• 143.908 films
 • 7.119 series
 • 21.645 seizoenen
 • 487.208 acteurs
 • 286.999 gebruikers
 • 8.254.818 stemmen
Avatar
 
banner banner

ER - Seizoen 1 (1994-1995)

3,75 36 stemmen

Alternatieve titels: E.R., Emergency Room

IMDb beoordeling: 7,7 (54.508)

Afleveringen: 25

Speelduur: 1 uur

Ontwikkeld door: Michael Crichton

Met: Anthony Edwards, Sherry Stringfield en George Clooney

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 19 september 1994

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 1 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot ER

Gebaseerd op het boek van Michael Crichton die zijn eigen ervaringen als student geneeskunde hierin verwerkte, volgt de serie het wel en wee van de artsen op de eerste hulp van het fictieve County General Hospital in Chicago, Illinois. De serie toont zowel het werk van de artsen en verpleegkundigen op de afdeling, als hun persoonlijke situaties thuis.

Afleveringen Seizoen 1 (1994-1995)

 1. 1. 24 Hours

  19 september 1994 (1 uur)

  John Carter, derdejaars student, begint zijn eerste dag op de eerste hulp van County General Hospital. Dr. Mark Greene piekert over een aanbieding om te werken voor een privékliniek. Dr. Susan Lewis krijgt te maken met een kankerpatiënt. Dr. Doug Ross, de kinderarts, confronteert een vrouw met het vermeende misbruik van haar kind. De hoofdarts, Carol Hathaway, komt binnen als patiënt vanwege een zelfmoordpoging.

 2. 2. Day One

  22 september 1994 (1 uur)

  Lewis maakt ruzie met de psychiater Dr. Div Cvetic over een seniele patiënt. Greene krijgt te maken met een oudere man die erop staat dat zijn vrouw in leven wordt gehouden ook al wil deze vrouw dat zelf niet. Benton corrigeert bij een patiënt de diagnose gemaakt door de eigen arts. Carter wordt verleid door een sexy patiënt. Er komt een familie binnen na een ongeluk vanwege alcoholgebruik. De vrouw van Greene heeft een examen gehaald en ze hebben seks in de badkamer van het ziekenhuis. Ross bezoekt Hathaway die herstelt van haar zelfmoordpoging.

 3. 3. Going Home

  29 september 1994 (1 uur)

  Hathaway keert terug op haar werk en krijgt steun van haar personeel en haar vriend, orthopeed Dr. John Tagliari. Een mysterieuze vrouw komt op de eerste hulp en begint te zingen, terwijl de dokter proberen uit te vinden wie zij is.

 4. 4. Hit and Run

  6 oktober 1994 (1 uur)

  Ross krijgt een alleenstaande moeder met haar jonge zoon als patiënt nadat is gebleken dat ze stemmen hoort. Benton ruziet met een andere chirurg over een patiënt. Carter haalt families door elkaar als hij een familie probeert te bereiken van een zoekgeraakte patiënt. Een getrouwde man komt binnen met hartproblemen terwijl hij nog vast is geboeid aan zijn minnares.

 5. 5. Into That Good Night

  13 oktober 1994 (1 uur)

  Greene denkt erover na om naar Milwaukee te verhuizen zodat zijn vrouw aldaar een juridische carrière kan hebben. Ross geeft advies aan een vrouw die niet de financiële middelen heeft voor medicatie voor haar astmatische dochter. Carter zou weleens een fout kunnen hebben gemaakt met een vroegere patiënt.

 6. 6. Chicago Heat

  20 oktober 1994 (1 uur)

  De airconditioning is kapot. Greene neemt zijn dochter mee naar het werk terwijl zijn vrouw een huis zoekt in Milwaukee. Ross krijgt een vijfjarige patiënt die cocaïne heeft binnengekregen. Lewis probeert Chloe te helpen met haar groeiende mentale problemen.

