• 9.378.652 stemmen

Jurassic World (2015)

Actie / Avontuur | 124 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Colin Trevorrow

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Releasedatum: 11 juni 2015

Plot Jurassic World

"The park is open."

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, wat resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

avatar van SimonV

SimonV

Leuke film, maar lijkt wel een remake van Jurassic Park. Het verhaal is vrijwel hetzelfde en de karakters die in het Park meededen, komen ook weer terug in Jurassic World. Hetzelfde geldt voor heel veel scenes: man zit te wachten tot hij wordt opgegeven op de grond of op het toilet, kinderen in een auto of in een gyrosphere, de slordige werkplek, de man die alleen geld wil verdienen en de monsters veilig stelt en zo zijn er nog meer). Natuurlijk ontkom je niet aan bepaalde scenes als je een dinofilm maakt, maar het valt extra op omdat het verhaal ook een kopie lijkt te zijn. Acteerprestaties van de kinderen vallen een beetje tegen. Special effects zijn goed, net als de score.

avatar van ossi43

ossi43

Zo slecht zie je ze niet vaak meer, als door een kind geregisseerd. Zou bijna door kunnen voor parodie.

avatar van Actieheld

Actieheld

Wat een azijnzeikers heb je er toch tussen zitten.
Grafisch spektakel en genoeg spannende momenten.
Ik weet niet waar en hoe jullie een film kijken maar kijk je deze film in de bioscoop dan wel thuis met 7.2 surround dan is dit gewoon een steengoede actiefilm.
Als ik een goed verhaal wil dan lees ik wel een boek of kijk ik wel een drama film ik wil spektakel van de bovenste plank en daar schort het in deze film niet aan. Vooral het moment dat de Raptors los worden gelaten en ze voor het eerst hun grote broer tegen komen in de jungle dan schrik je toch af en toe van de geluiden om je heen. Kreeg ook weer een warm gevoel toen ze het vervallen oude gebouw uit JP1 vonden, pure sentimentele nostalgie van toen ik nog een kindje van 5 ofzo was.
Ik ga vannacht maar even mijn Jurassic Park speelgoed opzoeken op zolder en daar maar heel de nacht mee spelen

avatar van Arapaho85

Arapaho85

Toen ik deze film uiteindelijk via de digitale tv ging bekijken had ik mij sowieso al voorgenomen om niet al te veel verwachtingen te hebben, zoals ze zeggen verstand op 0 dus en kijken maar.
De film begint met 2 broers wiens ouders schijnbaar in een huwelijkscrisis zitten.
Om er even uit te zijn mogen ze van de ouders naar het dino park waar de tante een belangrijke functie heeft.
We volgen de kids tot in het park en ik moet toegeven de verantwoordelijke voor de Visuele effecten (Tim Alexander)heeft terecht een prijs gewonnen, want ik moet zeggen de CGI is echt heel goed gedaan.
Maar, waar er in de vorige films nog ‘karakter ’acteurs zaten die een goede sfeer creëerden, denk maar aan jeff Goldblum die het publiek toespreekt in de eerste film: ‘Horen jullie dat, dit noem je nu eens een schok om doodsbang van te worden’.. wordt deze film vertolkt door stereotypen.
Je hebt de knappe vrouw, de stoere, de domme, de slechte (die de velociraptros wil gebruiken voor militaire doeleinden ) , de soldaten die opgevreten dienen te worden enzoverder. Diegene die naar mijn mening nog op gebied van acteertalent uitblinken zijn de ‘kids’ zelf. Zeker als ze daar van die waterval afgesprongen zijn komen ze echt wel overtuigend over als broers die elkaar helpen en van elkaar houden. Teleurstellend vind ik dan eerder de prestatie van Chris Pratt, sorry dames en heren maar gedurende heel de film kijkt hij steeds op dezelfde eentonige manier alsof er nog een spuit met steroide in zijn bil is blijven steken, maar nooit is er echte emotie of angst. Sam Neill lukte dat in de eerste JP echter wel.
Het verloop van het verhaal is nogal eenvoudig; omdat de bezoekers na 20 jaar de gewone dino's spuugzat zijn heeft men besloten om een nieuwe dino te creëren, maar nog voor het dier aan het publiek getoond kan worden breekt het al uit en verder is het bruul, bruul hap, hap, kraak, boem, baf, glazen ballen in de lucht enzoverder. Tegen de avond is het dier dan in het park zelf aangekomen en uit pure noodzaak laten ze dan de ‘all Amercan hero’ T-rex eropaf stormen en wanneer het trio T-rex, velociraptor en mosasaurus de verschrikkelijk dino hebben overwonnen knikt de t-rex nog even naar de raptor met een brul van: ‘dat hebben we goed gedaan’ Hiermee is het niveau van de film, die tot hiertoe half-volwassen was gedaald naar het kinderlijke niveau van de film Platvoet.
De overgebleven mensen (overlevenden) gaan weg en dit nieuwe park is net als het oude park weer overgeleverd aan de dino’s.
Dit onbevredigende einde zorgt er helaas voor dat ik dit echt geen goede film kan vinden, het spijt me
2* voor de effecten

