ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.074 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.431 stemmen
Avatar
 
banner banner

ER - Seizoen 10 (2003-2004)

3,89 14 stemmen

Show titel: ER

IMDb beoordeling: 7,7 (51.293)

Seizoenen: 15 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: donderdag 25 september 2003

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

ER

Afleveringen Seizoen 10 (2003-2004)

 1. 1. Now What?

  De spoedafdeling ondergaat ingrijpende verbouwingswerken die ervoor zorgen dat de artsen hun job amper kunnen uitvoeren. Carter keert vrijwel onopgemerkt terug van zijn reis naar Afrika. Hij verontschuldigt zich bij Abby voor zijn overhaast vertrek maar hij keert van een kale reis terug: ze is niet onder de indruk van zijn excuses. Net wanneer het koppel hun problemen probeert uit te praten, krijgt Carter verschrikkelijk nieuws uit Kongo. De jonge Neela Rasgotra, een studente geneeskunde van Indische afkomst, begint aan haar eerste dag in het hospitaal. Haar komst is een doorn in het oog van Chen, die het meisje als een rechtstreekse bedreiging ziet voor haar relatie met Pratt. Bovendien resulteert Neela’s gebrek aan ervaring in de dood van een oudere vrouw.

 2. 2. The Lost

  Carter neemt de eerste vlucht naar Kongo om het lichaam van Kovac terug te halen naar de Verenigde Staten. Hij wordt hierbij geholpen door enkele collega’s en kennissen die hij eerder in Kongo leerde kennen. De chaos en de gevaarlijke oorlogstoestand van het ontwikkelingsland maken zijn zoektocht er niet gemakkelijker op. Carter geeft echter niet op. Hij zet zijn eigen leven op het spel om wat meer duidelijkheid te krijgen over het lot van zijn vriend. Daarnaast haalt hij een grote som geld af, waarmee hij informatie en hulp kan afkopen bij de leden van de plaatselijke burgermilities.

 3. 3. Dear Abby

  Abby beleeft een helse dag op de spoedafdeling. Naast de gebruikelijke chaos aan de balie, ontvangt ze een brief van Carter, die is achtergebleven in Kongo. Op steun van haar collega’s hoeft ze niet te rekenen. Ze hebben het werk neergelegd om te protesteren tegen de arbeidsvoorwaarden in het ziekenhuis. Daarnaast probeert Abby het leven te redden van een tiener die is neergeschoten. Romano jaagt het verplegend personeel nog meer op stang. Hij is razend op Kerry omdat zijn verzekering in het hospitaal de kosten van een moderne prothese niet dekt. Hierdoor moet hij zich behelpen met een oude, houten arm met een haak. Ondertussen krijgt de medische staf de versterking van drie nieuwe stagiairs. Hun eerste dag verloopt echter niet zo eenvoudig als verwacht.

 4. 4. Shifts Happen

  De zelfverzekerde dokter Pratt wil zijn bekwaamheid bewijzen tijdens de nachtdienst, maar zijn onconventionele behandelingen hebben niet altijd het verhoopte effect. Hij onderzoekt een man die tijdelijk niet meer kan spreken maar niets wijst op een fysieke kwaal. De dokter wil hem een placebo geven maar plots verliest de patiënt het bewustzijn. Daarnaast loopt zijn heldhaftige verwijdering van een muntstuk uit de slokdarm van een jongen bijna fataal af. Ondertussen wordt de afdeling overspoeld met dringende gevallen. De eerstejaars stagiairs hebben te weinig ervaring om deze mensen te behandelen, wat de druk op de andere dokters en verplegers drastisch verhoogt. Voorlopig is enkel Coop een aanwinst voor het ziekenhuis: hij lost zelfs de fouten van zijn oudere collega’s op.

 5. 5. Out of Africa

  Kovac is stilaan bekomen van zijn turbulent verblijf in Afrika en hij keert terug naar de spoedafdeling. Lang denkt hij echter niet te blijven. Hij heeft plannen om Carter binnenkort opnieuw te vervoegen in Kongo en daar is Weaver allesbehalve gelukkig mee. Abby heeft een lening afgesloten om haar studies geneeskunde te kunnen hervatten. Ze blijft echter wel werken in het ziekenhuis, waar ze haar stage combineert met verpleegsterswerk om haar opleiding te bekostigen. Haar positie als voltijdse verpleegster wordt ingevuld door een nieuw gezicht, Samantha Taggart. Dokter Lewis ontfermt zich over een gepensioneerde architect met een oogziekte. Ze vreest dat de man al een tijdje met zelfmoordplannen rondloopt en ze wil hem beletten deze gedachten om te zetten in daden.

