menu
Mijn Series +

South Park - Seizoen 22 (2018)

mijn stem
3,48 (28)
28 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Komedie

ontwikkeld door Trey Parker, Matt Stone en Brian Graden
met de stemmen van Trey Parker, Matt Stone en Mona Marshall

South Park is een Emmy Award-winnende animatieserie. De serie gaat over de surrealistische avonturen van vier boezemvrienden Stan, Kyle, Kenny en Cartman uit South Park, een fictief bergdorpje in de staat Colorado, waar niets normaal blijkt te zijn, en waarin de verhaallijnen bizarre wendingen nemen. South Park staat bekend om zijn simpele animatiestijl, donkere humor en de taboedoorbrekende onderwerpen. De meeste afleveringen zijn een satire op de (Amerikaanse) samenleving, beroemdheden en/of onderwerpen die het nieuws beheersen.

  1. Dead Kids
  2. A Boy and a Priest
  3. The Problem with a Poo
  4. Tegridy Farms
  5. The Scoots
  6. Time To Get Cereal
  7. Nobody Got Cereal?
  8. Buddha Box
  9. Unfulfilled
  10. Bike Parade
zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Ja, die school shooting gag en 'hééé...mister Hankey' waren leuk, maar verder weer datzelfde gedoe rond PC Principal/Strong Woman. Het lukt South Park nog niet echt om iets leuks met Trump te doen.

avatar van The Oceanic Six
3,5
If you're gonna fight for your tegrity, don't forget to bring a towel!Ben geen fan van hem, maar de terugkeer van Towely was grappig. Nostalgisch seizoentje met hem en Mr Hankey.

Heb me wel vermaakt, zonder dat de aflevering nou echt briljant was. Maar Randy blijft een enorme baas.

avatar van Donkerwoud
3,5
wtf...nee. Gaan ze nu ook weer Towelie van stal halen!?

avatar van Donkerwoud
3,5
Ze hebben nu wel drie keer op rij een oude bekende in een nieuwe storyline. Ben wel benieuwd of Officer Barbrady, Big Gay Al en Chicken Fucker ergens voorbij komen.

avatar van The Oceanic Six
3,5
Donkerwoud schreef: ''ze hebben nu wel drie keer op rij een oude bekende in een nieuwe storyline. Ben wel benieuwd of Officer Barbrady, Big Gay Al en Chicken Fucker ergens voorbij komen.''


Ik zou dat wel leuk vinden. Genoeg oude namen die al jaren zonder screentijd zitten.
Barbrady zat er een paar seizoenen terug trouwens nog wel in. Wat mij betreft komen er ook weer vooral verhalen rondom de dorpsbewoners. Minder politiek en irritant gedoe met PC Principal, meer old school South Park.

avatar van Donkerwoud
3,5
Eerlijk is eerlijk: die laatste episode is weer hilarisch. Sowieso al die nostalgische figuren terwijl steeds het grapje terugkomt van die school shootings. Nobody gives a fuck.

avatar van Donkerwoud
3,5
Go vape some more, you fucking puss!

avatar van Donkerwoud
3,5
Wisecrack over dit seizoen en hoe het speelt met het thema defaitisme: South Park on Giving Up – Wisecrack Quick Take - YouTube

avatar van Pepino
3,5
Hij was wel leuk! 3,5*

avatar van The Oceanic Six
3,5
I Got Nothing Left - YouTube

Counselor Mackey tries desperately to get some candy before Halloween in an all-new episode titled “The Scoots” on Wednesday, October 31 at 10:00 p.m. ET/PT on Comedy Central


Komende aflevering wordt een Halloween aflevering rondom Mr Mackey. En die is leuk, dus best vertrouwen in een geslaagde uitzending.

avatar van Donkerwoud
3,5
Al mijn geklaag en gezeur ten spijt, maar dit zou zomaar het beste seizoen in tijden kunnen zijn. Echt een goede balans tussen continuïteit, throwbacks naar het roemruchte verleden van de show en leuke issues die er niet té dik op liggen. Al had Kenny gewoon dood moeten gaan...