avatar van arno74

arno74

Een meevaller wat betreft mijn verwachtingen. De film is erg vermakelijk en zit wat mij betreft steeds tegen de 3,5* aan. Het bevat echter ook een aantal forse afknappers die om de zoveel minuten het niveau in luttele seconden drastisch omlaag halen. Tot die afknappers vallen onder andere mislukte en misplaatste komische momentjes, enorm clichématige momenten en een klein aantal vreselijk opvallende product placementmomentjes. Maar zoals gezegd, ondanks die enorme blunders van bij elkaar geteld nog geen paar minuten, wel heel vermakelijk. 3* Als je die wegknipt dan kan voor deze film zo een halve ster bijgeteld worden.

avatar van TMP

TMP

Deze blockbuster zorgt door de hoeveelheid actie best voor het nodige vermaak. Het plot is echter weinig vernieuwend en bevat de nodige clichés, terwijl de personages evenmin kunnen overtuigen.

avatar van david bohm

david bohm

Goed kijkbare film waarin het park en haar bewoners dankzij moderne technieken er puik uitzien. Verhaal is bijzonder cliché en voorspelbaar maar dat is logisch met de blockbuster formule van Jurassic Park.

avatar van Chrisco

Chrisco

Ik ben deze film met aardig hoge verwachtingen gaan kijken. Ik was vrijwel direct onder de indruk van het cgi werk en de vloeiende en realistische animaties die bijna de hele film te zien zijn. Het probleem zit hem echter in het verhaal voor mij. Zó doorzichtig, zó voorspelbaar en zó cliché. Echt overdreven Hollywoodwerk.

avatar van A83

A83

Ik had echt meer verwachtingen van deze film.

Matig acteerwerk, matig verhaal, spanning is ook ver te zoeken, je weet al wat er gaat komen en uiteindelijk weet je ook dat aan het eind van de film alles weer koek en ei is.

De zogenaamde bezoekers van het eiland worden ook totaal aan hun lot over gelaten, ja hier heb je een pleister! success he! aan het eind van de film worden jullie gered.

De dino's zijn wel heel mooi gelukt maar daar is het ook wel mee gezegd.

avatar van scorsese

Aardige film waarin twee jongens op bezoek gaan naar hun tante die werkt in Jurassic World. Een laat vervolg waarbij ditmaal het park inmiddels geopend en succesvol is. Ondanks de geheel nieuwe cast zijn de personages bijna kopieën uit de eerste film. Hetzelfde geldt voor de rest van de film, het is meer een herhalingsoefening. Maar onderhoudend is het wel, en uiteraard genoeg actie en spektakel.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Van geen van de twee door mij geziene oorspronkelijke Jurassische films was ik erg onder de indruk, dus om dit vierde deel stond ik eigenlijk niet te springen, maar ik ben toch aangenaam verrast. De plot blijft een variant op de tien kleine negertjes, maar de FX zijn opzienbarend sterk (prachtig moment wanneer die dinosaurus –of wat het ook is– vanuit de camouflerende bomen tevoorschijn komt!, maar ook wanneer Chris Pratt op zijn motor tussen de naast hem voorthollende "raptors" rijdt), de invalshoek met Vincent d'Onofrio is redelijk goed gevonden, er zit aardige humor in (de heroïsche afscheidskus tussen Jake Johnson en Lauren Lapkus die niet doorgaat omdat zij al een vriendje heeft), het climactische gevecht is zeer indrukwekkend, Bryce Dallas Howard is een zeer acceptabele (en bijzonder goed ogende) vrouwelijke lead, en na Guardians of the Galaxy is Chris Pratt ook voor déze hoofdrol perfect doordat hij stoer en sterk is zonder overdreven macho en onverstoorbaar te zijn – met deze twee films heeft hij zichzelf voor mijn gevoel duidelijk op de kaart gezet. Stiekem zat ik nog te hopen op Jeff Goldblum, maar ook zónder hem was dit een zeer onderhoudende film, ook al bracht hij qua plot dan vrijwel niets nieuws.

