• 8.706.694 stemmen

Taken 3 (2014)

Actie / Misdaad | 108 minuten / 115 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 108 minuten / 115 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Tak3n

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / Spanje / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Olivier Megaton

Met onder meer: Liam Neeson, Forest Whitaker en Maggie Grace

Releasedatum: 15 januari 2015

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Taken 3

"It Ends Here"

De wereld van ex-CIA-agent Bryan Mills stort in, wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord, die in zijn huis wordt gepleegd. Hij wordt op de hielen gezeten door een snuggere rechercheur, maar Mills wendt zijn speciale vaardigheden aan om de echte moordenaar op te sporen en zijn unieke vorm van rechtvaardigheid te voltrekken.

Bryan Mills

Sam (Gilroy)

Bernie (Harris)

avatar van IH88

IH88

“All your problems solved. All your worries over. But it didn't quite work out that way.”

Beter dan het tweede deel. Het ontvoeringsaspect wordt losgelaten en Taken 3 is eigenlijk een conventionele actiefilm. Helemaal niet erg, want het plot zit redelijk in elkaar, de vechtscènes zien er goed uit en Liam Neeson heeft er duidelijk zin in. Neeson krijgt ook met wat meer tegenslag te maken en is hier geen onoverwinnelijke superheld. Natuurlijk zit de film weer vol met belachelijke plotontwikkelingen en onrealistische actiescènes, maar hier stoorde dat niet zo veel. De rol van Grace is ook veel beter uitgewerkt, en als no-nonsense actiefilm is Taken 3 zeer vermakelijke onzin.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Eerder nam regisseur Olivier Megaton het stokje over van regisseur Pierre Morel, waarbij Megaton een aansluitend vervolg maakte op de eerste Taken film. Waar het eigenlijk op geen enkel vlak vroeg om een vervolg was het succes van het eerste deel wel weer zo groot om er verder op door te borduren. Ook al was het puur om acteur Liam Neeson meer actie te geven in zijn goed uit bedachten karakter. Toch was een derde deel wellicht wat overbodig, hierbij moest Megaton namelijk een volledig nieuw plot weten te verzinnen om definitief een derde deel waar te kunnen maken.

Het verhaal is daarbij wel beter bedacht dan je had voor kunnen stellen. En met een korte opbouw van het verhaal weten ze al snel een kat en muisspel neer te zetten die tot aan het einde niet te stoppen is. De verwerking daarvan is dan ook zeker geslaagd. Het verveeld namelijk voor geen moment en het weet dan ook op elk moment goed te vermaken. Voor actiescenes weet Megaton wel raad en wordt de kijker niet teleurgesteld. Hij weet net als in het tweede deel dit perfect neer te zetten. Soms wat snel, maar vooral kwalitatief in detail.

De casting is gelukkig het zelfde gebleven, daarbij keert onder andere Neeson dan ook terug als Bryan Mills. Daar en tegen is er voor in dit derde deel een bijzondere rol neergelecht voor zowel Famke Jansen (Lenore st John) als voor Maggie Grace (Kim Mills). Het acteerwerk van de casting is weer prima in orde, gelukkig ook hier en daar wat bijgesteld vergelijken met in het eerste deel. En dan spreken we vooral over Grace die net als in het tweede deel ook hier wat meer verdieping krijgt in haar rol als dochter Mills. Ook haar acteerwerk is daarbij wat beter geworden en weet nu wat geloofwaardig over te komen.

Voor een onnodig derde deel weet Megaton dit toch neer te zetten als een vermakelijke goede actiefilm. Wellicht zit er nog meer potentie in de personage van Bryan Mills wat natuurlijk nog wel even verder uitgemolken kan worden, maar dan meer afzonderlijk van de titel gezien. Zolang het vermaak maar hoog ligt en de actie goed is, dan kan het door de meeste filmkijkers nog wel door de vingers gezien worden.

avatar van mjk87

mjk87

Iets beter dan deel 2, maar nog steeds matig. Het verhaal is echt een excuus nu om nog maar een derde deel eraan vast te plakken en boeit nauwelijks. De rol van Whitaker brengt nog iets mee, alleen geen idee wat hij met dat schaakstuk steeds deed. Het lijkt alsof de film meer wil laten zijn dat het eigenlijk is, een degelijke thriller die echter de pure fun of hardheid van het eerste deel mist om boven de middelmatigheid uit te komen. 2,0*.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Deze viel me zo tegen, en dat terwijl ik er al geen hoge verwachtingen van had. Heel voorspelbaar ook, in het begin van de film weet je al wie ' de slechterik' is....

avatar van Supernatural

Supernatural

Weer een prima vervolg.iets beter weer als deel 2 in mijn ogen.maar alle 3 de delen geniet ik van.weer een leuk verhaal.ook weer een goeie cast.ja een goeie film.

avatar van teigertje

teigertje

Wat een klapper weer.

