ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.074 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.431 stemmen
Avatar
 
banner banner

ER - Seizoen 9 (2002-2003)

3,83 15 stemmen

Show titel: ER

IMDb beoordeling: 7,7 (51.293)

Seizoenen: 15 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: donderdag 26 september 2002

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

ER

Afleveringen Seizoen 9 (2002-2003)

 1. 1. Chaos Theory

  In Afrika ontdekken wetenschappers dat Chicago's County General Hospital getroffen is door een uiterst besmettelijke infectieziekte. Het ziekenhuis wordt geëvacueerd, maar Carter, Abby, Pratt en Chen moeten er 14 dagen in quarantaine blijven omdat zij te lang blootgesteld zijn aan de besmette patiënten. Tijdens de evacuatie trachten Romano en Kovac per helikopter twee kritieke patiënten te vervoeren, maar Romano wordt zelf levensgevaarlijk gewond door de helikopterschroef. Kovac en Lewis vechten om de drie levens te redden, maar de situatie ziet er weinig rooskleurig uit. Carter en Abby werken ondertussen in quarantaine aan hun prille liefdesrelatie terwijl Corday in Londen een nieuw leven tracht op te bouwen.

 2. 2. Dead Again

  De spoedafdeling van County General kan de plotse toestroom van patiënten nauwelijks aan nadat een nabijgelegen ziekenhuis de deuren sloot. Midden in de chaos gaat Elizabeth voor het eerst weer aan de slag op de ER na Marks overlijden. De chirurg tracht haar emoties de baas te blijven, maar de stress eist zijn tol en ze gaat in de clinch met een overspannen Weaver. Pratts controversiële methodes wekken heel wat wrevel op bij zijn collega's. Dr. Romano herstelt ondertussen van de aanhechting van zijn arm, maar de vraag blijft of hij zijn arm nog zal kunnen gebruiken. Een stage op de psychiatrische afdeling geeft Gallant nieuw inzicht.

 3. 3. Insurrection

  Chaos dreigt toe te slaan op de spoedafdeling door het grote aantal patiënten, waarvan sommigen zich bovendien erg gewelddadig gedragen. Wanneer een drugsverslaafde een revolver tegen Chens hoofd houdt om een morfinespuit af te dwingen, is dat voor Carter de spreekwoordelijke druppel. Hij neemt radicale stappen om zijn eis voor een accuraat veiligheidsplan kracht bij te zetten. Susan Lewis tracht ondertussen een uitgeputte, oudere vrouw bij te staan wiens oudste zoon dreigt te sterven aan dezelfde slepende ziekte als zijn vader. Midden in alle opwinding krijgt Abby bezoek van haar broer Eric die een heel ander beeld van de spoedafdeling te zien krijgt dan hij verwacht had.

 4. 4. Walk Like a Man

  Weaver maakt enkele onkarakteristieke fouten en lijkt op een zenuwinzinking af te stevenen. Stagiair Gallant raakt geïrriteerd wanneer hij vindt dat een oudere vrouw niet de juiste behandeling krijgt omdat zijn collega's haar al hebben opgegeven. Hij neemt tevens de zorg voor een militair op zich die binnengebracht is met vergiftigingsverschijnselen en die hem een geheim toevertrouwt. Kovac flirt met de moeder van een patiëntje en wordt betrapt door Susan die hier maar weinig waardering voor kan opbrengen. Carter roept Abby op het matje wanneer hij te weten komt dat ze alcohol gedronken heeft tijdens een avondje uit met de verpleegsters.

 5. 5. A Hopeless Wound

  Elizabeth hoopt op een rustige Halloween-avond met haar dochtertje, maar een hevige brand verplicht haar om haar plannen om te gooien. De spoedgevallendienst krijgt tientallen ernstig verbrande patiënten binnen en het is alle hens aan dek. De nieuwe chirurgische assistent Paul Nathan krijgt het hard te verduren op zijn eerste dag omdat hij het ongewild meteen verknalt bij Corday. Romano coördineert de operatie op een patiënt met een ernstige infectieziekte die dreigt zijn been te verliezen, maar laat zijn oordeel leiden door zijn eigen traumatische armwond.

