• 9.178.907 stemmen

American Horror Story - Seizoen 9 (2019)

Alternatieve titels: American Horror Story: 1984, 1984

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 08 minuten

Ontwikkeld door: Ryan Murphy en Brad Falchuk

Met: Emma Roberts, Gus Kenworthy en Taissa Farmiga

Datum van release: woensdag 18 september 2019

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 9 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot American Horror Story

American Horror Story is een Amerikaanse drama/horror serie bedacht door Ryan Murphy en Brad Falchuk. Ieder seizoen heeft een volledig op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Dit betreft een bezeten huis (Murder House), een gekkenhuis (Asylum), een groep heksen (Coven), een tentoonstelling met aparte verschijnselen (Freak Show), een mysterieus hotel (Hotel), een boerderij waar gruwelijke dingen plaatsvinden (Roanoke), een sekte (Cult) en het einde der tijden (Apocalypse). Een aantal van de hoofdrolspelers duikt desondanks toch in meerdere seizoenen op, telkens in een andere rol.

Afleveringen Seizoen 9 (2019)

1. 1. Camp Redwood

18 september 2019 (48 minuten)

In de zomer van 1984 gaan vijf vrienden als begeleiders aan de slag bij Camp Redwood in LA. Al snel blijkt het verleden veel akeliger dan enge kampuurverhalen.

2. 2. Mr. Jingles

25 september 2019 (41 minuten)

Wanneer de avond valt, spookt er van alles rond het kamp.

3. 3. Slashdance

2 oktober 2019 (39 minuten)

Imitatie is tragedie op zijn best. Schoon schip maken kan behoorlijk smerig zijn.

4. 4. True Killers

9 oktober 2019 (41 minuten)

Mr Jingles heeft de ontsnapte gevangene in het vizier, terwijl de kampleiders bijeenkomen om Camp Redwood te ontvluchten.

5. 5. Red Dawn

16 oktober 2019 (39 minuten)

Bij het krieken van de dag maken de overlevenden zich op voor een laatste gevecht.

6. 6. Episode 100

23 oktober 2019 (40 minuten)

Nu de gruwelen van de nacht achter de rug zijn, krijgen de overlevenden te maken met de nasleep van hun keuzes.

7. 7. The Lady in White

30 oktober 2019 (42 minuten)

Met de verschikkingen van de nacht achter hen gaan de overlevenden om met de gevolgen van hun keuzes.

8. 8. Rest in Pieces

6 november 2019 (38 minuten)

Een dodelijk trio staat klaar voor het ontketenen van een nieuw tijdperk in Camp Redwood. Voormalige kampleiders proberen te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.

9. 9. Final Girl

13 november 2019 (40 minuten)

Camp Redwood helpt een dolende ziel die afsluiting zoekt.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1983 berichten

Ik verheugde me erg op dit seizoen, het zette me er zelfs toe aan de 400 minuten durende documentaire Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th (2013) te beginnen, om me weer even in de Friday the 13th-sferen te dompelen.

De intro is sfeervol en heeft een enorme 80s-vibe, erg goed gedaan. De eerste twee afleveringen waren nog wel goed, maar bij de derde haakte ik al vaak af. Ben dan ook benieuwd hoe dit seizoen zich gaat ontwikkelen. Vooral omdat de jacht op de overgebleven personages niet nog zeven afleveringen kan doorgaan.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1983 berichten

Een voldoende voor de muziek, de sfeer, de goeie kills en de jaren tachtig setting. Maar oh, wat heb ik toch een hekel gekregen aan het wederopstaan uit de dood elk seizoen. En buiten dat omvatte de plot niet zoveel geweldigs.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Wat een K seizoen .

Ik heb genoten van sommige seizoenen , maar de rek is er nu echt uit .

De makers dachten mee te kunnen liftten op de jaren 80 nostalgie hype .

En zetten daar dik op in , maar met moeite uit gekeken .

Ze hadden na apocalyps kunnen ophouden. .

avatar van DjFrankie

DjFrankie

IK vond deze weer erg goed: sfeer, soundtrack, cliche's, en wendingen in deze serie zijn weer heerlijk.

avatar van shimahero

shimahero

Staat ieder seizoen op zich of moet je vanaf seizoen 1 kijken?

avatar van Esteban

Esteban

Elk seizoen staat in principe op zichzelf. Met uitzondering van Seizoen 8, dat haakt in op meerdere seizoenen die voorbij gekomen zijn. Daar heb je weinig aan als je bepaalde seizoenen niet gezien hebt. Maar seizoen 9 (bijvoorbeeld) kan je zonder enige voorkennis bekijken.

avatar van AOVV

AOVV

Na het apocalyptische achtste seizoen had ik gehoopt op een wat minder bovennatuurlijk verhaal, en 1984 maakt dat aanvankelijk ook waar. Het leek een klassieke slasher te gaan worden met een erg geinig jaren '80-sfeertje inclusief alle clichés en cheesiness. Helaas verzandt de reeks dan toch weer in zaken die maar moeilijk te verklaren zijn. Dat de reeks soms van de hak op de tak springt, neem ik na al die tijd voor lief.

Uiteindelijk toch genoten van de positieve elementen van de serie met een voornamelijk jonge cast waar ik vooral Matthew Morrison (vaak grappig, op een nogal droge manier) en Billie Lourd (die wat mij betreft een stevige x-factor heeft) kon waarderen.

3,5 sterren