• 159.430 films
  • 9.806 series
  • 29.099 seizoenen
  • 608.614 acteurs
  • 355.251 gebruikers
  • 8.898.273 stemmen
Avatar
 
banner banner

Chicago P.D. (2014-2023)

11 seizoenen
4,21 154 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Chicago Police Department

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Dick Wolf en Matt Olmstead

Met onder meer: Jason Beghe, Jesse Lee Soffer en Patrick John Flueger

IMDb beoordeling: 8,1 (42.617)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 8 januari 2014

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

Plot Chicago P.D.

District 21 van de Chicago Police Department bestaat uit 2 verschillende groepen: de uniform agenten die op straat patrouilleren om de dagelijkse criminaliteit te bestrijden en de inlichtingen eenheid, het team dat de zware criminaliteit in de stad voor haar rekening neemt. Leider van de inlichtingen eenheid is Sergeant Hank Voight, een man die zich niet bepaald aan de wet houdt om gerechtigheid te krijgen. Hij is veeleisend en keihard en alleen diegenen die hiermee om kunnen gaan overleven onder Voights leiding.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Seizoenen

Komt er een Chicago P.D. seizoen 12?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Hank Voight

Kevin Atwater

Antonio Dawson

Trudy Platt

Erin Lindsay

Officer Dante Torres

Sheldon Jin

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Chicago P.D.

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

Lebarron

  • 110 berichten
  • 106 stemmen
dinsdag 11 februari 2020
Chicago P.D. seizoen 1 Een geweldige politieserie van Dick Wolf, bekend van de Law & Order Franchise waarvan nu enkel nog Special Victims Unit over is. Chicago PD is totaal niet te vergelijken met de Law & Orderseries. Het heeft een heel eigen karakter net als dat stad Chicago niet met New York te vergelijken is. Chicago PD is een beetje een mix tussen The Shield en New York Undercover. Het volgt de intelligence Unit van Hank Voight, een goede cop met een duister randje of een corrupte cop met een goed hart. Het is maar hoe je het bekijkt. Het team van Voight bestaat uit goede rechercheurs met elk hun eigen werkwijze en motieven en dat botst soms maar uiteindelijk klaren ze wel altijd de klus. Het mooie van deze serie is dat het veel cross-overs kent met andere series uit het Dick Wolfuniversum. Niet alleen met de andere Chicagoseries(Fire,Med en het inmiddels gecancelde Justice) maar ook met Law & Order SVU. Je ziet dan dus ineens Mariska Hargitay of Ice T Hank Voight en zijn team assissteren. Chicago PD is de beste politieserie op dit moment wat mij betreft omdat het actie, spanning en menselijk drama combineert.
avatar van Shaky

Shaky

  • 1316 berichten
  • 2342 stemmen
vrijdag 17 februari 2023
Chicago P.D. seizoen 1 Heerlijke bullshit. Chaotische, bombastische macho serie waar je geen greintje realisme of diepgang hoeft te verwachten, maar aflevering na aflevering 45 minuten lang ouderwets testosteron uit je scherm ziet spatten. Lekker verstand op 0 en afschakelen na een drukke werkdag. Te hoog, maar ik ga gewoon 4* geven.