avatar van The Oceanic Six
3,5
South Park is dit seizoen wel op een geweldige wijze nostalgisch door constant oude personages weer terug in de afleveringen te zetten. Alleen bij de nieuwe van deze week al Al Gore, Satan, Jimbo & Ned en Opa Marsh met die gekke bejaardenhuisbewoners! Voorgaande weken al oa Towely en Mr Hankey. Echt leuk. De Red Dead Redemption 2 verwijzingen waren ook hilarisch.
Hopelijk de komende weken dan ook nog oa Sheila, Big Gay Al, Barbrady, Saddam Hussein, Jezus, Santa, Garrison, Mr Hat, ms Choksondik, Mephesto etc terug?

avatar van Donkerwoud
3,5
The Oceanic Six zegt het al: ook de nieuwe aflevering is leuk, en een leuke cliffhanger (ze kunnen het toch niet helemaal laten)

avatar van Pepino
3,5
Net The Scoots gezien. Eindelijk nog eens een episode die heerlijk genietbaar van begin tot einde is. Heerlijk om Kenny terug te hebben, en goed dat ze die PC Principal en schoolshootings achterwege lieten. Misschien klopt dat tweede niet op gebied van continuïteit (of heb ik iets gemist?), maar ach, wat geeft het.
Een verdiende 4*, meer van dat.

avatar van Donkerwoud
3,5
Voor wie is afgehaakt bij SP: deze grap is toch wel erg goed Maybe We Should Have Done Something About ManBearPig - South Park - YouTube

avatar van The Oceanic Six
3,5
The boys break out of jail and are on the run from the police and ManBearPig.


Komende aflevering deze week gaat door op vorige week. Benieuwd of dit net zo hilarisch wordt.

avatar van Pepino
3,5
De verwijzingen naar Red Dead Redemption 2 irriteerden mij een beetje, puur vanwege het feit dat ik die game nooit gespeeld heb Hoe dan ook was Time To Get Cereal best leuk! Satan met zijn leesbrilletje in de bibliotheek was hilarisch 3,5*

avatar van Donkerwoud
3,5
Pepino schreef: ''de verwijzingen naar Red Dead Redemption 2 irriteerden mij een beetje, puur vanwege het feit dat ik die game nooit gespeeld heb .''


Haha, dus dit. Ook een beetje goedkope product placement, want zo nodig was het nu ook weer niet voor die aflevering.

avatar van The Oceanic Six
3,5
South Park speelt al jaren in op hypes en actualiteiten. En dan kan je moeilijk om RDR2 heen, een entertainmentproduct dat iedereen die gamed zo ongeveer speelt.

Al sluit ik niet uit dat Rockstar er ook wat geld voor heeft gelapt, hehe.

avatar van Donkerwoud
3,5
The Oceanic Six schreef: ''South Park speelt al jaren in op hypes en actualiteiten. En dan kan je moeilijk om RDR2 heen, een entertainmentproduct dat iedereen die gamed zo ongeveer speelt. Al sluit ik niet uit dat Rockstar er ook wat geld voor heeft gelapt, hehe.''


Volgens mij zag ik voorbij komen dat ze ervoor gedokt hebben, maar ach...die WoW-aflevering was wel echt goed. Hier vond ik het een beetje een verwijzing om de verwijzing, al heeft die rare politieagent éindelíjk iets van een karakter.

avatar van Pepino
3,5
Ja voilà. Ik game trouwens ook, maar heb echt niet de tijd om elke game-franchise te spelen Ze melkten de grap gewoon wat uit, vond ik... op den duur werd het voorspelbaar dat iedereen de game speelde. Maar goed, het nam nu ook niet de héle aflevering in beslag.

avatar van Donkerwoud
3,5
Over de terugkeer van Al Gore en wat dat zegt over de mogelijke nalatenschap van deze show: South Park: 12 years after mocking Al Gore, the show reconsiders - Vox

avatar van The Oceanic Six
3,5
Satan die sterft, engelenvleugels krijgt en naar de hemel gaat was wel even een hilarisch moment, haha. Jammer dat ze Jezus niet even een korte cameo kort daarna gaven, had het afgemaakt.

