menu

Hier kun je zien welke berichten DarlingDionne als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

1922 (2017)

4,0
Ik snap echt dit gemiddelde en de commentaren niet. Sterker nog, ik vond het echt een dijk van een film! Het wist flink onder mijn huid te kruipen en het tempo was daarbij juist heel effectief. Vond 'm met vlagen best creepy terwijl ik aardig doorgewinterd ben. Vleugje horror zat er dan wel in al staat dat hier niet aangegeven. Zeer origineel verhaal ook. Het acteerwerk zat ook echt wel snor. (Thomas Jane is altijd goed en die vrouw uit Deadwood zou ik graag vaker zien). Stukken beter dan Gerald's Game btw.

Oh en renzoroy je vergat the Mist nog. (Al is die film niet door iedereen even geliefd).

Band Aid (2017)

3,0
Hier had ik toch veel meer van verwacht eigenlijk. Of nouja beter gezegd ik het het anders verwacht. Merkte ook continu dat de 2 hoofdrolspelers enorm aan het improviseren waren. Nu is dat niet erg hoor maar wel als je dat constant merkt. Vooral tijdens die ruzies vond ik dat een beetje storend. Liedjes waren wel leuk en er zaten enkele grappige stukjes in (vooral in het begin).

Frailty (2001)

4,5
R.I.P. Bill Paxton.

Binnenkort mijn favoriete film van 'm nog maar eens kijken. En dat is dus deze. Hiermee bewees ie dat ie ook nog eens heel goed kon regisseren. Ik ben doorgaans best wel kritisch wat betreft horror (ook al ben ik er dol op, maar dan wel als het goed gedaan is en dat is dus vaak niet het geval). Maar dit... dit is 1 van de zeldzame horror pareltjes. Alleen heeft de film veel te weinig exposure gekregen. Meeste mensen aan wie ik de film heb laten zien hadden er nog nooit over gehoord.

George Michael: Freedom (2017)

4,0
Wat een vreselijk lage score hier! Niet terecht...

Vond echt dat zijn talent, diversiteit maar ook zijn persoon eer aangedaan werden.

Ik was zelf al vrij jong fan. Toen Sinterklaas in 1987 of 88 vroeg of ik, toen 2 of hooguit 3 jaar, een liedje wilde zingen galmde ik enthousiast: Baaaaby faith faith faith naar de beste man. Had ook een poster van hem op mijn muur nog voordat ik mijn grote meidenkamer kreeg. Ik herinner me schattig wolkjesbehang van mijn babykamer en een gigantische George met gitaar en ruige Faith look.


Ook was ik dol op Michael Jackson en Madonna. Maar die liefde bekoelde door de jaren heen flink. Voor George Michael heb ik altijd enorm ontzag blijven houden. Geloof ook 1 van de weinige popartiesten die in mijn huidige spotifylijsten te vinden is. Maar toch had ik gezien mijn leeftijd ook een hoop niet of maar half meegekregen van zijn carrière.

Deze docu laat je een reis door de jaren maken. Heel mooi om te zien hoe hij overeind is blijven staan dankzij alle madness om hem heen. Hoe hij zijn eigen pad koos en hoe hij zijn ervaringen omzette in prachtige teksten.

Greasy Strangler, The (2016)

2,5
OMG wat heb ik zojuist bekeken? First of all wil ik direct de douche in want... Yulk... Second of all, I like weird maar dat is een heel nieuw level campy. Er zit net zoveel herhaling in de dialogen als een gemiddelde Teletubbies aflevering. Toegegeven, er zaten een paar leuke momenten in en het sfeertje had nog wel iets op zich. Maar nee, ik was toch echt opgelucht dat het over was na 1,5 uur. En dat is geen goed teken. Qua horror even scary als een gemiddelde Ren & Stimpy aflevering... En minstens even goor.

Infiltrator, The (2016)

3,0
Op zich wel vermakelijk maar niet alles was even netjes uitgewerkt. En ik heb een oprechte vraag aan diegenen die deze film ook bekeken hebben... Die doodsbedreigingen bij zijn huis etc. Die snap ik dus niet echt. Escobar zat daar dan achter. Maar als hij Mazur zo gemakkelijk weet te traceren dan heeft hij toch ook zo ontdekt dat de naam en de gehele identiteit die hij heeft opgegeven niet kloppen? Hij deed zich voor als een man die een ontzettend groot vermogen had maar leeft in een doorsnee Amerikaanse woning. En dat valt die meester criminelen dan allemaal niet op? Nu snap ik dat Escobar alles in opdracht laat doen en niet zelf bij hem op de stoep heeft gestaan natuurlijk... Überhaupt dat de beste man dan undercover ging in zo'n gevaarlijke operatie maar in het begin nog wel gewoon thuis sliep!? Dat vond ik toch een beetje apart en er werd eigenlijk ook niet zo goed op in gegaan. En zo waren er nog een aantal dingen die net iets te vlot en te rommelig gingen naar mijn zin. Ook vermoed ik dat het 1 en ander natuurlijk wel extra gesensationaliseerd was. Onder andere die bruiloft waar iedereen in het rond schoot, dat die Ospina echt vlak voor hun neus op de dansvloer werd geëxecuteerd en dat die Mazur tijdens die bewuste aanslag op die Barry Seal toevallig ook net in de auto zat. Het zou kunnen dat het echt zo is gelopen allemaal, weet verder niets van het echte verhaal af maar zo'n vermoeden kreeg ik wel tijdens het zien van die beelden.


