• 159.391 films
 • 9.794 series
 • 29.078 seizoenen
 • 608.472 acteurs
 • 355.154 gebruikers
 • 8.895.993 stemmen
Avatar
 
banner banner

ER - Seizoen 3 (1996-1997)

3,78 32 stemmen

Alternatieve titels: E.R., Emergency Room

IMDb beoordeling: 7,9 (65.898)

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Michael Crichton

Met: Anthony Edwards, Sherry Stringfield en George Clooney

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 26 september 1996

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 3 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot ER

Gebaseerd op het boek van Michael Crichton die zijn eigen ervaringen als student geneeskunde hierin verwerkte, volgt de serie het wel en wee van de artsen op de eerste hulp van het fictieve County General Hospital in Chicago, Illinois. De serie toont zowel het werk van de artsen en verpleegkundigen op de afdeling, als hun persoonlijke situaties thuis.

Afleveringen Seizoen 3 (1996-1997)

 1. 1. Dr. Carter, I Presume

  26 september 1996 (45 minuten)

  Carter begint aan zijn eerste dag als chirurg in opleiding met de moeilijke taak om Benton op de ER te vervangen als consult chirurgie. Jeanie verbergt haar positieve HIV-diagnose voor haar collega’s, en Peter Benton zijn HIV-test blijkt gelukkig negatief. De ER medewerkers gaan met zijn allen naar een 'Fourth of July' softbal wedstrijd, waar Carol Shep en zijn nieuwe vriendin tegenkomt. Peter komt ook een oude bekende tegen, Carla Reese, bij de barbecue van zijn zus en zwager.

 2. 2. Let the Games Begin

  3 oktober 1996 (45 minuten)

  Jeanie’s poging om haar toestand te verbergen heeft zware financiële gevolgen, en een behoorlijke invloed op haar professionele relatie met Benton. Hathaway worstelt eveneens met geldproblemen. Het personeel wacht gespannen op nieuws over de toekomst van het ziekenhuis; sluiten of doorgaan. Er komt een nieuwe stafchef, Dr. Anspaugh. Mark Green en Susan Lewis ondergaan beide desastreuze blind dates, En Benton stuurt Carter naar de ER om voor hem in te vallen.

 3. 3. Don't Ask, Don't Tell

  10 oktober 1996 (45 minuten)

  Mark staat perplex al hij van Susan een uitnodiging krijgt om samen naar Hawaï op vakantie te gaan. De ER stroomt vol met vluchtelingen uit de “South Side” van Chicago. De nieuwe stafchef van County General wil een vast aantal patiënten per uur behandeld zien, maar een patiënt met weinig tot geen overlevingskans slorpt de tijd van dokter Greene volledig op. Carter krijgt onenigheid met Anspaugh als hij overdrijft over een patiënt en voor deze een operatiekamer wil boeken. Weaver komt erachter dat Jeanie HIV heeft, maar stelt haar gerust. Het gebouw, waarin Carter een appartement heeft, brandt af.

 4. 4. Last Call

  17 oktober 1996 (45 minuten)

  Ross brengt een epileptische patiënte, een vrouw die bij hem de nacht doorbracht, met spoed naar de Eerste Hulp. Zijn collega’s zijn verbouwereerd als hij haar naam niet eens weet. Keaton heeft een oogje op Carter, maar terwijl Carter een meisje probeert over te halen om geopereerd te worden, vindt hij een nieuw onderkomen bij Dennis Gant. Jeanie, die de neveneffecten ondervindt van de medicijnen tegen HIV, wordt uitgevraagd door een bouwvakker. Benton krijgt een lesje in mededogen tijdens zijn werk op de kinderafdeling en Carol vraagt zich af of zij zich moet inschrijven voor een medische studie.

 5. 5. Ghosts

  31 oktober 1996 (45 minuten)

  Halloween ontaardt in een echte gruwelnacht wanneer Ross en Hathaway de mobiele buurtkliniek moeten bemannen. Gant eist dat Benton meer respect voor hem toont, en Benton zorgt voor Halloween feestelijkheden voor op de kinderafdeling, waarbij er een spook wordt gesignaleerd op de vijfde verdieping. Mark wacht gespannen op de terugkomst van Susan die op vakantie is geweest.

 6. 6. Fear of Flying

  7 november 1996 (45 minuten)

  Susan Lewis moet haar vliegangst overwinnen wanneer ze met een reddingshelikopter naar de plaats van een gruwelijk verkeersongeluk wordt gevlogen. Benton verknoeit, in afwezigheid van Dr Keaton, zijn ingreep op het jongste slachtoffer van de ramp. Carol houdt zich bezig met een zuster, Rhonda Sterling, die het tempo op de ER niet kan bijbenen. Jeanie en Maggie krijgen de taak om een dode man in ijs te verpakken in afwachting op het vrijkomen van een koelcel.

