ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.057 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.428 stemmen
Avatar
 
banner banner

ER - Seizoen 8 (2001-2002)

3,76 17 stemmen

Show titel: ER

IMDb beoordeling: 7,7 (51.293)

Seizoenen: 15 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: donderdag 27 september 2001

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

ER

Afleveringen Seizoen 8 (2001-2002)

 1. 1. Four Corners

  Na een rustperiode van drie weken, die ze zichzelf had opgelegd, keert Kerry Weaver terug naar de spoedgevallendienst. Ze vraagt zich af hoe haar collega's zullen omgaan met het feit dat ze lesbisch is. Aangezien Greene een seriemoordenaar bewust heeft laten sterven, wordt hem aangeraden dat geheim te houden en enkel zijn oversten op de hoogte te brengen. Carter gaat naar de begrafenis van zijn grootvader en voelt zich zoals gewoonlijk heel onwennig bij zijn welstellende ouders. Benton probeert Cleo, die mogelijk besmet werd met het HIV-virus, een hart onder de riem te steken. Hij probeert eveneens zijn zus Jackie te troosten.

 2. 2. The Longer You Stay

  Nadat er tijdens een rockconcert rellen ontstaan, wordt de dienst Spoedgevallen overstelpt met slachtoffers. Vooral Carter heeft hiermee zijn handen vol. Een ex-vriendin van Benton laat het leven in een auto-ongeval. Hij heeft het moeilijker dan verwacht met dit verlies. Chen wordt gepromoveerd tot hoofdarts. Maar doorheen alle emoties, begint ze te panikeren en stelt ze een verkeerde diagnose. Abby is op haar tenen getrapt wanneer Luka Kovac tijdens een avondje uit openlijk begint te flirten met een serveerster.

 3. 3. Blood Sugar Sex Magic

  Luka en Abby hebben een punt gezet achter hun relatie. Abby doet heel wat moeite om elk contact met Luka te vermijden op het werk. Wanneer ze een paar van haar spullen gaat oppikken in zijn appartement, breekt ze echter per toeval het glas van zijn aquarium. Ze roept de hulp in van John Carter om ongezien een nieuw aquarium in het appartement binnen te loodsen. Dave Malucci wordt door Kerry Weaver op staande voet ontslagen omdat ze hem betrapte tijdens een vrijpartij met een paramedicus in een ambulance. Dave vraagt haar op die beslissing terug te komen, maar ze houdt voet bij stuk.

 4. 4. Never Say Never

  Susan Lewis keert terug naar de dienst Spoedgevallen. Ze heeft een afspraak met Mark Greene omdat ze terug op zoek is naar een job in Chicago. Elizabeth heeft het moeilijk met de komst van deze oude bekende. Kerry Weaver is zoals gewoonlijk niet te genieten. Zeker niet wanneer ze verneemt dat Romano een vergadering gepland heeft met dokter Chen in verband met de evaluatie van een bepaald medisch dossier. De gemoederen tussen Chen en Weaver lopen hoog op. Peter Benton is nog steeds op zoek naar een geschikt kindermeisje voor zijn zoontje Reese. Hij slaagt er echter niet in één te vinden die gebarentaal onder de knie heeft. Aangezien hij zelf uren vastzit voor een chirurgische ingreep is er niemand om de kleine Reese na schooltijd op te vangen.

 5. 5. Start All over Again

  Susan Lewis gaat terug aan de slag op de dienst Spoedgevallen. Ze neemt de plaats in van de ontslagen dokter Chen. Veel tijd om opnieuw aan de hectische werkomstandigheden te wennen krijgt ze niet. Ze moet meteen op volle kracht meewerken en dat levert de nodige problemen met zich mee. Ze eist veel van de verpleegsters en door haar vijfjarige afwezigheid lijkt ze niet meer bij de pinken over de nieuwste medicatie. Door een tekort aan dokters ziet John Carter zich gedwongen om twee nieuwe medische studenten in te schakelen. Ondertussen ontfermt Carter zich over zijn grootmoeder, die plots flauwgevallen is.

