• 9.375.650 stemmen

Geregisseerd door: Caroline Labrèche en Steeve Léonard

Met onder meer: Diego Klattenhoff en Charlotte Sullivan

Plot Radius

"Don't get too close"

Een jonge man ontwaakt na een auto-ongeluk met geen herinnering over wie hij is. Terwijl hij zijn weg naar de stad zoekt voor hulp, komt hij alleen maar dode lichamen tegen. Allemaal hebben ze vreemde, lichte ogen. In eerste instantie denkt hij dat er een dodelijk virus in de lucht zit, maar al snel komt hij achter de gruwelijke waarheid die een reeks aan gebeurtenissen in gang zet.

avatar van Valak

Valak

Een paar eerste stills: FrightFest Avoids the 'Radius' - Bloody Disgusting! - bloody-disgusting.com

Dit vind ik wel een uniek gegeven; zou een interessante film kunnen worden.

Nice

avatar van MrKowalski

MrKowalski

Met vermoedelijk een klein budget toch een redelijk spannend verhaal weg kunnen zetten, vind ik altijd knap. De voor mij nog onbekende Sullivan en wat bekendere Klattenhoff hebben een goede chemie samen. Weinig CGI, wat er dan wel in zit, ziet er goed uit. Prima film voor thuis.

avatar van vranque

vranque

leuk verhaal maar twijfelachtig uitgewerkt.Gaat doodleuk wandelen maar geen vogel die uit de boom valt. Vreemd ook dat er geen dode vissen boven komen drijven als hij alleen in het bootje zit. Voor het originele verhaal toch 2.5*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Misschien dat het met wat meer poen en een betere cast nog iets had kunnen worden, het verhaal heeft namelijk best wel iets, maar dit is vrij zwak uitgevoerd. Het idee is wel geinig met hier en daar ook nog een leuke twist. Jammer dat niet alles duidelijk wordt gemaakt en je met wat vragen blijft zitten.

Flauw.

Een film die steunt op een aardig concept, maar vergeet film te zijn. Het idee achter deze Radius is best leuk, zelfs origineel. De uitwerking is dat echter niet en de regisseurs doen er ook weinig aan om daar veel aan te veranderen.

Het duurt even alvorens je als kijker weet wat er net aan de hand is, de weg daar naartoe is echter redelijk saai. Labrèche en Léonard vergeten sfeer te scheppen, cruciaal in een film als deze. Wanneer het concept dan uit de doeken gedaan wordt is het even leuk, maar als snel voel je dat er verder niet veel in deze film zit.

Het deed me dan ook veeleer denken aan een TV pilot ofzo. Nogal goedkoop geschoten, redelijk sfeerloos en vooral regisseursloos. Een verhaaltje dat gedwongen wordt de hele boel te draaien, maar uiteindelijk blijkt het dan toch niet zo interessant te zijn. De regisseurs beantwoorden niet alle vragen, maar de antwoorden die ze wel geven zijn redelijk belachelijk.

Mnee, de poster is het beste aan deze film. De film erachter is redelijk goedkoop TV-werk dat steunt op één enkel leuk idee.

avatar van SaintNick

SaintNick

Aardige film. Aardig gespeeld. Ik zie de uiteindelijke plot twist vaak wel aankomen, maar bij deze niet, en dat waardeer ik graag.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Aardige film waar wij ons prima mee hebben vermaakt. Goed gespeeld door de acteurs en voor een leuke anderhalf uur een mooie film! Jammer van de negatieve draai aan het einde van het verhaal.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een saaie film, helemaal niet spannend, veel te traag, er gebeurde nauwelijks wat.

Zoals hier is gepost; sfeerloos en dat was het dus ook.

avatar van michael L

michael L

Bij werkelijk elke film liggen de cijfers zo ver uit elkaar dat ik het in vervolg maar niet meer lees , alleen nog waar de film over gaat , de rest wordt je niet wijzer van ,waardeloos . volgens mij stikt het van de kinderen hier .

