• 9.180.055 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Annette Bening en Bobby Cannavale

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 25 juni 2015

Plot Danny Collins

"A letter from John Lennon changed his life"

Danny Collins (Al Pacino) is een oude rockster sinds de jaren 70, die zijn roerige leven niet op kan geven. Wanneer zijn manager (Christopher Plummer) een nooit bezorgde brief ontdekt die 40 jaar geleden aan hem is geschreven door John Lennon, besluit hij van koers te veranderen. Hij begint aan een oprechte reis om zijn familie te herontdekken, de ware liefde te vinden en een nieuw leven te beginnen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van limelight73

limelight73

Een film die eigenlijk nix fout doet en daarom ook prima is om weg te kijken. Het is geen hoogvlieger en Pacino doet wat hij moet doen. Ik zal deze film hoogstwaarschijnlijk vergeten, maar het was zeker geen waste of time.

avatar van Frank Slade

Frank Slade

eindelijk weer eens een leuke film van Al Pacino, na al die prut van de laatste tijd. Geen hoogvlieger, maar wel leuk en komisch.

avatar van willemse81

willemse81

Verrassend leuke film! Pacino voelt zich zichtbaar op zijn gemak in zijn rol, Benning zet een symphatiek karakter neer als hotelmanager en ook de bijrollen zijn leuk neergezet, vooral de receptiemedewerkster en de 'valet'.

avatar van Waku

Waku

Mooie film.

Opnieuw een glansrol van Al Pacino .

Dit keer als verveelde multimiljonair en entertainer die zijn leven omgooit nadat hij te horen en te zien krijgt dat er een brief van John Lennon aan hem gericht was. Wat een charisma geeft Pacino aan zijn personage Danny Collins en wat weet hij snel symphatie te winnen van de kijker.

Een beetje humor, een beetje drama ( zonder overdreven sentiment) en vooral een pakkend verhaal.

Leuk!

avatar van Ziegler

Ziegler

Kijkt lekker weg. Goed werk van de acteurs, maar geen thema dat indruk maakt.

avatar van Zinema

Olijk oeuvre.

Al Pacino vertolkt met zichtbaar plezier de rol van oude rockster, die een karikatuur is geworden van zichzelf. Het enthousiasme spat van het doek en ondanks dat dit verder geen opzienbarend verhaal is en vrijwel elk cliché uit de kast wordt getrokken, weet de film wonderwel te boeien. Dat ligt hem voornamelijk aan de acteurs, die allen uitstekend werk verrichten. De afhoudende Benning en de door de wol geverfde Plummer. Met een olijke Pacino voorop. De onderlinge chemie doet de rest.

Het gegeven - een oude brief van John Lennon himself - zou meer stof kunnen doen opwaaien, maar dit is feelgood voor de massa. En in principe is daar niets mis mee. De liedjes van Lennon komen als een soort van 'greatest hits' te pas en te onpas voorbij en benadrukken nog maar eens het vakmanschap en de creatieve geest van de helaas niet meer in leven zijnde Beatle. Dit in tegenstelling tot de plattere Danny Collins, die uit een geheel ander oeuvre put. Het maakt het allemaal niet minder vermakelijk.

Zeer goed.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van Erick1985

Erick1985

Heerlijk van genoten, en erg gelachen ook. Eén van mn favoriete acteurs. Leuke film en kijkt lekker weg

Prima vermaakt met deze film, geen spektakel maar kijkt heerlijk weg

avatar van Biosguru

Biosguru

Je mag toch hopen dat die brief ooit nog aankomt bij de regisseur van dit gemakzuchtig stuk film. Zit geen 1 scherpe grap in, dialoog is zozo, alles is lauw.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film is dit, weliswaar niet Pacino's beste rol, maar vond het allemaal wel leuk.

Het verhaal draait om een brief van John Lennon aan het hoofdpersonage, het zou op feiten gebaseerd zijn, en daarom interesseerde deze film me wel enorm, aangezien ik een vurig fan van Lennon ben.

De cast doet het goed, allemaal, en het verhaal is dus wel leuk zoals ik reeds zei.

Maar, want me nog het meeste beviel aan deze film, en dat zal U niet verwonderen, is de soundtrack, met vele nummers van John Lennon natuurlijk.