 6. 6. Supplies and Demands

  Elizabeth loopt er bijzonder zenuwachtig bij. De toestand van mevrouw Wilson evolueert niet zoals ze hoopte en ze vreest dat ze opnieuw een patiënt zal verliezen. Bovendien wordt ze permanent gecontroleerd door een arts van de infectie-controle. Luka heeft landgenoot Nicole een job aangeboden in het ziekenhuis om alle medische voorraden aan te vullen. Abby stelt echter vast dat Nicole haar nieuwe taak absoluut niet naar behoren uitoefent. Wanneer een student met een besmettelijke vorm van meningitis binnengebracht wordt, sterft hij amper enkele minuten later in de handen van dokter Carter. De artsen vrezen allen dat de besmetting zich zal verspreiden. Die vrees blijkt gegrond wanneer studente Laura opgenomen wordt.

 7. 7. If I Should Fall from Grace

  Luka houdt Nicole nog steeds een hand boven het hoofd op het werk. Bovendien probeert hij haar ook voor medische taken in te schakelen. Abby vindt dit totaal ongepast. Ze vindt dat de nieuwe medische student Michael die zijn eerste dag op de Spoedgevallendienst doorbrengt, minstens evenveel aandacht verdient. De jongeman blijkt immers een bekwame aanwinst te zijn. Elizabeth Corday heeft de beschuldigingen die aan haar adres werden geuit, nog steeds niet verwerkt. Ze kan het niet hebben dat ze onterecht van euthanasie op vier bejaarde patiënten beschuldigd werd. Ze is er haast zeker van dat iemand anders verantwoordelijk is voor de onfortuinlijke gebeurtenissen en alles wijst in de richting van Babcock.

 8. 8. Partly Cloudy, Chance of Rain

  De stad wordt getroffen door hevig onweer. Overal heeft men te kampen met wateroverlast en ook in het ziekenhuis worden voorbereidingen getroffen om het overtollige water uit de kelders en de dienst Spoedgevallen te houden. Bijgevolg worden ook heel wat patiënten binnengebracht die ten gevolge van de weersomstandigheden gewond raakten. Peter Benton is totaal overstuur wanneer hij verneemt dat hij niet de biologische vader is van Reese. Hij vreest dan ook dat Roger dit tegen hem gaat gebruiken om de voogdij op te eisen. Peter regelt meteen een afspraak met zijn advocaat. Ondanks het feit dat iedereen een feestje voorbereidt voor de laatste werkdag van Chloe Finch, besluit ze Peter te vergezellen in deze moeilijke periode.

 9. 9. Quo Vadis?

  Luka ijvert er bij Kerry Weaver voor om het kleptomaan gedrag van Nicole door de vingers te zien. Kerry weigert echter categoriek. Luka schaamt zich voor Nicoles gedrag, maar kan er gezien haar verleden begrip voor opbrengen. Bovendien voelt hij zich nu extra verantwoordelijk voor haar aangezien ze zwanger is van zijn kind. Abby is de enige die hiervan op de hoogte is, maar ze trekt Nicoles zwangerschap in twijfel. Peter en Chloe beleven in de rechtszaal bange momenten tijdens het proces rond het hoederecht van de kleine Reese. Wanneer de advocaat van George Peters capaciteiten als vader met de grond gelijk maakt, vreest de dokter het ergste.

 10. 10. I'll Be Home for Christmas

  Peter Benton is woedend wanneer blijkt dat de rechter de kleine Reese een getuigenis wil laten afleggen. Roger stelt hem een nieuwe afspraak voor. Peter heeft hier geen oren naar en wil de rechter laten beslissen. Hij besluit bij Romano te gaan ijveren voor minder werkuren, maar krijgt hierbij heel wat tegenstand van de hoofdarts. John Carter is dolblij dat zijn ouders de kerstdagen gaan doorbrengen bij hem en zijn grootmoeder. Maar het nieuws dat ze gaan scheiden komt voor hem als een donderslag bij heldere hemel. Abby ontdekt dat Nicole opgenomen is in het ziekenhuis om een abortus te laten plegen. Nicole smeekt haar Luka hierover niet in te lichten.

