menu

Hier kun je zien welke berichten cordiacovens als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aanmodderfakker (2014)

2,5
Aanmodderfakker is absoluut geen slechte film. Het heeft grappige momenten, gaat soms leuk om met vaste clichés en het production design is wel het beste wat de Nederlandse film dit jaar te bieden heeft. Gouden Kalveren voor script en film, dat kan ik helaas niet begrijpen. Aanmodderfakker kan zelfs woord van het jaar worden, Overhypt is het woord dat ik voor Aanmodderfakker zou kiezen. Slecht is het allemaal zeker niet, maar voor mij was deze tragikomedie niet grappig of tragisch genoeg. Wel is het thema en de boodschap die de film verkondigt op z’n minst boeiend te noemen. Tot hoever is ambitieus zijn goed en wanneer moet je dat los laten om niet gek te worden?

'Aanmodderfakker' Recensie - Filmtakers

Above Us All (2014)

Alternatieve titel: Ondersteboven

2,0
Above us All is zeker geen compleet mislukt experiment, maar het is verre van geslaagd. Doordat er zoveel ‘nieuwe’ technieken gebruikt worden wordt je afgeleidt van het verhaal, waardoor er totaal geen connectie kan ontstaan met het hoofdpersonage. Wanner de technieken zouden worden gebruikt om de personages te ondersteunen in plaats van deze te overschaduwen had er zeker meer in deze film gezeten. Ik snap wel dat er door de cameravoering e.d een bepaalde boodschap over onze nietigheid in dit leven. Wat is het verlies van één moeder nou vergeleken bij het heelal waarin wij leven? Voor Shay was haar moeder waarschijnlijk haar lichtpunt in het heelal, maar dat gegeven vond Jansen waarschijnlijk niet belangrijk. Hoe goed deze jonge actrice ook haar best doet.

‘Above us All’ Review | Filmtakers

Ad Astra (2019)

4,0
Erg sterke sci-fi film die hardop vragen stelt en filosofeert. Pitt heeft een topjaar met deze en once upon a time in Hollywood. Gray weet na Lost city of Z alweer een sterke film af te leveren die stof tot nadenken biedt

Ain't Them Bodies Saints (2013)

3,5
David Lowery laat zien dat hij zowel beeldtaal als een verhaaltechnisch aspect goed kan overbrengen met film. Ain’t them Bodies Saints is dan ook een zeer kundig gemaakte film geworden met mooie beelden en interessante verhaallijnen

‘Ain’t Them Bodies Saints’ Review | Filmtakers

All Is Lost (2013)

4,0
Helemaal alleen op zee, honderden zeemijlen verwijderd van de kust vaart de Virginia Jean. De schipper wordt wakker doordat er water in de boot staat, zijn zeilboot is namelijk geraakt door een zeecontainer en er zit een gat in zijn boot. Hij maakt zijn boot, maar zijn apparatuur werkt niet meer door het zoute water. Hij vaart nu dus blind en moet zijn kaart gaan gebruiken om zijn positie en richting te bepalen en zo snel mogelijk thuis te komen. Je zou kunnen denken dat het een saai uitgangspunt is, aangezien er maar één karakter in de film te zien is en die misschien 10 woorden spreekt tijdens de film. Het is echter een film die absoluut niet saai is, heel veel te zeggen heeft en Robert Redford in waarschijnlijk zijn beste rol die hij ooit op het grote scherm heeft neergezet. De regisseur J.C Chandor (Margin Call) doet hier met een script van 30 pagina’s wat anderen niet kunnen met 100 pagina’s.

‘All is Lost’ Review | Filmtakers

Alles Is Familie (2012)

3,5
Zeer geslaagde film, Nederlandse producties zijn niet vaak zo goed als deze en Carice van Houten bewijst weer dat ze ongelofelijk goed is.

De film is minder druk dan de soort van voorganger en dat werkt goed, balans tussen drama en komedie is goed gevonden en dit zorgt er dan ook voor dat de film voor mij zeker werkt. Acteurs zijn ook goed alleen Carice is van een ander niveau in mijn ogen.
de film is zelf zeker een bioscoopbezoek waard, leuke grappen en ook goede dramatische momenten maken de film tot een succes.

Amazing Spider-Man 2, The (2014)

3,0
The Amazing Spider-Man 2 is een prima superhelden blockbuster die meer dan twee uur duurt en maar 3 echte actiescènes heeft en dus meer leunt op de verhoudingen binnen de film en dat mag gewaardeerd worden. De meeste films binnen dit genre bouwen alleen op naar actie en in dit geval is de actie alleen noodzakelijk.Gwen Stacy is het perfecte voorbeeld hiervan, ze is namelijk een echt karakter en geen meisje in nood wat toevallig gered moet worden. Toch hadden er zeker wat dingen beter gekund. Er zijn genoeg interessante villains in het Spider-Man wereldje, er had er zeker één beter geweest dan electro. Echter is Peter Parker nog nooit zo goed vertolkt als in deze film.

‘The Amazing Spider-Man 2′ Review | Filmtakers

American Hustle (2013)

4,5
American Hustle is Hollywood Entertainment op z’n best. David O. Russell creëert karakters die een film dragen, je laten lachen én zich ontwikkelen tijdens de film. Niet voor niets genomineerd voor 10 Oscars
David O. Russell was na zijn film I Heart Hucakbees uit 2004 een lange tijd van het toneel verdwenen als regisseur, totdat hij in 2010 het geweldige The Fighter afleverde. Deze film toonde een heel andere kant van de filmmaker, het draaide om de karakters en om de band tussen deze personages en hij schreef deze karakters als ‘echte’ mensen die jij of ik ook zouden kennen. Dit vervolgde hij in een net zo’n goede film Silver Linings Playbook alleen draaide het daarbij niet om boksers maar om een familie die te kampen had met een familielid die geestelijk wat problemen had. En dit jaar past O. Russell dezelfde formule toe op American Hustle met een cast samengesteld uit zijn vorige twee films. Een film waarbij alles draait om de karakters en de band die deze karakters met elkaar hebben. Dat is de bouwsteen van de film en het plot komt iets op de achtergrond, wat een goede keuze is aangezien het plot het minst interessante aspect van de film is. Deze film is zo goed om hoe de personages met gebeurtenissen omgaan, wat hun drijfveren zijn en de dialogen tussen de karakters. Een film om van te houden, maar die zeker niet perfect is.

