• 9.379.484 stemmen

Peaky Blinders - Seizoen 3 (2016)

Show titel: Peaky Blinders

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Steven Knight

Met: Cillian Murphy, Helen McCrory en Paul Anderson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 5 mei 2016

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Peaky Blinders

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

Afleveringen Seizoen 3 (2016)

1. Aflevering 1

5 mei 2016 (1 uur)

Het is Thomas Shelby's langverwachte trouwdag. Tijdens het feest bedreigt een mysterieuze bezoeker de gehele familie Shelby. Tommy wordt meegesleurd in een web van intriges die dodelijk is dan alles wat hij tot nu toe heeft meegemaakt.

2. Aflevering 2

12 mei 2016 (1 uur)

Tommy ontdekt de omvang van de opdracht die hij heeft gekregen en de extreme stappen die zijn nieuwe financiers willen maken in hun zoektocht naar macht. Ondertussen zorgen de activiteiten van zijn eigen familie voor gevaar in Birmingham.

3. Aflevering 3

19 mei 2016 (1 uur)

Als reactie op de acties van de Italianen neemt Tommy dodelijke wraak. Hij belandt in de meest duistere plekken brengt en zijn familie dreigt uiteen te vallen. Ondertussen, als hij plannen maakt voor zijn missie namens de Russen, beseft hij dat er een verrader in zijn midden is.

4. Aflevering 4

26 mei 2016 (1 uur)

Tommy en Tatiana spelen een persoonlijk en gevaarlijk spel om informatie te krijgen van elkaar. Tommy begrijpt uiteindelijk de omvang van Tatiana's kromme idealen. Polly onthult een duister geheim wat grote gevolgen heeft voor Tommy.

5. Aflevering 5

2 juni 2016 (1 uur)

Terwijl de Russen de Peaky Binders op de proef stellen, beseft Tommy dat hij eenvoudig aan de kant wordt gezet. Hij heeft echter nog een troef achter de hand in de vorm van een vijand die overgelopen is. Hij moet hem alleen onder controle proberen te houden.

6. Aflevering 6

9 juni 2016 (1 uur)

Als Tommy zich voorbereidt om de meest brute misdaad uit zijn carrière te plegen, zorgt een tegenslag ervoor dat alles kan veranderen. Als hij geconfronteerd wordt met zijn ergste angsten heeft hij zijn familie meer dan ooit nodig. Maar wie kan hij vertrouwen?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

By order of the Peaky Blinders!

De eerste 2, 3 afleveringen van dit seizoen vind ik minder sterk, over het bereiken van het (aristocratische) establishment. Daarna komt het van de grond en is het weer volop genieten van de bekende elementen. Gave slotaflevering (hoewel sommige dingen zijn afgeraffeld) en een memorabele, bittere eindscène die ik niet zag aankomen.

Paul Anderson (Arthur) speelt trouwens ook echt geweldig door de series heen.. met al die emoties, vooral in S3. Mooi karakteristiek loopje/houding heeft hij ook.

avatar van redfish71

redfish71

Seizoen 3 weet de kijker in het begin wel te interesseren, maar verliest daarna toch aardig wat stoom. Enkel richting het einde komt het geheel weer op volle snelheid en sluit het waardig af.

Ik vind het een aardige serie, maar mis toch een beetje diepgang van personages. Er is verdraaid weinig ontwikkeling in alle karakters. Men is vrijwel precies zoals in S1. Vooral in het begin merkte ik dat Tommy die overal binnen loopt, verwacht dat hij alles krijgt wat hij zegt en een beetje stoer zit te roken en je niet aankijkt een beetje flauw begon te worden. Later zien we zijn menselijke kant gelukkig wat meer naar boven komen als het persoonlijk wordt voor hem.

Je ziet wel dat dit seizoen een duidelijke andere wending krijgt. Men durft het aan om langere verhaallijnen naast de main story te laten draaien. In Seizoen 1 was het vaak 1 of 2 afleveringen. Helaas zijn die verhalen niet altijd even interessant. Vooral de vrouwelijke karakters krijgen meer vorm hier, wat wel aardig is, die deden vooral in de eerdere seizoenen niet meer dan mening geven, zeuren, en dan werden ze helemaal genegeerd. Hier krijgen ze wat meer respect en laat de serie zien dat ze wel degelijk wat kunnen.

Wat me wel opvalt is dat het weer een: Tommy wordt gedwongen een geheime grote missie te doen. Dat was in Seizoen 2 eigenlijk precies hetzelfde met andere partijen. Ook wordt niks gedaan met het einde van S2, alsof het nooit gebeurd is.

Ondanks dat de antagonist een hatelijk persoon is, voelt de dreiging toch minder dan wanneer een gepassioneerd persoon zoals in S1 en S2 erop uit is Tommy te pakken.

Er is ook een mooie verschijning van onze Maastrichtse Gaite (wat is dat voor naam?...) die vlak voor het einde een kleine plottwist levert. Ook weet ze wat los te maken in Tommy wat brood nodig was.

Tom Hardy weet zijn karikatuur van S2 te overstijgen en geeft een van de meest memorabele speeches van de serie.

Ik vond Grace eigenlijk maar irritant en die had ook niet veel te doen. Haar dood was onverwacht, maar had niet de impact die je zou verwachten, mede ook omdat de serie direct erna tijd overslaat.

De finale is geweldig met 3 verhaallijnen die tegelijkertijd plaatsvinden met hoge stakes, dan is het eens niet alleen de Tommy show. En de grote wending op het einde is erg heftig.

avatar van james_cameron

Minder dan het vorige seizoen, met vooral de laatste drie afleveringen wat rommelig en onsamenhangend. De dik aangezette stilering (de slow-motion, het roken, de kleding) begint ook een beetje te irriteren. Dat had wel wat minder nadrukkelijk in beeld gebracht mogen worden. Afgezien daarvan valt er wel weer het één en ander te genieten en het is altijd leuk om Paddy Considine en Tom Hardy te zien.