• 10.927 nieuwsartikelen
 • 162.671 films
 • 10.281 series
 • 30.006 seizoenen
 • 616.318 acteurs
 • 193.451 gebruikers
 • 8.997.590 stemmen
Avatar
 
banner banner

It's a Sin - Seizoen 1 (2021)

4,16 76 stemmen

Show titel: It's a Sin

IMDb beoordeling: 8,7 (36.788)

Afleveringen: 5

Speelduur: 3 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Russell T Davies

Met: Olly Alexander, Omari Douglas en Callum Scott Howells

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 22 januari 2021

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

Plot It's a Sin

Ritchie, Roscoe en Colin zijn drie jonge homoseksuele mannen, aanvankelijk vreemden, die op 18-jarige leeftijd van huis vertrekken in 1981. Met hoop, ambitie en vreugde gaan ze naar Londen, niet wetende dat ze rechtstreeks een plaag tegemoet gaan die de rest van de wereld negeert. Jaar na jaar veranderen hun levens en moeten ze meer en meer de strijd aangaan om hun geaardheid te verdedigen. Samen moeten ze de pijn van afwijzing en de vooroordelen waarmee homomannen te maken hebben zien te doorstaan.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

 1. Aflevering 1

  22 januari 2021 (46 minuten)

  In 1981 gaat de 18-jarige Ritchie Tozer studeren in Londen. In de Engelse hoofdstad loopt Roscoe Babatunde van huis weg na een heftige confrontatie met zijn ouders. En Colin Morris-Jones uit Wales is van plan om het te gaan maken op het sjieke Savile Row. Samen met Ash en Jill vormen ze een hechte vriendengroep, maar een verre dreiging blijkt dichterbij dan het lijkt.

 2. Aflevering 2

  22 januari 2021 (46 minuten)

  Het is december 1983. Ritchie en Jill doen hun best om acteur te worden en Colin krijgt een reis naar New York aangeboden. Wanneer haar goede vriend Gloria een merkwaardig verzoek doet, begint Jill te vermoeden dat de verhalen over een mysterieuze ziekte meer zijn dan slechts een gerucht. Ze maakt zich zorgen om haar vrienden. Colin komt voor een onaangename verrassing te staan.

 3. Aflevering 3

  22 januari 2021 (47 minuten)

  Het is 1986. De vrienden krijgen langzaam maar zeker hun leven op de rit: Ritchie gaat auditie doen, Jill heeft een rol in een musical, Colin heeft een nieuwe baan en Roscoe ziet ook mogelijkheden om hogerop te komen. Maar dan slaat het noodlot toe. Wanneer een ziekenhuis onmenselijke praktijken hanteert, besluit de groep vrienden eensgezind ten strijde te trekken.

 4. Aflevering 4

  22 januari 2021 (46 minuten)

  Het is maart 1988. Ritchie en Jill zijn van plan om de Pink Palace te kopen. Ash denkt eindelijk een leuke baan te hebben gevonden, maar krijgt een merkwaardige opdracht. Roscoe ziet in zijn geheime minnaar een mooie manier om hogerop te komen. Een bezoek van Margaret Thatcher zorgt voor de nodige stress, en ondertussen wordt de vriendengroep steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van aids.

 5. Aflevering 5

  22 januari 2021 (48 minuten)

  Het is november 1991. Ritchie heeft aids en zijn conditie gaat achteruit. De vrienden van de Pink Palace doen alles om het zo comfortabel mogelijk voor hem te maken. Ritchies ouders reageren zeer verschillend op de onheilstijding en komen tot een ingrijpende beslissing. Een confrontatie tussen Jill en Ritchies moeder kan eigenlijk niet uitblijven.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Esteban

Esteban

 • 3595 berichten
 • 1813 stemmen

Olly Alexander altijd al een bijzonder fijne mens gevonden. En van de creator van Queer as Folk? I'm in.


avatar van Bubblez

Bubblez

 • 1909 berichten
 • 2258 stemmen

Poeh, dit was me wat. Het is lang geleden dat een serie me tot in flinke tranen ontroerde, maar dat is It’s a Sin zeker gelukt.

De start van de serie is prettig en ongedwongen, het bracht me terug naar Beautiful Thing (1996) en Get Real (1998), maar ook naar de enigszins vergelijkbare Britse serie Cucumber (van dezelfde maker). De vaart in vertelstijl zit er goed in.

De algehele vibe in de serie is heel optimistisch; vrolijke karakters, lekkere muziek, maar toch is er die schaduwkant, een donkere wolk die langzaamaan over de karakters schuift. Ik dacht aan de film Longtime Companion (1989), waarin ongeveer hetzelfde gebeurt. Vanaf aflevering 3 wordt het grimmiger. De angst, onmacht en paniek beginnen centraal te staan. En de glans gaat er van af, niet in kwaliteit, maar wel in de tot dan toe zorgeloze levens van de karakters.