avatar van frolunda

frolunda

Zeer geslaagde blockbuster die qua verhaal zoals verwacht niet al te veel voorstelt.Dat wordt echter meer dan goed gemaakt door de sterke actie scenes en uitstekende 'special effects'.Daarnaast bevat Jurassic world een goede dosis spanning en net wat scherpe randjes die hem boven de meeste big budget films doen uittillen.Gelukkig worden de acteurs dan ook wat minder belangrijk want dat was op Chris Pratt na allemaal vrij middelmatig.Verder eerste klas vermaak van deze op één na beste Dinosaurus film.

avatar van Mattson

Mattson

The Asylum met een groot budget.

Mij lijkt het dat de geldschieters en creatieve breinen achter deze film erg veel parallellen vertonen met parkleiding en sponsors in de film. Altijd maar grootser, gekker en, zoals het nerdy personage dat de nostalgische kijker vertegenwoordigt het verwoordt, steeds minder echt.

Misschien ligt het aan mij, maar het tempo ligt gewoon veel te hoog (een probleem dat de meeste blockbusters tegenwoordig hebben. Een trend dat Nolan volgens mij populariseerde met The Dark Knight, maar daar werkt dat nog best goed). De film mankeert enkele rustmomenten die het tempo moeten breken zodat we ons even op de personages kunnen richten, want als ze alleen van hot naar her lopen en het plot moeten uitleggen dan zijn ze zelfsnog niet oppervlakkig.

Het verhaaltje rammelde ook nogal. De ouders van die jongetjes; geen idee waarom die er zoveel inzitten, dat ze gaan scheiden maakt eigenlijk ook niet uit. De menselijke antagonisten van InGen hadden uiteindelijk ook geen significante rol, hoewel daar naar werd opgebouwd. Het erg geforceerde liefdesverhaaltje. En dan nog dat gekke gedoe met die genetisch gemodificeerde dino wiens DNA handig wordt verzwegen voor de parkleiding en wat coole upgrades krijgt met inktvis-DNA (hoewel naar mijn weten slechts enkele octopussoorten soortgelijke eigenschappen bezitten en dus niet de hele familie van inktvisachtigen, en dan ook niet eens zoals onze Indominus Rex tussen de bomen verdwijnt, net hollow man) en boomkikker-DNA enkel en alleen omdat dit wel erg handig is voor het plot. Beetje een luie manier van scriptschrijven.

CGI lijkt toch ook niet erg verbetert tegenover 20 jaar geleden (of was die originele Jurassic Park nu gewoon zo sterk qua CGI) Levende mensen en dieren blijven een probleempje. Andy Serkis is voorlopig nog niet werkloos. "Dode materie" is daarentegen praktisch niet meer te onderscheiden.

Ook wel een gemist kansje om Dinosauriërs nu eindelijk met veren weer te geven. Twintig jaar geleden was daar nog niet echt een wetenschappelijke consensus over, maar tegenwoordig toch wel hoor. Maar dino's zien er toch zoveel enger uit zonder veren zeker? Niet dat dit de film beter of slechter maakt, maar nu hebben we weer een generatie kleintjes dat met een verkeerd beeld van dino's door het leven zal gaan.

Tot slot, zeg niet velociraptor, maar deinonychus

avatar van jippie2010

jippie2010

Mattson schreef:

The Asylum met een groot budget.

Haha, daar moest ik ook aan denken!

Hadden ze echt niks origineler kunnen bedenken dan genetische manipulatie? En al die cliché-karakters, zucht. Een standaard jasje die me vreselijk irriteerde.

Dat gezegd hebbende werd de film qua actie, spanning en CGI gaandeweg steeds beter. Toch blijft het geheel onvoldoende. *2,5

avatar van K. V.

K. V.

Zonder grote verwachtingen eens bekeken en vond het geen slechte film, maar een waw-film vond 'k het nu ook niet. De film begon wel goed met een mooie introductie, maar het tweede deel mocht van mij gerust wat korter, want naar het einde toe had 'k het toch wel een beetje gehad.