Zo fantastische film.

avatar van Witt

Witt

Het slaat allemaal nergens op maar je moet bij dit soort films ook niet gaan nadenken. Het is vermakelijk maar wat hierboven al is gezegd: de montage is wat aan de vermoeiende kant.

avatar van Kooiker

Kooiker

Standaard verhaal, wel wat aardige achtervolgingen en ontsnappingen. Het meest stoorde ik me aan dochter Kim, Maggie Grace. Ze acteert emoties, doet dat overdreven waardoor het ongeloofwaardig is. Een altijd weer terugkerend trekje bij Amerikanen. Ze deed dat ook al bij Taken 2.

En altijd weer dat "I love you". Wisten ze dat nog niet van elkaar ?

Wel aardig altijd weer die lelijke valse koppen van namaak-Russen. Die acteren wel weer aardig.

Het slot is een beetje verrassend. Maar het eind is weer klef pathetisch.

Suggereert het schaakstuk dat het een schaakspel is tussen Liam en de politie ? Beetje ver gezocht. En dat elastiekje van Whitteker ? Moest dat nog iets betekenen ? Kwam een paar keer nadrukkelijk in beeld.

Bij zo'n film moet de regisseur niet diepzinnig gaan doen.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, weer een zeer goede film in deze reeks.

Veel achtervolgingen, schietpartijen en ook redelijk spannend, wel jammer dat het ontvoeringsverhaal weg is gelaten wat normaal erg goed is altijd bij deze films zoals bij Taken 1.

Dit keer een wat ander verhaal.

Einde was ook erg goed, ongeveer even goed als deel 2.

avatar van Boneka

Boneka

xxERWINxx schreef:

Vandaag herbekeken, weer een zeer goede film in deze reeks.

Dit keer een wat ander verhaal.

Einde was ook erg goed, ongeveer even goed als deel 2.

Er zou geen deel III zijn gekomen als er weer een ontvoering in zou zitten. Dit was de eis van Liam zelf.

avatar van Boneka

Boneka

Deel III vind ik duidelijk de minste in deze trilogie. Opnieuw begint ie niet al te best met dit keer als dieptepunt een grote speelgoedbeer te kopen voor de "kleine" meid. Het is sowieso een raar dingetje in alle Takens die ik nu heb gezien. Na de flauwe hap van zo'n 20 minuten komt de actie er een beetje in, maar het wordt pas echt iets leuker na een dik uur. Vond ook de actie en de beelden allemaal een stuk minder dan de vorige delen. Nu nog meer in close ups (jammer!!!) en veelal over the top met rollende auto's en een grote container. Het moest meer realistischer worden, well ik heb het niet gezien. De muziek soundtrack was van het standaard doorsnee. Zoals gezegd hij wordt wat beter na een uur en valt dan nog wel uit te kijken. Het eind shot met vliegtuig was mooi gemaakt.

Of we nog een vierde deel krijgen? Volgens dit deel niet, maar op internet zie ik al van alles weer naar voren komen. Hopelijk is het dan wel een stuk beter dan dit slechtste deel van deze trilogie.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Hoop ook nog een deel IV maar na VI jaar vrees ik from not...

Hoe je het ook went of keert, één ding is zeker: ik hou van chipjes.

Liam Neeson is een zeer goeie goos

avatar van panax

panax

prima aktiefilm

goeie aktie

ditmaal niet zo erg over the top wat geweld betreft

liam neeson speelt weer goed

prima in orde !!

avatar van Film Pegasus

Na de ontvoering van de dochter in deel 1 en de ontvoering van de moeder in deel 2 is nu Liam Neeson zelf de pineut. Meer familieleden zijn er niet, dus ineens het laatste deel uit de reeks. Ook hier haalt dit het niveau van deel 1 niet en is de montage verschrikkelijk (hoeveel takes waren er wel niet nodig om Neeson over dat hek te laten springen?) maar kent de film wel genoeg vaart en actie om er van te kunnen genieten.