De hoofdrol is voor Olly Alexander, de zanger van de popband Years & Years, die een grote hit scoorde met King. Hij zet een sterke, herkenbare rol neer. Ik was erg onder de indruk van Callum Scott Howells, die van Gladys een erg innemend karakter maakt. Ik baalde even toen ik Neil Patrick Harris in beeld zag verschijnen met de bedenking wat deze Amerikaan in zo'n "klein Brits drama" had te zoeken, maar hij doet het als Brit erg goed. Dat juist híj deze rol kreeg, maakte dat de serie een release in USA krijgt.

De serie wordt ondersteund door een sterke soundtrack. De inzet van de aftitelingsmuziek pakte me elke keer, erg effectief.

Waar ik een aantal jaren geleden geen genoeg kon krijgen van Looking, was dit Britse drama zeker iets waar ik op zat te wachten. Waar de serie avontuurlijk en zorgeloos begint, eindigt het met gevoelens van verdriet en ontzet.

Ik heb maar één klacht: vijf afleveringen is véél te weinig.

Heel knap gemaakt.


avatar van james_cameron

james_cameron

 • 5999 berichten
 • 9122 stemmen

Prachtige vijfdelige serie over een groepje jonge homoseksuele mannen die in het Londen van 1981 gaan samenwonen in een appartement en daar langzaam maar zeker te maken krijgen met het dodelijke Aids-virus. Afwisselend grappig en diep tragisch, met fraai uitgewerkte personages en een pijnlijk oprecht en confronterend script. De cast is geweldig, met een bijzonder sterke hoofdrol voor Years And Years-zanger Olly Alexander. Dit gaat niet in de koude kleren zitten en komt emotioneel herhaaldelijk als een mokerslag aan. Een verrassend sterke bijrol overigens voor de amerikaan Neil Patrick Harris, hier volledig overtuigend als engelsman.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3595 berichten
 • 1813 stemmen

Alleen maar méér benieuwd geworden.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1019 berichten
 • 702 stemmen

It's a Sin is een sterke serie over de beruchte Aidsepidemie die in de jaren '80 dood en verderf zaaide onder homoseksuelen. Je volgt de lotgevallen van 4 homoseksuele jonge mannen die er nogal losbandig op los leven en daardoor direct of indirect met AIDS te maken krijgen. De echte hoofdrol is echter weggelegd voor Jill(Lydia West), een hetroseksuele musical artieste die wegens haar nauwe vriendschap met het viertal zeer nauw betrokken is bij de epidemie en ook vaak als hun geweten of verstand optreedt. Al is het vaak tegen dovemans oren gericht.

De serie weet namelijk niet alleen een goed portret van de losbandige gayscene van de jaren tachtig en de vreselijke gevolgen van de zogenaamde 'gayplague',zoals AIDS toen genoemd werd, te geven. Het is ook een ontnuchterende inkijk in de toendertijd algemeen heersende opinie over homoseksualiteit en de sociale gevolgen voor homo's destijds. It's a Sin weet de balans tussen luchtige humor en bittere ernst zeer goed te bewaken. Nimmer zakt hij weg in een te ernstige toon maar ook verwordt hij nooit tot een komedie want daardoor zou de boodschap van de serie verloren gaan. De casting is uitstekend maar Lydia West, die ik kende uit de serie Years & Years(2019) stak er voor mij bovenuit. In Years &Years was haar rol klein maar hier weet ze een amaibel doch krachtig hoofdpersonage neer te zetten. De manier waarop ze voor een aan AIDS lijdende man zorgt is hartverwarmend en choquerend, vanwege het gebrek aan kennis, tegelijk. Alleen hier al om is de serie gewoon het kijken waard.

It's a Sin is een uitstekende serie over de begindagen van AIDS en daarom een aanrader voor iedereen!


avatar van wwelover

wwelover

 • 2555 berichten
 • 3501 stemmen

Hele heftige maar ook vaak grappige serie. Erg knap hoe ze dit onderwerp met deze toon hebben kunnen vertellen. De kleurrijke karakters helpen daar natuurlijk wel erg mee. Erg geraakt ook door de sterke performances.


avatar van pacohen

pacohen

 • 67 berichten
 • 179 stemmen

Wat een geweldige serie! Een meesterwerk, zeer knap hoe de mix van humor en emotie gebracht wordt. Tot tranen toe geroerd en dan weer hele grappige momenten, de grens wordt nooit overschreden, waardoor de boodschap enorm goed gebracht wordt. Sterk acteerwerk, a must see!!


avatar van Esteban

Esteban

 • 3595 berichten
 • 1813 stemmen

Vanaf woensdag te zien op CANVAS. Yes!