De dino's zagen er wel goed uit, net al de rest van de film.

De cast was goed, maar ook niet echt waw. De film mocht misschien nog iets meer humor gehad hebben.

Al bij al wel het bekijken waard, maar geen topper.

avatar van coumi

coumi

Altijd wel leuk om na een aantal jaren weer een nieuwe jurassic park/world film te zien. Het is qua verhaal eigenlijk altijd hetzelfde maar wel goed gemaakt en amusant. Verschil bij deze films zit hem dan ook in details. Deze versie vond ik, samen met the lost world(te donker) de minste uit de rij. Met name omdat de twee hoofdrollen niet al te gedenkwaardig worden ingevuld. Verder is het ook teleurstellend dat men de formule aangaande wie er aangaat en wie er overleeft nooit weet te doorbreken. Iemand met een goed karakter haalt het einde van de film, ontwaren we iemand met mindere karaktertrekken dan weten we dat ie eindigt als dinovoer. Zal de invloed van Spielberg nog wel steeds zijn.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wanneer de met CGI geanimeerde dinosaurussen meer ziel en warmte uitstralen dan je menselijke acteurs, dan weet je dat het script behoorlijk rammelt. Op een bepaald moment hoopte ik dat de agressieve reptielen de gehele menselijke cast zouden verschalken. Dan was het tenminste gedaan met nodeloos lang uitgerekte plot expositions en irritant stereotype karakters. Zelfs de oneliners voelen geforceerd aan. Hier zou een vernietigende recensie kunnen staan over wéér een bloedeloze invuloefening van een oude franchise, maar toch weet JW zich continu te revancheren door los te gaan met zijn beeldschone dinosaurussenporno. Alles wat je zou willen zien qua vechtende reptielen, zit er wel ergens in verstopt. En de climax: zo onzinnig, maar zo gaaf.

avatar van Flavio

Flavio

Gemengde gevoelens na het kijken van deze blockbuster.
Het park ziet er mooi uit, met veel oog voor detail- mocht er ooit een echt Jurassic Park komen zal deze film ongetwijfeld als inspiratie dienen (de kans is overigens groter dat er ooit een Megafauna-Park komt). Het acteerwerk is redelijk, met zowaar wat droog-komische momenten. Wel jammer dat de wetenschapper uit deel 1 vervangen is door een all American dino-cowboy die nog net niet zelf op een Raptor springt.

De dino's vallen me niet mee. Ik zie echt niet veel progressie als je deze naast Jurassic Park legt van meer dan 20 jaar terug. Ook jammer dat de Raptors weer een hoofdrol krijgen, en nog jammerlijker dat ze als soort getrainde jachthonden worden gebruikt. Dat een film fictie is betekent niet dat het zo onrealistisch moet zijn. Ook de genetisch gemanipuleerde dino kwam niet echt uit de verf. En te vaak wordt het iconische shot uit Jurrasic Park herhaald: het oog van de dino in close-up, na 4 keer wist ik het wel.

Ook is duidelijk te merken dat de film PG-13 rating heeft- kills gebeuren meestal buiten beeld, of het wordt zo onduidelijk in beeld gebracht dat je maar moet raden wat er precies gebeurt. En echt spannend is de film nauwelijks.

Maar het grootste probleem is toch wel het slappe script, dat hele gedoe met het leger- bedoeld om de film een maatschappijkritisch randje te geven wellicht, maar het werkte voor geen meter en met name D'Onofrio was wel heel matig. Ook het bezoek aan de ruines van het oorspronkelijke centrum (om de fans van het eerste uur te pleasen?) was onnodig, net als het subplotje met de ouders in scheiding.

Leuk om een keer gezien te hebben maar wat meer aandacht voor het script en wat meer spanning had de film goed gedaan.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Gezien het kassucces, had ik toch wel wat meer verwacht dan dit halfgare opwarmsel van een overbekende formule.

Alle acteurs en CGI- en set-ontwerpers doen hun best hoor. Genoeg panoramische jungles, en indrukwekkende beesten, en kleine grapjes en details. Jurassic World mist wel die oude Spielberg-charme, bij de dino-actie heb je al snel het gevoel naar een tekenfilm te kijken. Maar goed, dat hoort er nou eenmaal bij tegenwoordig. In ieder geval is het verhaal te volgen.

