menu

Hier kun je zien welke berichten MrKowalski als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alice through the Looking Glass (2016)

4,5
MrsKowalski zegt: Ik vond Johnny Depp juist een goede Madhatter, hij was ook ziek en dat klopte goed bij het beeld. Ik vind de boeken zelf ook leuk, dus dat scheelt dan misschien omdat je het verhaal dan beter kan plaatsen. Leuke film, goed verhaal, goede moraal. Ik vond dat ze eer hebben gedaan aan het verhaal.

Ik vond de zee der tijd mooi in beeld gebracht!

American Sniper (2014)

3,5
Film zit goed in elkaar. Misschien wel cooper's beste werk tot nu toe. Normaliter word ik meer geraakt door het concept of het idee waarop de film is gebaseerd. Deze keer lukte het Eastwood niet om me nog even na te laten piekeren over de ware betekenis. Niet dat de film me niet raakt maar minder als bijvoorbeeld bij Gran Torino of zelfs Trouble with the curve. Ook voelde ik me niet echt verbonden met de karakters.

Dikke actie, goed acteer werk, goed verhaal.

Approaching the Unknown (2016)

2,5
Niet te vergelijken met The Martian, Interstellar of zelfs Gravity. Deze film zal het waarschijnlijk met een kleiner budget hebben moeten doen. Dat is merkbaar. Mark Strong presteert niet slecht. De film blijft voor het grootste deel voor mij te dun om zelfs een goed oordeel te kunnen geven.

Leuk geprobeerd, helaas niet mijn ding.

Danny Collins (2015)

3,5
Kijkt lekker weg, mist iets wat diepgang maar van de andere kant houdt het de film wel luchtig. Pacino zet een geloofwaardige ouwe rocker weg en de rest van de cast vond ik ook goed.

Hardcore Henry (2015)

Alternatieve titel: Хардкор

2,0
Een beetje teleurgesteld en eigenlijk blij dat ik hem af heb kunnen kijken. Dat gevoel houd ik niet vaak over na een film.

De pure actie maakt het nog geen goede film. Ik heb bewondering voor de mensen die hem op het grote scherm hebben bekeken, of dat nog gaan doen. Ik vond het op een 22 inch af en toe al duizelingwekkend. Het is een flinterdun verhaal. Vond de film methode ook niet echt geschikt voor videomateriaal langer als een paar minuten.

Sharlto Copley is altijd wel een fijne acteur om naar te kijken.

Inferno (2016)

3,5
Het is voor mij begrijpelijk dat niet alle details van het boek meegenomen kunnen worden als scene in een film. Zo ontbreken er een aantal interessante passages uit verschillende hoofdstukken.
Ook voelen de passages die wel zijn verfilmd soms een beetje afgeraffeld aan.

Wat voor mij echter onbegrijpelijk is is dat het plot niet meer klopt, de uiteindelijke conclusie word veranderd. Zo blijft het virus nu in de film een half-world-killer. Terwijl het in het boek alleen een niet-vruchtbaarheidsvirus was.

Interview, The (2014)

3,5
Na alle overwegende negatieve reacties was ik huiverig om aan deze film te beginnen. Toch opgezet en blij verrast. Oké hij is over de top, maar dat is toch juist de bedoeling. Geen overdreven grappige film maar kijkt toch goed weg.

Geen gedachtes over acteerwerk dat beter zou kunnen of een verhaallijn. Daar gaat het bij deze film denk ik niet om. Gewoon lekker meevaren op de absurde scenes, sex, explosies en wat nog meer.

Man Up (2015)

4,0
Een echte leuke romantische komedie, de voor mij nog redelijk onbekende Lake Bell zet een geloofwaardige rol neer als een door het leven gehard, moeilijk te koppelen einzelganger. Dat blijkt allemaal mee te vallen zodra ze een sprong in het diepe neemt en besluit mee te gaan met de zelfverzekerde Simon Pegg. Het valt meteen op dat de twee een enorme klik hebben, Om na hun ontmoeting verder te kunnen in het leven, zullen zij zich beide moeten vermannen om het verleden achter zich te laten.

Martian, The (2015)

4,5
Goeie cast, verrassend veel humor, voelt echt aan. Net geen vijf sterren en dat heeft te maken met het feit dat hij aan het begin en einde rete spannend is, het tussenstuk voelde soms wat langdradig aan. Als ik mijn eigen zin zo terug lees klinkt het negatiever dan dat het is!

Al met al een top film. Het is net als bij Interstellar meer een ervaring als simpelweg een film.

Patriots Day (2016)

3,0
Ik vind het patriottistische aan deze film niet het storende, wat mij erg stoort in deze film is optreden van de politie. Van de ene knullige actie in de andere struikelen. Zoals altijd is Wahlberg een fijne acteur om naar te kijken. Bacon, Simmons en Goodman voegen niets extra's toe.

Niet veel van verwachten, dan heb je een prima filmpje.

Radius (2017)

3,5
Met vermoedelijk een klein budget toch een redelijk spannend verhaal weg kunnen zetten, vind ik altijd knap. De voor mij nog onbekende Sullivan en wat bekendere Klattenhoff hebben een goede chemie samen. Weinig CGI, wat er dan wel in zit, ziet er goed uit. Prima film voor thuis.

Whiplash (2014)

4,0
Wow... de gehele film vraag ik me af waar het naar toe gaat met deze twee. Dan lijkt op een gegeven moment de situatie realistischer te worden, waarbij de twee na een avondje bijkletsen op het punt lijken te staan om vrienden te worden. Het einde maakt zoveel goed in deze film.

Ik vind het lastig om hier iets over te schrijven zonder van de inhoud iets te verklappen. Ik denk overigens niet dat de film voor iedereen is weg gelegd. Tja... gewoon kijken en zelf interpreteren/ervaren.