ad
 • 139.843 films
 • 6.657 series
 • 20.205 seizoenen
 • 434.585 acteurs
 • 281.516 gebruikers
 • 8.107.184 stemmen
Avatar
 
banner banner

Murder, She Wrote - Seizoen 2 (1985-1986)

3,17 15 stemmen

Show titel: Murder, She Wrote

IMDb beoordeling: 7,0 (19.373)

Seizoenen: 12 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: zondag 29 september 1985

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Murder, She Wrote

Afleveringen Seizoen 2 (1985-1986)

 1. 1. Widow, Weep for Me

  Jessica Fletcher neemt als de schatrijke Marguerite Canfield haar intrek in een luxehotel op een paradijselijk eilandje. In het hotel is enkele dagen geleden haar dierbare vriendin Antoinette Farnsworth in verdachte omstandigheden overleden en de schrijfster wil uitzoeken wat er precies gebeurd is. Ze neust discreet rond en ontdekt zo dat Antoinette vaak het gezelschap opzocht van de gladde hotelmanager Eric Brahm, de jonge lerares Veronica Harrold en van de internationale jetsetter Sven Torvald. Heeft een van hen de weduwe om het leven gebracht?

 2. 2. Joshua Peabody Died Here ... Possibly

  Een grootgrondbezitter uit Wyoming laat zij ganse fortuin na aan een compleet onbekende. Zijn dochter is de dupe en roept de hulp in van Jessica. Haar onderzoekkwaliteiten brengen een web vol intriges aan het licht, evenals enkele goedbewaarde geheimen.

 3. 3. Murder in the Afternoon

  Jessica's nichtje Nita heeft een rolletje bemachtigd in een populaire soap. Ze is nauwelijks te herkennen, want haar personage draagt voortdurend een regenjas, een grote hoed en donkere bril. Maar Nita is tevreden met haar rol, wat niet van alle acteurs kan gezegd worden. Op de set lopen de spanningen hoog op omdat producer Joyce Holleran voortdurend de verhaallijnen laat herschrijven. Het is haar manier om veeleisende en verwaande acteurs af te straffen. Wanneer Joyce vermoord wordt, staat de hele cast dan ook onder verdenking. Elke acteur en elke actrice had wel een reden om het...

 4. 4. School for Scandal

  Jessica Fletcher verblijft enkele dagen op de campus van het Crenshaw College in New England. De omgeving is pittoresk, maar ook een broeihaard van haat en nijd, en zelfs een omgeving voor moord. Het slachtoffer is Nick Fulton, een ex-student en professioneel klaploper. De hoofdverdachten zijn professor Jocelyn Laird en haar dochter Daphne, auteur van stationsromannetjes én de vriendin van Fulton. Wanneer beide vrouwen het misdrijf bekennen, staat Jessica Fletcher voor de zware opgave uit te vissen wie wie beschermt.

 5. 5. Sing a Song of Murder

  Jessica's nicht Emma MacGill schittert al meer dan dertig jaar in het Mayhem Theatre in Londen. Ondanks haar hoge leeftijd is zij nog altijd de ster van het gezelschap én de lieveling van het publiek. Het succes wordt haar niet gegund, want de afgelopen weken is Emma verschillende keren op het nippertje aan een moordaanslag ontsnapt. De musicalster vermoedt dat de dader een collega is en vraagt aan Jessica om uit te zoeken wie haar naar het leven staat.

 6. 6. Reflections of the Mind

  Franchesca Lodge zit de laatste weken niet goed in haar vel. Ze hoort stemmen, ze is vergeetachtig en ze krijgt zonder enige aanleiding angst- en paniekaanvallen. Jessica Fletcher wil haar dierbare vriendin helpen en gaat meteen akkoord om bij Franchesca te logeren, terwijl haar tweede echtgenoot Scott op zakenreis gaat. Enkele uren na zijn vertrek meldt de politie dat Scott verongelukt is. Vreemd, want hij was een uitstekend en ervaren chauffeur die met het grootste gemak haarspeldbochten nam. Jessica vermoedt dat Scott en Franchesca de slachtoffers zijn van een duister complot en stelt een onderzoek in.