 7. 7. No Brain, No Gain

  14 november 1996 (45 minuten)

  Benton probeert het leven te redden van een bendelid die al door Ross dood is verklaard. Zuster Rhonda Sterling is weer op de ER, maar maakt nogmaals een ernstige fout. Mark is bang dat Susan afspraakjes heeft met Morgenstern als zij hem vertelt te willen verhuizen naar Phoenix. Carter en Keaton komen dichter bij elkaar, en Ross heeft genoeg zelfkennis om een psychiater te consulteren. Intussen probeert Benton zijn misstap goed te maken door te zwoegen op een verloren zaak. E. Ray is bang dat een MRI test hem een negatief karma heeft gegeven.

 8. 8. Union Station

  21 november 1996 (45 minuten)

  Een huwelijk in de wachtkamer, Grabarsky en Lydia, contrasteert fel met Greene’s onvermogen om zijn ware gevoelens voor Lewis te uiten, ook al is het haar laatste dag op de ER.Carol gaat akkoord om zich bij het management te voegen in ruil dat er geen roulerende zusters van ander afdelingen en ziekenhuizen meer op de ER worden ingezet. Al Boulet overhandigt Jeanie de scheidingspapieren. Doug Ross zit weer op de mobiele buurtkliniek waar hij Charlie, een jonge vrouw, ontmoet.

 9. 9. Ask Me No Questions, I'll Tell You No Lies

  12 december 1996 (45 minuten)

  Jeanie’s vertrouwelijke medische dossier is niet langer vertrouwelijk wanneer Greene ontdekt dat Al HIV positief is en zijn ergste vermoedens over haar seropositiviteit hierin bevestigd ziet. Green heeft het nog steeds moeilijk met het feit dat Lewis weg is. Keaton en Carter vinden het steeds moeilijker worden om hun geheime relatie te handhaven. Benton maakt het leven van Gant erg moeilijk

 10. 10. Homeless for the Holidays

  19 december 1996 (45 minuten)

  Mark en Kerry maken gezamenlijk regels hoe om te gaan met HIV besmette collega’s, waardoor Jeanie genoodzaakt wordt haar toestand openbaar te maken en alles op te biechten. Charlie, een straatjoch, brengt een baby van een drugsverslaafde vrouw naar Ross voor een behandeling. Carter zegt een avondje uit met Gant af om de nachtdienst samen met Keaton door te brengen. Carol en haar moeder gaan naar een Russisch feest waar ook onverwacht Ross met Charlie verschijnt.

 11. 11. Night Shift

  16 januari 1997 (45 minuten)

  Een nacht die traag op gang komt barst plots in alle hevigheid los. Greene zet zijn carrière op het spel om een leven te redden. Carter zegt weer een avondje uit met Dennis Gant af om van zijn gezeur af te komen nadat hij weer eens publiekelijk door Benton wordt aangepakt. Benton krijgt geen referentie van Keaton voor dat zij naar Pakistan gaat. Benton ontdekt tevens Carter’s geheim. Mark en Chungy ontdekken dat ze veel gemeen hebben. Carol heeft het moeilijk omdat ze van het management twee mensen van het verplegend personeel moet aanwijzen om ontslagen te worden vanwege bezuinigingen. Charlie wordt in elkaar geslagen, en de ER lijdt een schokkend verlies.

 12. 12. Post Mortem

  23 januari 1997 (45 minuten)

  De dood van Gant laat Carter niet los, en zijn woede over de manier waarop Benton de stagiaire behandelde laait hoog bij hem op. Wanneer de gediplomeerde verplegers zich gezamenlijk ziek melden, moet Carol het zien te redden met een geïmproviseerde ploeg. Ze neemt dan ook de schuld op zich voor een fatale vergissing in de traumakamer. Dokter Ross probeert Charlie te helpen.

 13. 13. Fortune's Fools

  30 januari 1997 (45 minuten)

  Greene en Chuny Marquez breien een vriendschappelijk einde aan hun romance, en zijn voorgestelde manier om toekomstige stagiaires te begeleiden krijgt alle lof toegezwaaid. Voor Hathaway is het een rotdag, ze vertelt haar verhaal over haar fatale fout publiekelijk via een verslaggever en wordt geschorst. Peter loopt tegen de zwangere Carla op, waardoor hij de hele dag chagrijnig is. Carter heeft genoeg van de houding van Benton en besluit uit de groep van Benton weg te gaan en vraagt om een overplaatsing naar Hick’s team.

 14. 14. Whose Appy Now?

  6 februari 1997 (45 minuten)

  Carter is verrukt wanneer hij een appendectomie, blindedarm operatie, mag uitvoeren op Benton. Ross heeft het moeilijk met het verzoek van een zeventienjarige tiener om niet gereanimeerd te worden. Greene moet zich intussen in allerlei bochten wringen om zijn afspraakjes met drie verschillende vrouwen na te komen. Haley heeft het zwaar om Carol te vervangen

 15. 15. The Long Way Around

  13 februari 1997 (45 minuten)

  Een roofoverval op een buurtwinkel ontaardt in een gijzelingsdrama. Bij de gegijzelde bevindt zich ook Carol Hathaway die de winkel omtovert tot een geïmproviseerde spoedafdeling om de zwaar gewonde winkeleigenaar te helpen. Haar doortastend handelen blijft niet onopgemerkt bij één van de overvallers.