Het geluk is wel dat Neeson met Dougray Scott en Forest Whitaker nog wat (weliswaar cliché) tegenspelers krijgt. Het maakt het geheel wat interessanter. Genoeg entertainment en iets beter dan de voorganger. Best dat de reeks hier ook eindigt.

avatar van Jomo

Jomo

Vermakelijk actiefilm maar het verhaal is zeeer mager, totaal onrealistisch. Dit is Stevan Segal territorium... Liam glijdt steeds verder bergafwaarts wat betreft de films waarin hij kiest te acteren. Dikke 2 sterren omdat hij het is.

avatar van Gnib

Gnib

Lekker platte actie. Taken 3 is wel de beste vooral de rol van Forest Whitaker/Franck Dotzler is goed.

De film deed me ook wel denken aan The Fugitive (1993) alhoewel de context natuurlijk helemaal anders is.

Gisteren en eergisteren de hele serie, dus 1, 2 en 3 gezien.

avatar van mrklm

mrklm

De titel krijgt een nieuwe betekenis wanneer Lenore [Famke Janssen] kort na een bezoek aan haar ex-man Bryan [Liam Neeson] dood wordt aangetroffen. Bryan is zelf de hoofdverdachte in het onderzoek van inspecteur Frank Dotzler [Forest Whitaker], maar Bryan gebruikt zijn 'bijzondere vaardigheden' om uit handen van de politie te blijven. Die vaardigheden heeft hij hard nodig om ongemerkt in contact te komen met zijn dochter [Maggie Grace]. Bryan doet bovendien een beroep op oude contacten om op eigen houtje de dader te ontmaskeren.

Veel koortsachtig gemonteerd geweld en spectaculaire achtervolgingen in een actiefilm die profiteert van de aanwezigheid van Forest Whitaker als een intelligente inspecteur die het Neeson bijzonder moeilijk maakt. Ook meer karikaturale schurken (deze keer vooral Russisch), maar dat zijn wel wel gewend van Luc Besson die samen met Robert Mark Kamen opnieuw tekende voor het scenario.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Best wel OK standaard actiefilm. Wat in de lijn van de andere films van Taken. Ook het laatste deel van de reeks, misschien best dat het nu wel ophoudt. Neeson blijft Neeson, niet echt een speciaal gevoel bij, maar tegenvallen doet hij niet, maar tegelijk is hij best inruilbaar door een genre als Butler.

Het plot is vaak veel van hetzelfde, weer een soort wraak en tegenvraag. De politie treedt hier meer op de voorgrond onder leiding van Whitaker en die laatste is zeker een groot pluspunt. Het kat-en-muisspel is best aangenaam en vermakelijk om te volgen. Achtervolgingsscènes best OK, actie ook.

Beetje voorspelbaar met de ultieme bad guy en eveneens cliché. Maar kom, dat is niet het punt. Middelmaat troef, maar dat hoeft voor dit genre films hoegenaamd niet slecht of verkeerd te zijn.

avatar van Rob robson

Rob robson

Als fan kan je alleen genieten van liam in deze rol

Zn dochter haar schoonheid gaat wel snel achteruit

Terwijl famke altijd vlamt op het scherm.

Popcorn erbij en...good luck!!

Dikke 4 sterren!!!

avatar van Slikbeer Slikbeer

Slikbeer Slikbeer

Donnie Vallermee schreef:

Hoe je het ook went of keert, één ding is zeker: ik hou van chipjes.

Ik ook!

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Dit derde deel in de Taken franchise is duidelijk slechter dan het tweede deel, dat weer een stuk slechter is dan het eerste deel. Opnieuw die hyperactieve montage, je ziet geen enkele actiescène die in een take van langer dan een halve seconde wordt gefilmd, belachelijk gewoon het doet pijn aan de ogen! Het verhaal is ook totaal onzinnig en er wordt helemaal niemand ge"taken"d.

avatar van irem1978

irem1978

Boven verwachting prima vervolg op deel 1 en 2 van de reeks. De 4,5 sterren zeker waard.

Liam Neeson films hou ik gewoon van

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, ditmaal op een Bluray schijf, weer een zeer goede film in deze reeks.

Veel achtervolgingen, schietpartijen en ook redelijk spannend, wel jammer dat het ontvoeringsverhaal weg is gelaten wat normaal erg goed is altijd bij deze films zoals bij Taken 1, toch is deze zeker niet verkeerd alleen miste ik wat meer spanning zoals we in deel 1 en 2 wel zagen.

Dit keer een wat ander verhaal.

Einde was wel weer erg goed, ongeveer even goed als deel 2.