 11. 11. Beyond Repair

  Abby heeft het moeilijker dan ook met haar vrijgezellenbestaan. Luka vertelt haar dat hij overweegt om twee maanden in Bosnië te gaan werken voor Artsen Zonder Grenzen. Vervolgens ontdekt ze dat Carter een relatie begonnen is met Susan Lewis. Als klap op de vuurpijl zoekt haar ex-vriend Richard haar op om te vertellen dat hij gaat trouwen met een lerares. Op het werk krijgt ze het eveneens heel moeilijk wanneer ze een kleine jongen moet inlichten over de dood van zijn moeder en wanneer ze ontdekt dat de schizofrene man die Carter een paar jaar terug neerstak, opnieuw opgenomen wordt in het ziekenhuis.

 12. 12. A River in Egypt

  Na een ruzie tussen Mark en zijn dochter wil Rachel terug bij haar moeder gaan wonen. Abby wil haar buurvrouw Joyce helpen. De vrouw wordt door haar man mishandeld, maar wil geen hulp. Dokter Lewis verzorgt een gevangene met steekwonden die tot de doodstraf veroordeeld werd. Wanneer ze hem even alleen bij zijn bewaker laat, vindt ze de man terug met een gebroken rib en een ingeklapte long. Dokter Chen wil haar baan op de spoedafdeling terug en dreigt met een proces tegen dokter Weaver. Deze laatste wordt in het openbaar gezoend door Sandy Lopez.

 13. 13. Damage Is Done

  Mark moet zijn dochter Ella behandelen nadat de baby een overdosis ecstasy toegediend kreeg. Rachel paste op de baby omdat Elizabeth ziek is, maar liet het meisje pillen slikken. Elizabeth wil Rachel niet meer zien en wil dat Mark de politie belt om zijn oudste dochter te laten arresteren. De moeder van John Carter ontfermt zich over een jongen die aan leukemie lijdt en brengt hem naar het ziekenhuis. Een dronken vrouw en haar dochter worden naar de spoedafdeling gebracht. Het dertienjarige meisje bestuurde de wagen van haar moeder. Joyce klopt bij haar buurvrouw Abby aan en smeekt haar om hulp.

 14. 14. A Simple Twist of Fate

  Baby Ella ligt nog altijd in het ziekenhuis. Elizabeth wil dat Rachel verhuist, maar Mark wil haar nog een kans geven. Hij maakt zich bovendien zorgen over zijn gezondheid en vreest dat de tumor terug is. Eleanor Carter laat de jongen die aan leukemie lijdt in de steek wanneer zijn toestand slechter wordt. Brian is woedend wanneer Abby Joyce naar een opvangtehuis stuurt. Hij valt Abby aan waardoor ze in het ziekenhuis belandt. Luka gaat op zoek naar Brian om hem aan te pakken over zijn gewelddadig gedrag.

 15. 15. It's All in Your Head

  Mark verneemt dat zijn tumor terug is en dat het gezwel niet meer operatief verwijderd kan worden. Hij heeft nog enkele maanden te leven, maar wil het slechte nieuws niet aan zijn vrouw vertellen. Elizabeth logeert in een hotel en vertelt dokter Benton dat zij en Mark uiteen zijn. Het proces tegen Brian vervalt omdat hij werd aangevallen. Luka stelt Abby voor om bij hem in te trekken tot ze een andere woning gevonden heeft. Op de spoedafdeling wordt een man binnengebracht met schotwonden. Zijn dochtertje was getuige van de schietpartij.

 16. 16. Secrets and Lies

  Abby heeft een nachtje op Luka's bank doorgebracht en ook Susan is bij Mark blijven slapen omdat die het zwaar heeft na Elizabeths vertrek. Carter kan de logeerpartij van zijn vriendin echter niet verkroppen. Wanneer op de spoedafdeling een SM-meesteres haar tas met seksspeeltjes vergeet, kunnen Susan, Abby en na wat tegenstribbelen ook Luka, Carter en Gallant het niet laten om erin te neuzen. Ze worden echter betrapt door Weaver en wanneer die ook nog een dildo in haar kastje aantreft, verplicht ze de vijf een seminarie rond seksuele intimidatie te volgen. De lesgever is echter te laat en de collega's komen terwijl ze wachten verrassende dingen over elkaar te weten.