 6. 6. One Can Only Hope

  Het komt tot een aanvaring tussen Corday en de nieuwe arts Paul Nathan omtrent patiënte Allison. Abby vraagt zich af wat de reden is achter het bizarre gedrag van haar broer Eric. Bovendien heeft ze het moeilijk met de klacht die een verpleegster indiende tegen haar ex-vriend, Luka Kovac. Pratt troost Chen wanneer die door een patiënt bedreigd wordt. Corday vermoedt dat een veertienjarige patiënte seksueel misbruikt is.

 7. 7. Tell Me Where It Hurts

  Abby vreest het ergste wanneer haar onstabiele broer Eric plots verdwijnt. Ze probeert hem met alle middelen te beschermen tegen de legerofficieren die naar hem op zoek zijn. Carter en Chen behandelen een doodsbange Chinese kindermeid van wie ze vermoeden dat ze zwanger is van haar werkgever. Nieuwe resident Paul Nathan tracht goed werk te leveren, maar zijn ijver wordt door Corday niet op prijs gesteld. Kovac stelt ondertussen alles in het werk om het gezichtsvermogen van een jonge patiënt te redden die door een ongeluk een kogel in het hoofd kreeg.

 8. 8. First Snowfall

  Aan Abby's familiale nachtmerrie lijkt geen einde te komen wanneer haar mentaal zieke broer Eric onvindbaar blijft nadat hij voor desertie werd gearresteerd door het leger. Ze reist naar zijn militaire basis en treft daar tot haar verbazing haar manische moeder Maggie aan. Tot haar ontzetting blijkt Maggie een veel betere band met Eric te hebben. Een hevige sneeuwval legt ondertussen Chicago lam en een gezin raakt levensgevaarlijk gewond tijdens het bouwen van een sneeuwman. Corday doet haar uiterste best, maar moet met de hulp van de vader een beslissing nemen over leven en dood. Resident Nathan krijgt ondertussen steeds meer zichtbare symptomen van zijn ziekte.

 9. 9. Next of Kin

  Abby krijgt het aan de stok met haar manische moeder Maggie wanneer die zich verzet tegen de behandeling die Abby geregeld heeft voor haar broer Eric in een psychiatrisch dagcentrum. Pratt en Harkins behandelen een 12-jarig meisje dat samen met haar vader bij een ernstig auto-ongeluk betrokken was. De artsen ontdekken toevallig het geheim dat het meisje angstvallig tracht te verbergen. Kovac ontwikkelt een band met een eenzame, oude vrouw die hem een uitzonderlijk voorstel doet. Chen krijgt het emotioneel moeilijk wanneer ze een verlaten baby behandelt en terugdenkt aan haar eigen kind dat ze afstond voor adoptie.

 10. 10. Hindsight

  Aan de vooravond van Kerstmis eist Kovacs getormenteerde leven zijn tol wanneer hij na een dramatische werkdag aan te hoge snelheid over de gladde wegen raast en een auto-ongeluk veroorzaakt. Zijn passagier, medisch student Erin Harkins, raakt hierbij ernstig gewond. Terwijl Weaver en Lewis in de ER vechten om haar leven te redden, blikt Kovac terug op de voorbije 24 uur waarin hij met een hevige kater onverwachts opgeroepen werd om te werken. Eén van zijn patiënten, de jonge Rick, lijkt een gewone griep te pakken te hebben, maar zijn situatie gaat plots snel achteruit. Ook een jonge hockeyspeelster die een ernstige klap tegen het hoofd te incasseren kreeg, eist zijn aandacht op.

 11. 11. A Little Help from My Friends

  Kovac moet zich verantwoorden voor de dood van de jonge Rick die ogenschijnlijk een zware griep had, maar enkele uren later stierf aan een acute vorm van leukemie. Romano waarschuwt de door schuldgevoelens verteerde dokter niet tegen Ricks moeder toe te geven dat hij een professionele fout maakte. Carter neemt het op voor Pratt wanneer die betrapt wordt terwijl hij in het bezit van een pistool het ziekenhuis binnenkomt. Weaver heeft haar collega's nog steeds niet ingelicht over haar zwangerschap, maar onverwachte medische complicaties dwingen haar hulp te vragen. Lewis ontfermt zich over de zelfdestructieve Chip, maar ontdekt tot haar ontzetting dat hij kleine jongens wil molesteren.

