• 9.369.696 stemmen

American Horror Story (2011-2026)

Horror / Thriller | 13 seizoenen

Ontwikkeld door: Ryan Murphy en Brad Falchuk

Met onder meer: Evan Peters, Sarah Paulson en Kathy Bates

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 5 oktober 2011

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot American Horror Story

American Horror Story is een Amerikaanse drama/horror serie bedacht door Ryan Murphy en Brad Falchuk. Ieder seizoen heeft een volledig op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Dit betreft een bezeten huis (Murder House), een gekkenhuis (Asylum), een groep heksen (Coven), een tentoonstelling met aparte verschijnselen (Freak Show), een mysterieus hotel (Hotel), een boerderij waar gruwelijke dingen plaatsvinden (Roanoke), een sekte (Cult) en het einde der tijden (Apocalypse). Een aantal van de hoofdrolspelers duikt desondanks toch in meerdere seizoenen op, telkens in een andere rol.

Acteurs en Actrices

Meningen over American Horror Story

tattoobob_mm

vrijdag 20 november 2015
American Horror Story seizoen 1 Leuke serie.....destijds ook eindelijk eens in de horrorsferen,nu zijn er meerdere horrorseries maar AHS heeft wel weer de trent gezet in deze tijd kwa series. Verder een leuk verhaal.....niet de beste uit de reeks seizoenen maar ook niet de slechtste. Prima acteerwerk en ook visueel aardig.
avatar van Shaky

Shaky

dinsdag 28 maart 2017
American Horror Story seizoen 1 Een paar dagen geleden met AHS seizoen 1 begonnen, nu afgekeken en ik moet toch wel bekennen dat het me wat tegenviel. Zoals [user=1219]Ulysses[/user] hierboven al aangeeft oogt het allemaal vrij rommelig en stijgt de serie nergens boven een gemiddeld niveau uit. Waar ik me voornamelijk aan ergerde was het ontbreken van een duidelijk doel. Het verhaal kabbelt rustig voort en gebeuren voornamelijk dingen die iets in de breedte toevoegen in plaats van in de diepte. Het acteerwerk is gelukkig prima en de title sequence is wel gaaf. Al met al een solide 6 en ik wil de volgende seizoenen ook wel proberen.
avatar van Scarafax

Scarafax

zondag 6 december 2015
American Horror Story seizoen 3 Ben wel fan van AHS, echter dit seizoen vond ik echt dramatisch. Moet ik ook wel eerlijk zeggen dat hekserij mij niet ligt, in tegenstelling tot de eerste twee seizoenen met geesten en een gekkenhuis.

hollandgermany

woensdag 3 november 2021