 6. 6. The Greater Good

  Pratt en Kovac liggen met elkaar in de clinch nadat een jonge vrouw het leven schenkt aan een premature baby. Pratt wil tot het uiterste gaan om het nauwelijks levensvatbare kind te redden, terwijl Kovac van oordeel is dat de middelen van het ziekenhuis niet besteed moeten worden aan een baby met weinig overlevingskansen. Kovac bindt bovendien de strijd aan met een psychiater die een probleemkind een grote hoeveelheid kalmeringsmiddelen laat slikken. Stagiair Cooper waagt zijn kans bij Chen en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Lewis geniet van het gezelschap van een suïcidale patiënt, met wie ze de laatste weken veel tijd doorbracht. Ondertussen leidt een carjacking in het hartje van Chicago tot een zwaar auto-ongeval.

 7. 7. Death and Taxes

  Lewis heeft handenvol werk in het ziekenhuis. Buiten haar professionele bezigheden en zorgen, moet ze zich ook aanmelden bij de belastingdienst, die haar op het matje heeft geroepen. Toch vindt ze genoeg tijd in haar agenda om een etentje te plannen met Ben Hollander, een depressieve patiënt die sinds kort een goede vriend is geworden. Neela en Pratt behandelen een achttienjarige jongen die neergestoken werd in de gevangenis. Verder onderzoek van de artsen brengt echter een ernstiger probleem aan het licht. Chen ontvangt een onrustwekkend telefoontje uit China: haar ouders zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Hierdoor moet de jonge dokteres halsoverkop vertrekken naar haar thuisland.

 8. 8. Freefall

  Het is Thanksgiving en de spoedafdeling kampt met een zwaar tekort aan beschikbare dokters. Terwijl Abby de bloeding van een zwangere HIV-patiënte verzorgt, wordt Pratt onder handen genomen door Romano. Die beweert dat hij genoeg bewijzen heeft verzameld om de jonge dokter te ontslaan. Even later doet er zich een ware ramp voor op het dak van het hospitaal. De reddingshelikopter van het ziekenhuis wordt gegrepen door hevige windstoten en crasht voor de ingang van de kliniek. Hierbij vallen tal van doden en gewonden, voornamelijk verplegend personeel en patiënten die door brokstukken van de helikopter werden geraakt. Deze tragische gebeurtenis is meteen de grote test voor de nieuwe, onervaren stagiairs.

 9. 9. Missing

  Neela herkent karaktertrekken van zichzelf in twee gewonde Amish-tieners die het ziekenhuis worden binnengebracht. Het jonge koppel maakte een uitstap naar de moderne wereld, die hen in staat moet stellen een beslissing te nemen over hun toekomst. Ze raakten echter meteen betrokken in een schietpartij. Corday is één van de weinige aanwezigen op de herdenkingsdienst van Romano. Het is geen geheim dat de arts niet geliefd was bij zijn collega’s en zijn tragische dood verandert hier niets aan. Ondertussen raken de gemoederen verhit tussen Sam en Kovac. De verpleegster beweert perfect in staat te zijn om voor haar zoontje te zorgen, zonder de extra aandacht van de dokter.

 10. 10. Makemba

  Terwijl de dokters op de spoedafdeling zich klaarmaken voor hun dienst op kerstavond, probeert Carter hetzelfde te doen in een Congolese kliniek. Hij heeft het er niet gemakkelijk. Terwijl hij leert omgaan met de hitte, de beperkte mogelijkheden en de oorlogsdreiging in de regio, gaat hij tot het uiterste om zoveel mogelijk patiënten te behandelen. Hij maakt kennis met een zwangere AIDS-patiënte, die haar echtgenoot en haar kinderen aan dezelfde ziekte zal verliezen. Aangezien er niet genoeg geneesmiddelen beschikbaar zijn, besluit de dokter zijn collega’s in de Verenigde Staten te contacteren om de peperdure medicijnen aan te kopen en op te sturen. Ter plaatse kan hij gelukkig rekenen op de steun van Makemba Likasu, de nieuwe vrouw in zijn leven.