 12. 12. A Saint in the City

  Weaver wordt voor een dilemma geplaatst wanneer de invloedrijke schepen John Bright binnengebracht wordt na een val en positief test voor syfilis. De politicus vraagt haar de labresultaten te verdoezelen aangezien het hem zijn carrière kan kosten als dit uitlekt. Kovac tracht een zwaargewonde man te overtuigen zijn hersendode vrouw achter te laten om een levensnoodzakelijke chirurgische ingreep te ondergaan, maar moet daarvoor zijn ethische overtuigingen aan de kant schuiven. Pratt helpt ondertussen zijn mentaal achtergestelde broer aan werk en tracht een zwaarbeproefd gezin samen te houden.

 13. 13. No Good Deed Goes Unpunished

  Pratt weet zich geen raad wanneer zijn mentaal gehandicapte broer Leon thuis opduikt met een vriend die een ernstige kogelwonde heeft opgelopen tijdens een overval waar ook Leon aan meegeholpen heeft. Hij laat de jongeman opnemen in het ziekenhuis, maar ontdekt daar dat de overvallers een agent neergeschoten hebben die nu in County vecht voor zijn leven. Amy verneemt tot haar verbazing dat Carter plannen heeft om alleen naar Afrika te gaan. Romano kan het moeizame herstel na zijn arm transplantatie steeds moeilijker verwerken en het ziekenhuis ontvangt een milde dotatie door toedoen van Kerry's dankbare ex-patiënt, schepen Bright.

 14. 14. No Strings Attached

  Kerry krijgt een gegeerde promotie ten koste van een verbitterde Romano die ervan overtuigd raakt dat Weavers speciale band met de invloedrijke schepen Bright hem genekt heeft. Op de spoedafdeling komen ondertussen zwaargewonde tienermeisjes binnen die overreden werden door een klasgenoot die aan een neurologische aandoening blijkt te lijden. Abby's familiale problemen duren voort wanneer haar broer Eric spoorloos verdwijnt tijdens een vlucht met zijn vliegtuigje. Susan zorgt voor een oude dame die zienderogen achteruit gaat, maar wiens dochter haar koste wat het kost in leven wil houden.

 15. 15. A Boy Falling out of the Sky

  Carter keert vervroegd terug uit Afrika en treft Abby aan op de rand van een zenuwinzinking nu haar broer Erik vermist blijft en haar manische moeder Maggie haar geen rust gunt. In het ziekenhuis trachten Abby en Carter een hersendood jongetje in leven te houden totdat de vader afscheid kan nemen van zijn zoon. Kankerpatiënt Sean keert terug naar het ziekenhuis omdat hij dol is op Susan, maar ze moet hem slecht nieuws brengen. Pratt kan geen hoogte krijgen van zijn relatie met Chen na enkele passionele nachten samen en er wacht hem ook op het werk een verrassing.

 16. 16. A Thousand Cranes

  Vroeg in de ochtend komen Jing-Mei en Kovac tot de gruwelijke ontdekking dat een slachtpartij heeft plaatsgevonden in hun vaste taverne Magoo's. Pratt en Gallant die op hun terugweg zijn na een partijtje basket voldoen aan de vage daderbeschrijving die Jing-Mei gaf en worden hardhandig gearresteerd. Susan besluit één van de wensen van haar favoriete kankerpatiënt Sean in vervulling te laten gaan. Carter geeft Maggie een lift en heeft een diepgaand gesprek met haar over zijn relatie. Kerry zendt de losgeslagen Kovac naar de ziekenhuispsycholoog in de hoop dat hij zijn leven terug op de sporen krijgt.

