• 9.378.314 stemmen

Avengers: Age of Ultron (2015)

Actie / Avontuur | 142 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Marvel Avengers: Age of Ultron

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth

Releasedatum: 22 april 2015

Plot Avengers: Age of Ultron

"A new age has come."

The Avengers, een buitengewoon team van superhelden bestaande uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America, komt opnieuw samen om de strijd aan te binden tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark, die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van de Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee heeft dat de mens de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt, lopen de zaken uit de hand.

Tony Stark / Iron Man

Bruce Banner / Hulk

Steve Rogers / Captain America

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Ultron (stemrol)

James Rhodes / War Machine

Pietro Maximoff / Quicksilver

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Montorsi schreef:

veel alternatieven waren er niet..

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Tonke schreef:

It Follows is right up your alley!

Ja, want It Follows draait in evenveel bioscopen als Avengers 2.

avatar van soom

avatar van Montorsi

Montorsi

Tonke schreef:

It Follows is right up your alley!

Horror in Pathe... brrrr. Doe ik echt nooit meer kan ik je vertellen... wat een ellende qua bezoekers.

soom schreef:

Wat is dat?

Een eenmalige filmvertoning ergens in een zaaltje die normaal voor andere doeleinden gebruikt wordt.

avatar van Belthazor

Belthazor

Actie scenes vielen tegen. Ze waren zo wazig (versnelt) dat het vaak onduidelijk was wie met wie in gevecht was.

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Als Marvel en DC comics Fan heb ik opnieuw genoten van de Avengers. Ik heb gelachen, genoten van de geweldige vecht en actie scenes. En natuurlijk blijven zitten na afloop . 5 sterren...

Zwolle84

Erg indrukwekkend hoe ze een film zo weten te hypen en dan alsnog de verwachtingen overtreffen. Absoluut het voorlopige hoogepunt van de Avengers Universe. En als Elizabeth Olsen-fan blij verrast dat haar rol zo groot is.

Dikke 9.

Belthazor schreef:

Daar heb ik persoonlijk ook vaak last van bij 3D-films, maar bij deze Avengers juist niet; vond het allemaal kristalhelder en uitstekend te volgen.

Ik werd van 2,5 uur Avengers in 3D ook minder duizelig dan letterlijk nog geen 10 seconden 3D-trailer van de nieuwe Mad Max. Verschrikkelijk, wat een chaotische kermis wordt dat.

avatar van FilmMuziekFanaat

FilmMuziekFanaat

Wat mij altijd ontzettend tegenstaat aan de Marvel films is de ongelofelijk slappe en flauwe wijze waarop de badguy wordt verslagen. In deze film is dat helaas niet anders. En dat is zo ongelofelijk jammer, want de film is verder best wel redelijk.

Zo worden de personages op een leuke wijze vorm gegeven. Thor sprong er echt bovenuit. Hij zorgde voor behoorlijk wat vermakelijke en humoristische scenes. Het absolute dieptepunt van de groep vond ik de menselijke vorm van de Hulk; wat een ongelofelijke slappe hap!
Het verhaal had stukken beter gekund maar was bij vlagen wel interessant. De actie scenes zijn verder groots en spectaculair.

Maar als het de makers lukt om alles zo groots en spectaculair in beeld te krijgen, verbaasd het mij des te meer dat de schurk altijd op zo'n kinderachtige wijze moet worden verslagen. Dat kan toch best op een andere manier worden aangepakt, kom op! Ik zou er bijvoorbeeld niets op hebben tegen gehad als er nog een episch eindgevecht tussen Ultron en Iron Man had plaatsgevonden.
Maar helaas moeten we het doen met een Hulk die de schurk even doodleuk de lucht in slaat en later ook nog even het gevechtsvliegtuig in duikelt om het af te maken. De oneliners die erbij gepaard gaan zijn daarbij tenenkrommend slecht. Ik weet dat humor een belangrijk aspect vormt in de Marvel films, maar dit is echt kleuterklas niveau.

Een 2,5.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

@filmmuziekfanaat. Ik vond juist heel vet hoe Ultron verslagen werd, namelijk door Iron Man , Thor en Vision die tegelijkertijd hun wapens gebruiken tegen Ultron

avatar van John Church

John Church

RDJ was geweldig.

Actie was goed.

Sfeer vond ik vergeleken met eerste wat minder, maar viel op zich mee; had het veel zwaarder en duisterder verwacht. ''Enge'' momenten werden goed afgewisseld met grappige/luchtige momenten.

Ook leuk dat je wat meer achtergrondinfo over de karakters krijgt.