 11. 11. Touch and Go

  Na zijn hulpmissie in Afrika wordt Carter met open armen onthaald op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Ook Abby is blij met zijn terugkeer, al is ze wel verwonderd dat zijn nieuwe vriendin meteen zwanger is. De verpleegster houdt zich echter sterk. Ondertussen beleeft Pratt één van de zwaarste dagen uit zijn carrière als arts. De eigenwijze dokter slaagt erin een zwaar gewond slachtoffer van een auto-ongeval in leven te houden, maar wanneer hij de zoon van de man behandelt, loopt het mis. Wanneer zijn collega Gallant bovendien ontdekt dat hij het bed deelde met zijn zus, krijgt de arts het opnieuw zwaar te verduren. Kovac informeert Weaver dat hij binnen enkele weken opnieuw naar Congo vertrekt en daar is niemand echt gelukkig mee.

 12. 12. NICU

  Abby en Neela beginnen aan hun stage op de dienst intensieve zorgen van de kraamafdeling. Gedurende drie weken zullen ze er het klappen van de zweep leren kennen. De studenten moeten er een brede waaier van jonge patiënten behandelen, waaronder een jongetje met zware hartproblemen, een Chinese tweeling die zes weken te vroeg geboren werd en een baby die hersendood is, maar waarvan de moeder weigert de hoop op te geven. Ondertussen moeten ze leren omgaan met hun veeleisende overste, dokter Meagan Raab. Ondanks het feit dat Abby zich aanvankelijk niet op haar gemak voelt, blijkt ze toch over de juiste kwaliteiten te beschikken om te slagen.

 13. 13. Get Carter

  Carter neemt een groot risico door zijn enthousiaste vriendin Kem mee te nemen naar de spoedafdeling terwijl hij aan het werk is. Ze bezoekt verschillende afdelingen in het ziekenhuis, waar ze de dokters en de patiënten bestookt met allerlei vragen en opmerkingen. Pratt beleeft een moeilijke dag. Hij worstelt nog steeds met schuldgevoelens, nadat een inschattingsfout de permanente verlamming betekende voor een jongen. Hij twijfelt bovendien aan zijn capaciteiten. De jonge dokter is vastberaden dezelfde fout geen twee keer te maken en hij laat niets aan het toeval over in zijn onderzoeken. Ondertussen vergezelt Gallant de ambulanciers van het hospitaal tijdens hun dienst.

 14. 14. Impulse Control

  Carter neemt de dag vrij om zijn vriendin een rondleiding in Chicago te geven. Kem heeft haar hart verloren aan de stad, maar ze vreest dat ze gewend gaat raken aan de luxe. Ze overweegt dan ook sterk om terug te keren naar Congo. De spoedafdeling krijgt het bezoek van een waarnemer, die de relatie tussen het verplegend personeel en de patiënten onder de loep neemt. Bovendien analyseert hij de risico’s in het hospitaal. Al snel beseft de man dat het er niet steeds van een leien dakje loopt. De slachtoffers van een zwaar auto-ongeval worden in allerijl binnengebracht in het ziekenhuis. Onder de gewonden is een vrouw die heel haar gezin dreigt te verliezen.

 15. 15. Blood Relations

  De dokters van de spoedafdeling komen samen om de studenten geneeskunde te evalueren. De meerderheid van de artsen vindt dat Neela te passief reageert in noodsituaties, maar Carter neemt haar in bescherming. Hij besluit de studente meer verantwoordelijkheden te geven zodat ze zelfzekerder wordt. Neela wil bewijzen dat ze de job aankan, maar hierdoor stelt ze een overhaaste diagnose bij een patiënt. Gallant wil de blunder van zijn collega goedmaken door het medische rapport aan te passen, maar dit heeft zware gevolgen voor zijn carrière in het hospitaal. Ondertussen verdedigt Chuck de zwangere Lewis wanneer een opdringerige man aan haar buik wil voelen. Zijn hardhandige aanpak van de situatie brengt hem echter in de problemen.

 16. 16. Forgive and Forget

  Weavers levensgezellin Sandy Lopez raakt zwaar gewond bij het blussen van een hevige brand in een pakhuis. Ze vecht voor haar leven. Weaver wijkt geen seconde van haar zijde en ze probeert haar vriendin moed in te spreken. De ramp zorgde voor nog meer gekwetste brandweerlui, die allemaal in de spoedafdeling worden binnengebracht. Neela en Gallant moeten een getuigenis afleggen over de medische blunder die het leven koste aan een licht gewonde man. Neela kan moeilijk leven met het feit dat haar collega de schuld voor het incident op zich neemt. Gallant heeft echter andere zorgen aan zijn hoofd. Enkele dagen geleden werd hij opgeroepen door het leger en hij maakt zich klaar om te vertrekken naar Irak.