 17. 17. Bygones

  Elizabeth, die niet op de hoogte is van Marks teruggekeerde hersentumor, logeert nog steeds met Ella in een hotel en tracht een diepgaand gesprek met haar echtgenoot zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Wanneer hun dochtertje echter haar eerste woordjes spreekt, groeit het koppel weer dichter naar elkaar toe. Elizabeth voelt dat Mark haar iets cruciaals verzwijgt, maar is niet voorbereid op de waarheid. Op de spoedafdeling spelen zich ondertussen enkele menselijke drama's af wanneer twee studentes binnengebracht worden met ernstige steekwonden en een jonge vrouw dringend een nieuwe lever nodig heeft.

 18. 18. Orion in the Sky

  Mark krijgt tijdens moeilijke spoedgevallen steeds meer last van zijn hersentumor. Zijn motorische vaardigheden gaan erop achteruit en Kerry maant hem aan het kalm aan te doen. Ze wijst hem de nieuwe, zelfingenomen student Greg Pratt toe, maar die is niet opgezet met zijn nieuwe leermeester. Terwijl Mark zijn patiënten observeert, neemt hij wat zijn eigen toekomst aangaat enkele ingrijpende beslissingen.

 19. 19. Brothers and Sisters

  Carter maakt zich zorgen om Abby wanneer hij haar na zes jaar afkicken met een biertje betrapt. Hij tracht de situatie eerst met Luka en daarna met Abby zelf te bespreken, maar beiden wuiven zijn bekommernissen weg. Suzan vertrekt in allerijl naar New York wanneer ze een alarmerend bericht krijgt van haar nichtje Suzie. Met de hulp van agenten Yokas en Boscarelli tracht ze Chloe terug te vinden, maar elk spoor ontbreekt. Carters studenten Pratt en Gallant voeren ondertussen op eigen houtje een gecompliceerde ingreep uit op een patiënt en Elizabeth ontvangt slecht nieuws over Marks gezondheidstoestand.

 20. 20. The Letter

  Op de spoedafdeling loopt een fax van dokter Green binnen waarin hij zijn waardering voor zijn collega's uit. Iedereen is met verstomming geslagen wanneer dokter Corday op de laatste pagina laat weten dat Mark ondertussen gestorven is. Het verlies valt iedereen zwaar en vooral Susan en Kerrie beseffen dat ze een dierbare vriend verloren hebben. Het verplegend personeel gaat het verdriet wegdrinken in een bar, maar Carter komt Abby er weg halen en tracht haar te overtuigen opnieuw naar een AA-vergadering te gaan.

 21. 21. On the Beach

  Terwijl iedereen op de spoedafdeling rouwt om het overlijden van Mark Greene, blikt E.R. terug op de momenten die Marks dood voorafgingen : Mark wil de tijd die hem nog rest doorbrengen met zijn 14-jarige dochter Rachel en haar helpen bij de moeilijke en rebelse fase in haar leven die ze doormaakt. Hij neemt haar mee naar Hawaï waar hij opgegroeid is en tracht haar zoveel mogelijk bij te brengen over zijn en haar kindertijd. De tumor krijgt hem echter steeds meer in zijn greep en na een hevige aanval reizen Elizabeth en Ella naar Hawaï om hem bij te staan. Elizabeth doet nog een laatste poging om hem te overhalen toch een behandeling te volgen, maar Mark is enkel nog om Rachel en Ella bekommerd.

 22. 22. Lockdown

  De dag begint hectisch op de spoedafdeling nadat een bus met bejaarden een ongeluk kreeg en er een personeelstekort is omdat Weaver zich ziek meldt. In de drukte merkt het verplegend personeel pas na een tijdje dat er twee kinderen in de wachtzaal zitten die alle tekenen vertonen van een uiterst besmettelijke pokkensoort. De hele afdeling wordt in quarantaine geplaatst en Susan en Gallant hebben alle moeite om de aanwezige patiënten kalm te houden. De toestand van één van de kinderen gaat ondertussen zienderogen achteruit.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.