Al met al leuke film.

avatar van joerve

joerve

Eindeloze actiescenes, filosofisch geneuzel, overdreven moralistisch, en inderdaad, die menselijke vorm van de hulk echt tenenkrommend slecht. 1 ster voor thor.

Ook met de logica gingen ze wat mij betreft volledig aan de haal. De hulk was in de ene scene groter dan in de andere, en veel te sterk voor zijn grootte, en het leger van ironmans van de badguy was wel heel erg makkelijk te slopen.

Voor ieder probleem hadden ze ook binnen 3 seconde weer een oplossing uit de hoge hoed getoverd waardoor het nooit spannend werd.

Als het verhaal slecht is kan je nog zulke vette actiescenes hebben, maar dan is de film gewoon kansloos.

En dan dat constante moralistische gezever dat ze wel duidelijk in beeld moesten brengen dat alle burgers gered worden! aaaaarghh......daar is amerika ook zo goed in, in burgerslachtoffers voorkomen....

avatar van FilmMuziekFanaat

FilmMuziekFanaat

Al DeNiro schreef:

Dat klopt, dat stuk was ook erg goed. Maar dan komt op het einde die melige Hulk punch wat mij echt een anticlimax gevoel bezorgde. Ik vond dat erg slecht en onnodig.

avatar van martijnk

martijnk

Zeer matige hollywoodfilm die je trouwens niet in 3D hoeft te zien, voegt niks toe.

- Tot in de treuren filosofisch geneuzel waar niemand iets van begreep of niet boeiend was.

- Slecht acterende hulk met tenenkrommende romantische scenes die ook nog eens worden herhaald.

- Overmoralistisch: Kindje moet gered worden, we laten niemand achter blablabla.

- Teveel personages, daardoor werd de film veel te druk.

- Chaotische aktiescenes. Je zag alleen maar metaal en steen over je scherm vliegen.

- Veel te zwakke totaal niet indrukwekkende villain. Captain America had het in z'n eentje ook wel gered.

- Flauwe humor, one-liners die ik had kunnen bedenken.

- De aktiescene tussen Hulk en Iron Man, waar hebben we dat eerder gezien. Power Rangers anyone?

- De gebruikelijke HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA scenes.

Paar goede punten:

- Thor redt de film nog enigzins, hij was echt de enige die grappig was.

- De aktiescene in Zuid Afrika was wel indrukwekkend.

- Scarlet blijft leuk om naar te kijken, hoewel ook zij de film niet kon redden.

Conclusie: zeer langdradige, saaie, slechte en gigantisch overhypte film. Ik heb het wel even gehad nu met de Marvel films.

Zwolle84

Goed nieuws voor de fans: de film verschijnt als extended cut én met een alternatief einde op blu-ray en dvd, is bekendgemaakt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik raak maar niet uitgekeken op die Avengers-club. Deze film biedt ook weer genoeg spektakel en nog een heel alleraardigst verhaal met een Frankenstein-achtig thema. De film sjeest voorbij in een lekker hoog tempo en bij die actiescene in Afrika werd me dat wel wat te gortig met al die Transformer-achtige beelden. Gelukkig valt dat bij die epische eindbattle (een hele stad zweeft, wauw!) weer mee, al vind ik niet alle schijtlollige opmerkingen tussen de acties door even geslaagd. Maar goed, wat de film echt goed maakt, is dat het erg mooi en gelikt uit ziet. Daarbij krijg je als kijker het gevoel hebt dat er ook echt ene team staat die weer eens de wereld redt.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Heerlijke actiefilm die echt geweldig uitkomt op het witte doek. Veel humor ertussendoor.

avatar van redskiedski

redskiedski

Totale poepfilm. Wat men heeft gedaan:

- Men neme een pan

- Men trekke een blik Marvel helden open en gieten deze in de pan

- Men trekke een blik CGI open en flikkeren het in diezelfde plan.

Klaar, Avengers Ultron is geboren, nu allemaal massaal naar de BIOS.

Het verhaal was slap, net als die nieuwe karakters. Wat is next? Een vrouw met groene gloed? Een man die door muren kan teleporteren?

Ik heb de film in Kinepolis gezien op 3d Ultra Laser, aan de beeldkwaliteit/beleving lag het dus niet.