 17. 17. The Student

  Pratt lijkt er niet in te slagen een diagnose te stellen voor een vrouw die vreemde, chronische stuiptrekkingen heeft. Niets wijst immers op een fysieke oorzaak van haar probleem. Hij kan de patiënte echter niet overtuigen een psychologisch onderzoek te ondergaan. Daarnaast moet Pratt afrekenen met zijn kwalijke reputatie als charmeur. Hij wordt ervan verdacht een onnodig borstonderzoek afgenomen te hebben van een aantrekkelijke vrouw. De patiënte doet haar beklag bij Weaver, die niet uitsluit dat Pratt plezier beleefde aan het onderzoek. Ondertussen probeert Sam te weerstaan aan de aantrekkingskracht van haar ex-vriend, die tijdelijk bij haar logeert.

 18. 18. Where There's Smoke

  Carter is in de wolken wanneer zijn hoogzwangere vriendin Kem terugkeert van Afrika. Hij belegt een vergadering met zijn vader om zijn plannen met het huis van zijn grootmoeder bekend te maken. De dokter wil het gebouw wegschenken aan het goede doel, maar dat is niet naar de zin van zijn vader. Abby behaalt indrukwekkende resultaten tijdens haar stage op de psychiatrische afdeling. Ze slaagt erin door te dringen bij een patiënte die voortdurend vreemde epileptische aanvallen krijgt. Ondertussen verbaast Neela vriend en vijand in het labo. Haar ervaring in de spoedafdeling helpt haar met het redden van het leven van een collega, die een wetenschappelijke proef op zichzelf had uitgeprobeerd.

 19. 19. Just a Touch

  Wanneer Carter een probleem vermoedt bij zijn zwangere vriendin Kem, brengt hij haar zo snel mogelijk naar het hospitaal. Zijn ongerustheid is terecht: hun ongeboren kind is gestorven. Corday krijgt het bezoek van Rachel Greene, de dochter van haar overleden echtgenoot. Het meisje is op zoek naar tijdelijk onderdak en een morning after-pil. Ondertussen maken Neela en Abby zich klaar voor hun diploma-uitreiking. Terwijl Neela haar familie op de spoedafdeling rondleidt, twijfelt Abby of ze wel aanwezig wil zijn op de ceremonie. Ze weet immers niet of ze geslaagd is op haar geschreven eindexamens. Pratt behandelt een zeventienjarige jongen met buitengewoon hoge bloeddruk.

 20. 20. Abby Normal

  Kovac is getuige van een zwaar verkeersongeval wanneer hij aan de kant van de weg een vrouw met autopech helpt. Een gedrogeerde bestuurder reed immers in op de file en verpletterde hiermee de uitgestapte bestuurder. Terwijl Kovac wacht op een ambulance, moet hij tot het uiterste gaan om het slachtoffer en haar zoontje in leven te houden. Weaver hoopt het hoederecht van haar zoontje Henry via de rechtbank te krijgen. Terwijl Abby wacht op de resultaten van haar schriftelijke examens, behandelt ze een chagrijnige kankerpatiënt. Pratt ontfermt zich over een jonge hartpatiënt, die enorm naar hem opkijkt. Daarnaast wordt hij geconfronteerd met een 20-jarige misdadiger die waarschijnlijk levenslang zal krijgen voor zijn laatste misstap.

 21. 21. Midnight

  Zwangere Kem wordt door de ongeruste Carter naar de E.R. gebracht. Corday krijgt een schok wanneer zij wordt geconfronteerd met Rachel, dochter van haar overleden vriend Mark Green. Rachel en haar vriend zijn op zoek naar een overnachtingsplek...en de morning-after pil. Neela bereidt zich voor op een groot feest na het behalen van het examen. Abby is gezakt en neemt niet deel aan de feestelijkheden. Neela en Pratt behandelen een teenager met overgewicht, wiens bloeddruk wijst op een dodelijke hartziekte. Sam voelt zich niet happy bij de terugkeer van Steve, de vader van Alex.

 22. 22. Drive

  Onderweg helpt Kovac een gestrande vrouw en haar zoontje. Dan wordt het kind gegrepen door een auto en raakt ernstig gewond. Kovac vecht om het kind in leven te houden. Neela verlaat het County General voor een baan aan de universiteit van Michigan. De collega’s van Chen maken zich zorgen over de blauwe plekken in haar gezicht. Pratt behandelt een jonge hartpatiënt, Weaver hoopt weer de zorg voor haar zoon op zich te mogen nemen en Sam neemt actie nu Steve niet van plan is te vertrekken en een negatieve invloed uitoefent op hun zoon Alex.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.