• 159.521 films
 • 9.826 series
 • 29.138 seizoenen
 • 609.054 acteurs
 • 355.435 gebruikers
 • 8.903.190 stemmen
Avatar
 
banner banner

Peaky Blinders - Seizoen 4 (2017)

4,21 291 stemmen

Show titel: Peaky Blinders

IMDb beoordeling: 8,8 (617.038)

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Steven Knight

Met: Cillian Murphy, Helen McCrory en Paul Anderson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 15 november 2017

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Peaky Blinders

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

Afleveringen Seizoen 4 (2017)

 1. 1. The Noose

  15 november 2017 (55 minuten)

  Het is december 1925. Arthur, John, Michael en Polly bereiden zich voor op een serie misdaden. De gratie van Tommy komt net op tijd om hun levens te redden. De Shelby familie wordt uit elkaar getrokken en de leden moeten het zonder elkaar zien te doen. Tijdens kerst keert Ada terug om ieder van hen een bezoek te brengen.

 2. 2. Heathens

  22 november 2017 (55 minuten)

  De Shelby's zetten zich over de choquerende gebeurtenissen op kerst heen, terwijl Tommy de familie probeert te herenigen. De enige plek waar ze samen veilig zijn is in Small Heath. Johnny Dogs en Charlie creëren een team bodyguards.

 3. 3. Blackbird

  29 november 2017 (55 minuten)

  De Italianen openen opnieuw de aanval op de Peaky Blinders. Tommy realiseert zich dat de Shelby's zichzelf moeten ontwikkelen om te overleven, maar sommige familieleden zijn erg gehecht aan tradities.

 4. 4. Dangerous

  6 december 2017 (55 minuten)

  De Peaky Blinders worden op de straten van Birmingham door de Italianen in een kat-en-muisspel gelokt, waar het duidelijk wordt dat Tommy zijn ware tegenhanger gevonden heeft. Tommy krijgt bezoek van een oude vlam, maar hij leert dat hij niet altijd kan krijgen wat hij wil.

 5. 5. The Duel

  13 december 2017 (55 minuten)

  Tommy raakt verwikkeld in een bloederig gevecht met Luca Changretta en zijn bende. De familie komt samen om uit te zoeken wat er gebeurd is, maar Lizzie heeft nog belangrijker nieuws. Een legerkolonel ondervraagt Ada over haar verleden als communist.

 6. 6. The Company

  20 december 2017 (55 minuten)

  Het is de nacht van het grote gevecht: Bonnie Gold tegen Goliath. Wanneer de bel luidt en het publiek los gaat, heerst er gevaar in de duisternis voor Tommy Shelby en zijn familie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2760 berichten
 • 3136 stemmen

Vanaf morgen in Nederland te zien op Netflix!


Er zijn maar weinig series waar ik van begin tot eind geboeid ben. Peaky Blinders heeft voor mij de perfecte chemie van kostuums, accent, acteurs, en het grof geweld??.


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4307 berichten
 • 1531 stemmen

Wat een geweldig seizoen weer! Echt genieten. Heerlijke rol ook van Adrien Brody. En wat een spetterende slotaflevering! Arthur blijft ook een fantastisch character, heerlijk. Peaky Blinders is by far the coolste serie.


avatar van Pecore_mm

Pecore_mm

 • 32 berichten
 • 117 stemmen

Wederom een fantastisch seizoen inderdaad, op de finale na net weer een stukje beter dan het voorgaande. Zouden ze er nog een vijfde seizoen achteraan plakken? Een spin-off over de avonturen van Archie of Luca Changretta lijkt mij ook wel wat. Wat spelen Hardy en Brody toch geweldige rollen zeg!


avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8214 berichten
 • 2088 stemmen

Blijft gaaf allemaal, ook met die soundtrack erbij, tot Radiohead aan toe. Echt een 'one of a kind' serie. Nou oké, er zijn zat rise and fall verhaaltjes, maar hier blijft de fall maar uit. Gelukkig, betekent dat het nog niet klaar is hopelijk.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10455 berichten
 • 2397 stemmen

Heel erg gaaf seizoen.


avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

 • 20113 berichten
 • 2202 stemmen

Wanneer komt seizoen 5 op Netflix, al enig nieuws?

Jazeker. In 2019.

Oké, mooi.


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4307 berichten
 • 1531 stemmen

Ben je nu serieus je eigen vraag aan het beantwoorden?


avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

 • 20113 berichten
 • 2202 stemmen

Yep. Dat zie je toch?


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3617 berichten
 • 3277 stemmen

Vooral de eerste twee afleveringen zijn fantastisch. Zo sterk is een seizoen van Peaky Blinders nog niet begonnen. Dit seizoen is ook wat minder uitleggerig geschreven dan het vorige. Maar door de beduidend mindere laatste aflevering schaal ik het seizoen uiteindelijk ergens tussen seizoen twee en drie in denk ik.

