• 9.384.392 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Laura Harring en Justin Theroux

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 21 februari 2002

Plot Mulholland Dr.

"An actress longing to be a star. A woman searching for herself. Both worlds will collide… on Mulholland Drive."

Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.

Betty Elms / Diane Selwyn

Rita / Camilla Rhodes

Detective McKnight

Vincenzo Castigliane

Luigi Castigliane

Detective Domgaard

avatar van mister blonde

mister blonde

gelukkig krijgt something about mary 5 sterren en is volgens hun de beste komedie ooit.

boondock schreef:

Het Veronica geeft deze film maar drie sterren, en zegt dat het laatste half uur van deze film nergens op slaat..

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

boondock schreef:

Ze houden vast alleen van hele luchtige cinema. Zoals een collega hierboven ook al aangeeft vinden ze Something de beste comedy ooit. Ik hecht echt geen waarde aan hun mening.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vraag me af wie die reviewer nu eigenlijk is. Ik irriteer me aan zijn slechte reviews. Elke no-brainer, elk Hollywoodconcept wordt door hem/haar de hemel in geprezen, terwijl de arthouse afdeling er altijd van langs krijgt vanwege onbegrip en een bekrompen opvatting mbt cinema. En dan bereikt deze TVgids ook nog een groot aantal mensen die zo NIET worden uitgenodigd eens een ander soort film te bekijken. Een zeer slechte zaak denk ik.

Bij Eloge de l'amour van Godard:

Het is maar de vraag wie er zit te wachten op die eeuwige oraties over de cultuurgeschiedenis, de waarheid en de hoogst haalbare idealen van de kunst.

Kom! Tuurlijk is er een groep mensen die dit juist graag wil zien, net zoals er een groep Western-liefhebbers is of een groep periodfilm-liefhebbers. Die films kan de reviewer wel binnen een genre aanprijzen! Niet alleen lees ik immer een bepaalde minachting in zijn/haar reviews mbt arthouse, ook lijkt de reviewer nimmer concessies te kunnen doen mbt deze tak van cinema en is het sterrenoordeel dus immer laag. En dan hebben we het dus over 1 enkele review (geen pro's en tegens plus de nodige discussie zoals op MM), waar vele mensen in Nederland hun TV op afstemmen. Zwak, erg zwak. Zo doet Veronica zijn geweldige bijdrage aan de vernauwing van cinema en worden we aangespoord om enkel de veelal structuurgebonden Pathefilms in onze harten te sluiten. Jammer nogmaals...

avatar van Yak

Yak

Ik kan hier alleen maar in meegaan. Het stoort me zeer dat vaak alleen de makkelijke, de scoorbare films worden gepromoot en de films die dieper gaan (en dat doen zonder piefpafpoef, zonder tieten, zonder vals geromantiseer van de ideale man en de ideale vrouw die elkaar uiteindelijk toch vinden) worden vooruitgeduwd. Ik besef me echt wel dat ik in een maatschappij leef waar ik dat nu eenmaal moet slikken, maar gun mij het dat ik doodmoe en kotsmisselijk word van alle rommel die ik in het kader van 'dat willen de mensen nou eenmaal zien' op me krijg afgevuurd.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Daar ben ik het wel mee eens (ookal heb ik deze film op 2,5 staan).

Yak: uhm ... Mulholland Drive doet het toch echt wel met tieten .

Verder eens met jullie betoog, al is het hier in België niks beter. Je hebt Humo, en daar vind je dan de alternatievere 'bon ton' films (Spotless Mind ed), maar als het wat obscuurder wordt haken zij ook al snel af. Maar uhm, who cares ... zelfs aan dat soort reviews kan je snel afleiden of de film wat voor jou is. Denk niet dat er zo veel potentiële fans van films verloren gaan.

avatar van Goodfella

Goodfella

Die potentiele fans lezen ook niet de Veronicagids. VPRO al 's geprobeerd Ramon?

Die wordt vast niet bezorgd in Asten.

De VARA gids heeft overigens ook goede filmbeoordelingen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Goodfella schreef:

Dat zou wat zijn he? Vier verschillende TVgidsen in huize K.

Ik moet het nu eenmaal doen met de Veronica.....

avatar van GFM

GFM

[off topic] De filmrecensies in de Veronica worden steeds slechter, zo kregen films als Van Helsing en Day after Tomorrow 4* ....... [off topic]

avatar van Mischa

Mischa

kappeuter schreef:

De VARA gids heeft overigens ook goede filmbeoordelingen.

Hm, ik vind dat er soms wel errug veel foutjes in hun filmbeoordelingen staan.

avatar van Quentin

Quentin

Net te laat thuis, dan maar de dvd bestellen

avatar van De GeuS

De GeuS

Dacht toch echt dat deze vrijdag op tv zou komen....

avatar van AHWA

AHWA

Het ging goed, totdat ze naar het theater silencio gingen.