 17. 17. The Advocate

  Weaver raakt in de problemen nadat ze de minnaar van de machtige politicus Alderman Bright in het geheim verzorgt voor syfilis. Wanneer de patiënt een zware allergische reactie krijgt op de inspuiting, gaat ze tot het uiterste om haar betrokkenheid toe te dekken. Ondertussen wordt ze gepromoveerd tot personeelshoofd, ten koste van Romano. Kovac denkt na over zijn carrière als arts. Daarnaast probeert hij de gemoederen te bedaren tussen een moeder en haar rebelse dochter. De relatie van Carter en Abby zit in het slop en het koppel zoekt naar een oplossing.

 18. 18. Finders Keepers

  Nadat Weaver zijn job overnam, wordt Romano hoofd van de spoedafdeling. Al snel krijgt hij het met iedereen aan de stok omwille van zijn agressieve en verbitterde houding. Dokter Weaver begrijpt Romano's frustratie maar confronteert hem met zijn mogelijkheden: instemmen of opstappen. Een zwaargewonde man beweert dat zijn kinderen bij hem waren tijdens het auto-ongeval. De politie slaagt er echter niet in hen te vinden. Kovac krijgt een telefoontje uit Zagreb met de vraag of hij een Kroatische jongen naar Chicago kan halen. De jongen lijdt aan een zeldzame ziekte die niet in Europa behandeld kan worden.

 19. 19. Things Change

  Het is een bewogen dag voor Abby. Na eindelijk een teken van leven te hebben ontvangen van haar vermiste broer Eric, wordt ze het doelwit van een psychotische patiënt die probeert te ontsnappen. Romano blijft zijn collega's en patiënten op de zenuwen werken. Kovac krijgt het bezoek van zijn vriendin Gordana, een Kroatische collega die de werking van een Amerikaanse spoedafdeling komt observeren. Ondertussen probeert Carter een patiënt te reanimeren voor de ogen van een groep studenten, die hem bestoken met vragen. Bovendien krijgt hij emotioneel nieuws van het thuisfront.

 20. 20. Foreign Affairs

  Kovac omzeilt de wet om een stervende Kroatische jongen naar Chicago te halen en zo zijn leven te redden. De begrafenis van Carters grootmoeder wordt verstoord door Abby's mentaal labiele broer Eric. Een bendelid wiens familie beschoten wordt, zint op wraak. Carter probeert hem te verhinderen zijn woorden om te zetten in daden. Lewis heeft moeite met het beëindigen van haar relatie met Chuck. Perez, een talentvolle baseballspeler van de Chicago Cubs, wordt binnengebracht met hartproblemen op de avond van zijn debuut. Romano wordt gedwongen een moeilijke beslissing te nemen.

 21. 21. When Night Meets Day

  Zowel Pratts avondpost als Carters dagpost zijn uitzonderlijk druk. Het ziekenhuis wordt overspoeld met slachtoffers van een poging tot religieuze massazelfmoord. Ook behandelen ze een vrouw wier ongeboren baby brutaal uit haar lichaam gehaald is. Pratt is aan zijn laatste dagen bezig op de dienst spoedgevallen en probeert zoveel mogelijk werk af te schuiven op Carter. Hun geduld en uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld wanneer ze zorgen voor gewonde bendeleden, een stervende boeddhistische zuster en een man met een hartaanval. Ondertussen ondergaat Romano voor de eerste keer het lot van een patiënt die wacht op zijn operatie.

 22. 22. Kisangani

  In navolging van zijn collega Kovac trekt Carter naar Kongo als lid van een internationale hulporganisatie. Hij wordt er onmiddellijk geconfronteerd met de harde realiteit: een schrijnend gebrek aan medicijnen, een tekort aan verplegend personeel en een bouwvallig hospitaal dat overspoeld wordt met doodzieke mensen. Ondertussen woeden er verschrikkelijke gevechten tussen het leger en de rebellen. Carter en Kovac zetten bovendien hun eigen leven op het spel wanneer ze een massale inentingscampagne opstarten in een uithoek van het land. Ze komen midden in de vuurlinie van de burgeroorlog terecht.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.