• 10.518 nieuwsartikelen
 • 161.612 films
 • 10.091 series
 • 29.639 seizoenen
 • 612.988 acteurs
 • 192.844 gebruikers
 • 8.961.343 stemmen
Avatar
 
banner banner

ER - Seizoen 7 (2000-2001)

3,77 24 stemmen

Alternatieve titels: E.R., Emergency Room

IMDb beoordeling: 7,9 (67.007)

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Michael Crichton

Met: Anthony Edwards, Goran Visnjic en Noah Wyle

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 12 oktober 2000

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 7 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot ER

Gebaseerd op het boek van Michael Crichton die zijn eigen ervaringen als student geneeskunde hierin verwerkte, volgt de serie het wel en wee van de artsen op de eerste hulp van het fictieve County General Hospital in Chicago, Illinois. De serie toont zowel het werk van de artsen en verpleegkundigen op de afdeling, als hun persoonlijke situaties thuis.

Afleveringen Seizoen 7 (2000-2001)

 1. 1. Homecoming

  12 oktober 2000 (45 minuten)

  In het County General-ziekenhuis is er een staking aan de gang van het onderhoudspersoneel en vooral op de E.R. is dat te merken. Tientallen vuilniszakken met medisch afval slingeren rond en niemand maakt de operatiekamers schoon. Als klap op de vuurpijl stromen tientallen gewonden binnen van een vechtpartij op een football-terrein. Voor de artsen en verpleegsters is het enorm druk. Bovendien hebben enkele van hen op de koop toe te kampen met persoonlijke problemen. Ondertussen keert John Carter in alle stilte terug van zijn ontwenningskuur in Arizona.

 2. 2. Sand and Water

  19 oktober 2000 (45 minuten)

  John Carter heeft een afspraak met Weaver en Greene om zijn terugkeer op de E.R. voor te bereiden. Abby vangt een vrouw op die vroegtijdig weeën krijgt. De bevalling kan niet meer uitgesteld worden. Meneer Fletcher heeft dringend een nierdialyse nodig, maar Romano weigert enige vorm van behandeling omdat de man niet verzekerd is. Benton is furieus. Glenda wordt met een hartaanval binnengebracht. Enkel via een beademingstoestel kan ze nog in leven gehouden worden. Haar vriendin en levenspartner weet dat Glenda dat absoluut niet zou willen, maar wettelijk gezien is ze geen familie van haar en daarom krijgt ze geen inspraak hierin.

 3. 3. Mars Attacks

  26 oktober 2000 (45 minuten)

  Na zijn verblijf in het afkickcentrum gaat Carter opnieuw aan de slag op de spoedafdeling, zij het dan met weinig bevoegdheden. Dr. Weaver haalt Abby tegen haar zin weg van verloskunde omdat de ER een nijpend tekort aan verpleegsters heeft. Dr. Benton ontdekt ondertussen dat het ter discussie stellen van Dr. Romano's autoriteit een zeer hoge prijs heeft. Wanneer een roltrap tijdens een sciencefictioncongres instort, komen er op de ER patiënten in de meest bizarre vermommingen.

 4. 4. Benton Backwards

  2 november 2000 (45 minuten)

  Een gefrustreerde dokter Benton tracht wanhopig een nieuwe baan te vinden, maar merkt dat al zijn sollicitatiegesprekken afknappen door de laster die Romano over hem rondstrooit. Om werk te vinden wordt hij zelfs verplicht om buiten de staat te zoeken, maar hierdoor riskeert hij het voogdij over zijn doof zoontje Reese te verliezen. Carter mag ondertussen weer kleine trauma's behandelen, terwijl de zwangere dokter Cheng een moeder en haar doodzieke zoon tracht te helpen. Abby voelt zich aangetrokken tot dokter Kovac en vraagt hem uit.

 5. 5. Flight of Fancy

  9 november 2000 (45 minuten)

  Peter Benton wordt door Romano gedwongen om de taken van dokter Weaver over te nemen wanneer zij een vrije dag heeft. Het is geen pretje op de ER er komen zware gewonden binnen en er is te weinig personeel. Ook de getraumatiseerde dokter Kovac komt niet opdagen in het ziekenhuis omdat hij achter de identiteit wil komen van de overvaller die hij uit zelfverdediging doodde. Tezelfdertijd tracht dokter Greene per helikopter een verzwakte hartpatiënt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen, maar het toestel stort onderweg neer. Carter gaat ondertussen over de schreef wanneer hij een minderjarige jongen tegen de wil van zijn grootmoeder vertelt dat hij HIV-positief is.