Er gebeurt veel te veel in de finale, en hoe het wel plezierig is om te zien altijd wordt het onderhand ook wel wat afgezaagd om Tommy altijd de dans te zien ontspringen na een slimme zet die alles op zijn kop zet. En het is me wat al te sterk dat Arthurs dood in scène is gezet.

Wel blij dat hij nog in de serie zit. De dood van John had al impact genoeg. Er moest eens een keer een belangrijk personage sterven, dat is onvermijdelijk in een misdaadserie, maar dan liever niet Arthur. Anderson draagt echt een beetje de serie. Nog meer dan McCrory.

Polly vind ik dit seizoen aanvankelijk wel veel te geforceerd opstandig naar Tommy toe, om vervolgens ook nog eens radicaal in haar houding om te slaan. De verhaallijn met haar en haar zoon Michael gaat eigenlijk nergens heen dit seizoen. Heel zonde, want Finn Cole brengt veel charisma naar de rol en de ontwikkeling van het personage is ook interessant. Met Aberama Gold wordt ook nog niet zoveel gedaan trouwens. Vond de verhaallijn met hem en zijn boksende zoon niet zo enorm veel toevoegen.

Had op zich ook wel Ruben Oliver willen zien, hopelijk keert die nog terug. Wat de romantiek betreft bleek het vorige seizoen helaas een uitzondering. Dat is nu weer een zwak punt. May keert weer terug en irriteerde me gelijk weer een beetje. Lizzie is dit seizoen wat zeikerig geworden, net als Linda. Vooral vervelend om die rivaliteit tussen May en Lizzie te zien, vechtend om Tommy, die dit seizoen wel voor het eerst iets van een menselijke en sympathieke kant toont.

Met de spanning zit het dit seizoen van begin af aan wel helemaal goed dankzij de verhaallijn van Luca Changretta die zijn vader en broer wil wreken. Brody is fantastisch en een van de hoogtepunten van een al zo sterk seizoen. Echt veruit de vijand van de Shelby's waar het meest dreiging van uitgaat. De scène waarin Tommy en Luca elkaar voor het eerst ontmoeten is echt om te smullen.

Wat me aan de soundtrack nog opviel is dat er dit seizoen wat meer variatie in de muziek zit. Red Right Hand zit al niet meer standaard aan het begin van iedere aflevering, en waar voor mijn gevoel eerder negentig procent van de soundtrack uit Nick Cave, PJ Harvey, Radiohead en de Arctic Monkeys bestond (bepaald niets mis mee) horen we nu ook wat meer andere artiesten.

Voor komend seizoen hoop ik dat ze Finn als personage zoveel gaan ontwikkelen als lijkt te gaan gebeuren. Hij krijgt dit seizoen al meer aandacht, en het lijkt erop dat hij een soort transformatie zal ondergaan naar iemand die kickt op geweld, zoals Arthur en John. Over Tommy als politicus heb ik nog gemengde gevoelens. Het is op zich wat sterk, maar het kan nog wel een interessante richting inslaan.

Verder nog een shout-out naar leuke bijrollen van het eerste uur, zoals Johnny Dogs, Curly en Charlie Strong. Vooral Curly is zo leuk als haast onschuldig lief en simpel figuur. Hij is ook erg geslaagd als humoristische toevoeging. 4.0*.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1965 berichten
 • 2366 stemmen

Ik snap het brede enthousiasme eerlijk gezegd niet zo: hoogste gemiddelde op deze site en ook elders, ik las ook dat dit het best bekeken Peaky-seizoen ooit is. Natuurlijk, er wordt héél goed geacteerd, het ziet er bij vlagen bijzonder fraai uit, er zitten prachtige scènes in - maar dat zijn wel min of meer de eigenschappen die elk Peaky-seizoen zo de moeite waard maken (al kun je wel zien dat er na seizoen 1 budgettair meer mogelijk is qua locaties, maar die verbetering begint in seizoen 2 al). Wat ik op zich ook geslaagd vind aan seizoen 4, is dat ze weer terug gaan naar de bascis: het bekende decor, een klassieke vijand. Alleen daar gaat het wat mij betreft wat mis. Brody speelt, tja, onvergetelijk, maar ik weet niet zeker of ik zijn Marlon Brando-imitatie echt goed vind, het voelt in elk geval wat clownesk aan bij tijd en wijle. Daarbij, storender: er zijn in de serie zó veel momenten waarop hij iemand uit de Shelby-familie of Shelby zelf kan neerschieten, ik snap wel dat erecodes een rol kunnen spelen bij zoiets, maar dit kwam op mij geloofwaardiger over: alsof ze steeds de ernst van de bad guy wel wilden laten zien, maar tegelijkertijd niet al te veel belangrijke personages wilden laten sterven. Het werd er wat simpel, bijna kinderlijk door. Daarnaast was de slotaflevering, @thomas83 gaf het ook al aan, wel erg vol en druk, eigenlijk gewoon veel te vol: de ontwikkelingen volgen elkaar daar zo snel op dat ik in niets werkelijk nog kon meegaan. Jammer. (Maar bij seizoen 5 zit ik natuurlijk meteen weer klaar, want ik blijf erg gecharmeerd van Peaky.)


