ad
 • 140.692 films
 • 6.737 series
 • 20.448 seizoenen
 • 460.964 acteurs
 • 284.179 gebruikers
 • 8.143.460 stemmen
Avatar
 
banner banner

Murder, She Wrote - Seizoen 5 (1988-1989)

3,03 15 stemmen

Show titel: Murder, She Wrote

IMDb beoordeling: 7,0 (19.643)

Seizoenen: 12 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: zondag 23 oktober 1988

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Murder, She Wrote

Afleveringen Seizoen 5 (1988-1989)

 1. 1. J.B. As in Jailbird

  Wanneer Jessica Fletcher wordt aangetroffen bij het neergeschoten lichaam van een Bulgaarse geheimagent, wordt ze in de cel gegooid op verdenking van moord. Haar vriend bij MI5 dringt er bovendien op aan dat de schrijfster ondanks haar onschuld enkele dagen in de cel blijft, omdat de echte moordenaar, een huurmoordenaar met codenaam Cobra, het wel eens op haar gemunt kon hebben.

 2. 2. A Little Night Work

  Tijdens een glamoureuze receptie worden een waardevol diamanten halssnoer gestolen en een politicus die meedingt naar een Senaatszetel vermoord. Als een onschuldige kelner de moord in de schoenen geschoven krijgt, komt Jessica in actie. De bewijzen zijn echter karig en voor andere uitleg vatbaar, waardoor het vinden van de echte dader niet makkelijk is.

 3. 3. Mr. Penroy's Vacation

  In Cabot Cove worden twee oude dametjes ervan verdacht seriemoordenaars te zijn wanneer niet alleen het lijk van hun gepensioneerde huurder in het rozenperk opduikt, maar ook dat van een priester. Jessica Fletcher weigert echter te geloven in de schuld van de besjes, ook al is de nieuwe sheriff Mort Metzger vastberaden deze plotse ‘misdaadgolf’ zonder mededogen de kop in te drukken.

 4. 4. Snow White, Blood Red

  Tijdens Jessica's wintervakantie wordt een plaatselijke skikampioen door de pijl van een kruisboog doorboord. De man was bij weinigen geliefd en verdachten zijn er dus te over. Maar wanneer een sneeuwstorm het gebied hermetisch afsluit en er nog een tweede kruisboog-moord gepleegd wordt, is het aan Jessica om de dader op te sporen.

 5. 5. Coal Miner's Slaughter

  Een protegé van Jessica Fletcher roept de hulp in van de schrijfster. Voor Jessica het echter beseft, wordt de belangrijkste mijnbouwbezitter van de streek vermoord en belandt haar protegé in de cel als hoofdverdachte. De schrijfster is ervan overtuigt dat om de waarheid aan het licht te brengen ze eerst een duister ongeluk uit het verleden moet oplossen.

 6. 6. Wearing of the Green

  Een kostbare tiara wordt onder Jessica's neus gestolen uit de vitrine van een juwelier. Het sieraad behoorde ooit toe aan een aan lager wal geraakte filmdiva, die niet ver van de roof vandaan woont. Aangezien zij al twaalf jaar als een kluizenaar leeft, valt de verdenking niet op haar. Maar als een goede kennis van de actrice niet veel later dood wordt aangetroffen, vermoedt Jessica dat de tiara zich toch in het appartement van de actrice kan bevinden.

 7. 7. The Last Flight of the Dixie Damsel

  Een neergestort militair vliegtuig waaruit Jessica's echtgenoot Frank veertig jaar geleden ternauwernood kon ontsnappen wordt teruggevonden in Alaska. Een vermist bemanningslid zit nog in de cockpit, met een kogel in de borst. Na een leugendetectortest op alle nog levende crewleden komt het leger tot de slotsom dat Frank Fletcher de moordenaar moet zijn. Jessica is geschokt en weigert die conclusie te aanvaarden zonder eerst zelf een onderzoek te voeren.

 8. 8. Prediction: Murder

  Tijdens een bezoekje aan de ranch van een oude legerkameraad van haar echtgenoot Frank stort Jessica Fletcher zich in een nieuw moordmysterie. Een helderziende voorspelt drie tragische gebeurtenissen, die stuk voor stuk uitkomen en waarvan nummer drie de dood van een jonge vrouw betreft. De schrijfster gelooft echter niet in het bovennatuurlijke en zoekt een menselijke hand achter de drama’s.

 9. 9. Something Borrowed, Someone Blue

  Jessica's neef Grady treedt in het huwelijk, maar de jongeman kan niet goed overweg met zijn toekomstige schoonouders, kent nagenoeg niemand op de gastenlijst en twijfelt of hij wel een goede kostwinnaar zal zijn. Alsof dat nog niet erg genoeg is, stuurt het lijk van de huishoudster in het bloemenperk de hele dagstructuur in de war. Grady's enige hoop is dat zijn tante haar speurdersneus aan het werk zet.

 10. 10. Weave a Tangled Web

  De moord op een vrouwenversierder en gokker in het plaatselijke motel, zet de roddelende tongen aan het werk in Cabot Cove. Jessica Fletcher bemoeit zich met het onderzoek omdat een vriendin van haar de hoofdverdachte is, maar hierbij ontdekt de schrijfster een kant van haar vriendin die ze nooit durfde vermoeden. In een poging meer te weten te komen over de zaak, gaat Jessica undercover in het motel.