 6. 6. The Visit

  16 november 2000 (45 minuten)

  Amy slaat in paniek wanneer haar manische moeder plots in het ziekenhuis opduikt om haar te bezoeken. Dokter Benton verzorgt ondertussen een zwaargewonde drugsdealer, maar laat de operatie in de steek wanneer hij ontdekt dat zijn neefje vecht voor zijn leven op de ER. Dokter Kovac vermoedt dat een jong, zwanger meisje misbruikt wordt door haar vader en roept de politie erbij. De hoogzwangere Chen moet ondertussen een beslissing nemen over het lot van haar ongeboren kind.

 7. 7. Rescue Me

  23 november 2000 (45 minuten)

  Tijdens een stormachtige dag worstelen op de E.R. enkele dokters met persoonlijke problemen. Elizabeth Corday wordt aangeklaagd voor een medische fout en kijkt aan tegen een rechtszaak. Tijdens een moeilijke behandeling wordt Elizabeth zelf ziek en ook Mark Green voelt zich plots onwel. Abby tracht haar manisch depressieve moeder terug naar huis te sturen, maar de vrouw weigert te vertrekken. De hoogzwangere Chen krijgt onverwachts bezoek van haar moeder die niet op de hoogte is van de zwangerschap.

 8. 8. The Dance We Do

  7 december 2000 (45 minuten)

  Abby geeft haar relatie met haar manisch depressieve moeder een nieuwe kans, maar blijft op haar hoede. Aanvankelijk gaat alles goed, maar wanneer haar moeder een scène maakt in een winkel is voor Abby de maat vol. Dr. Green ontdekt dat hij een levensbedreigende tumor heeft die niet te opereren valt, maar weigert zijn werk op te geven. Dr. Corday moet zich ondertussen verantwoorden voor een medische fout waarbij haar patiënt verlamd raakte en krijgt het zwaar te verduren. Dr. Benton behandelt de vriendin van zijn vermoorde neefje Jessy, die zelf het slachtoffer is geworden van een bendeaanval.

 9. 9. The Greatest of Gifts

  14 december 2000 (45 minuten)

  Aan de vooravond van Kerstmis consulteren een zenuwachtige Elisabeth en Mark een specialist die dr. Greenes laatste hoop is om zijn tumor te laten behandelen. Carter staat Chen bij tijdens haar bevalling, maar de klus wordt zwaarder dan hij dacht wanneer Chen het bijzonder moeilijk krijgt om haar pasgeboren zoon af te staan voor adoptie. Cleo heeft er genoeg van dat Peter haar huis gebruikt om het vriendinnetje van zijn vermoorde neefje, dat vroeger lid was van een jeugdbende, op te vangen en stelt hemt voor een ultimatum.

 10. 10. Piece of Mind

  4 januari 2001 (45 minuten)

  Op oudejaarsavond gaat dokter Greene het ziekenhuis binnen om een risicovolle en experimentele hersenoperatie te ondergaan. Elisabeth blijft de hele tijd aan zijn zijde, maar kan niet verhinderen dat er tijdens de ingreep complicaties opduiken. Op de spoedafdeling behandelen Carter en Weaver een vader en zijn vijftienjarige zoon die betrokken zijn bij een zwaar auto-ongeluk. De radeloze vader vreest de reactie van zijn vrouw omdat het koppel in het verleden al eens een kind verloor.

 11. 11. Rock, Paper, Scissors

  11 januari 2001 (45 minuten)

  De relatie van Peter Benton en Cleo komt nog meer onder druk te staan, wanneer het vriendinnetje van zijn vermoorde neef Jessy zich verder in nesten werkt en een beroep blijft doen op Peter om haar te helpen. Abby tracht Carter te overtuigen om met dr. Weaver te praten over zijn terugkerende drang om verdovende middelen te gebruiken. Carter blijft het gesprek echter uitstellen. Terwijl Mark Greene thuis herstelt van de zware hersenoperatie krijgt Elisabeth van dr. Romano de uitslag te horen in haar rechtszaak wegens een medische fout. Dankzij een advocatentruc wordt Corday gesproken, maar ze blijft zitten met een enorm schuldgevoel.

