• 11.303 nieuwsartikelen
 • 163.496 films
 • 10.415 series
 • 30.340 seizoenen
 • 618.122 acteurs
 • 193.935 gebruikers
 • 9.027.570 stemmen
Avatar
 
banner banner

Murder, She Wrote - Seizoen 4 (1987-1988)

2,90 15 stemmen

Show titel: Murder, She Wrote

IMDb beoordeling: 7,2 (29.436)

Afleveringen: 22

Speelduur: 17 uur en 14 minuten

Ontwikkeld door: Richard Levinson, William Link en Peter S. Fischer

Met: Angela Lansbury, Tom Bosley en William Windom

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 20 september 1987

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • SkyShowtime Bekijk seizoen 4 via SkyShowtime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Murder, She Wrote

Lerares Engels in ruste Jessica Fletcher brengt haar tijd door met het schrijven van detectiveromans. Maar overal waar ze gaat worden gruwelijke moorden gepleegd. Samen met o.a. een bevriende huisarts en de lokale sheriff weet ze iedere moord op te lossen.

Afleveringen Seizoen 4 (1987-1988)

 1. 1. A Fashionable Way to Die

  20 september 1987 (47 minuten)

  Een bevriende ontwerpster nodigt Jessica in Parijs uit om de voorstelling van haar nieuwste collectie bij te wonen. De modeshow is een triomf, maar achter de schermen wordt een investeerder dood aangetroffen. Het aantal verdachten is niet op de vingers van één hand te tellen. Jessica en de lokale politie-inspecteur gaan op zoek naar de moordenaar.

 2. 2. When Thieves Fall Out

  27 september 1987 (47 minuten)

  Cabot Cove krijgt bezoek van een man die twintig jaar in de cel heeft gezeten wegens moord. Onterecht, beweert hij zelf en hij wil gerechtigheid door de plaatselijke autohandelaar onder druk te zetten. Die weet immers meer over de zaak. Als de handelaar niet veel later neergeschoten wordt, gaat Jessica in de krantenarchieven bladeren in de hoop zo de oude moordzaak op te heldere.

 3. 3. Witness for the Defense

  4 oktober 1987 (47 minuten)

  Jessica wordt naar Quebec geroepen als getuige in een potentiële moordzaak tegen een vriend. Diens vrouw stierf in een brand die mogelijk aangestoken was. Eenmaal in Canada aangekomen kan de schrijfster het niet nalaten zelf een onderzoek te beginnen, al is het maar om de advocaat van de verdediging, een betweterige snob, tegen de haren in te strijken.

 4. 4. Old Habits Die Hard

  11 oktober 1987 (47 minuten)

  Tijdens een bezoek aan een vriendin in een klooster sterft een non. Zelfmoord, luidt de conclusie van zowel de politie als de bisschop, maar Jessica heeft daar bedenkingen bij. Zij vermoedt moord, maar de zoektocht naar zowel een dader als een motief blijkt moeilijker en gevaarlijker dan verwacht.

 5. 5. The Way To Dusty Death

  25 oktober 1987 (47 minuten)

  Jessica maakt deel uit van de raad van bestuur van een bedrijf waarvan de eigenaar in zijn bad wordt geëlektrocuteerd. Omdat de andere bestuursleden stuk voor stuk redenen hadden om hem uit de weg te ruimen, voelt de schrijfster hen aan de tand. Immers, weinig motieven zijn zo sterk als ambitie en status.

 6. 6. It Runs In The Family

  1 november 1987 (47 minuten)

  Emma McGill, Engelse clubzangeres en nichtje van Jessica Fletcher, raakt betrokken bij een alarmerende dood wanneer een aristocraat die ze in geen veertig jaar zag haar weer opzoekt. De familieleden bekijken haar echter met argusogen, zeker als blijkt dat ze een veel geld erft. Emma bezit gelukkig het speurdersinstinct van haar nicht, zodat ze haar onschuld kan bewijzen en de echte moordenaar vinden een formaliteit zou moeten zijn.

 7. 7. If It's Thursday, It Must Be Beverly

  8 november 1987 (47 minuten)

  De vrouw van Cabot Coves sheriff wordt dood aangetroffen in haar huis. Zelfmoord lijkt een logische conclusie, tot blijkt dat haar man er meerdere buitenechtelijke relaties op nahield. Jessica en Amos proberen tussen de verdachten een moordenaar te vinden, maar tussen alle liefdesroddels door is het moeilijk het hoofd koel te houden.

 8. 8. Steal Me a Story

  15 november 1987 (47 minuten)

  Jessica Fletcher is niet te spreken over het feit dat de producer van een misdaadshow er niet voor terugdeinst de plot van een van haar boeken te plagiëren. Niet veel later vindt de man echter de dood. En op de set lopen er talloze mensen rond die daar niet rouwig om zijn. Wie van hen is de moordenaar?

 9. 9. Trouble in Eden

  22 november 1987 (47 minuten)

  Een vriendin van Jessica erft een hotel als haar zus sterft, maar wordt kort daarna bijna omver gereden. Jessica biedt aan om de zaak uit te spitten en trekt naar het dorpje Eden. Daar ontdekt ze dat de overleden vrouw razendsnel werd gecremeerd. Het lijkt erop dat de dorpelingen de doodsoorzaak zo wilden verdoezelen.

 10. 10. Indian Giver

  29 november 1987 (47 minuten)

  Een Indiaanse afstammeling komt in Cabot Cove met een eeuwenoud perkament waarin zijn stam als eigenaar van al het land in de buurt wordt genoemd. Terwijl de autoriteiten de authenticiteit van het document onderzoeken, wordt een publieke tegenstander van de indiaan vermoord. Jessica Fletcher gelooft echter in de onschuld van de voornaamste verdachte.