 11. 11. The Search for Peter Kerry

  Twintig jaar na de verdwijning van Peter Kerry komt een studiegenoot de erfgenaam weer op het spoor na het herkennen van een pianodeuntje. Er rijzen echter twijfels over de identiteit van de man, vooral omdat hij aan geheugenverlies leidt. Als een confrontatie met Peters grootvader eindigt in een moord komt Jessica Fletcher in actie om motieven en verdachten op elkaar af te stemmen.

 12. 12. Smooth Operators

  De dood van een dronken dakloze dreigt zonder verder onderzoek aan de statistieken toevertrouwd te worden tot Jessica Fletcher de mogelijkheid van moord oppert. De man blijkt geen zwerver te zijn, maar boekhouder bij een ziekenhuis. De schrijfster vermoedt dat de dokters daar een lucratief zaakje in organen hebben opgezet en meet zichzelf een andere identiteit aan om de waarheid uit te zoeken.

 13. 13. Fire Burn, Cauldron Bubble

  Wanneer een heks, driehonderd jaar na haar dood op de brandstapel, opnieuw gespot wordt in Cabot Cove, gaat het ganse stadje op in verhalen over zwarte magie. De realiteit achterhaalt echter de legende wanneer een schuur uitbrandt en een jonge vrouw er dood in wordt aangetroffen. Een verkeerd afgelopen publiciteitsstunt van een mediageile pulpauteur? Of koelbloedige moord? Jessica Fletcher zoekt het uit.

 14. 14. From Russia ... With Blood

  Dankzij een cultureel uitwisselingsproject kan Jessica Fletcher enkele dagen vertoeven in Moskou. Haar streken heeft ze bovendien niet aan de landsgrens achtergelaten, want zodra een Russische collega beschuldigd wordt van het smokkelen van een microfilm en moord op een KGB-agent, bijt ze zich als een pitbull vast in de zaak.

 15. 15. Alma Murder

  Jessica keert terug naar haar universiteit wanneer ze hoort dat een ex-professor verdacht wordt van de moord op een studente. De professor bekent zelf de doodslag, maar Jessica weigert hem te geloven. Volgens haar neemt de lector iemand anders in bescherming. Om er achter te komen wie dat is – en wie de studente echt om het leven bracht – zet ze haar beste beentje voor.

 16. 16. Truck Stop

  Samen met een scenarist werkt Jessica Fletcher in een afgelegen motelletje aan de bewerking van een van haar boeken voor het witte doek. De scenarist legt echter het loodje, en geeft postuum in een bandopname een aan Film Noir refererend relaas over de omstandigheden die tot zijn dood leidden. Voor de plaatselijke sheriff is dat bewijs genoeg, maar Jessica graaft wat dieper om de waarheid te achterhalen.

 17. 17. The Sins of Castle Cove

  Een ex-studente van Jessica heeft een stomend boek geschreven dat de inwoners van Cabot Cove allesbehalve flatterend voorstelt. De gemoederen in het stadje raken dan ook verhit, en wanneer een moord uit het boek haast letterlijk in de realiteit wordt geënsceneerd, wijzen alle vingers naar de verdachte uit de roman. Zelfs Jessica heeft op den duur moeite om fictie en de werkelijkheid van elkaar te scheiden.

 18. 18. Trevor Hudson's Legacy

  Bij de inhuldiging van een postzegel van een recent overleden collega achterhaalt Jessica dat diens laatste, postuum te verschijnen boek feitelijk door een ghostwriter geschreven werd. Ze overtuigt de auteur deze literaire fraude aan het licht te brengen, maar stuit op verzet van de familie van de gerespecteerde schrijver. Het duurt niet lang eer moord de kop opsteekt.

 19. 19. Double Exposure

  In New York ontmoet Jessica Fletcher per toeval een oude vriend. Die zegt echter iemand anders te zijn en de schrijfster niet te kennen. Het mysterie vergroot er nog op als een beetje research leert dat de vriend al twee weken dood is. Jessica blijft ervan overtuigt dat haar ogen haar niet bedrogen hebben in New York en is dan ook vastberaden om dit mysterie op te heldere, ook al begeeft ze zich daarmee in een gevaarlijk web van intriges.

 20. 20. Three Strikes, You're Out

  Een neef van Jessica schopt het tot het Mekka van de honkbalsport: de Major League. Zijn moment van glorie duurt helaas maar kort, want voor hij het weet zit hij in de cel op verdenking van moord. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van zijn tante, die niet alleen zweert de ware moordenaar op te sporen, maar daarbij ook een ander vuil spelletje aan het licht brengt.

 21. 21. Mirror, Mirror, On the Wall (1)

  Detectiveschrijfster Eudora McVeigh, ooit razend populair maar nu gedropt door de uitgeverij ten voordele van Jessica Fletcher, brengt een bezoekje aan Cabot Cove. Al snel wordt duidelijk dat haar intenties niet koosjer zijn, want ze verdooft haar rivale met een vergiftigde appel en steelt diens notities voor haar nieuwe boek. De zaak neemt echter een dramatische wending wanneer een privé-detective die Eudora volgde dood wordt aangetroffen.

 22. 22. Mirror, Mirror, On the Wall (2)

  Eudora McVeigh zit in een lastig parket. Ze geeft toe Jessica verdoofd te hebben en haar notities te hebben gestolen, maar ontkent in alle toonaarden iets te maken te hebben met de dood van de privé-detective. Hoe zeer Jessica ook wil geloven dat haar rivale een moordenares is, de bewijzen wijzen een andere richting uit en de schrijfster trekt eens te meer op speurtocht.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.