Mijn 1+ gaat naar Thor, die acteur blijft zijn rol als Thor fantastisch spelen.

avatar van legian

legian

Zwolle84 schreef:

Kijk dat is nou mooi nieuws, hoewel de film lang zat was, waren er een aantal onderdelen waar wel wat meer tijd ingestoken had kunnen worden. Hopelijk dat die extended cut daar voor gaat zorgen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Ik heb me, ondanks al mijn prinicipiële bezwaren tegen Marvel, best vermaakt met de tweede Avengers-film. De plot is complete nonsense. Nergens had ik het idee dat een scène een logisch gevolg was van wat we daarvoor gezien hadden. Het was simpelweg tijd voor weer een actiescène, weer romantisch geneuzel of een beroerde poging tot karakterontwikkeling. Ultron was een saaie badguy en de manier waarop Vision hem in de pan hakt was complete bullshit. Ook de dialogen waren bij vlagen tenenkrommend, net als het moralistische gedoe over het evacueren van alle mensen in de finale.

En toch, ondanks dat alles, heb ik me kostelijk vermaakt. De talrijke actiescènes zijn spectaculair en tamelijk rustig in beeld gebracht. Ik kon prima volgen wie nou precies wie in elkaar aan het slaan was en waarom dat gebeurde. Extra knap met zoveel personages. Ondanks dat we het allemaal al eerder gezien hebben en het met onsterfelijke superhelden natuurlijk nooit spannend wordt, zat ik toch soms op het puntje van mijn stoel. En ik vond zelfs de humor goed.

Als je je vooraf neerlegt bij het feit dat je een compleet holle, luchtige actiefilm gaat kijken, heb je zowaar een leuke ervaring. Want veel spectaculairder dan Age of Ultron heb ik er nog niet veel gezien.

avatar van tbouwh

tbouwh

legian schreef:

Volgens mij duurde Whedon's eerste versie 3,5 uur...

avatar van eppo349

eppo349

Een stripverhaal dat naar het witte doek is verplaatst. Goed gedaan. Meer hoeft dat niet te zijn.

avatar van IH88

IH88

Avengers: Age of Ultron is een heerlijke blockbuster geworden, met alle ingrediënten die je verwacht bij een Marvel film. Ultron zelf is niet meer dan een redelijke 'badguy', maar als je hem de stem van James Spader meegeeft wordt alles spannender. Thor, Cap en Iron Man zijn al bekend en hun personages zijn geweldig uitgediept in vorige films. Niet alleen de onderliggende spanningen maar ook de humor en actiescènes worden door de drie acteurs prima vertolkt (extra plus voor Thor en de acteur Hemsworth, die Thor tot de perfectie benadert en eigenlijk ook als enige echt grappig is).

De focus ligt bij Black Widow, Hulk en Hawkeye en de acteurs weten goed raad met de extra 'screentime'. Ik stoorde me niet echt aan de romance tussen BW en Hulk en vooral de scene in het huis van Hawkeye is geweldig gedaan. Scarlet Witch en Vision zijn prima toevoegingen en hopelijk gaan we nog meer van hun zien.

Minpunt vond ik de one-liners. Meestal een extra wapen binnen de Marvelfilms maar hier sloegen de meeste dood. Alleen Thor had een paar aardige opmerkingen. Een dikke 4 sterren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Knap hoe ze een tweeënhalfuur durende reclamespot voor de eigen franchise toch weten te vullen met een behoorlijk onderhoudend plot. Voornaamste helden zijn leuk op elkaar ingespeeld en hun avonturen worden gekruid met bijzonder fraaie special effects. Wel jammer dat de overdadige aanwezigheid van krachtige superhelden enige spanning of suspense in de weg gaat zitten. Zeker als ze dan ook nog eens een schurk tegenover zich hebben die eigenlijk niet zo imposant oogt. In dat opzicht snap ik niet helemaal waarom ze niet kiezen voor meer supervillains in plaats van eerst inwisselbare aliens en nu dan weer dat zichzelf reproducerende robotleger.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Met enige moeite wist ik de dunne draad in het verhaal vast te houden. Maar voor een sterk plot moet je niet naar deze film gaan. Houd je daarentegen van special effects, dan zit je uitstekend. De CGI beelden gecombineerd met het geluid zijn indrukwekkend zoals bijvoorbeeld de afbrokkelende stad die uit de aarde omhoog wordt getild. Veel actie maar helaas niet al te veel spanning. De bioscoopversie die ik zag was in 3D. Dat was een grote tegenvaller: weinig 3D-effecten en het voegt niks toe. Toch uitstekend vermaakt!

avatar van Mreville2

Mreville2

Naar mijn mening een leuke blockbuster dat precies doet wat ik ervan verwachte van een 2e Avengers film.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toch bijzonder dat een film over robots, helden, actie en explosies eigenlijk het leukst is als er niet wordt gevochten. Het feestje van Tony Stark, waarin de personages die we inmiddels goed kennen wat ouwehoeren en drinken, was één van de meest geslaagde momenten uit de film. Het is de chemie tussen al deze personages die Avengers maakt tot wat hij is. Die kleine grappen, zoals het niet mogen vloeken in de buurt van Captain America of wie de hamer van Thor kan optillen, zijn veruit het leukst.