En Opa Marsh die uitlegt dat oma Marsh een vinger in zijn kont stak

Voor de rest haalt deze aflevering het op geen enkel vlak bij vorige week. Maar niettemin vermakelijk.

avatar van Donkerwoud
3,5
Ja, deze episode is een beetje hit 'n miss. Dat gevecht tussen Satan en ManBearPig was vintage South Park, toen de serie nog vol zat met visuele vondsten en bloederige humor. Maar te veel grapjes met Al Gore als de spirituele mentor van zichzelf en wéér die verwijzingen naar Red Dead Redemption 2. En SP heeft soms een geniale anticlimax, maar er zat nog zoveel potentieel in deze hilarische opbouw en dan zo abrupt eindigen...:(


avatar van The Oceanic Six
3,5
PC Principal is ruk. Dus dit was geen leuke aflevering. Smetje op een verder prima seizoen.

avatar van Donkerwoud
3,5
The Oceanic Six schreef: ''PC Principal is ruk. Dus dit was geen leuke aflevering. Smetje op een verder prima seizoen.''


Ik had al meteen geen zin in die episode toen ik zag dat PC Principal en die suffe baby's erin voorkomen...

avatar van Donkerwoud
3,5
Hij valt echt onwijs mee. Kon er hard om lachen, nou ja...totdat de South Park Player na een minuut of 10 opeens vastliep en met geen mogelijkheid de episode meer wilde afspelen..grrr.

avatar van Donkerwoud
3,5
En zowaar wéér een goede episode, met opnieuw een cliffhanger. Die combinatie van één overkoepelend thema doorheen het hele seizoen en meer bescheiden serialization (hooguit twee episodes) werkt bijzonder goed. Het lijkt ook of ze weer hun best doen om visuele grapjes erin te verwerken.

avatar van Donkerwoud
3,5
South Park lijkt dan eindelijk weer terug in vorm. Over de gehele linie goede afleveringen en een overkoepelend thema (moderne technologie creëert afstand tussen mens en maatschappij) met daarin genoeg ruimte voor variatie. 'Dead Kids' en 'A Boy and a Priest' hebben een wat wrange en bittere ondertoon in hoe ze topics aansnijden als school shootings en misbruikschandalen in de katholieke kerk. Besmuikt lachen om dingen die net over het randje zijn, zoals de running gag dat er ergens weer een kind flipt en met een AK-47 door het schoolgebouw wandelt. 'The Problem With a Poo' is een voorspelbare kritiek op politieke correctheid, maar met 'Tegridy Farms' hebben Trey Parker en Matt Stone weer een maatschappijkritisch pareltje te pakken dat zo kenmerkend is voor deze tijd. Of hoe ik het voorbeeld van Randy's medicinale wietplantage - progressief, gezellig en regiospecifiek van buiten, maar net zo afhankelijk van kapitalistische mechanismen als elk ander bedrijf - kon gebruiken om de overstap te duiden van De Vegetarische Slager naar Unilever.

Die positieve trend zet zich door met 'The Scoots' waarin een heerlijk oubollig, ietwat kinderlijk griezelverhaal de opzet is om een groot bedrijf als Amazon te persifleren. Oudgediende counselor Mackey krijgt daarin een hoofdrol toebedeeld in een rampenscenario waarin hij als enige ziet hoe zijn stadje langzaam wordt opgeslokt door E-scooters, maar zijn dorpsgenoten gaan voor het gebruikersgemak en niet voor de kritische kanttekeningen. 'Time To get Cereal' en 'Nobody Got Cereal?' halen Al Gore en ManBearPig weer van stal als zelfkritiek op hoe ze ooit de wetenschappelijke waarschuwingen voor global warming op de hak namen. De pay-off is wat anticlimactisch, maar de opbouw ernaartoe is als een vals Hollywoodepos met groots drama en veel emotie. In 'Buddha Box' is Cartman hilarisch als de irritante telefoongebruiker die we allemaal kennen of zijn. Het afsluitende tweeluik 'Unfulfilled' en 'Bike Parade' brengt alle losse eindjes uit dit seizoen bij elkaar in een ietwat chaotische seizoensfinale. De continuïteit van de laatste seizoenen heeft de vervelende neiging om verwachtingen op te roepen en toch niet helemaal waar te maken. Toch ben ik vooral benieuwd hoe ze in het drieëntwintigste seizoen verder gaan nu Trey Parker/Matt Stone hun relevantie hebben hervonden.