Alleen dat verhaal, tsja... Ik had wel kunnen voorspellen dat het ging om losbrekende dino's, die proberen te snacken van het soort karakters waar de franchise al bijna 25 jaar op teert : een paar zakenmannen zonder scrupules, dommige militaire types, twee kinderen met wat problemen in de familiesfeer... en oh ja, Chris Pratt mag de rol spelen van de stoere man die tenminste wél respect heeft voor de natuur, en veel mag motorrijden. Niet heel vervelend om naar te kijken, maar een Dr Ian Malcolm is hij niet bepaald.

Het duurt vooral erg lang om iedereen te introduceren, zelfs diegenen die je net zo goed uit de film had kunnen knippen (laten we eerlijk zijn: die knakker met het Jurassic Park shirt in het controlecentrum, waarom werd ik met zijn bestaan lastiggevallen?) Als de met veel bombarie aangekondigde superdino in het echt dan ook een beetje tegenvalt (T-Rexzilla?) wint de gaaphonger het toch definitief bij mij.
Toegegeven, het laatste half uur is dan nog wel best spectaculair, maar zelfs dat was stukken beter geweest als het me ook iets had uitgemaakt wie wel of niet werd opgevreten.

avatar van jackie chan

jackie chan

De dag begon zo mooi maar eindigde ....

Dat geldt ook voor deze film.
He begin was prachtig het park oogde zo realistisch en werd leuk getoond aan de had van een enthousiast jongetje! Ik had zo mijn koffers willen pakken als het geen fictie was.

Helaas ging het toen al gauw mis met de rijdende glazen capsules waar uitgerekend de twee neefjes van de, tot dan toe voor elkaar vervreemde, tante directrice kwijt zijn. En het werd alsmaar erger van een verzonnen dino tot een legerfunctionaris die diono's wil inzetten in het lger.... En wat dacht je van het einde? Ja hoor de gekweekte dino's stormen ene lab binnen....

Ben echt geen detaillist en als je wat moet knippen om het plot aan elkaar te plakken vind ik dat zelden storend maar in deze film was echt alles zo ver gezocht, echt jammer!

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Ik snap jullie niet, eindelijk wordt door de dokter uit Jurassic park uitgelegd waarom de dino's er anders uitzien dan wat ze normaal zouden moeten zijn : Eerste film - DNA GATEN, en wat de ware bedoelingen zijn van Ingen ! Dus eindelijk weten we het ik hoop in de plaats dat er een vervolg krijgen waar Ingen de dino's inzet voor wat ze bedoeld zijn en dat eindelijk die dokter ( wetenschapper ) opgegeten wordt. Dus kom maar op met deel 5 !!!

avatar van Faelan

Faelan

Prima vervolgdeel, maar verwacht geen vernieuwde Jurassic Park. Dat gevoel gaan ze nooit meer evenaren, dit deel komt wat mij betreft wel dichter in de buurt dan deel 2 en 3.

Het verhaal, de opzet van het park, de technologische snufjes die we zien, de muziek en natuurlijk de dino's geven je toch even het gevoel 'terug' te zijn in de Jurassic wereld van toen.

avatar van Fisico

Fisico

Het niveau en de geloofwaardigheid van dit vierde deel gaat gelukkig iets meer de hoogte in dan de derde film. Het eiland is uitgegroeid als een heus attractiepark dito dierentuin dat makkelijk de concurrentie aangaat met de Disney's en Eftelingen van onze tijd. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel iets commercieel uitgebuit in dit park. De ongeïnteresseerde puberale vakantiejobbers krijg je er gratis bij.
Leuke kijkervaring, maar de magie en het concept van de film van 1993 wordt nooit geëvenaard of komt zelfs niet in de buurt ervan. Toch blijft de sfeer en nostalgie het best geslaagd in dit vierde deel en sluit hij voor mij het best aan bij de film uit 1993.

Jammer genoeg bevat de film een aantal foute en onrealistische dingen. Zo stoorden de tamme raptors me compleet. Zeker naar het einde van de film toe toen ze moesten kiezen tussen de Indominus Rex en Owen. Waarom dino's steeds mensen als favoriet voedsel aanzien, blijft me ook steeds verbazen. Nuja, anders was er geen (spannende) film natuurlijk ... Voor de rest veel terugkerende dingen: crapuleuze geldbeluste zakenmannen, hongerige ontsnapte dino's, mensen (kinderen) die moeten gered worden en veel meer van dat. Over wat moet het anders gaan denk je zo?