Onder het motto 'don't change a winning team' is dit vervolg op veel vlakken hetzelfde als zijn voorganger. Veel actie, overzichtelijke (godzijdank) gevechtsscènes, cynisme en sarcasme, instortende gebouwen en ruziënde superhelden in een simpel plot over een robot dat de mensheid wil vernietigen. Deze robot Ultron is overigens een hele verbetering op Loki, de vorige schurk. Hoewel zijn ontstaan even vluchtig wordt aangestipt, was hij verrassend genoeg erg geestig. Hij is ook meteen het tofste nieuwe gezicht, ik had weinig met nieuwkomers Quicksilver of Scarlett Witch en vond Vision al helemaal oninteressant. En er eerlijk gezegd ook nogal suf uitzien.

Verder meer aandacht voor Hawkeye en Black Widow, die in de vorige Avengers ook maar een beetje meeliepen en vooral plaats moesten maken voor de grote namen. Maar die grote namen bewijzen wel opnieuw dat ze ook gewoon de moeite waard zijn. Blijf het bijvoorbeeld knap vinden hoe ze van een Thor en Captain America toch zulke badass personages hebben weten te maken. Iron Man en Hulk zijn - net als in de vorige film - weer een plezier om naar te kijken. Zeker als er een Hulkbuster bij komt kijken. Een laatste minpunt is iets wat ik bij de meeste Marvel films heb; er is weer een hele hoop blabla. Stripfans zullen wellicht smullen, maar al dat gezeik over magische stenen, dimensies, water, grotten, wiegen en weet ik het boeien mij opvallend weinig.

3,5 sterren.

Iets beter dan de eerste.

Maar dat zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat ik deze gewoon in ouderwets 2D gekeken heb. Dan nog lijkt het af en toe wat flou en onzuiver, maar in ieder geval niet de stuntelige drek-3D die dit soort actiefilms steeds de nek omwringt.

Het is ook beter dat Asgard er niet bij betrokken wordt deze keer. Het speelt zich gewoon af op Aarde. Vind het al lastig genoeg dat een hoop universums elkaar vinden in deze film, als je alle locaties er dan nog bij betrekt wordt het helemaal een zooitje. Maakt het toch iets coherenter.

Verder een film die steunt op CG en actie. De romance tussen Hulk & Black Widow is pijnlijk oninteressant, ook andere melige rustpunten houden de film alleen maar op. Dan heb ik meer met de sneltreincinema van Bay, die zelfs tijdens de rustpunten nog openingen vindt voor lens flares en zwierderig camerawerk. Maar ieder z'n ding natuurlijk.

Actie was niet altijd even geweldig, vooral close-up is het wat saai. Whedon vindt nooit het goeie ritme in editing waardoor de actie afstandelijk blijft. Gelukkig is het wel allemaal érg groots en valt er op dat gebied wel wat te genieten. Zo mag het vliegend stadje er echt wel zijn. Beetje creepy zelfs om te aanschouwen.

Verder duurt het wat te lang en ligt het tempo iets te laag, met iets teveel aandacht voor het melodrama achter de actie. Humor is ook aan de flauwe kant, als zitten er wel een paar geslaagde momentjes in. Nog steeds m'n ding niet echt, maar nu CG toch op een punt gekomen is dat ik er gebiologeerd naar kan kijken zijn deze filmpjes allemaal iets makkelijker uit te zitten.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik vond hem iets slechter dan de vorige. 3D had niet echt toegevoegde waarde.
De humor van Thor is dit keer wel goed getimed. The vision vond ik te weinig uitstraling hebben.
De scene in Afrika was subliem, helaas daardoor mist de laatste actiescene wat ´punch.
De relatie tussen BW en Hulk vond ik totaal overbodig en haalde het tempo uit de film. Net zoals al die flashbacks over angsten.
Ik betrapte me erop dat visueel gezien de vergelijking met de Transformers films wel eens door mn hoofd spookten. Ultron zou er niet in hebben misstaan.
wel 4 sterren, ik was geamuseerd. Ik denk ook dat het op een normaal scherm (in IMAX gezien) een ster eraf gesnoept had.
Nee, de eerste pakte me veel meer.

avatar van Jayant

Jayant

Groot Marvel fan hier maar deze deel was echt slaapverwekkend. Schandalige verhaallijn gewoonweg saai en inhoudsloos.

De voorgaande marvels films waren zo goed qua vecht scenes, verhaallijn en de droge humor.