 7. 7. A Lady in the Lake

  Jessica neemt haar intrek in de Stone Lake Inn, een charmant hotelletje dat aan de rand van een meer gebouwd is. Ze wil in alle rust haar boek afwerken, maar ze komt niet aan schrijven toe. Tijdens een ochtendwandeling ziet ze immers hoe Howard Crane zijn echtgenote Carolyn verdrinkt in het meer. Haar lichaam wordt enkele uren later gevonden. Jessica Fletcher vindt het vreemd dat Carolyn zich niet kon redden hoewel ze verschillende zwemmedailles op haar naam had. De schrijfster begint zelfs te twijfelen aan Howards schuld en probeert de ware toedracht van de feiten te achterhalen...

 8. 8. Dead Heat

  Net voor de start van een belangrijke race wordt jockey Carlos Callegos ernstig ziek. Hij wordt vervangen door de nieuwkomer Tracy Macgill. Zij maakt geen schijn van kans om met de hengst Anchors Ahoy als eerste de finish te bereiken, maar de wonderen zijn de wereld niet uit. Tracy geniet van de overwinning, maar niet voor lang. Het blijkt immers dat de race verkocht was. Tot overmaat van ramp wordt Jack Bowen, de eigenaar van Anchors Ahoy, vermoord teruggevonden in de stallen. Door wie en waarom zijn twee vragen die Jessica Fletcher en politie-inspecteur Ted Misko moeten zien op te lossen.

 9. 9. Jessica Behind Bars

  Jessica Fletcher geeft een gastcollege in de vrouwengevangenis van West Barrington. Tijdens de les beginnen de sirenes plots keihard te loeien. Blijkt dat dokter Irene Matthews in haar kantoor is omgebracht door Mary, een jonge vrouw die een straf uitzit voor de moord op haar agressieve echtgenoot. De gedetineerden geloven niet dat Mary voor de tweede keer gemoord heeft en beschuldigen op hun beurt directrice Elizabeth Gates. Ze willen haar onmiddellijk berechten, maar gelukkig kan Jessica Fletcher hen overtuigen dat dat geen goed idee is. De schrijfster stelt voor om een onderzoek in te stellen en de dader te ontmaskeren.

 10. 10. Sticks & Stones

  De rust is zoek in Cabot Cove: sheriff Amos Tupper gaat met pensioen, Beverly heeft zich geëlektrocuteerd in de badkamer, het stadje wordt overspoeld door anonieme scheldbrieven én Jessica Fletcher zit opgescheept met Michael Digby, een jonge journalist die van Cabot Cove een toeristische trekpleister wil maken. De schrijfster speelt de charmante gastvrouw. Maar wanneer Elvira zelfmoord pleegt en in haar afscheidsbrief bekent dat zij de auteur is van de anonieme post, beseft Jessica dat er een en ander niet klopt. De schrijfster is er zeker van dat zowel Elvira als Beverly vermoord werden en ze gaat samen met Michael Digby op zoek naar de dader.

 11. 11. Murder Digs Deep

  Jessica Fletcher reist naar New Mexico, waar dokter Seth Hazlitt voor enkele weken op een archeologische site werkt. De opgravingen worden geleid door professor Garfield en gefinancierd door de schatrijke Gideon Armstrong. Ze hopen de legendarische gouden stad Coronado te vinden. Hulpje Raymond Two Crows is niet blij met de opgravingen.En wanneer hij de archeologen probeert af te schrikken, krijgt Gideon's dronken echtgenote Cynthia een woede-uitbarsting en schiet ze hem neer. Maar Seth Hazlitt toont aan dat Raymond niet door de val is gestorven. Hij werd vermoord. Jessica Fletcher moet uitzoeken wie de dader is.