 7. 7. Another Perfect Day

  3 november 1994 (1 uur)

  Ross en Hathaway redden een jong slachtoffer van een bootongeluk. Ze geven hun gevoelens aan elkaar toe, wat Hathaway haar relatie met Tagliari doet herzien. Chloe verstoort een afspraakje tussen Lewis en Cvetic. Greene observeert Carter op de afdeling en geeft hem wat vertrouwen daarbij.

 8. 8. 9 1/2 Hours

  10 november 1994 (1 uur)

  Greene meldt zich ziek zodat hij en zijn vrouw een dagje samen kunnen doorbrengen. Daardoor heeft Ross de leiding op de afdeling. Carter krijgt te maken met een worstelaar die zichzelf uithongert om op gewicht te komen. Hathaway geeft raad aan een jong verkrachtingsslachtoffer.

 9. 9. ER Confidential

  17 november 1994 (1 uur)

  Carter probeert een suïcidale transseksueel te helpen. Tevens probeert men twee jongens te redden die zojuist een meisje hebben gedood in een auto-ongeluk. Benton nodigt Carter uit voor Thanksgiving. Hathaway biecht haar gevoelens voor Ross op aan Tagliari nadat Ross een nieuwe affaire is begonnen.

 10. 10. Blizzard

  8 december 1994 (1 uur)

  Er is een sneeuwstorm en de dag begint rustig. Hathaway kondigt haar verloving aan. Plots komt er alsnog crisis wanneer er een kettingbotsing heeft plaatsgevonden. Onder de patiënten is een kennis van Benton en deze verliest zijn been. Verder sterft een patiënt van Ross terwijl deze wacht op behandeling. Greene krijgt een telefoontje van een man die is ingesneeuwd terwijl zijn vrouw elk moment kan bevallen en niet naar het ziekenhuis wil.

 11. 11. The Gift

  15 december 1994 (1 uur)

  Een helikopter wacht op de ontvangst van donororganen, maar Benton heeft nog geen toestemming van de nabestaanden voor het uitnemen van de organen. En hoewel het kerstavond is, heeft Greene nog geen tijd gevonden cadeau's te kopen. Ross gaat naar een feestje.

 12. 12. Happy New Year

  5 januari 1995 (1 uur)

  Carter bewijst dat hij klaar is voor de operatiekamer, maar de eerste dag daar hangt van ongelukken aan elkaar. De gevolgen zijn ernstig als Lewis een hartpatiënt wegstuurt. Benton krijgt te maken met een familieconflict.

 13. 13. Luck of the Draw

  12 januari 1995 (1 uur)

  Lewis wordt officieel aangeklaagd om nalatigheid en Greene moet haar werkzaamheden controleren. Een douanemedewerker komt binnen met een verdachte wiens darmen vol zitten met smokkelwaar. Carter geeft de nieuwe student een rondleiding op de afdeling.

 14. 14. Long Day's Journey

  19 januari 1995 (1 uur)

  De continue stroom aan crises en jonge slachtoffers eist een zware tol van Ross. Ondertussen blijkt de hartpatiënt die wordt verzorgd door Lewis de dokter te zijn die haar carrière bijna kapot maakte. Benton huurt een fysiotherapeut in voor zijn moeder.

 15. 15. Feb 5, '95

  2 februari 1995 (1 uur)

  Morgenstern verrast Greene met het aanbod van een nieuwe baan. Een terminaal zieke kankerpatiënt vraagt Greene haar te doen sterven. Een gewapende jongen bedreigt de werknemers van het ziekenhuis.

 16. 16. Make of Two Hearts

  9 februari 1995 (1 uur)

  Kayson zit achter Lewis aan om romantische redenen. Ross en Hathaway hebben te maken met een jong Russisch meisje met aids. Een menselijke agent komt binnen met een hond die hij heeft aangereden.