Al bij al best vermakelijk en spannend. Na de grote ontgoocheling van nummer 3 gaat dit toch weer de betere kant op. Zeker een voldoende met 3,0*!

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/sf film...

Uitstekend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteur Chris Pratt en Vincent D'Onofrio...

Super 3D en HD kwaliteit breedbeeld....

Uitstekend achtergrond geluid en muziek

met DTS 7.1...

Perfect camerabeweging...

Heerlijk genoten...

avatar van Valii

Valii

Woorden schieten tekort om dit gedrocht te omschrijven. Menselijke relaties werden zelden zo onrealistisch in beeld gebracht. Kleine ster voor het park en de dino's.

avatar van Stokkov

Stokkov

Met het oog op Jurassic World: Fallen Kingdom, dat binnenkort uitkomt en natuurlijk voor het vermaak, deze weer eens opgezet.

Puur genieten geblazen deze film. Visueel is het een prachtplaatje. Het moment wanneer het park geïntroduceerd werd zag er erg mooi uit. De dieren zagen er ook goed uit, niks op aan te merken. Veel beter ook dan het origineel. Wat ook logisch is natuurlijk, ruim 20 jaar verder. Maar als je Jurassic Park op visueelvlak al prachtig vindt, dan zit je met deze film wel goed.

Verder is het verhaaltechnisch natuurlijk niet bijzonder. Goed dat Trevorrow deze film niet al te serieus neemt. Hij strooit met clichés alsof het pepernoten zijn. Ook de cast doet het bijzonder matig, uitstraling hebben ze bijna allemaal, maar acteren kunnen ze nauwelijks. Jammer dat hier weer kinderen in de hoofdrol spelen. Op het menselijk gebied dan, de dino's stelen de rol. Natuurlijk hoort dat bij de reeks, de kinderen, maar van mij hoeft het niet meer. Ik erger me er alleen maar aan. In deze gelukkig wel minder dan de vorige delen.

De film heeft een trage opbouw met hier en daar wat onzinnige dialogen die je makkelijk achterwege kon laten. Er zaten daarentegen heel wat leuke scènes in. Bijvoorbeeld toen die vogels ontsnapte en de daarop volgende scènes, maar ook de voorstelling met die waterdino was innovatief en fijn. Leuke referenties naar Jurassic Park ook trouwens. Een spectaculair einde met het gevecht tussen de T-Rex en de Indominus Rex zoals het hoort.

avatar van des1

des1

In de eerste uit 1993 zorgde de filmmuziek van Williams voor een zorgvuldige opbouw van spanning en emotie. Hier werden dezelfde muziekthema's vanaf het begin (als teken van de enig echte franchise) ingezet om alles dicht te plamuren. Premisse om raptors in te zetten als oorlogsmachines je reinste onzin, maar je moet toch wat om een slechterik erbij te hebben. Ondanks de mooie plaatjes vaak, was er nergens echte spanning en engheid. 5de Deel wordt ongetwijfeld meer van hetzelfde, wel met dino's die veren hebben.

avatar van Mescaline

Mescaline

Helaas wist deze film mij maar moeilijk te overtuigen, met cliché volle personages en een hoop overacting komt het allemaal nogal geforceerd op mij over.

De 2de helft is gelukkig vermakelijker dan de eerste, de scenes met de dinosaurussen zijn mooi gemaakt en Bryce Dallas Howard is gewoon een lekkerding! Helaas kan ze niet fantastisch acteren, maar ze is vooral in de latere scenes zeker geen straf om naar te moeten kijken.

De film had met gemak een half uur korter mogen duren, het verhaal wordt onnodig lang uitgerekt.

Misschien kijk ik morgen het 2de deel van Jurassic World, maar of dit een slim idee is??

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

voor ik morgen aan deel twee begin deze nog maar eens opgezet .

De eerste keer was ik niet onder de indruk , wel aardig .

Maar het heeft alles wat je van een jurassic film kan verwachten .

Dit is jurassic parc 4.0

Het is wel een beetje een herhaling van zetten , maar als een formule werkt , Why chance it ?

Uiterst goed vermaak . En aangezien er een hele lading millennials niet bekend zien Met het inmiddels 25 jaar oude meesterwerkje is dit Een prima introductie .

avatar van Warning

Warning

Prima vervolgdeel. Prima vermaak, voor de fans van het eerste uur een feest van herkenning.