 11. 11. Doom with a View

  13 december 1987 (47 minuten)

  Jessica en haar neef Grady verblijven gratis enkele dagen in een luxueus New Yorks hotel. Een van Grady's schoolvrienden is bevriend met de eigenares. Maar als een ander gezicht uit Grady's verleden dood in haar hotelkamer wordt gevonden, is hij verdachte nummer één. Jessica doet er alles aan om dit standpunt te ontkrachten.

 12. 12. Who Threw the Barbitals in Mrs. Fletcher's Chowder?

  3 januari 1988 (47 minuten)

  Sheriff Tuppers zus heeft haar man verlaten en zoekt toevlucht in Cabot Cove. Niet veel later arriveren ook Amos schoonbroer en diens familie. In een poging het huwelijk van zijn zus te redden, organiseert de sheriff een dineetje bij Jessica thuis. De vissoep blijkt helaas fataal voor de schoonbroer en Amos' zus had het beste motief. Maar wie deed het fatale slaapmiddel in de vissoep?

 13. 13. Harbinger of Death

  24 januari 1988 (47 minuten)

  Een astronoom wordt verdacht van moord wanneer blijkt dat zijn telescoop gericht staat op de plek waar zijn vrouw een rendezvous met een andere man had. Jessica Fletcher is echter overtuigd dat er andere factoren en verdachten in het spel zijn. Van de lokale rechercheur – die zichzelf intelligent waant – hoeft ze alvast weinig hulp te verwachten.

 14. 14. Curse of the Daanau

  7 februari 1988 (47 minuten)

  Tijdens een feestje waarschuwt een afgevaardigde van de Indiase ambassade de gastvrouw voor het sieraad dat ze draagt: een robijn die er al een bloedige geschiedenis heeft opzitten. Zijn voorspelling komt bijna uit als de vrouw maar net gered kan worden van de verstikkingsdood. Niet veel later sterft haar echtgenoot en verdwijnt de robijn spoorloos. Jessica gelooft echter niet in de 'vloek van de Danaav' en zoekt naar een menselijke moordenaar.

 15. 15. Mourning Among the Wisterias

  14 februari 1988 (47 minuten)

  Een bezoekje aan een bevriende Zuidelijke toneelschrijver kondigt zich minder voorspelbaar aan dan verwacht voor Jessica. Niet alleen wordt zijn zoon verdacht van de moord op een oude vriend, de schrijver vraagt Cabot Coves bekendste inwoonster ook ten huwelijk. Jessica zegt toe, maar alleen als dekmantel om de echte moordenaar te ontmaskeren.

 16. 16. Murder Through the Looking Glass

  21 februari 1988 (47 minuten)

  Jessica hoort als enige de laatste woorden van een huurmoordenaar, waarin hij zijn laatste slachtoffer bij naam noemt. Het eerste onderzoek wijst echter uit dat de zogenaamde dode nog springlevend is. De schrijfster laat het daar echter niet bij en begint zelf met een onderzoek.

 17. 17. A Very Good Year for Murder

  28 februari 1988 (47 minuten)

  Tijdens het verjaardagsfeestje van een bevriende wijnteler wordt een van de gasten vergiftigd. Het mysterie vergroot nog als blijkt dat de man niet is wie hij beweerde te zijn, maar een ingehuurde maffiamoordenaar. Jessica Fletcher vermoedt dat een van de familieleden de drieste daad deed, maar wie?

 18. 18. Benedict Arnold Slipped Here

  13 maart 1988 (47 minuten)

  Een oud besje uit Cabot Cove sterft en maakt Jessica executeur van haar testament. Haar huis, waar Onafhankelijkheidsoorlogsicoon Benedict Arnold ooit een minnares zou hebben gehad, is meteen erg gewild. Niet alleen duiken er geruchten over een verborgen schat op, iemand heeft er zelfs een moord voor over om het geheim van het huis voor zich te houden.

 19. 19. Just Another Fish Story

  27 maart 1988 (47 minuten)

  Jessica heeft op aanraden van haar neef Grady geïnvesteerd in een New Yorks restaurant. Wanneer een van de personeelsleden vermoord wordt, doet de schrijfster er dan ook alles aan om de dader te vinden. Verdachten zijn er genoeg, zeker als blijkt dat het slachtoffer het restaurant oplichtte door gestolen goederen aan een concurrent door te verkopen.

 20. 20. Showdown in Saskatchewan

  10 april 1988 (47 minuten)

  Een rodeo-dokter komt om het leven door een brand in zijn trailer. Wat eerst een tragisch ongeval lijkt, blijkt bij nadere inspectie een moord. Jessica moet er niet alleen achter zien te komen wie de dader is, ze moet tegelijkertijd ook haar nichtje behoeden voor het maken van een romantische misstap.

 21. 21. Deadpan

  1 mei 1988 (47 minuten)

  Een van Jessica’s boeken wordt aangepast tot een toneelstuk op Broadway. Het stuk krijgt afgrijselijke kritieken na de première, op één uitzondering na. Helaas sterft die criticus nog diezelfde avond en blijkt de lovende recensie bovendien een vervalsing. Een venijnig uit de hoek komende concurrent van het slachtoffer is verdachte nummer één.

 22. 22. The Body Politic

  8 mei 1988 (47 minuten)

  Jessica staat een oude vriendin bij door speeches te schrijven voor haar politieke campagne. De tegenpartij strooit echter vuile roddels rond en als niet veel later de campagneleider van het balkon stort, lijken de ambities van Jessica’s vriendin ten dode opgeschreven. De schrijfster gaat echter op zoek naar de waarheid in de leugenachtige politieke wereld.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.