 12. 12. Murder by Appointment Only

  Jessica Fletcher loopt in New York haar oud-studente Elizabeth Gordon tegen het lijf. De schrijfster is nieuwsgierig en vraagt Elizabeth honderduit over haar carrière en leven. De jonge vrouw doet nogal geheimzinnig en onthult alleen dat ze verloofd is met Norman Amberson, de directeur van het cosmetica-imperium Lila Lee. Diezelfde avond nog wordt Elizabeth in haar luxe-appartement gewurgd. Jessica stelt onmiddellijk een onderzoek in. Ze heeft slechts één sleutel om de moord op te heldere, namelijk de lipstick waarmee de dader het schilderij van Elizabeth beschadigde.

 13. 13. Trial by Error

  Het is een lastige dag voor de rechter als Jessica wordt benoemd tot voorzitter van de jury die moet beslissen of de beklaagde een moord pleegde of uit zelfverdediging handelde.

 14. 14. Keep the Home Fries Burning

  Jessica Fletcher laat zich door dokter Seth Hazlitt overhalen om te ontbijten in de Peabody Inn, het populairste eethuis van het moment. En dat is niets overdreven. In de zaak is nauwelijks een stoel vrij. Tot verschillende gasten misselijk worden en het bewustzijn verliezen. Alle zieken vertonen de symptomen van botulisme. Seth Hazlitt laat de Peabody Inn sluiten en alarmeert het ministerie van volksgezondheid. Een onderzoek wordt ingesteld, met het schokkende resultaat dat in de pot met aardbeienjam een dodelijk gif vermengd zat. Jessica Fletcher zoekt uit wie wie heeft willen vermoorden.

 15. 15. Powder Keg

  Jessica Fletcher en professor Ames Caulfield krijgen pech met de wagen en moeten de nacht doorbrengen in het plaatselijke hotelletje. Alwaar ze ex-studente Cassie Burns ontmoeten. Jessica merkt meteen dat de twee ooit een relatie hebben gehad en is zeker van haar stuk wanneer ze Cassie's zoon Matt ontmoet. Hij gelijkt als twee druppels water op de prof. Matt is een charmante jongeman, die als zanger-muzikant de kost verdient. Hij heeft een relatie met Linda Bonner en hun verhouding wordt afgekeurd door haar broer Ed. Wanneer Ed vermoord wordt, is Matt de hoofdverdachte. Jessica Fletcher gelooft in zijn onschuld en probeert de nodige bewijzen te verzamelen.

 16. 16. Murder in the Electric Cathedral

  Jessica Fletcher gaat op bezoek bij haar oud-lerares Carrie McKittrick. Zij is sinds een tijdje in de ban van de televisiepredikant Willie-John Fargo en heeft besloten om haar fortuin aan hem na te laten. Dit testament is een doorn in het oog van Carrie's zoon Harvey en kleinzoon Sam. Zij zijn vastbesloten om het testament ongeldig te laten verklaren en de zoveelste ruzie met hen wordt Carrie fataal. Jessica Fletcher gelooft dat haar oud-lerares een natuurlijke dood is gestorven, tot ze een spuit met het dodelijke cyanide vindt. Jessica stelt meteen een onderzoek in en probeert uit te zoeken wie de fatale gifspuit gegeven heeft.

 17. 17. One Good Bid Deserves a Murder

  De acteur Richard Bennett heeft een vreemd verzoek voor Jessica Fletcher. Hij nodigt de schrijfster uit om naar een veiling te komen en wil het dagboek kopen van Evangeline, het topmodel dat veel te vroeg is gestorven. Bennett is niet de enige. Ook psychiater Sylvia Dunn, uitgever Sal Domino en ex-manager Sheila Saxon willen het dagboek in handen krijgen. Net voor de start van de veiling wordt het lichaam van Richard Bennett ontdekt. Tijdens de verwarring die ontstaat, wordt het dagboek gestolen. Het dagboek belandt bij Jessica Fletcher en ze gaat er dan ook mee naar de politie. Tot haar grote verbazing wordt ze hierdoor verdacht van de moord op Richard Bennett.

