• 9.374.764 stemmen

South Park - Seizoen 12 (2008)

Show titel: South Park

Afleveringen: 14

Speelduur: 5 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Trey Parker, Matt Stone, Brian Graden, Trey Parker en Matt Stone

Met: Trey Parker (stemrol), Matt Stone (stemrol) en April Stewart (stemrol)

Datum van release: woensdag 12 maart 2008

Eerst uitgezonden op: Comedy Central (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot South Park

South Park is een Emmy Award-winnende animatieserie. De serie gaat over de surrealistische avonturen van vier boezemvrienden Stan, Kyle, Kenny en Cartman uit South Park, een fictief bergdorpje in de staat Colorado, waar niets normaal blijkt te zijn, en waarin de verhaallijnen bizarre wendingen nemen. South Park staat bekend om zijn simpele animatiestijl, donkere humor en de taboedoorbrekende onderwerpen. De meeste afleveringen zijn een satire op de (Amerikaanse) samenleving, beroemdheden en/of onderwerpen die het nieuws beheersen.

Afleveringen Seizoen 12 (2008)

1. 1. Tonsil Trouble

12 maart 2008 (22 minuten)

De amandelen van Cartman worden geknipt, maar daarbij loopt hij per ongeluk AIDS op. Hij wil op zoek naar een geneesmiddel, maar merkt dat weinig mensen nog onder de indruk zijn van AIDS.

2. 2. Britney's New Look

19 maart 2008 (22 minuten)

De jongens komen Britney Spears tegen, die voortdurend wordt gevolgd door fotografen en al haar acties worden breed uitgemeten in de media. De jongens proberen haar te helpen.

3. 3. Major Boobage

26 maart 2008 (22 minuten)

Kenny snuift de urine van katten op en wordt hier enorm high van. Cartman besluit om alle katten van South Park te verzamelen.

4. 4. Canada on Strike

2 april 2008 (22 minuten)

Canada gaat staken, maar niemand trekt zich hier eigenlijk iets van aan. De jongens proberen geld in te zamelen voor Canada en proberen van Butters een internetster te maken.

5. 5. Eek, A Penis!

9 april 2008 (22 minuten)

Mrs. Garrison wil graag weer Mr. Garrison worden. Ondertussen is Cartman invaller en zijn strenge aanpak blijkt efficiënt.

6. 6. Over Logging

16 april 2008 (22 minuten)

De inwoners van South Park worden op een dag wakker en merken dat er geen internet meer is. Randy hoort dat er in California nog wel internet is, dus hij besluit daar naar toe te reizen met zijn familie.

7. 7. Super Fun Time

23 april 2008 (22 minuten)

Tijdens een uitje met de klas worden alle kinderen en leraren gegijzeld door terroristen. Alle kinderen, behalve Cartman en Butters, die weggevlucht zijn naar een pretpark in de buurt.

8. 8. The China Probrem

8 oktober 2008 (22 minuten)

Stan, Kyle en Kenny zijn compleet aangeslagen nadat ze de nieuwe Indiana Jones hebben gezien. Ondertussen vertrouwt Cartman de Chinezen niet meer en hij besluit met Butters actie te ondernemen.

9. 9. Breast Cancer Show Ever

15 oktober 2008 (22 minuten)

Wendy is de beledigingen van Cartman meer dan zat en besluit hem uit te dagen voor een vuistgevecht.

10. 10. Pandemic (1)

22 oktober 2008 (22 minuten)

De jongens starten een bandje met panfluiten om geld te verdienen. Ondertussen is de overheid juist bezig met plannen om alle bandjes met panfluiten te stoppen.

11. 11. Pandemic 2: The Startling (2)

29 oktober 2008 (22 minuten)

Door de afwezigheid van bandjes met panfluiten wordt de wereld aangevallen door gigantische cavia's. De jongens gaan op zoek naar een manier om de wereld te redden.

12. 12. About Last Night...

5 november 2008 (22 minuten)

Terwijl de helft van de bevolking vreest dat met het verlies van John McCain de wereld zal vergaan, viert de andere helft dat president Barack Obama opnieuw is gekozen.

13. 13. Elementary School Musical

12 november 2008 (30 minuten)

Iedereen op school is dol op High School Musical en beginnen daarom op talloze momenten met liedjes zingen. Enkel Stan, Kyle, Kenny en Cartman doen niet aan deze trend mee.

14. 14. The Ungroundable

19 november 2008 (30 minuten)

Door de film Twilight wordt de 'Vampire' subcultuur steeds populairder. Ook Butters sluit bij hen aan.

avatar van AOVV

AOVV

Dit seizoen vind ik half-om-half, met een aantal zeer grappige afleveringen (vooral 'Major Boobage', 'Tonsil Trouble' en 'Over Logging'), maar daartegenover ook een aantal episodes die ik niet zo geslaagd vond (lees: ik moest er niet zo om lachen).

Mijn favoriete aflevering is 'Tonsil Trouble', (waarin Cartman het aidsvirus oploopt, dit met opzet doorgeeft aan Kyle en zich daar kostelijk mee amuseert).

avatar van Rogyros

Rogyros

Geniaal vind ik de episode About Last Night..., over de verkiezingen tussen McCain en Obama en waar dit dan op uitdraait. Voor mij de beste South Park aflevering ooit!

avatar van Flavio

Flavio (moderator films)

Erg leuk seizoen, wat beter dan het vorige weer, met Tonsil Trouble, Breast Cancer Show Forever, Over logging (geweldige "internetporno") als favorieten. De dubbele aflevering the Pandemic is minder geslaagd.