‘American Hustle’ Review | Filmtakers

American Sniper (2014)

4,5
American Sniper is uiterst effectief in de oorlogscene, is overtuigend in beeld gebracht met sterk geluid waar terecht een Oscar voor is gewonnen. Waar Chris Kyle thuis is weet de film echter echt indruk te maken en dan vooral Bradley Cooper die zeker een van de beste rollen neerzet die je de komende tijd zal zien in de bioscoop. Je krijgt het gevoel alsof je met Chris Kyle op pad bent en dat is knap. De film laat zien wat oorlog met een mens kan doen en niet of oorlog goed of slecht is. Eastwood weet daar de balans in te houden en dat maakt deze film een schot in de roos.

'American Sniper' Recensie - Filmtakers

Annie (2014)

2,0
Remakes kan ik over het algemeen niet zo waarderen, maar tegenover die van Annie met een multi-culturele cast stond ik absoluut niet negatief. Het is dan ook jammer dat ik weinig plezier heb beleefd aan deze film, waarvoor ik waarschijnlijk ook absoluut niet de doelgroep ben geweest. Ik was vergeten hoeveel liedjes er in de originele versie zaten (veel te veel) en dat kwam mijn kijkervaring zeker niet ten goede. Wel is de insteek om deze film op deze manier, met deze cast, te remaken een goed idee geweest en zal deze film voor de mensen die het origineel niet gezien hebben, zeker de juiste snaar raken. Helaas gebeurde dit niet bij mij.

'Annie' (2014) Recensie - Filmtakers

Argo (2012)

4,0
Argo fuck yourself

Ben Affleck brengt met Argo een erg goede thriller met een goede dosis humor en sterk acteerwerk.
Na zijn eerdere 2 films ben ik na Argo zeker dat Affleck een groot regisseur zal worden, deze film is filmisch weer net een stuk beter dan de vorige. De films is stijlvol en authentiek en voelt ook zo aan, de setting lijkt echt op die tijd en dat is knap van het productie team.
De film begint met een goede intro waardoor de context waarin het verhaal zich afspeelt duidelijker wordt, vanaf dat moment is het een spannende film met een zeer spannende finale

Het acteerwerk is over de gehele linie zeer sterk met Goodman en Arkin als komisch duo die de film luchtig houden, daarnaast worden alle rollen goed ingevuld door de acteurs en ook Affleck gaat steeds beter acteren, misschien omdat hij zelf regisseert

De film is zeer geslaagd in zijn opzet, is goed gemaakt, goed geschreven , goed geacteerd en de muziek van Alexandre Desplat is ook erg goed, zoals ik van hem gewend ben eigenlijk.

De film heeft dus bijna alles wat ik kan verlangen en is zeker één van de betere films van dit jaar.

Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The (2007)

Alternatieve titel: The Assassination of Jesse James

5,0
Herzien en verhoogd naar 5 sterren,

Deze film is voor mij gewoon echt prachtig en intens, Pitt speelt Jesse James geweldig en Affleck past de rol van Ford ook precies. aan de film heb ik echt niets op te merken, voor mij werkte het allemaal. de voice-over, score die geweldig is, het acteerwerk, de geweldige fotografie van Roger Deakins en ook de persoon Jesse James bleef mij boeien. Het script is goed geschreven met intressante dialoog, daarnaast is het production design steengoed te noemen. Het tempo van de film is goed gedoseerd, het is een lange film maar ik zou hem zeker niet erg langzaam noemen, ik zag de film 3 jaar geleden voor het eerst en toen was dit het enige minpuntje wat ik had, maar nu vind ik het tempo juist een sterk punt.

Andrew Dominik heeft een geweldige film afgeleverd met Jesse James, top 10 waardig.

August: Osage County (2013)

3,0
Een familie zoals de Westons zie je niet vaak en de vraag is of je zo’n familie ook wel in het dagelijks leven kan tegenkomen. Zoveel intriges en problemen. Er is werkelijk geen enkel karakter dat er goed vanaf komt in deze film. De manier waarop deze familie wordt neergezet is dan wel weer fantastisch, de gehele cast is in topvorm. Toch voelt deze bewerking van een toneelstuk nog teveel aan als een toneelstukje en niet als een echte familie, maar wanneer je het neemt als een film en niet als een ‘echte’ familie, valt er genoeg te genieten.

‘August: Osage County’ Review | Filmtakers

Avengers: Age of Ultron (2015)

Alternatieve titel: Marvel Avengers: Age of Ultron

3,5
Een 2,5 uur durend spektakel waarin super veel actie zit en waar je ook genoeg om kunt lachen, dat is Avengers: Age of Ultron. De toon is dan wel iets donkerder dan het vorige deel, echt serieus of donker wordt het nergens. De film doet precies wat er van te voren van verwacht werd, namelijk vermaken. Dit is topvermaak met hoofdletter T, waarin actie, humor en zelfs romantiek in hoog tempo voorbij komen.

'Avengers: Age of Ultron' Recensie - Filmtakers