie uiteraard "wat is dit'', maar nadat ik steeds meer op internet er over heb gevonden en hem nog een keer heb gezien zie je toch wel dat het een artistiek juweeltje is. Ook het acteerwerk is zeer goed, maar op sommige momenten vind ik hem net even iets te vaag. 4*