• 8.900.133 stemmen

American Horror Story - Seizoen 10 (2021)

Alternatieve titels: Double Feature, American Horror Story: Double Feature

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Ryan Murphy en Brad Falchuk

Met: Evan Peters, Sarah Paulson, Lily Rabe, Evan Peters en Lily Rabe

Datum van release: woensdag 25 augustus 2021

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 10 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot American Horror Story

American Horror Story is een Amerikaanse drama/horror serie bedacht door Ryan Murphy en Brad Falchuk. Ieder seizoen heeft een volledig op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Dit betreft een bezeten huis (Murder House), een gekkenhuis (Asylum), een groep heksen (Coven), een tentoonstelling met aparte verschijnselen (Freak Show), een mysterieus hotel (Hotel), een boerderij waar gruwelijke dingen plaatsvinden (Roanoke), een sekte (Cult) en het einde der tijden (Apocalypse). Een aantal van de hoofdrolspelers duikt desondanks toch in meerdere seizoenen op, telkens in een andere rol.

Afleveringen Seizoen 10 (2021)

1. 1. Cape Fear

25 augustus 2021 (50 minuten)

Een worstelende schrijver, zijn zwangere vrouw en hun dochter verhuizen voor de winter naar een afgelegen badplaats. Als ze eenmaal gesetteld zijn, beginnen de echte bewoners van de stad zich bekend te maken.

2. 2. Pale

25 augustus 2021 (52 minuten)

Een snelle oplossing voor Harry's witer's block heeft onverwachte bijwerkingen. Twee excentrieke locals bieden Harry een helpende hand.

3. 3. Thirst

1 september 2021 (50 minuten)

Harry's nieuwe talent brengt een onverwachte bezoeker naar de stad. Alma besluit het heft in eigen handen te nemen.

4. 4. Blood Buffet

8 september 2021 (43 minuten)

De duistere geschiedenis van Provincetown en haar bewoners wordt aan het licht gebracht.

5. 5. Gaslight

15 september 2021 (1 uur en 01 minuut)

Harry worstelt om Alma onder controle te houden. Doris wordt over haar grenzen geduwd.

6. 6. Winter Kills

22 september 2021 (37 minuten)

Ursula bedenkt een sinister plan. De Gardners schrijven hun laatste act.

7. 7. Take Me to Your Leader

29 september 2021 (39 minuten)

Een groep studenten op een kampeertrip wordt meegesleept in een gruwelijke en dodelijke samenzwering die decennia in de maak is. Bekijk deze aflevering van American Horror Story hier terug.

8. 8. Inside

6 oktober 2021 (39 minuten)

Voormalig president Eisenhower bekent aan zijn opvolger dat hij in de jaren vijftig een akkoordje met de aliens heeft gesloten. Kennedy wil het lugubere complot openbaar maken, maar aan dat plan komt een abrupt einde.

9. 9. Blue Moon

13 oktober 2021 (41 minuten)

10. 10. The Future Perfect

20 oktober 2021 (41 minuten)

bjerik76

ik kijk hier zo naar uit, maar nog ( steeds) niet duidelijk waar / wanneer dit op FOX of Disney + in Nederland o ede buis komt.

bjerik76

vanaf volgende week, wekelijks op Disney+ las ik !!!

avatar van rebelkush

rebelkush

Jezus wat is dit serie toch slecht geworden Ik was redelijk enthousiast omdat Wittrock en Rabe de hoofdrollen hebben maar dit is gewoon bagger. Dit heeft niks meer te maken met horror maar met homoseksualiteit en travestieten. Het lijkt wel alsof ze je willen shockeren met ranzige praatjes en zeer irritante personages, dat is ze goed gelukt.

avatar van HollandGermany

HollandGermany

Dubbel kut

avatar van umbra

umbra

Ooh wat een zalig 10de seizoen genaamd 'Double Feature', weer totaal anders dan voorgaande seizoenen. Ik ervaar, zowel de horror als een zalige vorm van humor, als perfecte combo. Weet niet of het de bedoeling is vd makers, dat ik hier heerlijke vorm van humor ervaar tussen de horror heen. Gisterenavond 4 afleveringen gekeken en puur door moeheid moeten stoppen, want wou echt verder kijken, wat veel zegt over een serie en de serie er boenk op zit voor mij. Vandaag dan 2 erbij gelapt tem afl. 6 (ook grote f1 en voetbalfan, maar AHS is fijn om later op de avond en snachts te kijken). Seizoen 1 was heerlijke kennismaking met deze reeks en zat er ook boenk op, was lekker psychologisch duister en sindsdien grote fan van Taissa Farmiga. Seizoen 2 'Asylum' is nog steeds mijn meest favo AHS seizoen, ook het meest duistere, met subliem sfeertje. S3 'Coven' was ook weer ijzersterk, maar pak luchtiger dan 'Asylum' maar weer met de heerlijke Taissa Farmiga en sterke en beeldschone Emma Roberts. 'Freak Show' vond ik de minste uit de ganse reeks, deed me het minst en kon niet tippen aan voorgaande 3 seizoenen, de lat lag ook immens hoog. 'Hotel' was dan weer lekker creepy, duister en beetje wtf ervaring. 'Apocalypse' was ook zo geweldig, dat me zo intrigeerde en vasthield. '1984' Een zeer geslaagde en vermakelijke ode aan de slasherfilm, ook al zijn bekende slashers als Halloween en Friday the 13th, nooit echt mijn ding geweest, AHS maakte er gewoon vet seizoen van en gaf een heerlijk nostalgisch gevoel. En nu dus deze 'Double Feature', waar ik nog 4 episodes van moet kijken, maar met wat ik reeds heb gezien, toch al kan stellen, dikke bal en weer totaal andere belevenis en gevoel, dat dit seizoen levert en waar meeste van de eerdere seizoenen duidelijk creepy, duistere sfeer en gevoel en verwonderde indruk nalieten, heerst hier een totaal ander, maar eveneens geweldige beleving. Ook enorm fan, van zowel terugkerende cast als nieuwkomers, Macaulay Culkin vind ik hier vb verrassend geweldig zn personage neerzetten. Voorlopig zet ik dit seizoen gewoon naast de andere sterke seizoenen, maar gewoon minder duister en met mijn soort humor.

9/10 Is dan ook logische score, ook al moet ik nog 4 episodes kijken, er moet al ferme ommezwaai en terugval zijn, om mij nog met enige teleurstelling achter te laten.

bjerik76

wat een slecht seizoen was dit.

En nota bene begreep ik ook nog eens dat dit het duurste seizoen was ( en niet alleen vanwege de corona maatregelen)

Het eerste deel duurt eigenlijk net iets te lang, dat had 1 afl korter gemogen.

Het 2e deel vond ik de zwart/wit beelden irritant, maar de muziek ( die retro UFO geluiden) maakte het eigenlijk alleen maar komischer ipv dat het de serie spannender maakte. Maar spannend was het allemaal al helemaal niet.

Niet zoals we alle ( bloederige) voorgaande series kennen ieder geval.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ben nu bij afl 4, maar ik vind het smullen deze serie

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Hele fijne serie, ,ofwel 10a als het geweldig historische 10b was om te smullen.

avatar van AOVV

AOVV

Degelijk, dit tiende seizoen van American Horror Story. Net als op het gros van de voorgaande 9 jaargangen valt er wel wat op aan te merken (zo is de afwikkeling van het eerste deel niet bepaald briljant), maar uiteindelijk heb ik hier wel van genoten.

Meest markante hoogtepunten voor mij: de casting van Macaulay Culkin en het zwart-witgedeelte van de tweede feature van dit seizoen.