 18. 18. If A Body Meet A Body

  Phyllis Walters zorgt tijdens de begrafenis van financieel expert Henry Vernon voor flink wat commotie. Ze beweert dat haar minnaar niet aan een hartaanval is gestorven, maar vermoord is door diens echtgenote Connie. Om haar woorden kracht bij te zetten, geeft de hysterische Phyllis een trap tegen de kist, die op de grond openvalt. Tot ieders afgrijzen ligt niet Henry in de kist. Wie is deze John Doe ? En waar is Henry ? Is er hier sprake van een duister complot ? Sheriff Amos Tupper heeft de moeilijke opgave om dit kluwen te ontwarren. Hij wil voor een keer een zaak in zijn eentje oplossen en vraagt aan Jessica Fletcher om zich afzijdig te houden.

 19. 19. Christopher Bundy -- Died On Sunday

  Zakenman Christopher Bundy heeft het tijdschrift Literary Lines opgekocht en meteen veranderd in een herenblad. Jessica Fletcher had een overeenkomst om een kortverhaal te schrijven, maar wil haar werk niet gepubliceerd zien in het nieuwe blad. Samen met haar neef Grady zoekt ze Bundy op om het contract te verbreken. Hij gedraagt zich ontzettend charmant, tot uitgever Chester Harrison op het toneel verschijnt. De heren krijgen slaande ruzie over een zakelijke deal. De volgende ochtend wordt Christopher Bundy neergeschoten. Voor de politie staat de schuld van Chester Harrison vast. Jessica Fletcher is niet overtuigd en opent op eigen houtje een onderzoek.

 20. 20. Menace, Anyone?

  Jessica Fletcher geeft het startschot tijdens het tennistoernooi van de Green River Club. Ook achter de schermen is de spanning te snijden. Vooral de gierige tennisster Sissy bezorgt Carol McDermott, de organisatrice van het toernooi, grijze haren. Tijdens de zoveelste ruzie wil de verwaande sportvrouw haar contract ontbinden. Carols vriend Brian wil de zaak zo snel mogelijk afgehandeld zien en stelt voor het document te halen. Hij sterft in een bomauto. Jessica Fletcher is er zeker van dat Carol en niet Brian het beoogde doelwit was. De schrijfster gaat een wedren aan tegen de tijd om uit te vissen wie de jonge vrouw uit de weg wil ruimen.

 21. 21. The Perfect Foil

  Jessica Fletcher zoekt haar verre neef Cal op in New Orleans, net wanneer de Mardi Gras-feesten aan de gang zijn. De schrijfster maakt haar opwachting in de club die eigendom is van Cal. Ook hier is er een party en het die loopt met een sisser af wanneer het lichaam aangetroffen wordt van Johnny Blaze, de eigenaar van verschillende illegale goktenten. Hij werd neergestoken en schreef met zijn bloed 'CAL' op het tapijt. Het Cyrano-kostuum dat in de kamer ligt, is nog een bewijs van Cals schuld. Om van het motief te zwijgen: huizenhoge schulden. Hoewel het er zeer slecht uitziet voor haar neef is Jessica overtuigd van zijn onschuld en ze gaat op zoek naar de echte moordenaar.

 22. 22. If the Frame Fits

  Ten huize Lloyd Marcus is een kostbaar schilderij gestolen. Het verbaast hem niet echt want drie van zijn vrienden hebben ook al het bezoek gekregen van een kunstrover. Ook nu heeft de dief zijn vingerafdrukken en andere sporen zorgvuldig gewist, waardoor het politie-onderzoek muurvast zit. Lloyd Marcus ligt niet echt wakker van het ontvreemde doek. Zijn gierige schoonzoon Donald Granger baart hem meer kopzorgen. Dan wordt dochter Julia vermoord. Bij het lichaam ligt een manchetknoop met de initialen DG. Is Donald Granger de dader of zelf het slachtoffer van een complot ? Jessica Fletcher gaat samen met politie-inspecteur Cooper op zoek naar het antwoord.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.