avatar van The Oceanic Six
3,5
Alle afleveringen van dit seizoen weer even achter elkaar bekeken, dan herinner ik ze toch net wat beter als ik er een cijfer aan moet gaan hangen. De weg omhoog zette de serie vorig seizoen alweer in, toen ze die vervelende doorlopende verhaallijnen los lieten en weer terug naar de classic South Park humor gingen. Het verging Parker en Stone niet perfect, maar het voelde ieder geval weer of ik mijn serie terug had. Die lijn hebben ze nu doorgezet, maar helaas niet verbeterd. Nog steeds zitten er teveel storende zaken in en is het niet meer absurd genoeg zoals in de allerbeste seizoenen (tot pakweg seizoen 15 ofzo) om nog even extreem goed genoemd te kunnen worden. Ik heb nooit een seconden kunnen lachen om PC Principal en ondanks een kleinere rol is het nog steeds stront irritant, dat geneuzel met Strong Woman en de PC Babies. Bleh, stop daar gewoon mee. Pleur die vent de school uit en zet daar weer gewoon de oude kern van de schoolleiding neer. Daarover gesproken, doodzonde dat ze Mr. Garrison nog steeds niet meer gebruiken. Hij komt serieus een paar seconden in de slotaflevering voorbij en that's it. Ik wil hem weer terug als leraar in South Park, dat was altijd hilarisch.

Buiten alle kritieken heb ik me wel weer goed vermaakt met de meeste afleveringen. De school shooting running gag vond ik erg geinig en er zitten diverse maatschappelijke thema's in (de genoemde school shootings, de kerk, Amazon etc) die best rare dingen tonen. Daarbij was het voor mij als kijker van het eerste uur wel heel leuk om diverse oude personage's (Manbearpig!) weer terug te zien. Wat dat betreft snappen Parker en Stone nog best goed waarom we ooit allemaal deze serie zijn gaan kijken. Wel vind ik Cartman nog steeds te soft. Waar is toch die hele kwaadaardige, ronduit gemene Cartman gebleven die we tot een paar seizoenen terug constant zagen? South Park is wat dat betreft wel wat softer geworden.

3,5*, maar er valt écht nog meer uit de serie te halen dan de laatste jaren is gedaan.

avatar van AOVV
3,5
Meer dan aardig, dit nieuwe seizoen. Ik heb het vorig jaar niet op de voet gevolgd, maar heb enige maanden gewacht, en dat loont misschien wel een beetje.

Waar de reeks in enkele van de meest recente seizoen wat mij betreft te dicht op de bal speelde qua actualiteit, is dat in seizoen 22 teruggeschroefd. Er hangt zelfs een nostalgisch sfeertje, dankzij de terugkeer van personages als Mr. Hankey, Towelie en Satan. Die herintroductie is niet steeds geslaagd, maar zorgt toch voor enkele van de grappigste scènes (Satan in de bib met z'n leesbrilletje, Towelie's job als vertegenwoordiger van Tegridy en opa Marsh met z'n nogal plastische beschrijving van hoe zijn vrouw zaliger hem op het kookpunt kon krijgen - bekijk het gerust zelf! ).

Het is wel jammer dat er toch nog regelmatig wordt gerefereerd aan de actualiteit en allerhande culturele verschijnselen iets te fel worden gerecycleerd. Tegelijk is dat misschien niet slecht, want dat maakt duidelijk - voor mij, althans - wat het sterke punt is van South Park. Gewoon heerlijk stennis schoppen, niets of niemand ontziend. Hopelijk zetten ze die trend verder in de toekomst.

3,5 sterren

avatar van Binge-Watcher
2,5
Hmm toch duidelijk een minder seizoen. Blijft leuk South Park, daar niet van, maar heb betere seizoenen gezien.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:50 uur

geplaatst: vandaag om 13:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.