 12. 12. Surrender

  1 februari 2001 (45 minuten)

  Carrie voelt zich behoorlijk in de war na haar eerste lesbische ervaring met dr. Legaspi. Op de E.R. neemt ze de beslissing om een werkongeval waarbij een illegale werknemer betrokken is niet aan te geven. Dr. Greene is hersteld van zijn hersenoperatie en gaat terug aan het werk. Het valt iedereen echter op dat zijn persoonlijkheid erg veranderd is. Dr. Romano geeft Peter een promotie zonder er bij te vertellen dat hij de baan te danken heeft aan zijn huidskleur. Alex Cordaey voelt zich nog steeds onzeker in de operatiezaal en brengt haar carrière in gevaar.

 13. 13. Thy Will Be Done

  8 februari 2001 (45 minuten)

  John Carter moet naar een liefdadigheid benefiet van zijn grootvader en luist Abby erin om hem te vergezellen. Dr. Kovac behandelt de ernstig zieke bisschop Stewart en een zestienjarige jongen die voor de derde keer een harttransplantatie moet ondergaan. Malucci tracht een homofiele jongeman ervan te overtuigen dat er andere manieren zijn om zijn liefde voor zijn HIV-positieve vriend te bewijzen dan door te proberen zelf besmet te geraken met het virus. De meeste medewerkers van de E.R. en vooral Dr. Romano worden geconfronteerd met Marks agressieve houding na zijn hersenoperatie.

 14. 14. A Walk in the Woods

  15 februari 2001 (45 minuten)

  Weaver brengt een avond door met Legaspi en haar lesbische vrienden. Kovac overdenkt zijn eigen verleden en Benton probeert een zwarte student medische studies wat extra steun te geven in de hoop hem zo meer kans te geven. Chen komt terug van zwangerschapsverlof en behandelt een jonge jongen met mazelen. Bisschop Stewart keert terug op de E.R. in nog slechtere conditie.

 15. 15. The Crossing

  22 februari 2001 (45 minuten)

  Als er een trein ontspoort moeten Carter en Luka ter plaatse de slachtoffers gaan helpen. Carter moet een lastige dubbele amputatie uitvoeren op een brandweerman. Benton leidt aankomend medische student William White rond op de E.R. Weaver belt Legaspi op om haar te raadplegen over het meisje wat zelfmoord wilde plegen met haar auto en hierdoor de trein laat ontsporen.

 16. 16. Witch Hunt

  1 maart 2001 (45 minuten)

  Kerry's leven wordt nog gecompliceerder wanneer haar vriendin dokter Legaspi beschuldigd wordt van de seksuele aanranding van een psychische patiënte. Wanneer Robert Romano zich in de zaak mengt, vreest Kerry Weaver dat haar geheime lesbische relatie zal uitlekken. Carter heeft een romantische nacht beleefd met medisch studente Rina, maar hij komt voor een verrassing te staan wanneer hij het meisje beter leert kennen. Een door schuld overmande Abby tracht een baby terug te vinden die tijdens haar dienst ontvoerd werd, terwijl Elizabeth na haar zwangerschapsproblemen opnieuw aan de slag wil.

 17. 17. Survival of the Fittest

  29 maart 2001 (45 minuten)

  Wanneer een bejaarde verwarde patiënte een pistool grijpt en de omstanders bedreigt, wordt de oude vrouw door een agente doodgeschoten. Peter Benton heeft het tafereel met afgrijzen gadegeslagen. Dr. Carter twijfelt aan zijn beslissing om niet langer met medisch studente Rena uit te gaan. Luka en Carter behandelen een groep tieners die tijdens een schooluitstap misselijk werden van mysterieuze dampen. De twee dokters ontdekken al gauw dat er meer aan de hand is. Dr. Corday is ondertussen vastbesloten om dr. Romano te bewijzen dat ook zwangere vrouwen uitstekende chirurgen kunnen zijn, maar moet daarvoor tot het uiterste gaan.