 16. 16. Faith

  20 februari 1997 (45 minuten)

  Benton is hersteld van zijn operatie, maar niet van zijn schuldgevoelens over de dood van Gant. Eén en ander loopt niet als gepland wanneer Greene een patiënt met het Downsyndroom op een lijst voor harttransplantatie plaatst. Carter is het niet eens met een diagnose van Anspaugh. Carol is nog steeds in dubio of ze wel of niet het toelatingsexamen voor de studie medicijnen gaat doen. Greg en Jeanie besluiten hun persoonlijke relatie voort te zetten. Ross krijgt opnieuw zijn terminale tiener, Jad Houston, over de vloer.

 17. 17. Tribes

  10 april 1997 (45 minuten)

  Twee slachtoffers van vuurwapengeweld, de ene blank en de ander zwart, en een zwarte vrouw met een nog niet opgespoorde hartaandoening, zorgen ervoor dat dokter Greene zich zijn raciale vooroordelen moet herzien. Hij wordt beschuldigd van het verwaarlozen van het zwarte slachtoffer. Jeanie ontdekt dat Benton de vader is van het kind van de zwangere Carla. Als Jennifers moeder een hartaanval heeft gehad, komt Rachel voor een tijdje bij Mark logeren.

 18. 18. You Bet Your Life

  17 april 1997 (45 minuten)

  Carter brengt zijn carrière in gevaar wanneer hij buiten de geijkte kanalen om een operatie regelt voor een gokker. Hierdoor jaagt hij Anspaugh en Hicks tegen zich in het harnas. Jeanie bekijkt haar benarde toestand ten opzichte van haar ex-echtgenoot Al met andere ogen wanneer ze moet zorgen voor een Aids-patiënt die berouw heeft van het feit dat ze haar kind heeft besmet. Benton bekijkt zonder toestemming de echo-foto’s van Carla’s baby.

 19. 19. Calling Dr. Hathaway

  24 april 1997 (45 minuten)

  Een genetisch gemanipuleerde labmuis ontsnapt op de spoedafdeling. Hathaway overweegt haar carrièreopties wanneer ze een hoge score behaalt op het toelatingsexamen voor de Medische Hogeschool. Benton neemt een dag vrij om voor Carla te zorgen.

 20. 20. Random Acts

  1 mei 1997 (45 minuten)

  Een broer doneert een nier aan zijn zuster, het slachtoffer van een beroerte krijgt een levensreddende behandeling, en de ex van Jeanie mag een nieuw soort AIDS-medicijn uittesten. Maar het doelloos geweld waar Greene het slachtoffer van wordt, zet een domper op de vreugde om deze daden van barmhartigheid. Carla wordt opgenomen nadat zij te vroeg moet bevallen.

 21. 21. Make a Wish

  8 mei 1997 (45 minuten)

  Hathaway is jarig, maar ze wil er geen woord over horen. Carla en Peter moeten zich plots voorbereiden op de vroegtijdige bevalling van hun zoontje. Greene keert terug naar de ER, maar heeft moeite om opnieuw te integreren. Carter begint twijfels te krijgen of zijn toekomst wel bij chirurgie ligt.

 22. 22. One More for the Road

  15 mei 1997 (45 minuten)

  Ross voelt zich steeds meer aangetrokken tot Hathaway. Charlie verschijnt opnieuw op de ER. Greene weigert toe te geven dat hij hulp nodig heeft, en Carter en Anspaugh kunnen elkaar nog steeds niet luchten en zien. Intussen putten de Boulets sterkte uit hun hernieuwde relatie, en Benton uit zijn piepkleine pasgeboren zoon. Carter besluit dat zijn toekomst bij de ER ligt en niet chirurgie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van joolstein

joolstein

 • 8966 berichten
 • 7407 stemmen

De serie was destijds een succes omdat er op een film-achtige manier afleveringen werden opgenomen. En dat was te zien! En natuurlijk waren er ook het meer inzicht komen van de bloederige operaties. Ook het acteerwerk was van een hoger niveau dan veel andere series. Denk bv. aan George Clooney die met deze serie zo`n beetje zijn carrière heeft opgebouwd. De serie heeft de standaard gezet voor alle latere ziekenhuisdrama`s.

Toch had ik naar twee seizoen het wel weer gezien!

Qua verhaal is het allemaal gewoon niet veel soeps! Het komt gewoon niet verder dan een gemiddelde soap. Dokter... doet het met verpleegster... maar die gaat liever met arts... enz. Ook kreeg ik meer en meer de kriebels van al die bewust gekozen zielige taferelen. Kortom een echte tearjerker. Het is gewoon niet aan mijn besteed!


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.