ad
 • 140.677 films
 • 6.737 series
 • 20.448 seizoenen
 • 460.863 acteurs
 • 284.169 gebruikers
 • 8.143.184 stemmen
Avatar
 
banner banner

Murder, She Wrote - Seizoen 1 (1984-1985)

3,13 23 stemmen

Show titel: Murder, She Wrote

IMDb beoordeling: 7,0 (19.690)

Seizoenen: 12 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: zondag 30 september 1984

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Murder, She Wrote

Afleveringen Seizoen 1 (1984-1985)

 1. 1. The Murder of Sherlock Holmes

  Gepensioneerd lerares Jessica Fletcher is geschokt als ze ontdekt dat niet alleen haar neef haar manuscript voor een detectiveroman naar een uitgever heeft gestuurd, maar ook omdat het geaccepteerd is! Jessica komt terecht in een wervelstorm van publiciteitsrondes, boektekensessies en verschijningen in het openbaar, maar alles neemt een nare wending als tijdens een gekostumeerd feestje een privé-detective verkleed als Sherlock Holmes dood geschoten in het zwembad drijft. Jessica probeert zich erbuiten te houden, maar als haar neef Grady hoofdverdachte wordt, besluit Jessica zelf het heft in handen te nemen.

 2. 2. Deadly Lady

  Na een vreselijke storm zeggen de vier dochters van Stephen Earl tegen sheriff Tupper dat hun vader stierf terwijl zij met de boot op zee zaten. Jessica is slechts zijdelings geïnteresseerd; zij vindt Ralph, de oudere heer die aanbood klusjes voor haar te doen in ruil voor kost en inwoning, veel interessanter, vooral omdat blijkt dat hij van goede komaf is. De verhalen van de vrouwen over wat er op de boot gebeurd is veranderen constant, maar als Ralph dood gevonden wordt, en Stephen Earl blijkt te zijn, besluit Jessica Amos Tupper te helpen uit te zoeken wie van de vier dochters hun vader gedood heeft, en waarom.

 3. 3. Birds of a Feather

  Jessica is op weg naar San Francisco voor de bruiloft van haar nichtje, Victoria Brandon, om vervolgens te horen dat Victoria zo haar bedenkingen heeft, omdat ze denkt dat haar verloofde, Howard, een affaire heeft. Jessica en Victoria zijn opgelucht als ze ontdekken dat Howard zich als vrouw verkleedt om op te treden in een nachtclub; de opluchting is echter van korte duur als Howard gearresteerd wordt op verdenking van het vermoorden van zijn baas, Al Drake, die weigerde hem te betalen. Jessica is vastbesloten Howards onschuld te bewijzen.

 4. 4. Hooray for Homicide

  Jessica's eerste boek, 'The Corpse Danced at Midnight', wordt in Hollywood verfilmd, ondersteund door producent Jerry Lydecker. Jessica is echter woedend als ze ziet hoe haar boek door Lydecker en zijn crew verkracht wordt. Ze gaat op weg naar Hollywood om Lydecker hiermee te confronteren, maar de zaak neemt een andere wending als Lydecker dood op de set gevonden wordt. Jessica wordt gezien als hoofdverdachte, maar gelukkig denkt de inspecteur die het onderzoek leidt dat zij te slim is om de moordenaar te zijn, en gaat met haar op zoek naar de werkelijke moordenaar.

 5. 5. It's a Dog's Life

  Tijdens een bezoek aan haar neef op Langley Manor, een landgoed in het zuiden, komt een man onder vreemde omstandigheden tijdens een vossenjacht om het leven. Jessica probeert uit te zoeken wat er werkelijk gebeurd is.

 6. 6. Lovers and Other Killers

  Als ze in Seattle lezingen geeft aan de universiteit, is Jessica ervan overtuigd dat de jonge man die ze ingehuurd heeft als secretaris, geen moordenaar is.

 7. 7. Hit, Run and Homicide

  Jessica helpt een onconventionele buurman die ervan beschuldigd wordt zijn voormalige partner te hebben vermoord met een van diens uitvindingen.

 8. 8. We're Off to Kill the Wizard

  Jessica wordt gevraagd mee te helpen de "onmogelijke" moord op een rijke, en zeer gehate, pretparkeigenaar op te lossen.

 9. 9. Death Takes a Curtain Call

  Als Jessica een speciale balletvoorstelling bezoekt, helpt ze de moord op een jonge danser, die gepleegd zou zijn door een overlopende ballerina, op te lossen.

 10. 10. Death Casts A Spell

  Jessica's deductieve talenten worden vereist als een flamboyante hypnotiseur achter gesloten deuren, voor een publiek van journalisten die hij in trance had gebracht, dood gevonden wordt.

 11. 11. Capitol Offense

  Jessica wordt aangesteld om tijdelijk de zetel van een overleden congreslid op te vullen, en ontdekt dat er heel veel politieke spelletjes gespeeld worden in Washington.

 12. 12. Broadway Malady

  Broadwaylegende Rita Bristol en haar dochter schitteren in een musicalproductie die door haar zoon geproduceerd wordt, maar heeft er geen erg in dat er moord loert tussen de coulissen.

 13. 13. Murder to a Jazz Beat

  Als ze in New Orleans is moet Jessica de mysterieuze moord op een beroemd musicus, die op het toneel tijdens een uitvoering stierf, oplossen.

 14. 14. My Johnny Lies Over the Ocean

  Jessica's nichtje wordt tijdens een cruise, die bedoeld is als afleiding van de recente dood van haar echtgenoot, geterroriseerd. Is haar man wel echt dood?

 15. 15. Paint Me a Murder

  Het leven van een artiest wordt bedreigt op wat eigenlijk een idyllisch eiland in de Middellandse Zee zou moeten zijn.

 16. 16. Tough Guys Don't Die

  Jessica ontmoet privé-detective Harry McGraw, en samen proberen ze uit te zoeken welke van de drie zaken een motief bevatten voor de moord op een privé-detective. Eén dateert van 25 jaar geleden.

 17. 17. Sudden Death

  Jessica moet ineens alles zien te leren over rugby, als ze een aandeel in een professioneel team erft.

 18. 18. Footnote to Murder

  Een ongepubliceerd manuscript wordt gestolen, en de auteur ervan wordt tijdens een prijsuitreiking vermoord.

 19. 19. Murder Takes the Bus

  Bustochtjes zijn niet altijd zou ontspannen als ze behoren te zijn. In dit geval had een passagier slechts een enkele reis.

 20. 20. Armed Response

  Tegen Jessica's protesten in wordt ze naar het ziekenhuis gebracht na een klein ongelukje op het vliegveld.

 21. 21. Murder at the Oasis

  Een impopulaire persoonlijkheid uit de showbusiness ontdekt dat uitgebreide beveiligingssystemen geen garantie op veiligheid bieden.

 22. 22. Funeral at Fifty-mile

  Een rancher uit Wyoming laat heel zijn bezit na aan een gedoemde vreemdeling, dit tot grote ergernis van zijn onterfde dochter.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

 • 178 berichten
 • 312 stemmen

Af en toe een aflevering van gezien.


avatar van Scarafax

Scarafax

 • 100 berichten
 • 510 stemmen

Eén van de betere detective series... past in het rijtje Columbo en Agatha Christie's Poirot. Bijna altijd wel interessante verhalen.


avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

 • 178 berichten
 • 312 stemmen

In de afgelopen maanden weer een aantal afleveringen gezien van deze prima serie.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.