Daarom alleen al is deze film voor de fans een must seen !!

avatar van Brabants

Brabants

Deze tragikomedie is een geslaagd regiedebuut van Dan Fogelman, wat mede mogelijk is gemaakt door sterk acteerwerk(met name Al Pacino). Natuurlijk zit de film vol van de clichés, wat inherent is aan het oudere-man-blikt-terug-op-zijn-leven-genre, maar dit mag de pret totaal niet drukken. Het is dan ook hier en daar wat sappig, maar ik heb me er i.i.g. prima mee vermaakt.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Pacino, ... geweldige rol speelt ie. Feel-Good film van het jaar!

avatar van martenaria

martenaria

Ben al Pacino-fan sinds the Godfather. En net als bij De Niro heeft ook Pacino genoeg mindere films gemaakt. Gelukkig is deze weer oke, net als de nieuwe van De Niro (the Intern). Het is inderdaad wat zoetsappig, maar ik ben ook geen 18 meer dus who carres.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ja, dit was eigenlijk best wel geweldig. Had niet zo'n sterke film verwacht. Pacino doet 't uitstekend en Cannavale is ook een beetje een favoriete acteur van me. 'Danny Collins' weet de genres drama en komedie op een juiste manier te blenden. Een bijzonder leuk verhaal, vlot vertelt, veel komische momenten, waar het naar het einde toe steeds serieuzer wordt. Het einde zelf is werkelijk schitterend.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een beroemde, oude zanger erachter komt dat John Lennon hem ooit een brief heeft geschreven. Een fijne feelgood-movie met een prima verhaal. Leuk en grappig en soms ook ontroerend (en alhoewel het leukemie-gedeelte beter achterwege had kunnen blijven, zorgt het wel voor een mooi einde). De personages zijn wat clichematig, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de uitstekende cast.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een prima komedie/drama, waarbij het verhaaltje wat cliché en soms te sentimenteel is.

Maar zo'n rol als deze zit voor Pacino weer als gegoten en dan is het gewoon genieten.

avatar van doctari

doctari

Een goed geacteerde en behoorlijk grappige feel-good movie die helaas wel een paar planken misslaat hier en daar.

Al Pacino, nog behoorlijk vitaal op zijn 75ste, steelt de show als een oude muzikant die in het verleden gekozen heeft voor het grote geld in plaats van de artistieke top, en daar nu van terug lijkt te komen na het vinden van een brief van John Lennon aan hem.

Wat volgt is een vlotte film met sympathieke en herkenbare personages, goed acteerwerk en vlotte dialogen, die helaas wel her en der een paar clichés meepakt en het sentiment tamelijk dik aanzet. Ik vind het daarbij wel verfrissend dat niet alles goed komt - zo blijft zijn artistieke comeback achterwege en loopt ook zijn romance op niets uit maar andere zaken zoals het feit dat zijn zoon ook nog eens kanker blijkt te hebben zijn dan weer een beetje teveel van het goede.

Ik vond de film uiteindelijk zeker vermakelijk maar wel een beetje overvol, en een beetje meer focus op bijv. zijn muzikale ontwikkeling had ik wel fijn gevonden. Al met al een ruime voldoende maar toch ook het idee dat er meer in had gezeten

avatar van kurWA

kurWA

Lekker filmpje!

avatar van Decec

Decec

Een goed komedie/drama/muziek film...

Goed verhaal...

Een waargebeurd verhaal...

Goed acteerwerk...

Bekende acteurs Al Pacino en Christopher Plummer ...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Theunissen

Leuke, vermakelijke en soms zelfs een wat aandoenlijke Komedie / Drama film over de jaren 70 rockster (die wel houdt van drank, drugs en vrouwen) Danny Collins. Hoewel het verhaal fictief is, is dit wel in werkelijkheid gebeurt met de onbekende folk-muzikant Steve Tilston (komt na het einde van de film nog even aan woord en in beeld), waar John Lennon in 1971 een brief aan had geschreven (inclusief zijn telefoonnummer) en hij die pas 35 jaar later heeft ontvangen. Had hij die brief in 1971 ontvangen, dan was zijn leven misschien anders verlopen.

Hoewel dit verhaal misschien behoorlijk clichématig en flauw is, zat het wel op een leuke en luchtige manier in elkaar en wist het zeker ook te vermaken van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 100 minuten) en het einde was best goed, hoewel het voor mij wel nog een paar minuten langer had mogen duren (m.b.t. het goede nieuws welke de dokter zou gaan vertellen). Ook valt er geregeld wat te (glim)lachen (ik moest dit vooral doen toen de huidige jonge vriendin Sophie, gespeeld door de mooie Katarina Cas, van Danny Collins haar schaamstreek, ze had op dat moment net haar schaamstreek voorzien van flink wat scheerschuim, aan het scheren was onder de douche en toen uit de douche kwam, waarbij ze in volle glorie te bewonderen was ) en is het verhaal hier en daar wat aandoenlijk en dan vooral m.b.t. Hope Donnelly (ik heb het normaal niet zo op kinderen in films, maar Giselle Eisenberg speelde haar rol zeer goed en leuk) die ADHD heeft en Tom Donnelly die leukemie heeft en dit nog niet verteld aan zijn zes maanden zwangere zorgzame vrouw Samantha Leigh Donnelly.