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3617 berichten
 • 3277 stemmen

Ben het niet helemaal oneens met je wat betreft de Marlon Brando-imitatie van Brody. Na Tommy's eerste ontmoeting met Luca ging ik Brody's maniertjes wat minder waarderen. Maar het blijft een erg amusante rol.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1965 berichten
 • 2366 stemmen

Zeker. Maar er had meer in gezeten, tenminste, ik vond echt de dreiging steeds verder afnemen in plaats van toenemen.


avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

 • 20113 berichten
 • 2202 stemmen

Er komt niet 1, maar er komen maar liefst 2 nieuwe seizoenen aan waarin de Peaky Blinders op georganiseerde chaotische wijze alles en iedereen slopen.


avatar van legian

legian

 • 777 berichten
 • 0 stemmen

Leuk nieuws, maar ik hoop dat ze dan wel richting een eind gaan werken. Elk seizoen opnieuw een Tommy die op wonderbaarlijke wijze alles weet te fixen blijft niet eeuwig leuk. En zes seizoenen is wel een mooi aantal om ermee op te houden in mijn optiek.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3617 berichten
 • 3277 stemmen

thomzi50 schreef:

Zeker. Maar er had meer in gezeten, tenminste, ik vond echt de dreiging steeds verder afnemen in plaats van toenemen.

Ook wel mee eens ja. Denk dat ze er goed aan hebben gedaan om hem dit seizoen al te laten sterven.


avatar van NRT

NRT

 • 795 berichten
 • 428 stemmen

thomzi50 schreef:

Ik snap het brede enthousiasme eerlijk gezegd niet zo: hoogste gemiddelde op deze site en ook elders, ik las ook dat dit het best bekeken Peaky-seizoen ooit is. Natuurlijk, er wordt héél goed geacteerd, het ziet er bij vlagen bijzonder fraai uit, er zitten prachtige scènes in - maar dat zijn wel min of meer de eigenschappen die elk Peaky-seizoen zo de moeite waard maken (al kun je wel zien dat er na seizoen 1 budgettair meer mogelijk is qua locaties, maar die verbetering begint in seizoen 2 al). Wat ik op zich ook geslaagd vind aan seizoen 4, is dat ze weer terug gaan naar de bascis: het bekende decor, een klassieke vijand. Alleen daar gaat het wat mij betreft wat mis. Brody speelt, tja, onvergetelijk, maar ik weet niet zeker of ik zijn Marlon Brando-imitatie echt goed vind, het voelt in elk geval wat clownesk aan bij tijd en wijle. Daarbij, storender: er zijn in de serie zó veel momenten waarop hij iemand uit de Shelby-familie of Shelby zelf kan neerschieten, ik snap wel dat erecodes een rol kunnen spelen bij zoiets, maar dit kwam op mij geloofwaardiger over: alsof ze steeds de ernst van de bad guy wel wilden laten zien, maar tegelijkertijd niet al te veel belangrijke personages wilden laten sterven. Het werd er wat simpel, bijna kinderlijk door. Daarnaast was de slotaflevering, @thomas83 gaf het ook al aan, wel erg vol en druk, eigenlijk gewoon veel te vol: de ontwikkelingen volgen elkaar daar zo snel op dat ik in niets werkelijk nog kon meegaan. Jammer. (Maar bij seizoen 5 zit ik natuurlijk meteen weer klaar, want ik blijf erg gecharmeerd van Peaky.)

Dat idee had ik ook een beetje. Voor mij het enige smetje is dat de Peaky Blinders inderdaad de dans bleven ontspringen. Niet dat iemand per se dood moet, maar hier was het af en toe wel wat overdreven.

Voor de rest blijf het natuurlijk genieten. Het acteren, het accent en de kostuums. Het is allemaal prachtig. Zelfs de manier waarop ze roken of een glas whiskey drinken is pure kunst. Ik kijk al uit naar seizoen 5.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

 • 1131 berichten
 • 1990 stemmen

Een geweldig goed seizoen!


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

 • 37 berichten
 • 52 stemmen

Dit was toch wel ver uit het beste seizoen van Peaky Blinders tot nu toe. Even wat minder dialogen en meer actie, dat hebben we nog niet gezien in de voorgaande seizoenen. Ook de bad guy Luca Changretta (Adrien Brody) is echt een groot plus punt van dit seizoen. Eindelijk een overtuigende bad guy met een sterk motief, iets wat deze serie toch wel constante miste.