 17. 17. The Birthday Party

  16 februari 1995 (1 uur)

  Zowel Greene als Benton hebben een verjaardagsfeestje te bezoeken, maar het werk eist hen daar van af te zien. Ondertussen denkt Carter per ongeluk dat het de verjaardag is van Benton en huurt enkele buikdanseressen in. Hathaway overweegt een abortus.

 18. 18. Sleepless in Chicago

  23 februari 1995 (1 uur)

  Benton heeft al 48 uur niet geslapen. Een psychiatrische patiënt doet zich voor als expert in efficiency. De vrouw van Greene wil scheiden. Het verleden van Hathaway achtervolgt haar.

 19. 19. Love's Labor Lost

  9 maart 1995 (1 uur)

  Greene stelt een verkeerde diagnose bij een zwangere vrouw, wat leidt tot een lange en zware operatie.

 20. 20. Full Moon, Saturday Night

  30 maart 1995 (1 uur)

  Het is volle maan, net als de eerste hulp die ook vol zit, waaronder een persoon die een weerwolf wil zijn en anderen die met 'maangekte' te maken hebben. Lewis is als enige aanwezig. Met zijn emotionele problemen maakt Greene geen goede indruk op de nieuwe chef van de afdeling.

 21. 21. House of Cards

  6 april 1995 (1 uur)

  Greene krijgt te maken met de gevolgen van een verkeerde diagnose. De rivaliteit tussen Carter en Chen maakt dat Chen een grove fout maakt. Lewis' zwangere zus Chloe keert terug van Texas.

 22. 22. Men Plan, God Laughs

  27 april 1995 (1 uur)

  Benton compenseert zijn onmacht om zijn moeder te helpen door zich in te zetten voor zijn patiënten. Ondertussen probeert Greene zijn huwelijk te redden, maar dat betekent dat hij minder vaak op zijn werk is tot ongenoegen van de nieuwe chef.

 23. 23. Love Among the Ruins

  4 mei 1995 (1 uur)

  De achtergrond van de familie van Carter raakt ontdekt. Benton raakt verliefd op een getrouwde vrouw. Hathaway heeft problemen met haar huwelijksgeloften. Greene leeft met zijn vrouw in Milwaukee, maar hun huwelijk is nog steeds kapot. Lewis behandelt een suïcidaal persoon.

 24. 24. Motherhood

  11 mei 1995 (1 uur)

  Ross heeft te maken met bindingsangst. De toekomst van Carter is onzeker. Lewis helpt haar nichtje. Benton ontvangt nogal slecht nieuws over zijn moeder.

 25. 25. Everything Old Is New Again

  18 mei 1995 (1 uur)

  Zowel Greene als Carter krijgen verrassend nieuws. Op de bruiloft van Hathaway gaat niet alles zoals gepland.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van arno74

arno74

 • 8700 berichten
 • 3342 stemmen

Een van de weinige soaps waarvan ik destijds regelmatig een aflevering meepikte. Wel aardig, maar valt tegenwoordig in het niet in vergelijking met House.


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 21101 berichten
 • 41705 stemmen

arno74 schreef:

Een van de weinige soaps waarvan ik destijds regelmatig een aflevering meepikte. Wel aardig, maar valt tegenwoordig in het niet in vergelijking met House.

House hahhaha dat is appels met peren vergelijken, House mag de schoenveters van ER nog niet vast maken...


avatar van arno74

arno74

 • 8700 berichten
 • 3342 stemmen

stinissen schreef:

(quote)

House hahhaha dat is appels met peren vergelijken, House mag de schoenveters van ER nog niet vast maken...

ER = fictie, House = realisme


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 21101 berichten
 • 41705 stemmen

Ja ja dream on, zo zie je maar weer ieder zijn ding.


avatar van arno74

arno74

 • 8700 berichten
 • 3342 stemmen

Een vriend van mij is arts en hij zegt het, dus zal het wel kloppen.


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 21101 berichten
 • 41705 stemmen

Een vriend van mijn is stratenmaker....


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.