• 9.116.125 stemmen

The Addams Family (1964-1966)

2 seizoenen
3,71 45 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Horror / Komedie

Ontwikkeld door: David Levy

Met onder meer: John Astin, Carolyn Jones en Jackie Coogan

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 18 september 1964

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Addams Family

The Addams Family is een satirische versie van de ideale Amerikaanse kernfamilie. De Addams zijn een excentrieke rijke familie, die houden van alles dat groteske en luguber is. Ze zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. Bizar genoeg is de familie zelf vaak doodsbang voor 'normale' mensen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over The Addams Family

avatar van Dievegge

Dievegge

dinsdag 28 mei 2024
The Addams Family seizoen 1 Striptekenaar Charles Addams gebruikte z'n eigen familienaam voor een reeks cartoons in de New Yorker. Dankzij deze vroege sitcom werd het excentrieke gezin internationaal populair. Ze wonen in een griezelig huis met levende en opgezette roofdieren. Met hun donkere kleren en make-up lopen ze vooruit op de gotische stijl die een paar decennia later een subcultuur zou worden. Ze dwepen met al wat morbide en luguber is, en amuseren zich met het veroorzaken van kleine explosies. Nochtans doen ze geen vlieg kwaad. Eigenlijk zetten ze zich af tegen de schijnheiligheid en de gemaakte vrolijkdoenerij van de maatschappij. Veel afleveringen volgen een gelijkaardig patroon. Een buitenstaander komt op bezoek en reageert bang en verward. Het gezin zelf lijkt zich niet bewust van z'n eigen excentriciteit. Het meest buitenissige is "het Ding", een hand die zelfstandig beweegt. Er komen een paar bovennatuurlijke zaken in voor, zoals telepathie en voodoo. Morticia lijkt op een heks, maar ze heeft een goed karakter. Carolyn Jones geeft haar iets sinisters en iets zachtaardigs tegelijk. De butler Lurch, gespeeld door de reus Ted Cassidy, heeft wat van het monster van Frankenstein. het is een leuke combinatie van griezelen en lachen. Favoriete afleveringen: 1, 9, 15.
avatar van Baggerman

Baggerman

• 1933 stemmen
maandag 14 december 2015
The Addams Family seizoen 1 Grappig, Jackie Coogan, het schattige jongetje die samen met Charlie Chaplin in 'The Kid' speelt, is hier Uncle Fester! Ik vond het altijd een leuke serie. Overigens vond ik de casting van de film zoveel jaren later knap gedaan, want die acteurs leken toch sprekend op die van in deze serie.