In dit seizoen sterft dan ook voor het eerst een van de hoofdpersonages en dat was hoog nodig aangezien dat simpel weg bij een misdaad serie hoort, om weer even wat spektakel te creëren.

Verder irriteerde me ik dit seizoen wel aan McCrory die iets te geforceerd constant Tommy tegenwerkt dat het op een gegeven moment mij het een beetje ging frustreren. Verder was Cillian Murphy ook weer ijzersterk net als Anderson die toch wel dit seizoen de serie een beetje gedragen heeft. Maar de twee beste waren toch wel Adrien Brody en Tom Hardy, vooral Hardy was af en toe écht geniaal en Brody als Luca speelde een erg overtuigende Maffia die zijn familie komt wreken. Overigens Aiden Gillen als Mr Gold was ook fantastisch, hij speelde best wel een vaag personage en dat vond ik wel wat hebben. Hij zette dat goed neer.


avatar van cor1946

cor1946

 • 913 berichten
 • 1319 stemmen

Niks mis mee


avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

 • 444 berichten
 • 221 stemmen

There is no rest for me in this world. Perhaps in the next.

Het, tot nu toe absolute hoogtepunt van deze serie is seizoen 4. Ik denk ook dat dat er na dit seizoen, niet heel veel zodanig, interessants meer valt te vertellen dat het dit seizoen gaat overtreffen.

Het seizoen, start met de beste eerste aflevering tot nu toe. De gehele Shelby familie ontvangt met kerst een kaart, met een zwarte hand. Oftewel, de Siciliaanse maffia is coming! Dat verhaal borduurt zich voort op een sub-plot van vorig seizoen, waar Arthur de oude mr. Changretta door het hoofd schoot. Zijn zoon is uit op wraak!

Uiteindelijk gebeurd het onvermijdelijke.. de dood, van een van de personages van het eerste uur.. John Shelby wordt uitgeschakeld. Iets wat na mijn mening überhaupt té lang heeft geduurd en blijkbaar is dat ook alleen, omdat Joe Cole ( John Shelby) wilde stoppen met de serie. Vandaar, dat de dood ergens onlogisch oogt, aangezien John in het leger heeft gezeten en in een open veld met een bolt-action rifle, het op probeert te nemen tegen 2 automatische vuurwapens zonder eerst dekking te zoeken..

Goed, verder is dit een uitmuntend seizoen die van begin tot eind spannend was. Jammer, vind ik dat uiteindelijk niet meer pionnen zijn omgevallen, aangezien Luca Changretta (Adrien Brody) door het hele seizoen heen, een échte dreiging vormden en daardoor eigenlijk wel tot meer in staat leek te zijn. Ook, worden we geïntroduceerd met een ander leuk personage. Namelijk, Aberama Gold gespeeld door Aidan Gillen.

Adrien Brody, speelde dit seizoen wel de beste bad-guy van de gehele serie tot nu toe. Hij was heerlijk als Luca Changretta, ondanks dat het enorm was afgeleid van Marlon Brando zijn ‘Corleone’ personage. Tòch blijft dit een heerlijke rol. Verder blijft mijn favoriete personage nog steeds Alfie Solomons! Geweldig gespeeld door Tom Hardy.

Verder, leek de slot aflevering wel een soort van conclusie te zijn. Tòch is er nog een seizoen 5 & 6, maar ik betwijfel ten zeerste of die dit seizoen gaan overtreffen.


avatar van jipt

jipt

 • 3376 berichten
 • 3085 stemmen

Suffe laatste aflevering en een wat saaiig seizoen. Op Adrien Brody na. Het valt me ook iets teveel in herhaling.


avatar van Septua

Septua

 • 52 berichten
 • 204 stemmen

Ja gek, waar vorig seizoen eindelijk het kwartje voor mij viel is het bij dit seizoen gewoon weer rechtop gaan staan. Ze zijn voor mijn gevoel te hard bezig met het aanpraten van het Peaky Blinders identiteit. Voor maar 6 afleveringen was Polly Gray te aanwezig, een enorme narcist en bloed irritante karakter.. Waar Michael Gray een super toffe toevoeging was vorig seizoen, is hij dit seizoen niets meer dan een schaduw.

Een verhaal met potentie wat om zeep is geholpen door het hoge "Sons of Anarchy" gehalte. Iedere keer dat ik iemand hoor praten over een plan moet ik meteen denken aan Jackson Teller die hetzelfde zit te opperen, hoe alles perfect loopt zoals op voorhand is gepland. Adrien Brody is geweldig, Tom Hardy ook van genoten.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.