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Het verhaal is goed doordacht en uitgewerkt, maar het is kijken tot het einde wanneer de puzzelstukjes samenvallen...

avatar van FlorisV

FlorisV

Intrigerend gegeven dat helaas te traag wordt uitgewerkt en waarvan de ontknoping teveel vragen overlaat. De speelduur van anderhalf uur voelde aan als twee uur. Een krappe voldoende.

avatar van Splinters

Splinters

Intrigerend. Spannend. Creatief. Kortom, leuk. Jammer dat het einde, ondanks een verrassende twist, te snel werd gebracht. Nu blijven er, zoals eerder gezegd, zaken openstaan. Zonde, want ik zat er net lekker in. Daarom net geen 4*, maar 't scheelt niets.

Een dikke 3,5*

avatar van james_cameron

Verrassend sterke low budget thriller, met een intrigerend, zich langzaam ontvouwend plot. Visueel ziet het er daarnaast ook allemaal prima uit. Minpuntjes zijn het soms wat lage tempo en het niet overal even sterke akteerwerk, maar de film is boeiend genoeg om dit door de vingers te kunnen zien. Spannend en fraai opgebouwd.

avatar van Noodless

Noodless

Het thema sprak me nochtans wel aan, maar de uitvoering laat het afweten. De trage opbouw is niet de boosdoener, maar wel de inhoud die op geen enkel moment spannend weet uit te pakken. Ook de personages zijn niet interessant en het acteerwerk is ook maar matig. De verrassende wending is wel leuk gevonden, maar de scènes die daarop volgen zijn eerder flauw te noemen. 4/10

avatar van Theunissen

Deze Sciencefiction / Thriller film kenmerkt zich door een origineel en mysterieus verhaal (als hoofdrolspeler Liam mensen tegenkomt en in de buurt van hem komen, dan vallen deze dood neer en in een bepaald gebied, oftewel de filmtitel "radius", rond hem sterft al het leven. Wat is er gaande ?), maar helaas laat de film het bij uitwerking afweten, wat best zonde is want het uitgangspunt van het verhaal was best goed en de opening (circa de eerste 15 minuten) van het verhaal was best aardig. Het beperkte budget is natuurlijk ook één van de grootste valkuilen van deze film, waarbij de special effecten nog best degelijk zijn.

De opbouw van het verhaal is verder behoorlijk traag en het voelt ook allemaal wat langdradig aan. Ook op het gebied van karakterontwikkeling laat deze film het afweten, waarbij de personages charisma en diepgang missen. Dat in combinatie met het vlakke spel van de twee hoofdrolspelers Diego Klattenhoff (Liam) en Charlotte Sullivan (Jane), zorgt er ook voor dat de film nogal saai is. Het lot van deze twee mensen laat je eigenlijk ook volkomen koud (geldt eigenlijk ook voor de personen die spontaan dood neervallen).

Veder wordt het nergens echt spannend (scène in de lift van het ziekenhuis was nog enigszins spannend) en ook ontbreekt het aan sfeer, wat bij toch zeker bij een Sciencefiction / Thriller film aanwezig hoort te zijn. Mocht je tijdens het bekijken van deze film nog niet in slaap zijn gevallen, dan is de ontknoping (na circa 70 minuten, terwijl de film maar iets van 80 minuten duurt) op het einde nog best aardig en verrassend en hetzelfde geldt voor het einde.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Acteerprestaties waren ronduit slecht. Het verhaal inclusief de plotwendingen waren wel aardig

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Op zich een redelijke film maar helaas is de film zo af en toe wel wat aan de trage kant. Leuk om een keer gezien te hebben aangezien het verhaal wel interessant was.

avatar van stormfox

stormfox

saaie film waar weinig gebeurt

avatar van Petina

Petina

Goh, ik denk, ik ga nog ff het begin kijken van een film.

Nu is het bijna half 5 en ik heb een genoten van de film.

Mooi dat er zo veel meningen zijn, ik vond het een leuke film.

avatar van Petina

Petina

Hoggiebro schreef:

Haha, weer een Uniffiler hier...