avatar van Suitehome

Suitehome

 • 583 berichten
 • 402 stemmen

Pijnlijke en heftige Britse dramady over vijf jongeren in Londen tijdens de periode '81 tot en met '91. Zij komen vanuit verschillende milieus verlegen en verwachtingsvol naar London, en worden daar geconfronteerd met vooroordelen over onder andere hun seksualiteit. Het is tegelijk ook de tijd van de opkomst van aids. Met tal van actuele verwijzingen naar de covid-19 pandemie zoeken de jongeren steun bij elkaar en vormen een hechte vriendengroep. In een delicate balans tussen comedy en drama en met het vlotte scenario en uitmuntende acteerwerk, zijn dit kwetsbare overlevingsportretten in een boze en verstikkende buitenwereld. Een serie gemaakt uit liefde voor alle liefdes.


avatar van Movsin

Movsin

 • 7748 berichten
 • 8112 stemmen

Veruit het beste van wat ik zag over de opkomst en de ravage die aids aanrichtte.

Schitterende sfeerschepping, waarbij vooral de eerste twee afleveringen met de aanvankelijke uitbundigheid en levenslust, maar ook met het ongeloof en onbegrip over de ernst van een nieuwe situatie.

Uitstekende vertolkingen waarbij ik maar al te graag deze van Olly Alexander als de talentvolle ("La") Ritchie en deze van Callum Scott Howells als de eerder schuchtere, maar daarom niet minder genietende Colin, wil onderstrepen.


avatar van mrklm

mrklm

 • 8303 berichten
 • 8252 stemmen

Ik heb 'm na 20 minuten afgezet. Een standaardintroductie met gemanierde stereotypen. Wat dat betreft was Pose (waarin de AIDS-epidemie overigens óók een belangrijk verhaalelement was) aanzienlijk beter.

Wie heeft zowel deze serie als Pose gezien en kan mijn uitleggen wat It's A Sin voor nieuws heeft te bieden? Wie weet geef ik het een tweede kans...


avatar van Bubblez

Bubblez

 • 1909 berichten
 • 2258 stemmen

mrklm schreef:

Wie heeft zowel deze serie als Pose gezien en kan mijn uitleggen wat It's A Sin voor nieuws heeft te bieden?

Pose speelt in USA, It's a Sin in UK, dat maakte voor mij veel sfeerverschil. Buiten dat zijn het twee verschillende werelden: It's a Sin gaat over jonge homoseksuelen en hun ontdekkingen, Pose over (voornamelijk) transseksuelen en runway.

Ik voelde me bij IAS veel meer betrokken bij de karakters, heb m'n ogen uit m'n kop gejankt. Bij Pose niet, al vond ik dat ook een briljante serie. Ik zou het absoluut nog een kans geven. Als je na aflevering 3 nog niet hooked bent, kom me hier de les maar wijzen.


avatar van mrklm

mrklm

 • 8303 berichten
 • 8252 stemmen

evolver Ik ga zo een nieuwe poging wagen.


avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

 • 168 berichten
 • 1 stemmen

Hele goede, gemaakte serie over jonge homosexuelen die in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw in Londen gaan wonen en daar op een gegeven moment geconfronteerd worden met het Aids virus met alle gevolgen vandien. Heftig, ontroerende britse drama serie.


avatar van depri83

depri83

 • 6693 berichten
 • 1323 stemmen

Pfoe, dit kwam wel even binnen.

Uitstekende mix van komedie en drama die een aangrijpend beeld schetst van hoe men in de beginjaren met aids en aidspatiënten om ging.


avatar van Crazyboy

Crazyboy

 • 79 berichten
 • 54 stemmen

Wat een enorm goede serie. Niet alleen grappig, ontroerend maar ook onwijs interessant. Ik wist natuurlijk wel dat er toen ophef over was, maar in deze serie zie je ook echt wat er in die jaren speelde rond een belangrijk onderwerp in de gayscene. Het aantal van vijf afleveringen vond ik ook precies goed.

Kwam overigens al een maand na de uitzending in het VK beschikbaar op NPO Plus, met een verschrikkelijk slechte beschrijving waardoor ik hem toen links heb laten liggen. Zonde, want de beschrijving doet het net lijken of het gaat om een doodnormaal vriendengroepje dat hun weg probeert te vinden. Daar had ik op dat moment weinig interesse in. Als ik had geweten wat het daadwerkelijk was... De beschrijving hier op Moviemeter is dan al een stuk beter.


avatar van John Milton

John Milton

 • 21576 berichten
 • 11743 stemmen

Prachtige balans van warmte, humor en schrijnende tragedie in deze serie over de impact van de AIDS-epidemie op een groep vrienden in de Londense gayscene. Fijn geschreven karakters, en erg goed gespeeld.

Ik ging compleet stuk, grote aanrader deze serie.

4,3*


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.