Al Pacino in de rol van Danny Collins draagt de film makkelijk in zijn eentje en hij doet het ook best leuk en goed, maar de overige bekende cast mocht er ook zeker wezen en dan doel ik vooral buiten de eerder genoemde Giselle Eisenberg op Jennifer Garner (in de rol van Samantha Leigh Donnelly) en Christopher Plummer (in de rol van Frank Grubman die de manager is van Danny Collins en tevens een goede vriend van hem is). Annette Bening (in de rol van Mary Sinclair, die de hotelmanager is van het hotel waarin Danny Collins tijdelijk gaat verblijven en die ook een band met hem krijgt) deed het ook best verdienstelijk, maar het verhaal omtrent haar en Al Pacino, kon me niet echt boeien en vond ik eerlijk gezegd ook een beetje flauw. Degene die het trouwens ook verdienstelijk deed was Bobby Cannavale (in de rol van Tom Donnelly die de zoon is van Danny Collins).

Al met al een leuke en luchtige Komedie / Drama film, die zeker qua verhaal en uitvoering niet hoogstaand is, maar wel weet te vermaken en dat komt vooral door de goede cast.

Na heel lang twijfelen deze film maar toch opgezet. En ik moet zeggen leuke film! Tuurlijk komen de nodige clichés voorbij. Maar het lijkt lekker weg en het tempo ligt vrij hoog. Daardoor verveelt de film ook niet. En de muziek draagt de film ook zeker voor een gedeelte.

Ik heb er geen spijt van dat ik deze film opgezet heb. 3.5 ster.

avatar van panax

panax

hele leuke film over een rockster ,die zijn leven wil veranderen

geen prententies gewoon leuke film met genoeg humor en goeie cast

al pacino is top

avatar van mrklm

mrklm

Danny Collins [Al Pacino] heeft al 30 jaar geen hit meer geschreven, maar kan nog altijd teren op zijn grote hit ‘Baby Doll’. Totaal onverwacht laat hij zijn vriend en manager Frank Grubman [Christopher Plummer] weten dat hij de geplande optredens wil afzeggen om wat zaken op orde te stellen in zijn persoonlijke leven. Hij boekt een kamer in een hotel bij Woodcliff Lake, New Jersey, waar hij flirt met hotelmanager Mary Sinclair [Annette Bening] en probeert de banden aan te halen met zijn zoon Bobby Cannavale], schoondochter [Jennifer Garner] en de kleindochter [Giselle Eisenberg] die hij nog nooit heeft gezien. Met Pacino’s charme kom je een heel eind, want het scenario loopt bepaald niet over van originele ideeën of spitsvondige ideeën. Diepgravend is het niet waardoor dit eigenlijk alleen een aanrader is voor fans van Pacino.

avatar van T.O.

T.O.

Hele leuke cast waarmee je bijna niet de mist ik kan gaan zou je zeggen. Toch gebeurt dat juist wel, want het scenario is middelmatig, het drama oppervlakkig en de humor belegen.

avatar van james_cameron

Leuke, pretentieloze film over een uitgebluste rockster (Al Pacino) die besluit zijn leven te veranderen wanneer hij in bezit komt van een nooit bezorgde brief die 40 jaar geleden aan hem is geschreven door John Lennon. Pacino is perfect gecast in de dik aangezette maar sympathieke hoofdrol en het script weet humor en drama vakkundig te combineren, daarbij geholpen door een eersteklas supporting cast. De muziek in de film is dubieus, zo oogt en klinkt Pacino meer als een lounge-artiest dan als een rockster, maar de film kabbelt zo aangenaam door dat we dit maar op de koop toenemen.

avatar van JessicaD

JessicaD

Aan de ene kant had ik deze film wel op mijn to-watch lijstje gezet, maar toch heeft het mij een half jaar tegengehouden hem daadwerkelijk te gaan kijken. Het leek mij toch een beetje een saaie film over een oude rocker, maar het blijkt echt een hele mooie film te zijn waarbij ik stiekem ook een traantje heb weggepinkt. Het is een film over een familie die weer samenkomt, en bevat daarnaast ook verrassend veel bekende gezichten. Deze film is absoluut veel leuker dan ik had verwacht en zeker de moeite waard.