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Dacht, toen ie begon, ooh kan leuk worden, maar naarmate de film vorderde, nogal saaiheid dat overheerste en fluteinde.

avatar van Corcicus

Corcicus

Halve punten voor een half verhaal. Het lijkt wel alsof de makers niet verder geraakt zijn dan het idee zelf. Van een uitwerking is, eens voorbij de helft, geen sprake meer. Jammer, want het idee was best goed.

avatar van Collins

Collins

Een origineel plot. Een man die binnen een bepaalde radius alles doodt zonder daarvoor iets te hoeven doen. Zonder het überhaupt te willen. Herinneringen aan zijn verleden heeft hij niet. Hij ontmoet een vrouw die niet vatbaar is voor zijn ongewenste krachten. Ook zij heeft geen herinneringen aan haar verleden. Samen gaan ze op onderzoek uit en proberen daarbij geen mensenlevens in gevaar te brengen.
Intrigerend idee van het Canadese schrijvers- en regisseursduo Caroline Labrèche en Steeve Léonard, maar is het voldoende om een hele film mee te vullen? Zeker wel. De situatie maakt nieuwsgierig. De zoektocht is intrigerend. Heel hectisch gaat het er overigens niet aan toe. Rustig en tamelijk ongehaast is het tempo. De verlaten landschappen waarin de film zich afspeelt en waarin je kilometers kunt afleggen zonder iemand tegen te komen, onderschrijven het rustige tempo. Een aardige bijkomstigheid is dat de desolate decors een ongemakkelijk gevoel voeden en een mysterieuze sfeer versterken.
Door spontaan optredende flashbacks bij de protagonisten komen in de loop steeds meer brokstukjes uit het verleden boven. De flashbacks voorzien de protagonisten en de kijker van informatie en houden de spanningsboog op peil. Ze verlevendigen de film. Hier en daar herken ik zelfs wat humor dat aan de verlevendiging bijdraagt. Alles gaat dus goed. Alles gaat goed tot het moment dat het slenterende tempo opeens wordt opgevoerd. Met de opgevoerde snelheid gaat meteen de onheilspellende sfeer verloren.
De verhaallijnen worden afgeraffeld. Hierdoor gaat de emotionele bom die onder de verrassende twist ligt niet behoorlijk af. De film houdt niet consequent en doordacht vast aan zijn nauwgezette kaders, maar gaat nogal slordig om met de afwikkeling van zijn verhaallijnen. De prettige cadans is verdwenen. Teveel ontwikkelingen volgen elkaar in een te korte tijdsduur op. De finesse waarmee het verhaal tot de kijker kwam, wordt uit het oog verloren. Spijtig.
Radius is een film met een origineel uitgangspunt en een mysterieuze sfeer. Het prettige tempo wordt op een bepaald moment opgeschaald waardoor de verhaallijnen onbevredigend worden afgehandeld en de sfeer naar de kloten wordt geholpen. In tegenstelling tot veel andere films waarbij je je afvraagt waarom ze in hemelsnaam zo lang moeten duren, zou ik een langere speelduur van deze film hebben toegejuicht.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Een mooi, origineel script waar je écht een goede film van had kunnen maken. Maar dat laatste is niet gelukt. En dat komt vooral door de ontzettend slechte acteerprestaties. Dit is serieus slechter dan de gemiddelde kerstfilm van hallmark of Amerikaanse soap. Aan alles merk je dat de teksten uit het hoofd zijn geleerd. Ze worden nog net niet van een auto cue voorgelezen. Er komt geen enkele emotie bij kijken. Je blijft daardoor als kijker op afstand en het het maakt de film ongeloofwaardig. Ook non-verbaal zijn de acteerprestaties bedroevend slecht. Tel daarbij op dat het script (vol potentie) wordt afgeraffeld in een film van amper 1,5 uur (waar je beter 2 uur voor het kunnen nemen) en je hebt een recept voor teleurstelling. En dat is wat deze film achterlaat: een gevoel van teleurstelling. Maar wat had dit een mooie film kunnen worden. Jammer. Nu 2 sterren voor de potentie die het had. Geen aanrader, tenzij je van jezelf weet dat je je niet stoort aan slechte acteerprestaties en van het genre houdt.