Daar raakte ik helemaal de weg kwijt.

4 sterren.

avatar van Phoenix

Phoenix

AHWA schreef:

Daar raakte ik helemaal de weg kwijt.

Ja, geweldig he...

avatar van Benninf

Benninf

Ik snapte er weinig tot niets van, maar daarom nog wel een bijzondere film. Ik vind hem een beetje vergelijkbaar met Magnolia.

3.5 ster.

avatar van mikey

mikey

spoilers?

Yes AHWA. dat was me een scene! niet voor niets kwam daar een sleutel in voor. Toen het doosje werd geopend, waar die sleutel bij hoorde, was alles anders. Ik heb geen idee waar het over ging, maar ik denk dat betty gewoon diana was, die een 'film' had geregisseerd in haar voordeel. het kostte me een paar bier om dit uit te vogelen en misschien heb ik het helemaal verkeerd, hoor.. is dit een aanklacht tegen de facade dat hollywood heet??? Die man in het begin, die door die facade heen keek en het ware gezicht zag.. ik pak nog even een biertje. 4

avatar van AHWA

AHWA

Ik heb even een verklaring in het speciale spoilertopic nagelezen en die was erg verhelderend.

Ik blijf bij 4 sterren. Schitterende rol van Watts trouwens.

Ik weet trouwens niet of het de bedoeling was, maar ik vond de scene waarin Adam z'n vrouw in bed betrapt met een ander en dan die juwelen roze verft en dan het huis uitgegooid wordt echt enorm droog.

Mijn moeder blijkt de film zojuist gezien te hebben en heeft mij verzekerd dat 'ie nergens op sloeg

avatar van Mike Lopez

Mike Lopez

Ik vind film wel erg mooi maar begin vond ik beetje raar daarna ging ik leuk vinden en vind spannend daarna opeens maffe verhaal met andere namen en zo. ik begrijp echt niet goed maar volgens mij was de einde dat zomaar droom was of zo??

een 3.5 (***1/2)

avatar van Benninf

Benninf

Mijn vader vond het verspilling van z'n avond. "Ik kijk nog eens zo'n film van jou zeg!"

avatar van De GeuS

De GeuS

De meeste mensen die ik de film uitleen/aanprijs vinden er weinig aan omdat ze het niet snappen. het moet tot op de laatste seconde uitgelegd en opgehelderd zijn....

Ik snap 'm ook niet hoor.

avatar van 24/7

24/7

Goh, lang geleden dat ik op televisie zo'n goede film gezien heb. Al die bagger die voorbij komt... Ondanks dat "Mulholland Drive" al geruime tijd uit is was van 't "gaan zien" nog steeds niets gekomen. Tot nu.

Het knappe van dit verhaal is dat Lynch je, net als in "Lost Highway", constant op het verkeerde been weet te zetten. Met als resultaat dat ik na afloop van de film niet meer wist waar ik aan toe was. Stof tot nadenken...

Op dit moment spijt het mij hem niet in de bioscoop gezien te hebben. We gaan op zoek naar de dubbeldvd!

avatar van Stevo

Stevo

Echt een film waar je nog dagen over na blijft denken. De mensen die wat duidelijkheid willen hebben (voor zover dat kan) kunnen misschien in het forum bij de Mulholland Drive spoilers gaan zoeken naar antwoorden.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer gezien (nee, niet op de belg gewoon lekker dvdtje, wat beter beeld hier namelijk ) en wat blijft het toch een geweldige film. Alles klopt precies en ben er wel even verdomde trots op dat ik alles weet te plaatsen. En Watts blijft magistraal. Het geweldige blijft ook de verhoudingen van droom/werkelijkheid die je in de details kan terug kan vinden in de film en je blijft nieuwe dingen ontdekken. Voor mij is het ook een film die je keer op keer kan zien (ik zit al zo rond de 20x, ja zonder overdrijven mensen ), hij blijft geniaal en voor mij zeker niet te overtreffen steekt met kop en schouders boven al mijn andere favorieten uit.

avatar van reveal

reveal

mikey schreef:

spoilers?

Bier kan inderdaad voor een verhelderende kijk op alles zorgen
Dit was wel even zware kost, zeker niet slecht, maar hij moet nog even bezinken. Ik ga het toch nog een even proberen op een rijtje te zetten zonder bier... Als het niet lukt heb ik nog atijd een frisse pint achter de hand

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Deze ga ik zeker eens herzien. Ik vond hem wel erg vermakelijk, maar het echte denken over hoe en wat, dat komt bij de herziening wel. Fijn akteerwerk ook...

*3.0* voorlopig...

avatar van Rujar

Rujar

Dit is absoluut een film die je voor de tweede keer moet zien.

Dan valt over het algemeen alles wel op z’n plaats.