Oja en later heeft Roberto Alcaino (gespeeld door Benjamin Brat) het daar nog over zelfs! Hij hint erop dat hij weet dat Mazur in die auto zat of ben ik nou helemaal gek? Nadat het op het nieuws verschijnt zegt hij iets in de trant van; Je had die ring van zijn (dode?) vinger moeten aftrekken. Suggererend dat Mazur in die auto zat lijkt me? In ieder geval wees het erop dat Alcaino wist dat Mazur contact met die man had gehad. Hoe hij dit dan wist en waarom hij de connectie dan niet beter onderzocht is me een raadsel. Barry Seal was immers een verrader. Of ik heb niet goed opgelet?


En nog een vreemd iets. Ze lieten die collega van hem naar zijn vrouw gaan om zijn trouwpak van tig jaar geleden op te halen. Terwijl er weinig kosten bespaard werd op de rest van de bruiloft. Vond het een beetje een onlogische zet.

Oh en dan was er ook nog iets met een CIA agent die hem achterna zat en de CIA was er ook bij betrokken of iets? Dat ging allemaal zo snel.. Ze hadden accounts bij die banken die waren opgerold.. en verder werd daar niet meer op in gegaan?


Ik vermoed dat het verhaal net wat beter tot zijn recht was gekomen wanneer het in een serie verwerkt zou zijn. Bryan Cranston acteerde zoals altijd wél fenomenaal. Daar moet de film het dan ook echt van hebben. Nu ik alle onduidelijkheden zo op een rijtje heb gezet zijn dat toch redelijk wat plotholes bij elkaar. Ik heb ook ergens het gevoel dat er zodanig in de film geknipt is dat er hierdoor allerlei uitleg mist?

Ik twijfel tussen een *3 en *3,5 en dat komt dan nog door Cranstons acteerwerk. Zonde want er had echt veel meer ingezeten.

Man from Earth: Holocene, The (2017)

2,0
Nee, dan vond ik het origineel toch stukken beter. Wat mij hier erg aan stoorde was het acteerwerk. De tieners waren totaal niet geloofwaardig in hun rol. Het niveau qua acteren kwam niet verder dan As the world turns/ Saved by the bell. Het voelt allemaal erg jaren 90. (Niet op een goede manier). Dat had het vorige deel ook wel maar toch wist het originele verhaal mij toen veel meer indruk op mij te maken en het acteerwerk was iets beter. Nu weet je al hoe het zit. Het verhaal was op zich nog steeds niet slecht maar het had anders verpakt moeten worden. Ik wil ook wel wat doneren maar het wordt geen hoog bedrag...

Patti Cake$ (2017)

Alternatieve titel: Patti Cakes

4,5
Patti Cake$

Ik zat in een vrije lege bioscoopzaal en achteraf dacht ik; mensen weten niet wat ze missen! Op slag verliefd geworden op deze originele prent. Ik had van tevoren na het zien van de trailer eigenlijk gedacht dat Patti al snel een karikatuur zou worden maar gelukkig was dit niet zo. De raps zijn zeer vermakelijk, het verhaal geweldig. Danielle MacDonald steelt de show en je hart. Trouwens ze komt gewoon uit Australië he? En speciaal voor deze rol heeft ze leren rappen. Ik was in de veronderstelling dat ze echt een Amerikaanse rapster was zo lekker klonk het. Nu helemaal verslaafd aan de soundtrack.

Beste film uit 2017 voor mij en ik heb er al over de 100 gezien dus dat zegt echt wel wat!

Shimmer Lake (2017)

3,5
Leuke verassing ! Ik moest er wel even inkomen maar gaandeweg ging dat steeds gemakkelijker aangezien je steeds meer komt te weten natuurlijk.

Vind de score hier echt te laag.

Oh en die afsluiter van Tame Impala was heel treffend haha. (Feels like we only go backwards)

Hij krijgt van mij een dikke 3,5*

Tower (2016)

4,0
Hele aangrijpende docu. Ergens vond ik het wel mooi dat de focus alleen op de slachtoffers lag. Maar aangezien ik al bekend met deze tragedie was en er achter de daden van de dader ook een heel interessant verhaal zit vind ik het toch zonde dat dit compleet werd overgeslagen.

Charles Whitman (de schutter) had altijd een fijn karakter gehad. Maar plots kreeg hij verschrikkelijke hoofdpijnen en vreemde drang. Voordat hij de tower betrad, had hij zijn moeder en vrouw vermoord en een briefje achter gelaten. Daarin gaf hij te kennen dat hij zichzelf en zijn acties ook niet snapte. En vroeg hij of er na zijn dood een autopsie gedaan kon worden.

Uit de autopsie bleek ook dat hij dus een hersentumor had. De meningen zijn verdeeld maar een groot aantal specialisten is van mening dat deze tumor enorme druk uitoefende op zijn amygdala, het gebied in je hersenen wat onder andere verantwoordelijk is voor het reguleren van je emoties en hoe je in bepaalde situaties dus reageert.

Charles had ook al verscheidene keren hulp gezocht bij verschillende psychiaters (werd door veel van hen afgewimpeld met wat medicatie)

Ik vind vaak dat er doorgaans teveel aandacht is voor de dader en te weinig voor de slachtoffers maar laat dit nu net 1 van de zaken zijn waarin ik alleen maar slachtoffers zie eigenlijk...

Verónica (2017)

Alternatieve titel: Veronica

3,5
Deze viel me alles mee zeg! Best leuk gedaan. Fijne cast, dialogen waren goed te doen, vooral de gedeeltes met die kinderen onderling. Visueel ook dik in orde. Had in het begin toch wel een enorme b film verwacht maar na een half uur was ik wel om. Ook al klinkt de omschrijving vrij cliché, het is gelukkig niet zo cliché als de meeste films met dit onderwerp.