 18. 18. April Showers

  19 april 2001 (45 minuten)

  Elizabeth is behoorlijk zenuwachtig op haar trouwdag en vreest dat alles in het honderd zal lopen. Het lijkt er op dat ze gelijk zal krijgen wanneer Marks dochter haar vliegtuig mist, Marks auto bij het ziekenhuis wordt weggesleept en het limousine-bedrijf haar reservering kwijt is geraakt. In het ziekenhuis is het alle hens aan dek door extreme drukte waardoor een zieke Abby noodgedwongen aan het werk moet blijven. De drukte neemt nog meer toe als een gevangenentransport een ongeluk krijgt waarbij heel wat zwaargewonden vallen. Kerry gaat ondertussen naar een seminarie en ontmoet op de luchthaven de sympathieke Mike.

 19. 19. Sailing Away

  26 april 2001 (45 minuten)

  Een gespannen Abby vertrekt onmiddellijk richting Oklahoma wanneer ze van haar ex-man verneemt dat haar manisch-depressieve moeder opnieuw is weggelopen uit het verzorgingsinstituut en in een motel verblijft. Carter voelt met haar mee en vergezelt haar, maar zowel Abby als Carter zetten hierdoor hun relatie op het spel. Ondertussen gaat een hoogzwangere Elisabeth met Mark het ziekenhuis binnen om te bevallen van haar eerste kindje, maar het gaat niet zo vlot als ze verwacht had. Een kwade dokter Benton behandelt ondertussen enkele feestende, stomdronken studenten wier medische toestand door de alcohol sterk achteruit gaat.

 20. 20. Fear of Commitment

  3 mei 2001 (45 minuten)

  Abby ontdekt door een administratieve fout pas op het laatste moment dat haar manisch-depressieve moeder Maggie naar een hoorzitting gaat waardoor ze ontslagen kan worden uit de instelling. Abby haast zich naar de rechtbank om te voorkomen dat haar moeder vroegtijdig vrijgelaten wordt en opnieuw de kans zou krijgen om zelfmoord te plegen. Maggie heeft echter een sterke verdediging opgebouwd. Op de spoedafdeling bezeert dokter Benton ondertussen zijn hand en zorgt zijn gewonde ex-vriendin Carla voor extra problemen. Dr. Weaver neemt een dakloze oude vrouw onder haar hoede en Carter tracht het leven van een zwangere vrouw te redden.

 21. 21. Where the Heart Is

  10 mei 2001 (45 minuten)

  Abby's hoop dat ze stilaan een goede relatie aan het opbouwen is met haar zieke moeder, wordt de grond ingeslagen wanneer ze verneemt dat Maggie eraan denkt om opnieuw alleen te gaan wonen. Zowel Carter als Ming azen op een vacature, maar dr. Weaver wijst hen allebei af. Dr. Greene behandelt de verbrande Ben en begint te vermoeden dat de jongen mishandeld wordt wanneer hij ook zware kneuzingen ontdekt. Dr. Weaver worstelt met haar gevoelens voor psychiater Legaspi wanneer ze ontdekt dat Kim een nieuwe vriendin heeft. Ondertussen tracht ze in het ziekenhuis voor de zwaargewonde Jim en zijn geestelijk gehandicapt zusje Bonnie te zorgen.

 22. 22. Rampage

  17 mei 2001 (45 minuten)

  De E.R. loopt vol met slachtoffers met kogelwonden nadat een woedende vader het vuur opende in een kindertehuis. Tot zijn ontzetting ontdekt dokter Greene dat Derek Fossen de dolle schutter is. Greene zorgde ervoor dat Fossen's zoontje Ben in een tehuis werd geplaatst nadat sporen van mishandeling werden vastgesteld. Mark vreest dat de woesteling het nu op zijn gezin gemunt heeft om wraak te nemen. Dr. Benton wordt ondertussen aangevallen door de vriend van zijn ex-vriendin Carla. Cleo loopt een snijwond op terwijl ze een aidspatiënt behandelt en het conflict tussen dr. Legaspi en dr. Romano bereikt een hoogtepunt.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.